Skoter....

Oj, oj nu har tanten åkt skoter, inte så våldsamt och inte så snabbt men ändå... runt på gården, lite upp och ner för snövallar. Jag skulle nog inte klara av att "dunka" fram i mer okänd terräng...min kropp är ju en aningen känslig
men lite var kul att få prova.  NU vet jag vad Birgitta pratar om och jag kan förstå tjusningen i detta, en frihetskänsla men en ganska farlig sådan för det är stora krafter och en jäkligt tung maskin!
 
image114

image115

image117Bertil och jag på hans fartvidunder!

image118
Här kommer Robyn i full fart utför backen! Man skulle nästan kunna tro att fotografen också är i full fart (eller bara full...)men det var hon inte-varken det ena eller andra! Men härligt såg det ut, skulle gärna åkt en tur jag också.

Resan hit upp gick bra men det tog 6 tim ungefär och det var lite segt på slutet. Lilla fröken Robyn fick en förkylning som bröt ut som en explosion på morgonen. Hoppas nu bara vi andra klarar oss från det och jag säger att med mina piller så kommer inga bakterier åt, de bara studsar från min kropp! Tänker man så kan inga bakterier komma åt varken min kropp eller själ...hoppas jag.


De andra ska ut och fiska en stund på sjön men jag tänker lägga mig att vila en stund. Låter tråkigt men för mig är det nödvändigt annars så mår jag bara skit sedan och det vill jag inte. I morgon ska vi kanske åka till Sundsvall och shoppa, det vill jag ju inte missa.

Nu ska vi äta, citronlax!  Skönt att vara på hotell, man blir uppassad hela tiden med både kaffe och mat...oj så bortskämd jag ska bli, stackars Rolf ...om det nu kan bli värre än det redan är-för han alltså! Mig går det ingen nöd på var jag än är! Livet är rätt skönt trotts allt.


Packa, packa...packad!

image109

Så närmar det sig, allt mer...jag har packat hela dagen och kommer hela tiden på mer och mer som jag bara MÅSTE ha med mig... Nu senast var det värmedynan och cd så jag kan höra på en bok...tur jag har några av Runes böcker kvar som jag inte hört ännu. Bonnie är orolig och gnäller när jag är uppe, känner nog på sig att matte ska ut på tur...men hon vet nog inte att hon inte ska få följa med...eller så misstänker hon det också eftersom hon är så KLOK!!

I går hade vi besök av hela familjen Franzén som varit hemma på ön för en begravning. Vi fick träffa den yngsta medlemmen i familjen, lille gullungen Leonell, hans mamma Natalie och pappa Håkan. Även hundarna var med, hela gänget - Toffie, Pennie, Dobby och lille busen Isak. Bonnie kröp runt fötterna på sin mamma Pennie och hon såg mest undrande ut ...vad håller hon på med? Isak hölls lite kort av tanterna men det behöver han tydligen. Han hittade inte nya kisstället för hanar...min säng i storarummet...inte så bra ställe tycker jag men tydligen de :-( Han är nog inte så stor som han vill tro...han har nog inte fått alla "dofthjärncellerna" i hjärnan på rätt ställe ännu.

image111

Nej nu måste jag slutföra min packning, ska nog packa med mig datorn också. Vi får väl se om jag får tid att använda den...eller ork. Tydligen väntar en låååång isig backe på oss när vi kommer...vi kanske inte får bilen med oss ända upp till huset.

Till Marianne: Det är okej, jag är nog så trött att jag är nog inte så rolig ...som om jag brukar vara det annars, men ännu mindre då när jag suttit i bilen i många timmar. Det blir nog bättre i påsk!! Vi ser fram emot det i stället.


Fredag, fredag...

Så var det då äntligen fredag igen med sjukgymnasten och röntgensvar. MEN vi började dagen med fika och prinsessbakelse som Susanne bjöd på efter hundpromenaden- GRATTIS för det är hon som fyller år idag!

När hon gått fixade jag lite och sedan vilade jag lite(mycket som är lite...) tills det var dags för sjukgymnasten att komma. Hon gav mig handduksmassage(tre hårt rullade handdukar som hon häller kokhett vatten i) och lite TNS på ländryggen. Sedan när hon gått ringde Beatris min läkare på onkologen och berättade att de inte funnit något konstigt på röntgen. Men deras läkare från Radiumhemmet ville att jag skulle göra en magnetröntgen på skallen också...de hittade alltså inget denna gång heller utan att ta fram magneterna...vad tror de jag har i huvudet...celler verkar det inte vara utan någon typ av metall eller?? Guld är det nog inte för det dras väl inte till magneter...ja det är väl någon gammalt skrot, tungt är det i alla fall. 

Jag ska nu gå och baka så jag har något att bjuda morgondagens besökare på. Vi har värsta stormen här i kväll, nästan så brasan slockar i braskaminen.

Röntgen får vänta tills vi är tillbaka från undre norrland, eller vad vi kan kalla BFs område... Kanske hinner jag skriva lite innan jag åker annars så blir det väl inget på en vecka...om jag inte kommer in via BFs dator förståss för då finns det väl viss risk att ni inte slipper mig!

 

Torsdag, det närmar sig...

Jag har nog minst en dags fördröjning, hur ska detta gå...båten väntar väl inte på mig och inte Pernilla heller om jag inte dyker upp. Kanske förstår jag att det är dags att packa på söndag om jag har tur. Varför känns det om jag bara trampar runt i samma steg...om och om igen. Det skulle inte vara någon "hit" att göra en teveserie av mitt liv, det skulle inte hända något...alla skulle dö av uttråkning. Min läkare sa att jag nog var uttråkad, det tyckte jag inte när hon sa det men nu börjar jag ju undra om det kanske är så ändå. Skulle behövt varit en sväng på Hemse idag men det fick ordna sig ändå...man tager vad man haver fick det bli i stället. Det är nämligen någon som fyller år i morgon...och det är inte Rolf eller jag.


