Nalleman med vingar...

image207

Min egen lilla skyddsängel kom på posten idag i en liten röd ask! Han ska skydda mig mot allt ont och pigga upp mig - och det gjorde han! Tack Susanne. Nu har jag 2 "änglar" (fick en annan liten ingjuten av Marie och Ingemar förra året)som jag ska få hjälp av + alla er andra, så nu kan det väl inte gå annat än bra. Sedan har jag en liten "turmojäng" jag fick av familjen Åhlin oxå...så vad kan gå fel ;-)

Idag har jag mått rätt bra på förmiddagen och vi = Kristina och Susanne å jag var till Lojsta och inhandlade en massa blommor som vi ska plantera i alla krukor -hemgjorda och bort...köpta menar jag, krukor. Det var lite...mycket rörigt där och vi var en aning irriterade när vi åkte därifrån men det gick snabbt över. Jag var så sugen på glass så det blev en mjukglass med chokladströssel från Bagarns på Hemse /God och nyttig lunch!! Tycker kanske inte alla men jag tyckte det var smaskens....

Efter maten...var nog inte matens fel men jag fick så ont i både armen och ett ben, inte det cancersjuka benet utan det andra. Men vad som är cancersjukt och inte vet jag väl inte något om just nu...men snart.

I morgon ska vi hämta lite inredning till badrummet, det ska snart börja sättas kakel...snart...hoppas jag. Men det är nog en hel del till som ska fixas först. Fönstret som jag hittade på ska sågas upp och sättas i och sedan ska det göras nischer i väggar, kant att lägga "hundduschhylla" på och en del annat som JAG hittat på. Ibland ångrar man att man är så himla påhittig och ....typ jobbig -allt tar så lång tid då. Men snart kan man väl få kissa nere igen och det ska bli en STOR befrielse som ska firas! Det är så jobbigt att släpa sig upp för trappan när det gör så vansinnigt ont i benen, det får nog bli invignigsfest när det är klart.

Nu är det sovdags igen, men denna gång är det natt och okej att sova inte som förut idag när det var dag och jag måste sova-det är sååå tråååkigt.....
image210
Härliga rosor och prästkragar från svärmor.
 
Varför heter det svärmor...ska man svära över henne eller vad betyder det?? Finns det någon som vet, skulle vara intressant att veta. Jag tycker det låter så fult och elakt....inte "nice" alls.

Dags igen eller ....

Ja tyvärr finns det nog ingen större chans till "eller" men man kan ju försöka intala sig att allt är inbillat och att det går över om man blundar... Fast jag har försökt med det också och det brukar inte fungera så länge, fast en liten stund kan vara okej. Armen och benet värker, gör det svårt att blunda men visst är det så att man hela tiden undrar om man inbillar sig allt. Men när sköterskan ringde och sa att de fått flytta fram både röntgen och läkarbesök så förstår man att det är på riktigt. Hon kollar också att allt annat är beställt -kirurgen och strålningen- så maskineriet är i gång igen.

                                                image205 "Ruggugglan"

Nu ska bara jag hålla ihop igen, igår mådde jag skit - trotts gjutning - det räckte att någon sa något snällt eller tvärtom...fast det var nog ingen som var dum...så bölade jag och det kändes som jag hade en stor klump i magen. Det var en stor "ångestklump" som satte sig ordentligt i magen, den riktigt värkte. Jag önskar att allt var som för några veckor sedan, då mådde jag så bra. Men nu de senaste veckorna har det gjort mer och mer ont.


Har jag en otrolig tur så har det inte hänt något mer i resten av kroppen. Det kan vara så att det bara är i armen det är aktivt...även om det nog är rätt otroligt att det skulle vara så men hoppet är det sista som överger människan.


