Födelsedag...Är det min födelsedag??... Nej det är det inte men ändå fick jag ett "jättefint"(vackert inslaget...) paket idag med ett otroligt fint innehåll av Susanne! Jag blev så glad och överraskad, en

härlig avslutning på veckan som varit rätt deppig. Jag har inte känt mig så glad och uppåt av någon anledning som jag inte vet. Det är bara så ibland och lite har det väl med värken att göra skulle jag tro. Jag ska ju ta mer piller för att inte ha ont men man vill ju inte ta hur mycket som helst för tyvärr blir man ju lite lullull i huvudet av alla dessa droger. Men jag har tagit extra och det är nog så att jag måste acceptera det.   Värken tar nog ändå för mycket ork och gör mig deppigare än om jag känner mig lullig i huvudet. Alla vet ju varför jag är lite seg så det är väl bara att jag också måste acceptera det.


Idag har jag varit med Susanne ut med hundarna eller rättare sagt hon gick med dem och jag gick en lite sväng för mig själv. Gick en liten bit och sedan satt jag i bilen och vilade, sedan gick jag en lite sväng en gång till. Jag har fått lite mer ont av det men det är väntat för allt jag gör extra leder till större intag...en ond cirkel.


Nu sitter vi framför brasan och har det gott. Vin i glasen och maten är uppäten, bara godis kvar...fast inte så mycket...en miss i handeln! Fast det finns grädde så jag kan ju koka lite mandelgodis i morgon för i kväll orkar jag inte...det finns ju några äpplen kvar också. Hoppas alla får en härlig helg!


Sömnlöst

Ja så har man genomlidit en lång seg natt igen med ont. Man tar ett piller, går upp ur sängen, kissar, lägger sig igen...nej inget bättre, upp igen. Tar trapphissen ner, där man möts av 3 hundar som trött tittar på mig och undrar vad det är för fel. Jag släpper ut dem och de springer glatt ut men vänder på en gång...mörkt...tittar på mig och undrar -Vad ska vi göra?? Jag säger -Ä kom in igen, ni behövde nog inte ut.... Hur jag nu kunde tro det för det var ju inte de som bett mig komma ner.  Jag öppnar några skåp...nej inget jag vill ha, öppnar kylskåpet...inget där heller. Tar ett äpple och åker upp igen.


Provar att lägga mig igen men det känns inte bättre, men jag sätter mig i sängen och skalar äpplet. Lyssnar på samma skiva -bok- igen ...har nu hört samma slinga 5 gånger men fattar ändå inte vad det handlar om. Ja jag hör på det ännu en gång till och äter mitt äpple. När det är avklarat tar jag ännu ett piller och hoppas på att det nu ska gå att somna.


Till slut har jag lyckats för nästa gång jag vaknar är det dags för Rolf att gå upp och jag ska ta min första morgondos av piller. Sedan sover jag väldigt gott i några timmar tills Sally inte vill vara ensam där nere längre...de andra ligger i sängen bredvid mig och är inte ett dugg intresserade av att gå upp.

 Nu alla O´boy älskare (Kitty, Mariell, Selma och Kajsa m.fl)som brukar vilja ha det på morgonen när de är på besök -Jag har köpt en ny förpackning...den andra började klumpa sig...för gammal IGEN. Denna håller till 2010! Jag har invigt den och det var riktigt gott så denna påse kanske inte hinner bli för gammal ;-)

Lite tankar som kom upp i huvudet i går kväll på galan. De visade en tjej som tappar sitt hår och hur hennes man rakar av hennes hår medan barnen tittar på. Kommer så väl ihåg när jag var i samma situation, men jag hade inte klarat av att någon filmat. Jag stod och grät framför spegeln och höll till slut på att svimma... ja ibland skrattade jag åt eländet också men när vi tog maskinen och började köra av allt...det var bara så hemskt. När det bara fanns en tofs kvar uppe på huvudet kände jag att NEJ det går inte samtidigt som jag förstod att så kunde jag ju inte gå omkring...som en hotten tott så då åkte allt.


Förstår inte alls hur någon kan göra det frivilligt, men det är väl just det som är skillnaden att det är frivilligt för dem men det var det inte för mig! Där fanns inget att välja på. Minns hur jag provade mössor och hattar i Visby... Rolf fick smussla ut dem efter att vi försökt plocka bort allt löst hår som fanns på allt jag provade. Det var så hemskt och jag kände att jag borde ha köpt allt jag provade för att jag lämnade spår efter mig över allt. Det bara släppte, stora och små tussar.


Det är säkert olika men jag tror att detta med att förlora allt hår på hela kroppen upplevs väldigt olika av oss som drabbas men de flesta känner nog ungefär som mig skulle jag tro. Hade jag fått haft ögonbryn och fransar kvar hade det känts mycket bättre. Tröstade mig med att jag ändå skulle kunna få tillbaka min hårväxt och det kan inte de som har "hårtapparsjukan"(vet inte vad det heter)det måste vara ett helvete.