Tänkte att jag skulle baka lite idag men det blev dammsugning och sedan var smärtan för stor alltså inget bak. Kanske något i morgon i stället, skulle vara gott med något i frysen....till en gottegris som mig. Men det finns ju som tur är sådana som säljer godsaker så man behöver ju inte göra allt själv. Fick urgod lakrits SUKU LAKU-fylld lakrits häromdagen från min kompis Elisabet, hon hade fått den från Finland -så nu har jag ännu en favoritgodis ...tänk va mycket gott det finns att stoppa i sig.

Jag har tidigare trott att alla som får cancer blir magra som skelett men sedan jag såg en kvinna på tv som dog veckan efter de filmat som var riktigt rund så har jag börjat undra hur jag ska sluta. Det var väl i och för sig av kortison hon var svullen och inte fetma så jag kanske kan fortstätta äta det goda här i livet.


Rolf har nog kanske klarat sig från flunsan nu i alla fall...hoppas jag/vi för om det skulle bryta ut ordentligt vågar jag nog inte åka för då får jag det väl när jag är på resa och det orkar jag inte. Han har haft lite känningar av feber och ont i kroppen några dagar så jag har stängt han ute från sovrummet...hemska jag. Han får sova i gästrummet så jag inte ska bli smittad. Vi håller nu avståndet till varandra och hoppas det ska räcka, skulle bli så besviken om jag inte kan åka.


I morgon eftermiddag ska min läkare ringa och meddela resultatet på hjärnröntgen...lite nervöst men samtidigt så tror jag inte att det är något i hjärnan. Däremot skulle jag kunna tänka mig att det kanske har växt lite uppe på huvudet i skallbenet, det är så ömt där men kanske, kanske känns det bara så ändå... det är ju lätt att inbilla sig saker som är läskiga....


Ingen sjukgymnast...

Idag blev jag lite besviken faktiskt, hon kom inte som väntat...hon kom inte alls...men hon ringde och sa att -Jag kommer på fredag...och ja, det var väl kanske bättre om jag nu kommer iväg nästa måndag så kan det vara bra att hon rullat med lite varma handdukar(hon fyller hoprullade handdukar med kokhett vatten och sedan rullar hon ut dem på min rygg och nacke) på min ömma kropp innan det är dags att åka. Så nu vet ni att vecka 9 är jag inte hemma, kommer hem på lördagskvällen...natten snarare blir det nog. Båten går från Nynäshamn vid 20.05


Nu är det många som fyller år, är det så att februari, mars och april är de största födelse månaderna? Har inte tänkt så mycket på det förut. Nu på onsdag fyller min mamma år...eller hon fyller aldrig år enligt sig själv. Hon har inte förstått att man ska fira LIVET alltså att man fått leva ännu ett år till. Antonia fyller också år samma dag och hon vill nog fylla år -tror jag- Men hon är ju ung! skulle min mamma säga som om det vore någon typ av ursäkt... Jag tycker absolut man ska fira sin födelsedag, det tänker jag i alla fall göra. Det behöver inte vara något märkvärdigt, räcker med tårta.


Ska väl försöka tänka ut vad jag ska ha med mig när jag ska ut och åka. Snälla Annelie har fixat madrass så det slipper vi dra med och det sparade en väldans massa plats. Nu hoppas vi bara att jag ska få plats också...Bonnie och Mocha ska stanna hemma tillsammans med Rolf på kvällar och dagarna ska snälla Susanne ta dem på promenad och ibland ta med dem hem eller vara här en stund. Hoppas det blir fint väder så kan de sitta här i solen en stund.


Jag hoppas det ska bli sol även uppe hos Birgitta så jag kan få lite "snöbrun"...det vet ni väl vad det är eller hur! Birgitta pratar bara om alla deras skoterturer och fisketurer på sjöarna runt där de bor - de ser nog ut som prickigkorv...eller pepparkakor...nej...de är nog mer pepparkaketypen och det är nog jag också om solen lyster tillräckligt länge så man kan få bli belyst. Jag behöver ju inte oroa mig för att få hudcancer, spelar ingen roll i det hela,  hinner nog inte utvecklas. Däremot tycker jag ni som läser detta ska passa upp så ni inte förkorta era liv bara genom fåfänga. Det är väldigt skönt med solen men smörj in er redan nu om ni ska vara ute en hel dag för nu värmer solen och bränner...på våra vinter bleka ansikten. Jag orkar inte höra att fler blir sjuka i dödliga sjukdomar, det räcker så bra med det som är både på människor och hundar.


Rolf har besiktigat våran "kennelbil" idag, den gick igenom utan minsta prick -det är kvalitet det!! Snälla goa bilen som burit oss både hit och dit i vårt avlånga land. Nu ska jag lägga mig och vila min värkande rygg, den vill inte riktigt ge med sig denna dag. Fast jag inte varit på promenad...och inte har jag haft den jä..a korsetten på heller, kommer jag aldrig att sätta på mig igen för den klämde på kotorna så jag trodde jag skulle döööö...inte riktigt men en liten aning. Den skulle staga upp ländryggen och höfterna, det gjorde den säkert men det blev ett allt för hårt tryck på skelettet så i stället för att stärka fick jag totalt haveri. Både i ländryggen och i höftbenen SKREK det av smärta efter en stund. Så NEJ TACK säger vi till den - tyvärr för det hade nog kunnat vara en bra grej...tanke. Nu sova!