Hör just en tjej på radion(Karlavagnen)som har fått 4:a nya njurar eller om det var 5 stycken och de bara stöts bort men hon är uppåt ändå. Så om hon orkar så ska väl jag också göra det. Det är viktigt att man har lite mycket...tur och att humöret kan hålla sig på någorlunda hög nivå. Sedan blir det sämre med orken att vara social, det är tyvärr så. Man vill inte riktigt vara med på samma sätt som när allt är bra. Det är alltid lättare att leva när livet är positivt. Men jag har inte på något sätt gett upp, men nu är det en seg väntan på röntgen och svaret som jag får av läkaren den 9 juni. Så ni får kanske inte läsa så mycket av mig innan dess...kanske. Ibland är det skönt att få skriva om något annat så man vet aldrig. Men just nu är huvudet bara fullt av "cancertankar", drömmer konstiga drömmar både på dagarna och nätterna. Men skriva kan ni alltid göra, även om jag är dålig på att svara...så tro inte att det är bara DU som inte får svar- det gäller alla!


Jag mår så bra av att ni bryr er!! Så tack till er alla kära vänner, önskar jag kunde ge er en kram men ni får tänka er en! Blunda och känn efter så kommer den här....


Jag har i alla fall gjort några blad till och de blev nog lite bättre nu...börjar komma på hur man ska göra. Kan verkligen rekommendera att ni gör er ett blad eller två! Gå in och sök på gjuta rabarberblad så får du upp en jättebra beskrivning. Det enda som inte står är att man ska pensla det med olja för att lätt få bort bladet.


Tillbaka i gropen...

Så har man då ramlat ner i gropen igen...fast denna känns ändå inte så djup som förut...börjar nog bli van. Kan man bli van vid cancerangrepp?! Kanske eller...kanske inte?! Skit samma nu är det troligen kört igen eller vad man ska säga. Det var alltså ett aktivt angrepp i min vänstra arm så nu ska vi se vad som händer framöver. Först ska kirurgen titta på bilderna och se om de vill göra något ingrepp för att stärka upp den. Det är väl om den ser ut som kex eller om den ser ut att hålla. Vilket min läkare trodde och att jag nog skulle ställa in mig på att åka till Stockholm för att "smärtstråla" armen i 5 dagar + även troligen högerbenet. Jag har varit så emot att stråla men nu har jag så ont att det inte finns så mycket annat att göra. Men jag vill inte stråla i ryggen så länge det går och det är ju skillnad på att få strålar där det finns andra organ mot en arm där inget annat kan bli förstört.

Hoppas det ska bli bra sedan och att jag kan gå. Nu blir det troligen ny sorts hormon eftersom de inte tror det är aktivt med det jag har nu. Allt tyder på det eftersom jag fått så mycket mer ont. Men ännu vet vi inget riktigt säkert. Jag måste göra en ny "storröntgen" på hela kroppen för att de säkert ska kunna säga vad som hänt. Ska göra den om 3 veckor och sedan läkarbesök en vecka senare. Nu ska de försöka påskynda och få till en snabbare både röntgen och läk.besök. Men allt är så uppbokat och fullt så vi får väl se vad de kan göra åt det. Sedan är det väl så att någon vecka hit eller dit inte påverkar det hela något större. Men det är jobbigt att vänta!

image203


Igår gjorde Pernilla Å lilla Mocha så jättefin. Plockade av massor av slitet fult lurv som satt överallt på lilla fröken.  Skulle ta kort och lägga in på henne så ni kunde se hur fin hon blev men det har liksom inte blivit av idag. Hon skulle nu bara behöva ett bad eftersom hon fäller också men det kommer väl när vi orkar någon dag. Känner att Rolf nog får lägga sin ork på att få till badrummet nere så snabbt som möjligt. Jag tycker allt tar så lång tid men det blir naturligtvis så när det ska göras på kvällar och helger. Sedan ska det göras hål i väggen för att sätta i ett litet fönster...hoppas inte det ska se skitfult ut. Det är jag som hittat på det, ett litet fyrkantigt vitt som jag hoppas ska smälta in i fasaden...svårt att fixa bort det om det ser fult ut. Men det blir nog bra eller det MÅSTE se bra ut annars får jag hänga mig själv!! Det har jag definitivt inte lust med...slöseri med tiden.