Ja som tur är har jag fått tillbaka mitt härliga hår och jag har även börjat klaga på att det inte gör som jag vill...det skulle jag ju aldrig göra OM jag bara fick tillbaka det.... Men där ser man hur det gick med det löftet! Jag fasar för nästa gång det ska av igen...hoppas det kan dröja ett bra tag till för det är näsan det värsta med cellgiftet som jag tänker på det just nu. Natruligtvis var allt annat också väldigt jobbigt men håret betyder mer för mig än jag kunde ana.


Ännu en dag

Ja så har det gått ännu en dag och det har väl inte hänt så jätte mycket precis. Gick en promenad i trädgården, tur den är rätt stor även om den inte är jätte stor...tyvärr, skulle vilja ha en park att gå i. Tänk att ha en egen park som bara jag fick vara i med hundarna....de kunde springa fritt hur som och jag kunde åka på en lite scoter eller nått. Helst skulle jag vilja ha en häst som jag kunde rida på....men det vore ju helt omöjligt i detta läge...benen skulle väl brista, bäcken och allt annat med. Läkarna tycker inte jag ska umgås med för stora och starka hundar så vad skulle de så säga om en häst!

I stället för att gå i min park....som inte finns fick jag sova i 2 omgångar. Tack Susanne för att du kom och räddade mig från Sally och hennes ettriga lekande. Sov i 1½ tim och sedan lagade jag mat + bakade några Rågsiktskakor + Vetebröd med äpplen och mandelmassa(Tack Åsa för receptet...eller idén som jag fick när du berättade om din svärmors goda äppelbröd) När allt var klart var jag helt slut och störtade in i soffan där jag sedan legat hela kvällen. Rolf fick ta hand om delar av disken och gräddning av matbrödet för det orkade jag inte.Vi har sett på Rosabandetgalan och en av mina trevliga läkare var med i början Thomas Har...nej jag kan inte hur det stavas, lika bra att låta bli. Han var med allra först i programmet. Det blev en hel del pengar till cancersjuka och det är verkligen bra men jag undra hur mycket de skulle få in om det gick i någon av de kanaler som alla har. Har upptäckt att många inte har denna kanal och många bryr sig heller inte om att se även om de har anhöriga som är drabbade. Inte för att man måste se men jag hoppas att alla bidrar med någon 100 kr sedel eller ännu mer.... alla bidrag är ett bidrag till livet inte bara för oss som redan är sjuka utan ännu mer för er som inte drabbats "ännu" - alla kan ha otur men vi hoppas ju att de ska få in riktigt mycket pengar så att de kan forska fram hjäpmedel att hitta den elaka orsaken till att vi blir sjuka.

Det var så många som sa att de blivit friska och jag känner bara - Jaha än så länge ja.... känner mig så orättvis, klart de ska vara glada och se sig som friska. Man ska inte gå och vänta på att få ett återfall...hur skulle man då orka leva. Men jag som verkligen trodde att jag var frisk efter 17 år kommer det tillbaka i skelettet....inte i ett bröst utan spridit sig till skelettet av alla ställen.  Jag kan bara hoppas på att de får fram riktigt många bromsmedel så att jag kan få leva länge, länge till. Det är nog ingen som tror det blir så länge, länge men man vet aldrig.
Det är bara i bland jag ger upp men så känner man att FASEN heller JAG SKA LEVA!!!! Det är ändå så man känner för det mesta. Så för att jag ska orka fortsätta kämpa måste jag nog lägga mig nu. Ska få besök i morgon och då måste jag vara pigg och utvilad. Orkar inte skiva mer heller för jag får nervsmärtor i händerna av för mycket skrivande.

Texten vill inte vara där jag vill så därför ser det lite rörigt ut och jag orkar inte fixa med det nu, för trött.

Nalledagen


Visste ni att det är Internationella Nalledagen idag! Vet inte riktigt vad det innebär men det är väl ungefär lika stort som Kanelbullens dag osv... Men goa är de dessa mjukisar som tröstar så väl små som stora! Jag har alltid älskat nallar och har en liten samling och några av dem fick vara med på ett kort för att ni ska få se dem...

Jag tillhör den konstiga delen av befolkningen som pratar med mjukisar och dockor som om de hade ett eget liv. Har lugnat ner mig rätt mycket de senaste 10 åren för var ska man ha alla mjukisar till...mina barn fick en hel del ända tills de också började få problem med förvaringen av dem. Kasta eller lämna in till okända människor kan man inte utan då får det bli att man ger bort till något snällt barn man tycker om... de får ju inte hamna i orätta händer, hos någon som inte är snäll emot dem...