Lördagkväll och festival

Sitter framför tv och kollar på melodifestivalen. Det bästa med den är nog Björn Gustafsson som JAG tycker är väldigt duktig och underhållande. Snart ska de rösta och Sanna Nilsen gick nu vidare direkt och det var faktiskt...alltid överraskad om något är bra och det var den-faktiskt väldigt vacker och så är hon ju även en fröjd för ögat, vilket inte gör det sämre. Jag brukar lyssna på låtarna utan att titta så mycket på den som framför, jag tycker nämligen att det ofta stör vad man hör...oj det rimmade ju;-)

Ja det blev ingen operation på Bonnie, bara lilla Kinna. Veterinären tyckte vi skulle röntga lungorna på Bonnie innan hon op.eftersom hon är gammal-10 år-och skulle det finnas metastaser i lungorna så är det ingen idé att op.  Inte trodde jag det var någon risk...hon hade ju bara en liten knöl längst bak i sista tutten men...usch det fanns flera små vita fläckar i den lungan som ligger på samma sida som knölen. Ja, så det blev ingen op.utan vi väntar och gör en ny röntgen om en månad för att vara helt säkra på att det är tumörer och inget annat. Men det var verkligen inte väntat...och jag som sagt att jag ska ta Bonna med mig den dag det blir dags och då menade jag ju att då är hon jättegammal och behöver somna....inte att hon skulle få samma sjukdom som sin matte... Men, men hon är ju så nära mig och tar alltid hand om mig när jag mår dåligt...det har väl smittat.

Lilla Kinna blev opererad och nu hoppas vi hon har fettknölar och inget annat!!! Min röntgen gick bra efter att en kille fått "lekt" med nålen i min arm en stund fast jag sa att det går inte i armvecket -SÄTT den i handen...men nej det SKA gå....men tillslut gav han upp och hämtade en tjej som är jätteduktig, som brukar lyckas FAST  hon sätter i handen... Suck för envisa typer som inte lyssnar på dem som vet i detta fall JAG!
Nu hoppas jag bara på ett bra svar på detta. Blev lite orolig idag när jag blev väldigt snurrig, efter att vi varit ute en stund. Jag gick en liten kort promenad och fattar inte varför det blev så men efter lite kaffe och en sovstund på några timmar så var det bra igen!

Ja nu är det slutröstat och Carola och Andreas gick inte vidare direkt...stackars dem de hade nog inte räknat med detta.... livet är fullt av överarskningar för Alla!

Onsdagkväll

En vanlig och rätt tråkig dag eller...kanske inte tråkigare än vanligt men det händer inte så jättemycket i livet just nu eller idag för i morgon är det fullbokat. Man känner sig lite uttråkad, faktiskt...skulle väl inte orka med några större hallaballohändelser heller så var det bra med det.

Har varit till tandläkaren och lagat till en sönderbiten tand, den 511...typ eller något sådant. Denna gick väl att laga en gång till - alltså idag men nästa gång får det bli en krona för 4000:- var jag nu ska ta de pengarna någonstanns men det är ett senare problem. Dessutom vet jag inte om jag tänker kosta på denna kropp så mycket på en lagning...jag kommer ju ändå inte att leva så himla länge till och då kanske man lika gärna kan dra bort den...hm...den sitter ju inte synligt! Ja, ja som sagt inget problem just nu för nu kan jag tugga i mig både det ena och andra, vilket även gick bra på den trasiga, till och med knäck!

I morgon är det en jobbig dag med operation av lilla Bonnie och lilla Kinna. Vi ska ta bort några små knölar i deras tuttar. Lea skulle bli hämtad idag men jag lånade kvar henne som sällskapsdam till Mocha för hon klarar inte att vara ensam - ylar som värsta vildhunden när hon blir ensam både hemma och i bilen.

Jag ska röntga hjärnan också i morgon, så vi tar allt på en dag...blir nog en väldigt seg dag. Nu behöver jag sova och dessutom sitter jag vid "stora datorn" och det gillar inte min kropp, trotts bra stol.

Toalett anlaget...

Läste på P.Å s blogg ( http://pernillaochpuma.blogg.se/ )


om att få gå på toan när man är mamma eller ska man säga med mamma... Vad är det vi gör för fel som mammor, för alla barn verkar hamna i denna toa-period, när de bara måste vara med mamma precis överallt och då speciellt på toaletten.


Kommer ihåg hur man försökte smita undan och gå på toan när de lekte eller såg på tv men det slog aldrig fel, strax stod det ett litet barn och bara MÅSTE in på toan...inte alltid för att kissa utan bara få upp dörren, som skulle vara öppen.


NU undrar de varför jag inte stänger dörren när jag går på toan...och jag hade faktiskt glömt varför jag inte stänger den - men det är ju DERAS fel. Sedan att jag har lite svårt att fatta...eller vad man nu ska kalla det för, de har inte slitit upp dörren på kanske 12-15 år och det borde jag väl ha lärt mig kan man tycka. Ja, vissa saker sitter liksom kvar och så har vi ju dessutom haft hundar som gärna velat följa med in ...eller som gärna ligger i dörröppningen och väntar. Nu när man oftast är ensam hemma så spelar det inte så stor roll om dörren står öppen medan man kissar.


Tänk så det kan bli, kan inte komma ihåg att JAG var likadan som liten men det var jag säkert. Men något jag kommer ihåg så var det nyfikenheten på vem mamma pratade med i telefonen och alla lappar jag skrev med VEM ÄR DET? Gud så nyfiken jag var, skulle nog blivit journalist... men det gick över innan yrkesvalet blev aktuellt.