Nej nu kanske jag ska försöka sova, känner mig rätt mör efter denna dag så det går nog. Rolf fick bära upp lilldatorn till sängen så jag kunde skriva detta annars vet man inte när orken blir tillräcklig för detta. Tack för att jag har denna vän annars vet jag inte hur mitt dataliv sett ut...det hade nog inte existerat. Hemsidan skulle jag ha fixat för länge sedan men jag orkar inte sitta vid den datorn där allt finns som jag behöver till den. Det blir väl kanske till slut om inte allt så kanske lite i alla fall...om utställningen osv...

En lite sak till - en av mina vänner som skriver i bloggen rätt ofta under namnet Kattis har efter stor vånda beslutat sig för att få oss att ändra sitt namn till Tina. Hon kallas nämligen för det i större delen av sitt liv, på jobbet, hemma och ja av alla utom oss "hundvänner" . Det ska nog gå, det heter ju att man kan lära gamla hundar sitta så då ska man väl kunna lära om ett namn också eller....men vill i alla fall förklara och ber er andra om att även ni försöker byta/tänka om.  Alltså Kattis finns inte längre...låter hemskt men i detta fall återuppstår hon genast med nytt namn TINA! Lycka till både till Dig Tina och till oss alla andra som ska tänka till...och mitt huvud som nästan värker när jag tänker...hur ska det gå??!

Jag deppar inte...hoppas jag...utan försöker njuta av dagarna och i morgon ska Kristina och jag fortsätta gjuta och njuta av solen. Vi ska ha några timmar i solen med cement, vatten och fantasin! Var orken ska komma från vet jag inte men det brukar gå även om det blir skit sedan men nu vill jag ha lite roliga saker att plantera i å då får man försöka göra sig lite sådant. Vi ska kanske handla lite blommor också...om orken räcker till, Jag är nöjd om något av et blir av,  så försök nu alla att njuta av dagen! 

Hoppas Susanne orkar med en morgonpromenad, om inte så blir det en annan stund-hundarna är alltid redo! De älskar verkligen Dig, de väntar och väntar på att du ska dyka upp.

Läkarbesök

Idag var det dags igen. Ett läkar besök som var planerat till kl.11.00 men när vi-jag och Kristina-kom dit så hade de kaos och den läkaren jag skulle träffa var tvungen gå med i ronden och ..... ja vi sa att vi kan komma tillbaka senare och så blev det. Då fick jag även träffa min favoritläkare och det kändes bra även om jag inte vet vad vi kom fram till...jag skickades på röntgen som hon ska ringa om i morgonförmiddag. Hon vill kolla om det är cancer i armen och om det är därför jag har så ont eller om det är något annat. Det är rätt jobbigt, tabletterna hjälper inte....och om det skulle vara cancer där så är det nog smärtstråling som gäller.

Nu pratar vi om något annat. Blad...blad och ett och annat blad!
 Vi har köpt flera säckar fincement idag igen så nu blir det nya utmaningar! Det var så kul men vi måste fixa en bänk att stå vid för jag fixar inte att sitta på marken, det har vi nu provat med en väldigt dåligt resultat. Men med en bänk så ska det tillverkas roliga saker här...hoppas jag! Vi får väl se om det går så lätt som vi inbillar oss, men kul har vi. Nu kaffedags!

Straffad...

Ont, ondare och ondast...eller nått sånt. Det har varit en seg dag även om den har varit bra också men väldigt mycket ont. Jag vet ju att jag inte ska göra något speciellt som det jag gjorde i går men inte vill man sitta i ett glashus och bara titta på vad andra göra hela tiden-inte jag i alla fall. Jag vill göra saker och då måste man passa på när det går-som i går!