Ja, ja... ni förstår hur mycket ångest jag har haft när valparna vi fött upp genom åren ska flytta, när mjukdjuren inte ens kan bo hos vem som helst. Knäpp kan man bli på många sätt, det har jag väl bevisat nu!


Min minsting hänger i mobilen och den har "diamanter" på sig, en riktig glamornalle.

För övrigt har jag pratat med Onkologen idag om mina olustiga upplevelser i fredagskväll. De diskuterade det med läkaren som var här från Radiumhemmet och kom fram till att eftersom jag tycker det känns okej själv nu och röntgen gjordes för bara några veckor sedan så OM det händer något liknade igen ska jag åka till Akuten och där be dem göra en magnetröntgen. Den visar tydligen lite mer exakt på nerver osv...de tänkte annars göra en nu men jag tyckte vi kan vänta, är så trött på röntgenundersökningar...det ska säkert kontrast till den med, jag kommer inte ihåg. Hur som så kan det inte ha hänt någon jättegrej för då hade det inte gått över. Det enda som kvarstår nu är mer smärta ut i benet och i ryggen är det också mer värk men det är ju bara att höja morfinet lite till...spelar ju inte någon större roll om jag blir lite lulligare i huvudet. Jag kan ju prata med både hundar och nallar! :-)

Så i stället för att åka till Visby blev det mathandel på ICA Högbyhallen i Hemse....fast det var inge roligt för det fanns nästan inget av det vi skulle ha och den utlovade boken som de gör sådan reklam för den verkade de knappt ha fått och inte skulle det komma nya heller. Rosabandet som Ica säger sig ska sälja har de inte heller, det enda med rosabandet jag såg var toapapper! Bättre med det än inget men dålig stil och dåligt skyltat. Jo Rosabandets morötter hade de knölat in i ett hörn så att man skulle missa det. Det var annat på Ica ;Maxi i Visby där var alla Rosabandetsakerna ordentligt framställda och det gör ju att de säljer också. Låter jag irriterad??... Det beror nog på att jag är det både på Högbyhallen och  Rolf som är en sådan munterjök att ha med sig när man ska handla. Man får inte gå något extra och titta vilket gör att jag glömmer hälfter. Nu ser jag på Navy CIS på tv3, det är kul...eller underhållande och lite spännande = jag blir på lite bättre humör! 

Glöm inte att det är Rosabandet gala på Tv3 i morgonkväll kl.20.00 Förra året var det väldigt bra och mycket intressant information för både oss som är sjuka och för er som ännu så länge är friska...det där lät lite deppigt men ni vet ju att alla kan drabbas när som helst...  både män och kvinnor. HOPPAS NI SLIPPER!! Bli sjuka alltså! Bidrag till cancerfonden stora som små är alltid ett bidrag till att fler slipper bli sjuka och fler sjuka blir friska.

Regn, regnIdag har det regnat precis hela dagen. Vi skulle åka på tur till stan eller något annat för att jag skulle komma ut ur huset och få lufta mig lite men det fanns ingen lust till något. Delvis för vädret men även för att jag haft så ont och har ont...
     Vi höll oss vid brasan med vovvar och spelade Yatzy några gånger Pensionärsspelet men då passar det ju för oss! ...mig i alla fall.  
Sedan passade jag på att få lite fotmassage...Bilderna är alla tagna från mitt soffläge...runt om....

 I fredagskväll var det riktig panik här för känseln i mitt vänstra ben försvann och det högra somnade när jag satt och skrev på datorn. Fick hjälp till sängen och efter en stund började det kännas bättre men jag var då helt övertygad om att vi skulle vara tvugna att åka till Akuten. Men vi väntade lite till och det kom tillbaka mer och mer... Det gjorde ont i svanken men gick att hålla undan med morfinet. Till slut kunde jag flytta över i soffan och det kändes okej om än väldigt nervöst. De har ju sagt att om jag drabbas av känslobortfall eller får svårt att kissa eller bajsa måste jag komma in direkt för att då kan en kota ha rasat samman i ryggen...och ni kan ju gissa hur nervöst det kändes och hur ska man göra...?? är det allvar eller är det bara ett ben som somnat för att det kommit i klämm...fast jag inte suttit konstigt. Hur som så bestämde vi att om det kom tillbaka igen skulle vi åka eller ringa efter ambulans. Men det blev bättre och bättre, jag kunde kissa och även gå utan att det gjorde ont. I går vilade jag hela dagen medan Rolf var på jaktprovet i Roma och tittade. Visst jag GRATTIS Siv till din fina framgång på jaktprovet! Synd att vi inte fick se det men eftersom Siv gick sitt prov redan på fredagen så såg inte Rolf det heller. Jätte roligt att en "vanlig" springer kan få lyckas och få väldigt fin kritik! Grattis än en gång...vi tyckte ju förståss att kritiken lät mer som ett 2:a pris än en 3:a men, men dessa domare blir man aldrig klok på ;-) Fast vi tycker ju rätt bra om just denna domare eftersom han har Sallys pappa! Rolf fick träffa honom, Sallys pappa alltså och det är otroligt hur lik sin far hon är. Lika väl som Mocha är en avbild av sin mor....lite bra tycker jag det är att de inte så lika dessa två damer, då jämför man inte lika lätt.
Nu är det dags att vila den värkande kroppen igen...fan, jag skulle ju vara så pigg nu efter de positiva svaren från röntgen och så känns allt så jobbigt....SKIT!!!!!!!