Mina barn har gått igenom denna period de också men i dessa tider finns det ju i de flesta hem en "skvallerbytta" som de kunde titta på och se vem det var i andra änden OM det inte var jag som ringt upp för då stod de där och gissade vem det var, precis som jag gjort på min tid...Är detta ett anlag man ärver?...lite konstig i så fall tycker jag, men med tanke på att nästan alla av kvinnligt kön har gjort det så kan man undra. Vet inte om killar är lika nyfikna, min moster ansåg inte att det var så. Hon tyckte att det var roligt att få ha en tjej hos sig i någon vecka tillsammans med sina tre söner men OJ så trött hon blev av min nyfikenhet och allt tjat, frågade om allt...förstår inte vad hon pratade om, jag var väl varken tjatig eller nyfiken...jag var blyg och försiktig...


Ja, ja hur som helst så verkar inte denna förmåga att vara nyfiken på vad mamma gör ha dött ut med min generation eller med mina barn, den fortsätter att sprida sig på nya generationer.  Inte ens "toakontrollperioden" verkar ha minskat.... 


En vanlig tisdagskväll

Hejsan svejsan alla vänner och andra....vilka ni nu är. Man undrar lite över vilka som läser bloggen ibland, sedan glömmer man ibland att någon läser den...och då skriver man kanske lite för personligt ibland i allafall.
Det har varit en trevlig dag idag med trevliga telefonsamtal och besök av både Susanne och Mona. Där i mellan sov jag 1 ½ timme och det var skönt. Nu i kväll har vi hjälpts åt att klippa Bonnie, Mocha och Lea som sover här i natt när matte jobbar.  

Bonnie ska operera bort en tutte på torsdag och då ville jag klippa ur öronen, även tassar å klor. Så nu är hon redo för detta jobbiga, kanske inte lika jobbig för henne som för mig - hoppas jag.  Fast det ska tydligen vara en av de smärtsammaste operation man kan göra på sina vänner vovvarna men vad ska man göra när de fått en knöl. Jag säger ju till alla människor att ta bort ALLA knölar som dyker upp så då är det väl samma sak som gäller med hundarna också...det skulle ju vara hemskt om det sprider sig och blir fler för att man inte tagit bort i tid. Det är första gången vi måste vara med om detta själva, säkert har några valpköpare fått gjort det...eller det vet jag att det är några som gjort. Men som tur är har vi nog klarat oss väldigt bra hittills, inte så många som behövt genomgå detta. Kanske har bra gener på det området även om uppfödaren själv har dåliga gener när det gäller detta.


Medan jag skiver ser jag på Carolina Gynnings program - I huvudet på Gynning. Hon är i ryssland och kollar läget...på ryssarnas glamorliv. Det är väldigt ytligt allt hon gör, det är bara utseendet som får plats i hennes huvud.

Nu åker hon runt med en 16 åring som har sin egen "hummer" och den är rosa inuti. De är nu på Dolph Lunggrens... eller vad han heter...han firar sin 50 årsdag i Moskva.  Gud så plastiga människor, bara yta inget djup. Pratar utan att tänka, verkar inte vara en enda tanke bakom det hon säger...eller inte många i alla fall. Fy, jag kanske är avundsjuk...nej, det kan jag med ALL säkerhet säga att det är jag INTE!!! Tacka vet jag lite "finkultur" och annan glamor...som gör livet värt att leva... hmm....  Vad menade jag med det...?? Kanske behöver röntga hjärnan... Oj vilket sammanträffande, jag ska ju göra det på torsdag!...Fy vilken jobbig dag det blir, nu måste jag vila så jag orkar!


Känner ni för lite Yoga i Skåne så gå in på denna länk! Tillverkarna av just denna hemsida vill ha hjälp att kolla om det går att komma in på den,  därför lägger jag in den...och samtidigt kanske det kan ge Caroline som  är den som har dessa yogakurserna att få någon extrakund...man vet ju aldrig var man har sina läsare...eller hur var det jag tänkte i början av bloggen...  

http://www.armonia.se/t


Söndag med massor av sömn...

Oj vad gjorde jag med sconesen i morse...råkade jag tömma en burk med sömntabletter i smeten eller vad kan det ha varit...ett problem är väl att jag inte ens har någon burk med sömntabletter... Hur som helst så blev jag så trött att jag bara inte kunde hålla mig vaken. Provade med att bara lägga mig en stund men somnade och somnade hur jag än försökte. Jag skulle skriva sms men kunde inte hålla mig vaken ens för att kunna göra det, helt jättekonstigt. Jag kände mig som om jag skulle ha hållit mig vaken i ...ja typ hela natten och så ...ja, det gick inte så jag somnade tills jag vaknade igen(som om man inte brukar göra så...) när klockan var halv 2 och jag fick även då pigga upp mig med en dusch och lite kaffe för att vakna ordentligt. Sedan roade jag mig resten av dagen med att städa och städa...dricka lite mer kaffe tillsammans med svärmor som kom förbi och var kaffesugen så vi fick offra oss en gång till - jättejobbigt ;-)

Nu sitter jag framför brasar och ser på filmen Underbar och Älskad av alla av och med Martina Haag. Vi såg den i går men jag kände att jag ville se om den igen för den var rätt kul. Hon är så knäpp och ljuger sig in i en hopplös situation som till slut havererar totalt men hämden är ljuv... Har hört boken förut och den är jättebra, verkligen jättebra och som vanligt är boken bättre än filmen. Det är ju så jättemycket som inte kommer med och sedan ser man sakerna själv på ett sätt och så har någon annan sett det på ett helt annat sätt -lite irriterande!