Som tur är finns det piller för åtminstone vissa delar av smärtan, tyvärr inte för allt. Skulle så gärna vilja vara smärtfri men så bra är det inte och blir nog aldrig mer så heller. Nu ser vi på Perelli, hon ska ju vinna i kväll och det vill vi ju inte missa!

Så måste jag vila så jag orkar vända på det lilla rabarberbladet i  morgon för att se om det håller....spännande!

Lövet...eller bladet

Oj vad det växlar...i går orkade jag nästan inte ur sängen och idag har jag extraknäckt som hantlangare vid cementblandning och gjutit fågelbad. Vi får väl se om det blir något av det men det ser lovande ut. Det var Kristina och jag som pratat om det nu ett tag och eftersom hon var ledig idag och Mona levererade fina rabarber med stora blad så fick det bli gjutning med eller utan mig och inte gick det heller...var ska sleven vara om inte i ...cementen!

Konstig kroppen är som det växlar och jag kan väl säga att just nu hänger inte vänsterhanden med så detta blev ingen lång bloggning-sorry. Mer i morgon kanske och om ni har tur så kanske ni får se våra gjutningar!

Onsdag igen...redan??

Känner att det är hög tid att skriva lite på bloggen igen. Det har varit en seg vecka med mycket ont och dålig sömn. Ska på ett extra läkarbesök på måndag efter att ha haft telefonkontakt med en av mina läkare i går. Hon vill inte att jag ska gå med min onda arm utan att vi kollar upp med en undersökning och röntgen av den. Sedan har jag haft kramp på höger sida av bröstkorgen typ ett par gånger om dagen, varit lite mindre de senaste dagarna men det känns också som det vore bra att de kollade lite på detta. För övrigt har jag bara mer värk lite allmänt över allt och hit och dit...


Dagarna går med mycket sömn och lite gjort...städar av lite, bakade en kaka, plockar lite med blommorna...tvättar och hänger (om jag orkar bära ut tvätten)sen sover jag lite igen...å igen...  Men bara en sak per dag...alltså, inte alla saker på en dag...det går inte! Låter rätt tråkigt eller hur!?

Hoppades Lina skulle komma hem någon helg men det blir nog inte, kostar ju så mycket att ta sig överallt i detta land. Varför ska det behöva kosta så himla mycket att ta sig över med en "sketen" färja som inte är speciellt underhållande eller lyxig på något sätt. Vårat rabatterade pris kunde väl gälla för alla så kanske fler skulle kunna komma över+att vi kunde få det ännu lite billigare så kunde vi åka lite mer. Vi har landets lägsta löner på denna ö så vi behöver ha låga priser för att kunna leva här. Men det aviga är att de som flyttar hit eller som bygger nytt för att kunna sommarbo här har massor (kanske inte alla men många)med pengar...vilket i och för sig är bra för det ger ju t.ex Rolf jobb. Men när sommarfolket kommer så höjer handlarna priserna och det drabbar ju oss också för vi får inga "öprisrabattkort" för mathandel och annat. Visst är det synd om oss, eller är det inte det för vi får bo på denna fantastikt vackra ö året runt...och det ska vi minsann betala för och vill vi inte göra det kan vi flytta... Ja så är det nog!


Slutgnällt, det är nog för att jag har så ont som jag känner mig gnällig!


En liten uppmaning till er med hundar och som sätter på fästinghalsbandet Scalibor för att slippa få hunden full av fästingar. OM hunden blir slö eller inte vill äta - TA GENAST AV HALSBANDET och BADA hunden i schampo minst ett par gånger! Samma effekt kan Expot ge även om jag inte personligen varit med om det heller inte hört någon springer som fått den effekten men jag har hört andra hundar som fått den omvända effekten och som sedan tålt den andar varianten. Båda dessa medel är starkt giftiga, innehåller ett nervgift. Men att avstå och låta hunden bli fästingsjuk är heller inget alternativ. Det finns ett mildare medel som heter FrontLine som alltså är lite mildare och tyvärr inte riktigt lika effektivt men har man en hund som är känslig så kan det vara ett bra alternativ.