BushundarSally leker med tanterna vare sig de vill eller inte....fast Kinna vill nästan alltid och Bonnie ...ja måste jag så får jag väl göra det då... Mocha håller sig helst på sidan men hon vill ju gärna vara med på kort men denna gång höll hon sig osynligt. Det är svårt att få med dem på bilden ibland...

Nu har jag suttig och lekt med bilderna medan jag hört på min nya ljudbok och Rolf är ute i stormen med hundarna. Nu ska vi göra eld i spisen och äta rökta räkor och lite annat smått och gott...det är ju fredag!!!!

MAJA du kan väl inte skriva så om muffins och inte lägga ut receptet också!!!!

Oj va det blåser

                                                              Detta vackra rosaband hittade jag på en blogg idag!

Idag är det inget roligt sjöväder...och Kristina med barn ska på helgkryssning.  Hoppas de inte är sjösjuka som jag brukar bli, det räcker att jag ser vågorna så börjar det. De ska inte till Finland eller Åland ...vilket det nu är de visar den nya dokusåpan från. Inte blir man sugen på att åka på de båtarna efter att man sett några av dessa program. Är det någon sorts antireklam de kör med?? Eller ändrar man inställning efter att man sett några program?? Jag har som ni förstår aldrig åkt med dem och har inget att jämföra med. Men som sagt, jag tycker det verkar rent ut äckligt...folk beter sig som svin...men man kanske inte ser så mycket av det om man inte drar sig till dessa områden där det är värst. Verkar ju vara väldigt många pensionärer som åker också och deras allsånger mm. verkar ju gå lugnt till...lite för lugnt...kanske?! Ja, ja så var vi där igen, aldrig är det LAGOM!

Jag gör inte så många knop idag, har haft en rätt jobbig natt. Har väckt mig själv "typ" 100 gånger med att jag skrikit, sjungit, varit glad och skrattat för att i nästa stund varit jätte arg. Tror Rolf också fått sin sömn störd...han har väckt mig ganska många gånger för att jag härjat. En gång vaknade jag av att jag pratade värsta Värmländskan...visste inte att jag kunde det :-) Det är mycket man får vara med om i sömnens värld. Som ni ser -inte behöver vi åka med någon kryssning för att få vara med om stoj och stök, det räcker med att ligga i samma rum som mig en natt! Fast jag spryr inte och slåss inte heller....tror jag!

Nu ska jag byta tvätt i maskinen och sedan ta en kopp kaffe! Efter det börjar det väl bli dags för en liten tupplur, även om jag inte gjort så mycket blir jag trött...latmasken kanske!?

TREVLIG HELG!!

Hösten är härSå är hösten här och man sitter på trappan med kaffemuggen och undrar var sommaren tog vägen...det var så nyss som vi gjorde krukor och planterade. Nu är alla pelargonior inställda för vinterförvaring fast de blommade för fullt men jag vill ju inte riskera att allt fryser bort. Sorgligt känns det och jag har ju alltid mina tankar med mig OM jag ska få uppleva en vår, sommar höst...osv.... Nu säger vissa av er att så ska man inte tänka och det är klart att du har ... vi kan dö före dig osv... och visst är det så! Vem som av oss kan dö i nästa sekund, ingen vet. Men jag vet att jag har ett kortare liv än vad jag borde ha och det är ingen ide´ att blunda för det. Blundar jag så blir det så väldigt mycket jobbigare varje gång det blir bakslag. Jag vill vara beredd, kunna ordna med vissa saker som man normalt inte borde behöva tänka på vid min ålder.  - Tog en vända med kameran runt huset och förevigade de sista blommorna -
          Sista buketten från egna trädgården...

Nu är det som det är och vi kan inte ändra på det utan bara hoppas på att mina celler går vilse och inte hittar dit de tänkt sig! För cancerceller är bara jävliga, det finns inget gott med dem och de är bara ute för att jävlas och då hoppas jag vi kan lura dem ett tag till. Jag räknar med att jag ska ha flera år kvar MEN det finns alltid en lite en som sitter och pickar på axeln.