I går gjorde jag värsta fyndet på loppisaffären, en lampfot till min lampskärm. Den bara stod där och var precis som jag tänkt mig, helt otroligt och sedan kostade den 40 kr -Super!!! Bara att skrubba av och sedan var den dagen räddad. Det är ju inte så att denna loppisaffär känns så speciellt ren...eller vad man ska säga...det gör väl sällan sådana affärer men en del är väl fräschare än denna men de har många saker och vill man ha en annorlunda taklampa så fanns det mycket att välja på. En glaslampa som jag blev lite förtjust i ...men var skulle den hänga?! Vi kanske kan bygga ut så vi får ett rum den skulle passa i...men nej det är nog ingen bra ide´.


image108
Alla kan ju inte tycka den är snygg men VI tycker det och med tanke på att en nästan likadan på Åhléns kostade 298:- mot denna för 40:- så tycker jag ännu bättre om den!  Skärmen har jag köpt förut som ni som läser bloggen vet för 195.- också på Åhléns men den passade inte till den foten jag tänkt den till först.

Ännu en dag...

En dag i stan! En trevlig dag även om den började på sjukhuset hos min mycket trevliga doktor. Hon är verkligen en trevlig och mycket omtänksam läkare, tänk om alla vore så. Jag kände mig som en hypokondriker med alla småkrämpor jag räknade upp...och som vi tyckte var konstiga SÅ HÄNDER DET...det börjar rycka i ena kinden och jag känner mig såå nöjd för nu får hon SE att det rycker. Inte för att hon på något vis misstror mig det är JAG som känner mig gnällig och hur skönt det kan kännas att få må dåligt en liten stund - så det syns.


Hon tyckte inte om min beskrivning av mina nattliga äventyr även om vi skrattade åt mina "ätfester och skräckbloggande". Nu har jag fått ett nytt eller rättare sagt ett gammalt sovpiller som jag blev så trött av... men som inte ska vara någon risk för minnesförluster av sedan är det ju meningen att man SKA bli trött av ett sovpiller men det som inte var bra var att jag var så trött även på dagtid. Hon letade i fass efter biverkningar som mina men inte hittade hon några förrän hon läste på 1000 eller fler...och där hittade hon den -minnes luckor - DU är speciell sa hon och jag svarade att det var inget nytt ;-) jag brukar få konstiga saker sa jag.


Nu blir det en ny skallröntgen och sedan tycker hon att jag ska åka på norrlandstur, vi ska bara röntga innan och få ett svar på det. Sedan ville hon tidigarelägga min "storröntgen" till början av mars i stället för i slutet som planerat. Mina lungor låter lite mysko men det kan vara en lätt förkylningsreaktion...även om jag inte alls känner mig förkyld...men skit samma, det är som det är och det rosslar lite ibland på kvällarna när jag ligger i soffan eller när jag ska sova, inte mycket bara lite och nu orkar jag inte bry mig om det.


Nu ska jag försöka få upp orken till resan och resten får vi ta senare!


Sedan åkte jag och min snälla chaufför Susanne(TACK för att du ställer upp) på en shoppingtur, skulle köpa ett par nya jeans men naturligtvis fanns det inga i min storlek med extralånga ben. Det får bli en annan gång, jag orkade inte med mer än en klädaffär, det fick bli en tur på Åhlens och Coop också med lite mathandel. Ja Åhlens fick inte sälja en endaste lampskärm denna gång...sist köpte jag nämligen en sådan och den passade inte till någon av lampfötterna vi hade så nu måste jag köpa en lampfot ...och de är så dyra så jag ska köpa en på loppis för lämna tillbaka den tänker jag inte göra för den är jättefin. Nu orkar jag inte skriva mer, ska baaraa lägga mig i soffan och njuta av lite choklad...och en apelsin för de är så underbara nu om det är någon som missat det!!


Glömde, vi var ju och fikade...lunchade och så blev det lite nya blommor igen...för de andra börjar döööör......fattar inte varför?!?


Grattis Marie till "valparnas" A-höfter!!!


Tack Mariell för att du underhöll mig igår så jag inte hade tid att bli nervös för dagens läkarbesök!!


Smink och annat ....

Läste en blogg och skulle skriva inlägg men det gick inte så nu tar jag det till min egen i stället för jag tyckte det var så gulligt.


Åttaåringen säger "men kom då mamma, du behövde ju köpa mjölk också". Så sant, det fanns inte så mycket mjölk kvar i kylskåpet men jag hade absolut ingen lust att åka till affären, därför svarade jag, " nej, jag vill inte sen är jag helt osminkad också".
Då svara min åttaåring, " skit i det, det är jag också, kom nu".


Finns det något härligare än barns kommentarer, hon hade ju helt rätt! Varför måste du vara det när inte hon behöver...klok tjej:-) Du fick säkert komma in i affären utan smink, så jävlig tror jag inte du ser ut(det vet jag)...utan, har nog kanske aldrig sett dig utan?! Men det är sällan så stor skillnad även om man känner det så själv. Men det är ju många som "sätter på sig ansiktet" på morgonen och tar av det på kvällen. Det värsta är väl de som inte vågar visa ens sin man ett osminkat ansikte...då har det gått för långt! Visste ni att det inte alls är ovanligt att de sover fullt sminkade...de gör en "nattsminkning". Såg det på tv för några år sedan och det lär väl inte ha dött ut skulle jag tro även om dessa blev instängda och skulle vänjas av ...tror det var ett svenskt eller möjligen engelskt program. Ja jag har inte så stora problem med sminkning, blir lite fascinerad varje gång jag ser någon visa upp alla lager av olika krämer...puder mm... har aldrig förstått hur man kan ta ända upp till en timme på sig framför spegeln på morgonen som vissa av ens kompisar gjorde varje morgon...frukost hade de inte tid med men denna förvandling fanns det alltid tid till annars gick de inte ut. Jag har nöjt mig med täckstift, lite färg på kinderna...orkar inte komma på hur det stavas...rouge..typ eller?! Ja ni vet vad jag menar i alla fall och så lite mascara, den har ju däremot varit viktig eftersom jag har grisögon =ingen färg, hela jag har liksom samma färg...utom nu när det blivit grått där uppe på skallen. Fram för naturlig skönhet...eller lite kan man väl få hjälpa naturen det har ju ingen dött av OM vi väljer icke djurtestat!!!!