Nu är det sovdags för en jättebaby som jag!

Förlåt till alla som ringde i dag på förmiddagen, men jag sov länge och sedan orkade jag inte ringa upp....det var så motigt i hela kroppen-hoppas ni förstår. Jag tycker om er alla och har inget emot er även om jag inte orkade prata. Det lyckades ringa 6 st medan jag var i duschen och då kändes det orättvist att ringa någon -inte alla och då struntade jag i alla och åt lite frukost-lunch i stället. Förlåt, förlåt!!!!!!!! Fy för dåligt samvete..... Vi hoppas på en bättre dag i morgon!!


Sol här men andra får snö...

Oj vad vädret kan vara hit och dit denna tid på året, lite typiskt Sverige. Pratade nyss med mamma i Filipstad och där vräkte snön ner just nu och bara +2 medan vi har sol och +16 och har suttit ute och fikat flera gånger idag. Livet är orättvist ibland-tur man bor på rätt ställe.

Jag har bara plockat och prockat(känns aldrig som det tar slut) lite i reklamhögar, sorterat bort plast och papper. Så nu har vi inte så många högar av tidningar och annat skit som ligger. Ska försöka orka dammsuga uppe innan det blir soffadags.
Var i stan i går och fick mitt dropp för skelettet. Susanne var snäll, skjutsade mig dit och sedan gick vi på stan...eller smög runt på stan. Jag har lite svårt att gå efter helgen, hon fick skjutsa mig i rullstol på sjukhuset för att jag skulle spara på krafterna. Sedan gick vi en tur på öster, där vi fikade också på vårat favoritställe Ringduvan. De har så goda mackor och väldigt gott kaffe. Det är rätt dyrt men...jag är alltid proppmätt efter en macka med sallad där(Rolf är inte lika mätt men ...ja, ja vi har väl lite olika stort matbehov). I går var vi en sväng på chokladbutiken innan så vi hade lite att ta till efterrätt ur västan också innan vi gick vidare. Farliga butiker för godisnördar som mig...och så lär jag upp Susanne som också trillade dit på några goa praliner..."farligt, farligt men härligt, härligt...."

Vi smög runt lite och handlade lite småsaker här och där. Susanne skulle också handla födelsedagspresent till en av döttrarna också och vi upptäcker att vi har en hel del likheter i konstiga inköp...mjukdjur! Säger inte mer för man vet inte vem som läser detta men min svaghet för dessa mjukisar är väl rätt välkända antar jag:-)
Jag köpte ingen men var väldigt nära att göra det. Men det blev 2 par skor i stället, billiga och sköna!                                 
                                                     image198             
Så nu ska jag smyga runt på dessa i sommarvärmen...hoppas jag! Rolfs kommentar var -Hur länge är de vita då?! Ja, ja...om man inte kan ha vita kläder så kanske man kan få ha vita skor. Alla med hundar vet ju hur kul det är när man tagit på något vitt och så kommer de små gullen farande med en tass eller två och så var man "stämplad". Men vad gör det...inte ett dugg...för det mesta, men ibland kan det kanske vara lite...lite jobbigt. Man ska ju lära hundarna att inte hoppa men när man har svårt att böja sig så låter man hundarna komma upp till en i stället och då får man skylla sig själv.

Nu ska vi äta taco och till efterrätt blir det vattenmelon! Gott för oss som har sol och varmt;-)

Jag fick lite...mycket  mer ont i går kväll efter dagens bravader men idag är jag nog ifatt igen så det har inte förvärrat något...tror jag. Hur som helst så är det värt det ibland, annars skulle jag bara sitta här som i ett fängelse om jag bara skulle skydda mig från allt hela tiden. Så tack Susanne för en skön dag!