Idag fick jag ett brev från en av mina läkare där det stod att allt var bra med mina prover och att de inte hittat någon förändrig när de jämfört röntgenplåtarna från i juni med dessa nu. Nästa röntgen blir i december och det känns skönt att jag får göra det klart innan det blir jul oavsett resultat. Det känns som jag vill veta innan för att kunna slappna av under julen. Julen är ju som de flesta vet lite extra helig för mig, jag älskar julen och det har jag alltid gjort. Det ska pysslas, bakas och städas...men inte så hysteriskt bara så att det ser okej ut. Det lärde jag mig av det vi kallar "cancerjulen" då när jag fick min första Bröstcancer(och enda hittills)och allt havererade. Jag blev opererad och hemskickad på julafton så inget blev som jag hade tänkt mig men då förstod jag också att det faktiskt inte MÅSTE storstädas för att det skulle bli en mysig jul. Det är inte städningen som är viktig utan att man har det mysigt och trevligt tillsammans. Så det tycker jag ni ska tänka på när det närmar sig julen ...städningen kan ni göra efter julen när allt pyntet ska bort!


Oj vad kontig denna bloggning blev...jul NU fast i och för sig såg jag att de börjat  julskyltat på Maxi förra veckan!


Kitty:
Hoppas chokladbollarna var goda och att tentan gick bra!  Jag ska nog också göra "bollar" till fredagskvällskaffet....för i kväll orkar jag inte.

Feta barn...

New Orleans/Mississippi. Där ska man akta sig för att bo...ja om man har pengar så kan man kanske klara sig. Ett äpple eller en kyckling =samma pris. Pommes i skolan till lunch, oj vad Svenska barn skulle jubla över den maten de får...
En 3 åring som är pigg och glad MEN han väger 30 kg redan och är beroende av Coca cola.  En sorglig syn, länge leve  äpplen och allt annat grönt, rött, gult.... Föräldrarna har tydligen inte förstått att det är de som bestämmer vad deras barn ska äta... han/hon stoppar ju bara i sig chips så fort man vänder ryggen till...JA VAR ÄR PROBLEMET??? Köp inte hem det!!!! IDIOTER. Men vill man Mata i hjäl sina barn så kan man ju fortsätta. Å va arg jag blir!!!!!!! Hur dumma kan vi människor bli?? Måtte vi inte få hit denna fruktansvärda fetmahysteri som finns i USA - Stå i mot allt vad ni kan!!! Visst kan man njuta och snabbmat är visst gott men bara någon enstaka gång. Vill vi leva och vara friska finns det bara en väg och det är bra "frisk" mat.

Ja du lilla Maja det kan man verkligen undra vad det är för en Flatt vi har här i huset...lika vild och galen är hon också. Men hon har blivit snällare mot mig sista veckan och har slutat morra åt mig. Hoppas hon är ur de dumheterna nu men risken finns väl att det återkommer igen.

Idag har jag inte gjort så mycket, gick en liten sväng när Rolf var ute med vovvarna. Men bara en liten tur och det gick bra...tyckte jag då. Sedan när vi varit hemma en stund fick jag en nerv i kläm ut i vänster ben. Jag brukar kalla den "kissnerven" det känns nämligen som jag är lite kissnödig och i bland när jag kissat försvinner det. Jag försökte därför med detta nu med men det ville inte ge med sig. Fick så jäv...ont att jag skulle kunnat skrika. Stoppade i mig först en dos morfin och sedan en till men det ville inte släppa helt ändå. Efter en timme släppte det till slut eller rättare sagt nästan....helt är det inte borta, tur jag har trapphiss!


Livet går upp och ner

Först av allt måste jag säga till Carina (skrev ett inlägg igår) DU ÄR INTE ENSAM om att må dåligt och det är INGET att skämmas för. Det är så hemskt att det ska vara fult att vara sjuk i sitt inre, i sin själ eller vad vi ska kalla det för. Alla har upp och nergångar, många av oss äter olika sorters "lyckopiller". Kan räkna upp en hel radda av er som jag vet brukar läsa här -men det tänker jag naturligtvis inte göra MEN det är inte mer fel än att få värktabletter.

Hemma i Filipstad var det Marieberg som var skräcken och här är det S:t Olof och det är som du skriver Tack gode gud för att de finns när det krisar till sig. Du är stark men inte hur stark som helst och det har vi runt dig sett men inte DU!! Man känner att man vill hjälpa men till slut blir det tjatigt och man vet inte vad man ska göra.... eller SÄGA.