Idag var världens snällaste veterinär förbi här och kollade en för dagen pigg Bonnie...eller nästan, hon har inte börjat äta. Men hon hittade inget mer än matlusten som var fel så vi avvaktar och ser om det kommer tillbaka något igen. Annars trodde hon det kunde varit något tillfälligt och det är ju naturligtvis bra om hon inte behöver äta någon medicin. Hoppas matlusten kommer tillbaka i morgon så kan jag vara lugn sen, det är inte mycket som behövs för att jag ska känna mig mer slut än vanligt.


I går kväll hade jag skitont på flera ställen i kroppen och så tappade jag känsel i tungan och i gommen - väldigt konstigt. Men de värsta smärtorna satt i axlar och i händerna så det var väl någon tumör som tryckte på någon nerv i övre delen ...typ i axeln eller så. Idag har jag också haft mer ont än vanligt, det flyttar sig runt i hela kroppen och det kunde man få i början av hormonet men det kan säkert dyka upp så här också. Ska till läkare på fredag så då får vi höra vad hon säger om det. Har sovit ganska mycket idag, korta stunder lite då och då. Efter maten i kväll somnade både Rolf och jag, han i soffan och jag i sängen nere. Det var skönt men gör att jag kanske inte kan sova nu när jag kommer upp och dessa sovpiller vill jag ju helst inte ta...ska nog fråga om det finns någon riskfri sort...som man inte får minnesförlust av och som gör att man måste kasta sig över datorn på morgonen för att kolla efter konstiga inlägg...i sin egen eller andras bloggar. Det är spännande att leva så men kanske inte så nyttigt. Dessutom äter jag lite vad som helst och Rolf hör ju inget dessa gånger. Annars kan han vakna av minsta pip men när jag vill att han ska vakna och ha lite koll på mig då passar han på att sova sin värsta törnrosasömn-de kanske avger ångor...så att han somnar extra hårt när jag tar dem eller så tvångsmatar jag honom och ingen mins något. Ja vad vet man ingen går säker tillsammans med mig...haaaa..haaa...skrattade ...hm vad det nu var...det vill jag inte säga. Nu säger jag sov gott för jag ska nu försöka göra det!!


Besökarstatistik...

Vad är unika besökare och vad är antal sidvisningar..? Det handlar om bloggensbesöksstatistik. Det är ungefär dubbelt så många antal sidvisningar som "unika" besökare?! Finns det någon som kan tala om vad som är vad så vore det kul att få en förklaring. Det går säkert att läsa det någonstans men eftersom jag är en sådan som inte läser bruksanvisningen utan börjar laborera med grejerna först så gör jag det enkelt för mig i detta fall med...fast det är ju oftare lättare att läsa bruksanvisningen än att inte göra det men bara ibland!

Ja skulle vilja känna mig pigg, piggare piggast! Idag kände jag mig jättepigg men poff så gick det över men det var härligt så länge det varade.  Jag äter frukost, tar vitaminer och äter middag...men inte kommer krafterna som jag vill ha ändå. Kanske ska gå till hälsokost/apoteket och fråga efter en burk med "kraft"...eller finns det inte på burk?! Det skulle vara så enkelt om det gick att köpa sig en dos.


Bonnie skulle också behöva en burk. Ringde i dag till veterinären men de kunde inte titta på henne förrän på torsdag så det får vara tills då, det känns ju inte akut...hoppas jag.  Min gamla veterinär jobbar tydligen inte så ofta längre...om någonsin, har inte hört någon som träffat på honom på länge. Den som ersatt honom har jag lite svårt för efter att hon klantat sig med en av våra "valp(veteran vid detta tillfälle)köpare".


Saknar den nära kontakt som vi hade(jag och den gamla veterinären), det var så enkelt, bara att ringa och fråga om det man funderade på - han ställde alltid upp för mig, det saknar jag väldigt, väldigt  mycket. Ibland längtar jag tillbaka till den gamla goda tiden när allt var som jag ville att det skulle vara. Allt var naturligtvis inte bra, ryggen värkte, riktigt jävlig allt för ofta men jag var ändå lycklig med alla hundar och valpar. Det var en underbar tid i mitt liv och jag är väldigt tacksam för att jag gjorde allt jag gjorde när jag gjorde det! Tänk om jag gjort som så många andra gör, tänker att det ska jag göra sedan när jag går i pension...då hade jag missat hela mitt livs dröm -Att får vara hunduppfödare! Det har gett mig så otroligt mycket glädje, lite sorg över dumma människor några gånger men till 99% glädje. Tänk så många vänner jag fått tack vara detta, oj så många man aldrig skulle lärt känna som man nu kan tänka på och få kraft av.