Helgens Ros!

                                                        image187

Skulle vilja ge er alla en bukett med vackra blommor! Ni ska veta att jag känner mig rik inte på pengar men på vänner. När man kommer till en utställning som man inte vet om man ska orka med överhuvudtaget och blir emottagen med egen parkeringsplats, sängplats(när och om jag behövde), alla är glada och SER mig! Det är något som jag inte tar för givet eftersom jag tidigare varit med om att jag blev osynlig av att jag var cancersjuk. Det är rätt vanligt att folk blir rädda och att den som är sjuk blir osynlig. MEN det som hänt på 18 år är nog att folk är mer öppna och inte lika rädda längre. Det finns ofta hopp även för den som fått cancer, det behöver inte betyda DÖD även om det i mitt fall inte går att bota. 

Jag är så glad och tacksam över att ni finns där och att ni inte gömmer er!
Kram till er alla - jag är lite snål med att dela ut dem-kramarna- pga.smittrisker osv...ni förstår nog HOPPAS JAG!

Jag har överlevt helgen men är väldigt öm och har svårt att gå. Rollatorn fick komma fram och vara mitt stöd i ett par dagar, sedan har det gått utan. Jag hoppas värken ska avta eftersom så att jag kan få sova bättre på nätterna. Jag förstod att det skulle komma surt efter men det var det faktiskt värt. Så även om det är jobbigt nu så har jag trevliga minnen att leva på ett tag framöver!


Hur gick det då på utställningen!?! Jo blandad kompott som vanligt men några riktiga höjdare fick vi. image188
Tyke fick sitt 2:a Cert! Så nu fattas ett till han är Champion, så nu får vi sattsa på några turer till.
image189

BIS -avelsgrupp + BIS-2
image191

Uppfödargruppen blev bäst dag ett och BIS-2 eller om det var 3....
image190

Casper fick CK på lördagen och det kändes så skönt att någon mer än jag och matte äntligen SÅG hur bra han är!

Ett extra tack för all hjälp med bad, klippningar och annat till Susanne, Pernilla Å och P, Kitty(så klart ;-)) och mina egna tjejer! Maja fixade mat till alla i huset under utställningsdagarna.


Sedan avslutades söndagen med att bada ur utställningsfrisyren -ordningen återställd!
Tack Susanne, Marie & Anna-Lena för badet hälsar Bonnie!image196
Hemsidan ska snart uppdateras med mer bilder på fina hundar som var med.

Mycket att göra

Oj oj va jag har mycket att göra...men det blir inte mycket gjort...?? Konstigt, konstigt men jag förstår inte att tiden bara försvinner. Jag är nog lite frånvarande ibland, orkar inte riktigt ta in det runt omkring fast jag så gärna vill. Inte klarar jag att laga mat med folk i köket...prata och fixa saker samtidigt skulle väl alla kunna klara...men inte jag!
Nu har jag bra hjälp av 3 damer så jag skulle inte behöva göra så mycket men man vill ju försöka vara så "normal" som vanligt och det funkar rätt bra utom för vissa saker då....fisken blev klar före potatisen och så hade jag glömt grönsakerna...osv...men det blev rätt gott i slutänden ändå men konstigt kaos blir det i huvudet.

Som sagt är det besökare här från västra Sveriges sida och 4 hundar. Snart kommer 3 trötta tjejer från Skåne med en hund till. Båten kommer in mitt i natten och jag ska försöka hålla mig vaken till de anländer tänkte jag. Susanne har varit här och hjälpt mig bada en vovve idag och i morgon tar tjejerna över både kvarvarande bad och klippningar. Jag har grundklippt och badat Bonnie så hon ska inte vara så jätte mycket kvar på ...om det nu duger. Men alla ska fixas och putsas till så det kommer nog att bli en jobbig dag i morgon med jobb från morgon till kväll. Lina och Maja ska få ledigt för att träffa farmor en stund på förmiddagen innan hon ska åka till norra delen och vara hundskötare. Vi andra ska på utställning i 2 dagar, jag med hoppas jag. Vi var och tittade på en liten trevlig tillställning som Hemse brukshundklubb har varje år.