Nu är jag väldigt glad att du äntligen fått hjälp för NU kommer du snart må bra igen - Men glöm inte att det tar tid med sådana här saker lika väl som andra kroppsliga sjukdomar. Jag har cancer och mår skit för det, Du har haft det jobbigt med både din kropp som värker och en sjuk mamma, andra har problem med sitt barn, eller något annat....allt detta gör att vi mår dåligt och man FÅR må dåligt det är inte så att man är "sjuk i huvudet" för att man måste få hjälp med sitt inre....jag vet att alla håller med men också att de flesta tänker som Dig när det gäller dem själva.... Man ska klara sig själv och det går över...jag behöver bara vila eller vad man då hittar på ska bota allt....


Själv har jag mått ganska okej idag, har bakat samtidigt som jag pratade i telefon med Birgitta. Hon trodde inte det skulle bli några tekakor av min kletiga deg men skam den som ger sig! Jag tänkte lite fel och fick en dubbelt så stor deg som jag tänkt mig och den var superkletig....men 84 rundlar senare var jag klar. Tur vi har varmluftsugn annars hade jag inte  orkat. Efter detta storbak blev det inte mycket mer gjort idag ....fast jag orkade ta hand om morgonens kasse med trattar och trumpeter också! Mona och Leif de går hårt åt svampskogen...som tur är för oss :-)Visst har jag väl ätit bra idag....
Dagens matlista: Har ätit både frukost= 1 stor balja rött te m 1 macka,
1 tekaka och kaffe till lunch 
1 potatis, 2 tunna revbensspjäll och en supergod svampsås till det med cremefraich i.
Sedan har jag plockat i mig 3 äpplen och några godisremmar....och en mugg kaffe till i kväll.

Nu avslutar jag kvällen med filmen Pelikanfallet där Julia Roberts springer så man förstår varför hon är så äckligt mager, stackars människa! Hon äter säkert inte så bra som jag och absolut inget godis... Tror de flesta skådisarna har anorexia. Kanske inte lika illa som den stackars tjejen man kan se i Sjukhuset på 3:an, hon som heter Engla Louise. Hon vägde 26 kg när de gjorde en tvångsinläggning av henne - hon ville inte dö men heller inte väga mer än dessa fjuttiga kg. Kan ni fatta hur det kan bli så fel i huvudet....lika illa som dessa feta människor som intalar sig att de mår bra av att bli världens tyngsta....SJUKT är vad det är allt i hop. Där räcker det inte med bara "lyckopiller" det ska nog starkare donigar + terapi på både längden och tvären.

Nu kom jag att tänka på något annat och det är att får ni chansen att gå i talterapi någon period i livet så ta då den!! Det borde alla få gå i någon eller några perioder i livet. Jag fick göra det för länge sedan pga mina ryggproblem. Nej, nej sa jag det är inget för mig, ge det till någon annan som behöver det. Men hur det var så skulle jag gå en gång i alla fall och det var såå skönt - gick alla gångerna och kunde nog gärna fortsatt ett tag till. Man får klaga på allt och alla utan att någon ifrågasätter det, vinklar det så man ser på sakerna från olika håll... Ja det var helt enkelt toppen och jag fick helt plötsligt en annan syn på Amerikanarna och deras "psyksoffor" även om det är lite hysteriskt där och som med allt annat status!

Läkarna säger alltid att jag ska äta det jag tycker är gott och det tycker jag alla ska göra. Livet är för kort för att lägga på äckliga saker men för den skull ska vi inte bli onyttiga - nyttigt är inte alltid =äckligt och onyttigt =gottigt å fett.
Jag gjorde en korvgryta i går som jag också åt av, vilket var lite konstigt för jag brukar inte gilla sånt så vidare värst men det är ju inte första gången jag upptäckt att jag ändrat smak....åt det nyttigare hållet faktiskt. Mycket rotfrukter och så nu dessa älskade Svenska äpplen som jag hoppas ska räcka länge men som jag äter ja...då är de väl slut snart.

Är det någon som vet om det finns någon gräns för vad som är okej att äta när det gäller äpplen? Kan man äta för många så länge inte magen protesterar?? Ja så länge jag inte vet bättre fortsätter jag väl med min dos på 3-5 st...det är väl som Rolf säger att jag tycks behöva äta ifatt 40 år av utebliven äppeldos.

Nu är filmen slut och hundarna sover snarkande i sofforna här....Rolf ligger uppe och snarkar, jag har missat Karlavagnen....ja, ja det får bli en stund med ljudboken så somnar jag nog gott sedan.
 Utsikt genom ett skitigt fönster. Hundar som vill komma in i alla fall två tanter som satt sina rumpor på trappsteget och väntar på tröga matte som aldrig öppnar dörren...dessutom luktar det så gott av nybakade bröd....