Under några år gjorde jag så här års en som jag kallade det "husmorssemesterresa" , till västkusten för att bo en vecka hos Lillemor, Bengt och Annalena...det var så trevligt - var bort 1v-14 dagar. Tänker på Lillemor lite extra idag för att det är fettisdagen och då skulle jag vilja ha hennes goa semlor från Uddevalla...de var så stora och hade en extra platta med marsipan ...grön...å så goda dessa bullar var och ingen annan har kommit på idéen med att göra likadant -synd!!! Sedan får vi ju inte glömma de otroligt goa dammsugarna från Ljungskile...tobak och kondisaffär...oj, oj...när Veronica(då var det parningsresa...tror det var Bonniekullen som skulle tillverkas eller möjligen den innan) och jag var där,  vi åt nog 2 om dagen...mmmm.... Oj vad snabbt tiden går, när man tänker på dessa olika upplevelser så känns det som det var häromåret...i "jons" som min svärfar sa, det kunde vara allt från i förrgår till för 30 år sedan. Dessa resor känns som de var i jons!


Om Pernilla och jag kommer iväg till norr så får jag väl kalla det för husmorssemester, även om det inte är till rätt ställe...+ att man ska åka buss när man ska på husmorssemester, i alla fall i min värld.


Nu svävade jag iväg...skulle skriva om Bonnie och att hon inte mår riktigt bra, ingen matlust och lite, lite förhöjd temp och se vad det spårade ur. Men NU till Bonna -det går lite upp och ner och jag känner mig allt mer säker på att det är fästingsjukan som ger sig till känna igen. Hon är lite vinglig i bakdelen och det är lite typiskt för denna jäv...sjukdom. Vi har i alla fall fått tid hos veterinär på torsdag och jag får väl stå ut med att träffa en ny ...fast jag hade hoppats på min andra favoritveterinär Lotta...men det finns säkert fler som är bra eller det vet jag att det finns. Men det känns alltid tryggare med dem man känner sedan tidigare.


När man inte mår bra själv är det ännu skönare när det är som det brukar vara eller varit förut. Läkare och veterinärer borde inte få byta plats eller ändra på något...inte utan att fråga mig om lov! De ska utvecklas men inte ändra på tider, platser och absolut inte bytas ut. Förstår allt mer varför gamla människor och barn är så känsliga för förändringar....jag känner mig så...vilken grupp jag tillhör vill jag däremot inte tänka på...för barn kan det ju inte vara eller??... Jag är väl inte gammal...men jag får väl skylla på min sjukdom, att det är därför jag känner...eller jag känner mig inte gammal men ändå  har jag många känslor kring saker som en gammal person har.


Det här blev en hel avhandling med blaj, blaj, stackars dig som slösat flera sekunder på att läsa detta dravell...nu blev du allt lurad till att slarva bort din dyrbara tid. Du kunde ha tjänat flera kronor på att tänkt på något kreativt i stället för detta eller så kunde du sovit någon liten mickrosömnstund...vad är nu värdefullast? Det får du aldrig reda på så sluta tänka på det...eller är det jag som ska sluta skriva om det...


I natt när jag inte kunde somna så åt jag godis ur min handväska, det fanns marsipankulor, brioblandning och en hallonstång...eller vad det var det stod på den. Hallonstången åt jag faktiskt inte upp utan lyckades avstå från. Jag hade tagit en insomningstablett och när jag inte somnar direkt så får jag ätnojja. I natt fanns det ostbågar och dem åt jag också av men hade inte tömt i mig allt som tur var. Det är ett stort problem med dessa tabletter och det är att jag inte kommer ihåg vad jag gjort... En natt såg att jag att jag varit inne och skrivit på en blogg...inte så knäppt som tur var men det är illa nog att jag varit och skrivit på datorn. År livrädd för att jag ska få för mig att öppna hjärtat helt och skriva något jättekonstigt. Jag tillhör dyslektikergruppen och måste därför alltid kolla stavningen lite extra. Brukar ofta skriva b i stället för p eller d osv...till och med på datorn gör man dessa skrivfel, vilket jag tycker är fascinerande. Man tycker ju att det är en sak att skriva det för hand men på datorn när de inte ens ligger i närheten av varandra?!


NU ska jag snart äta semla och hoppas att jag slipper ta insomningstablett och vakna med skräck över om jag suttit vid datorn eller ej...får ni något märkligt brev eller inlägg i era bloggar så kanske det är jag som "spökat"!!
Ooohooo.....

Nu avslutar jag med att lägga in en bild jag "tjyvat" från Pernilla G på hennes härliga hundar Klara &  Casper samt dotterna Amanda -lika härlig hon!!
image107


Söndagkväll

image106


Jävla blogg...alltså det är inte bloggen i sig det är fel på utan när man sitter och skriver så försvinner allt...det är inte första gången det händer och jag säger varje gång att jag aldrig mer ska skriva direkt i den och så gör jag det i alla fall.

Jag ska inte vara stickig och gnällig nu men visst är det skit att helgen redan är slut och de flesta måste jobba i morgon. Tänk att få vara frisk i kroppen så man kan få åka till ett jobb och sedan få träffa jobbarkompisar, äta lunch...jobba lite till och sedan åka hem för att sedan göra lika mycket till i hemmet som jag gjort på en hel dag! För när man är hemma blir man lite lat och långsam på något konstigt vis. Nu är jag ju inte ens "normalsjuk" och kan inte göra hälften av vad jag skulle vilja göra eller borde göra. När jag sov på eftermiddagen drömde jag att jag dreglade och bajsade på mig...det var jättejobbigt! MEN drömmen avslutades med att familjen Åhlin hade byggt en jättehärlig inomhusbassäng ungefär i storlek med den varma bassängen i Hemse badhus. Det var så härligt och jätteskönt. Robyn, Mickan, Lina, Maja och jag(utan bajs)skulle bada, det var såå trevligt. Kan ni inte bygga en sådan i stället för köket...? Så att min dröm blir en verklighetsdröm! Fast jag förstår att det nog är viktigare med ett kök...ni har ju dessutom redan en pool fast utan tak... Finns det någon drömtydare som läser detta så får du gärna förklara vad dreggel och bajs står för...antar det är någon skräck för att bli jätte dålig.