Lägger in bilder på Pernillas duktiga barn Amanda och Sebastian som visade Klara och Casper på juniorhandligen och barn med hund. Amanda vann sin klass i hårt motstånd och Sebbe blev 2;a i sin klass och i en stor grupp.  Ja här skulle jag då lägga in bilder på barn och hundar...men nu hittar jag dem inte. Ska man skratta eller gråta..? Just nu orkar jag varken det ena eller andra och det hjälper mig inte nu i alla fall. Det får bli ett på de duktiga Klara med sina barn Casper, Stella och Thea. Alla duktiga spårare på provet som var för 2 veckor sedan. Stella var duktigast med klassvinst och hederspris...men det har jag nog redan skrutit med tror jag...glömsk som jag är. Men det skadar inte att påminna er om det eller hur!

image186

                                         Jag ska lägga in allt även er barn på hemsidan sedan efter helgen!

Nu ska jag vila lite, får väl se om jag orkar...det är en hel timme till innan de anländer...oj stackars barn! Men de får ha sovmorgon till typ 9 eller lite längre...så de överlever nog.  Får väl återkomma med rapport efter helgen för innan dess lär det nog inte bli något bloggande.

Hur mår jag då...glömde skriva det för er som brukar kolla efter det. Jo, det är rätt ok. Ont men det är ju inget nytt, lite konstiga kramper i bröst (i musklerna)och fötter-vet jag inte vad det beror på. Ska nog kolla upp det efter helgen för säkerhets skull. Annars så går det väl rätt bra, inga förkylingar och allergin är faktiskt ovanligt bra trotts att alla andra tycker det är värre än vanligt. Men som vanligt funger jag inte som jag borde eller brukar eller ska....vad som nu är rätt eller fel. I detta fall är det något som är positivet för en gångs skull. Äter så mycket piller att allergin inte får fäste, heller inte andra sjukdomar. Jag är faktiskt friskare än de flesta...eller ja, bortsett från att jag har cancer alltså!

Maj...a

image185


Grattis Maja säger vi som har en Maja, som alltid firade sin namnsdag denna dag hela sitt barndomsliv. Men så helt plötsligt togs den bra namnsdagen bort...men det skiter vi i och fortsätter fira denna dag som är så perfekt för att de flesta har ledigt. Under hennes 10 första år var det sol alla dessa dagar, konstigt men sant. Vi hade nämligen alltid tårta och satt alltid ute och fikade, ofta med grannen och så firade vi på detta sätt in sommaren!

I år blir det ingen tårta men väl en kaka med grädde senare i kväll när vi får fastlandsbesök. Monica och Nenne med lilla hunden Ruffe kommer på fika. De har tagit husbilen och svängt över till ön för att få lite gotlandsluft som de uttryckte det, tyvärr bara några dagar och allt krockar med allt ...som vanligt men vi får i alla fall träffas en stund och det är huvudsaken.

Nu skiner solen och jag ska nog lufta mig en stund trotts att det värker jävligt mycket denna dag. Det har varit sämre några dagar nu igen men det fixar sig nog, hoppas jag. Rolf håller nu på i badrummet med någon maskin som låter mycket...typ slip eller borr eller nått....
Hoppas han har tid att åka med mig upp och titta på utställningen som Hemse Brukshundklubb har idag. Vill se Kinna, Klara och Casper när det blir deras tur.

Nu frågade jag vad han gör och det var ju inte en gissning rätt...-Han sågar av ytterväggen..., det låter hemskt men han menar nog inte den yttersta, ytterväggen!