Bilen

Nu har helgen gått och vi har fått en bil...eller vad vi ska kalla det för. Den dumma gubben tog den vi hade och tack vare en annan volvoägare som ville sälja sin så hittade vi en som vi faktiskt tror är bättre! Det heter ju inget ont som inte har något gott med sig...det är inte ofta man hittar någon sådan slutledning men i detta fall tror jag det är så. Det som vi inte fick på denna är mörktonade rutor - går att inhandla(solarplexus), kanske finns någon som har liggande till en 945:a ??... Hundarna vill ju ha solskydd även på vintertid. Glöm inte att det är solstrålningen som är jobbig för hundens kropp, eftersom de inte kan ventilera sin kropp som vi kan med svettning över hela kroppen. De måste ha helskugga för att kyla ner sig, inte som vi som bara kan svettas lite där solen lyser och på det sättet kyler ner just den delen som då blivit för solvarm.

Rolf åkte alltså över till Nynärhamn i går morse och köpte "grisen i säcken" i detta fall en bil som inte han provköras eller något! Allt genom att han fått förtroende för denne säljare  -han jobbade på volvo...kanske som bilförsäljare..-.nej det tror vi inte att han var för han  var väldigt ärlig med det vi hittills hittat. Dessutom har han gett oss en extra försäkring i 6 mån för fel som uppstår och han levererade en bil som var precis tipp topp, den gläner över allt. Den kunde inte varit renare och mer upputsad än den är. Det var annat med den som Maja och hennes "svärfar" var och tittade på som var så skitig att de inte kunde se lacken.... det enda som var rent var motorrummet  allt annat hängde och slängde lite hur som. Dessutom skulle han han lika mycket som den vi nu köpte en kanonfin välbehållen bil av. En sak som är säker är ju att ska du sälja en bil så TVÄTTA den när du ska visa upp den!! Vem vill köpa en bil som är full av skit....? Inte jag i alla fall. 
Rolf slängde sig av båten, rusade bort till "påkörningsområdet" där den "nya" stod och väntade med sin ägare. De skrev papper och 20 min efter körde han på igen med den vita bilen. Ja  - Pernilla och Bengt, NU har vi samma som er! Ja, ja inte SAMMA utan likadan!!!

Nu kan vi jag och mina "privatsköterskor" Susanne och Kristina åka till stan i en stor krocksäker bil där jag kan ligga ner i stolen med sidokrockskydd!!  

Kan meddela de som jag visat min hållbarhetstest av 3 clementiner från i somras som jag sparat för att se hur länge de kunde ligga utan att mögla. De brukar mögla, ruttna väldigt snabbt dessa frukter men eftersom jag tyckte de smakade gift när jag åt av dem ville jag inte att någon skulle äta utan jag har i stället sparat dem på ett fat i stora rummet. De har nu legat sedan i början av juli och i förra veckan fick jag se att en hade börjat mörkna i mitten, de andra såg fortfarande fina ut...lagom mjuka osv... Men tanken på att någon skulle ge sig på att äta dem gjorde nu att jag kastade dem. INTE i komposten eftersom jag är övertygad om att de är fulla med gift. Hur skulle de annars kunnat ligga så länge. De smakade verkligen super giftigt...

Kan man äta i hjäl sig på äpplen? Är det någon som vet hur många man kan äta på en dag? Jag stoppade i mig 5 st i går eller om det var 6 st?! Eftersom inte Rolf var hemma blev det ingen vanlig mat fast han kom ju tidigare än jag trott tack vare att han kunde hinna med vändande båt. Men han hade ätit på båten och jag kände som vanligt inte att jag behövde någon mat....äpplen gick ju bra. Jag "tvingades" äta lite rester senare....och det var väl bra antar jag trotts allt. Jag vet att man ska äta men det är så tråkigt och aldrig i mitt liv trodde jag väl att mat skulle bli tråkigt....livet är fullt av överraskningar!

Glömde skriva att jag känner mig lite yr ibland...men skalltumörerna kollades ju i augusti så det kan inte vara någon större förändrig....men ändå får man spöken som fladdrar runt där uppe. När det gäller huvudet får man väldigt snabbt oro i kroppen. Jag ska i alla fall be dem röntga huvudet nästa gång då i dec, när det är dags för kontraströntgen igen. OM det inte försvinner helt alltså, kan ju vara något annat som händer...en reaktion på tabletterna eller nått.... Men hur som är det nog bra att veta att det INTE är något.

Jag orkar inte med en kontraströntgen på bara huvudet pga nålsättningen...det är så hemskt. Att detta enkla som att sätta en nål ska kunna bli så hemskt, det är sorgligt att de inte kan ge oss venportar som klarar av kontrasten så man slapp dessa enskilda tillfällen med nålsättning. Det finns de som sprutar kontrast i porten men eftersom inte tillverkaren kan garantera att de håller för det hårda trycket har de på Visby lasarett bestämt att det inte får göras. Både personal och patienter skulle jubla om det kunde ändras, för detta är inte roligt för någon av oss. Alla som får dessa behandlingar som jag får tappar sina blodkärl, de blir så tunna och sköra. Det är nog det som står högst på min önskelista nu! =hållbarare portar

Tratt eller trumpet

Nu har jag kollat mer ordentligt vad som är vad
                                                               
  Trattar har en tydligare ådring under hatten och en slät fot.  
                                            
                                                 
          Trumpeten har ...ja helt enkelt tänk trumpet...ingen direkt hatt utan mer som en strut. Många är väldigt fina uddiga
 i kanterna och lite grövre i foten än Trattarna är.