Det känns ju inte alls som om jag skulle kunna hamna där nu...lååångt därifrån.


Stella lilla du...har du börjat jobba i renhållningen...återvinningscentralen...ja, ja så länge magen inte havererar, men springrar ha ju för det mesta plåtmage som tur är. Hoppas för matte och husses skull att hundarna tål allt de stoppar i sig. Detta med sopsortering som nu genomförs här på ön kommer att öka tillgången på mat i skogen. För tidigare har ju en hel del saker hamnat i skogen när folks frysar havererat men de flesta har ju kört allt till tippen eller slängt det i soporna men nu med pris per kilo kommer inte folk att vilja betala utan nu kommer nog hela frysen med innehåll att tippas i skogen och med det en massa dålig mat till våra hundar och de vilja djuren. Fy vilka sopstationer det ska bli i våra skogar framöver men det verkar nog inte e som bestämmer ha fattat, eller de har väl inte sett hur det redan nu är på vissa ställen och naturligtvis blir det inte bättre.


Nej nu ska jag ändra läge, min först ska jag lägga in detta som jag nu skrivit i word först! För säkerhetsskull och så lägger jag in bilder på dagen middag, för jag tyckte det såg så vackert ut och gott var det också! Det är en före
och en liten efterbild...mmm...va gotti gott.
 image105

Jag skulle väldigt gärna vilja komma förbi hos "Nemo" på tillbaka vägen från norrlandsbesöket(om det blir något), det kanske kunde passa med ett litet fikastopp före båten - vi får väl se. Jag ska försöka åka med...hoppas, hoppas det ska gå! Ändra läge...det var ju i det första jag skrev som jag skrev att jag hamnade i soffläget, liksom fastnade i en viss ställning i soffan och sedan vill jag inte röra mig för det gör så ont...men nu orkar jag inte sitta i denna fasta ställning längre..det måste ändras NU.  

Hoppas alla får en bra vecka!!


Lördagsmys

Nu är snart pizzan klar och vi äter inne i stora rummet där brasan sprakar och ljusen är tända. Lea är här och trängs om att få ligga närmast mig och går det inte så får hon väl lägga sig hos Rolf i stället. Alla tre vill av någon konstig anledning alltid ligga hos mig först men under kvällen brukar de flytta sig över till Rolf -det blir väl för varmt kanske...

Idag har vi varit en vända på Hemse, kollade lite på reakläder men hittade inget. Hittade ett par skor som var halva priset på sportaffären men den färgen jag ville ha fanns inte så det blev inget med det.

image104

Vi har lilla Lea här och hon har ögoninflammation på ett öga men vi tar salva i båda för säkerhetsskull, det ser lite tråkigt ut...kladdigt.

Å va jag skulle vilja åka upp till Birgitta och hela hennes familj...ja inte sonen men dotter och ALLA hundarna. Men jag är så osäker på om jag klarar att sova borta...min kropp är inte den snällaste. Skulle kanske kolla vad en resetempur kostar...troligen ganska många tusenlappar...har en som är liknande, får väl försöka få plats med den om vi kommer iväg...eller jag kommer iväg, Pernilla och Robyn ska iväg.  Jag skulle nog må bra av en liten utflykt och få se något annat än allt det vanliga här hemma. Jag älskar att få resa lite så det skulle säkert vara uppiggande. Vi får väl se hur det går av med allt, är lite rädd att jag ställer till med en massa extra besvär för både Pernilla och Birgitta...jag är ju inte som jag var förut och då var jag inte besvärsfri heller men då var det BARA ryggont...på vanligt vis.


Man känner sig som en jättebaby, det är bara barnvagnen som fattas...och det är väl rullstolen, den tänker jag inte ta med på resan! Men visst skulle man villa åka i en sittvagn med sufflett uppfälld i lite halvdassigt väder, nedstoppad i en fårskinnsåkpåse....gud så skänt det skulle vara....ligga där oc h halvsova eller helsova... låter väl ännu skönare. Vagnen skulle väl se lite groteskt stor ut...för att inte tala om hur många skinn det skulle gå åt till åkpåsen...fick nog bli duntäcken i stället. Sedan var det ju ett problem till...vem skulle orka dra vagnen?... inte EN person i allafall, det skulle nog behövas ett helt hundspann eller en häst... Ja en häst och en kusk, där har vi det!!! Helt perfekt, drömma kan man ju alltid. Mer än en dröm kommer detta naturligtvis inte att bli för det finns inga sådana vagnar och jag tror inte marknaden är tillräckligt stor för att de skulle börja tillverkas.

Hoppas Lisens hundar piggnat till igen. Bonnie blev dålig i torsdagskväll, började gnäla och var orolig, fick feber och började spotta som om tungan inte fungerade... Jag visste inte vad jag skulle göra, gav henne kortisontabletter och sedan fick hon sova uppe hos oss. På morgonen hade tempen sjunkit och hon hade inga andra symtom längre. Mitt på dagen var tempen som vanligt och hon ville med på promenaden även om hon inte sprang som vanligt. Efter att vi sovit en stund på eftermiddagen var hon sitt gamla vanliga busiga jag....vet inte vad det var och jag hoppas det inte återkommer!