Så nu vet vi alla vad som är skillnaden på dessa godingar! Vi har mest med Trumpeter på tork men även en hel del Trattar. Jag tänker inte dela på dem för de är båda lika goda och inte så stor skillnad i smaken. Vi har blivit lovade en omgång till på trappan i morgonbitti! Kom ihåg att vi har vakthundar...svampvakthundar!!

Vi har hjälpts åt att klippa klor och lurviga tassar i kväll, jobbigt men ack så nödvändigt i detta blötväder. Vi passar även på att köra ur öronen med maskinen så man håller öronproblem borta. Men lilla Sally ville inte vara med på denna maskinbehandlig...sur och grinig blev hon. Det är jag inte så van vid att hundarna brukar vara såå sura men det gör ju bara att vi får träna oftare med maskinen än förut - vilket hon inte kommer att uppskatta. Men här ska jädrar anamma ingen hund bestämma, inte ens en liten sur Cocker... Tyvärr har jag lite mer erfarenhet av sura Cockrar än sura Springrar. Vet inte om jag haft otur eller om de har lite mer humör, men jag tror tyvärr att det är så. Våran snälla Mocha hör inte till dessa surisar, hon har bara varit väldigt klåfingrig men ALDRIG sur...inte som jag kommer i håg i alla fall...

Min rygg mår inte så bra efter klippningen så nu ska jag lägga mig och lyssna på en ny ljudbok Åsne(stackars människa att heta så)Seierstad och HUNDRA OCH EN DAG så jag återkommer med vad jag tycker om denna senare.


Dessa vackra blommor fick jag av Kristina idag när hon kom förbi - En vänskapsblomma kallade hon den- Vänligt , vackert och snällt var det tyckte jag. Man blir alltid glad över att få en blomma!

Trumpeter

Ingen är för gammal för att sluta röka var läkarens sista ord i "Sjukhuset" -Akademiska i Uppsala. Tänk att det dödar många, många fler är trafikolyckorna i hela våran värld per år.

Skit samma jag får inte tillbaka mitt liv på att tjata om detta som ALLA redan vet så jag slutar nu! Men ibland måste man få lufta av sig sina konstiga tankar. Det är så härligt att fått livet tillbaka i några månader igen, alltid lika härligt och oväntat. Man tror det värsta eller jag gör det när jag ska på läkarkollen. Denna gång trodde ju inte bara jag att det skulle skita sig utan även läkaren. Men vi hade båda fel och det kändes skönt som ni nu läst typ 20 gånger....känner mig lite tjatig.

Jag har lite ont av olyckan fortfarnade men det håller nog på att avklinga...kling, klang och klingeling! Det kommer nog att bli riktigt okej när allt ordnat upp sig. Något jag önskar jag skulle kunna är att gå lite mer än vad jag kan. Men tyvärr får jag så mycket mer ont av att göra det. Kände i morse vad ont jag hade efter det jag gick på Maxi + lite till i går. Om jag smyger runt lite försiktigt så går det att ta sig framåt. Med kundvagnen som rollatorstöd. När det var för trångt fick Rolf ta kundvagnen och gå runt så jag kunde ta den kortaste vägen själv. Skulle inte kunna gå en promenad så som man tänker sig promenad och det längtar jag jättemycket efter....skulle vara så härligt ute i höstluften.
 
Tack Mona!!
Denna laddning med trumpetsvamp levererades i morse. Om vi inte missförstått så är detta Trumpetsvamp medan Trattkantarellen är mörk både i fot och hatt. De ligger nu på tork och kan på så vis förgylla den mörka vintern framöver med härlig "skogskänsla" . Tyvärr får vi nog klara oss utan den goda älgfärsen eller älgsteken som gör det hela till en fulländad njutning. MEN man kan inte få allt här i livet....vi får nöja oss med en vanlig kossa, det går bra det med...man kan ju använda viltkrydda!

Jag lagade till en härlig pastasås av svamp, paprika, lök och tomater....sen lite, lite kassler och en liten klick creme fraich. Men ändå fast det blev gott vill jag bara ha lite, lite och sedan mår jag illa... Det är jättetråkigt, ibland går det bra att äta men oftast vill jag bara ha lite och sedan är det stopp. Just nu äter jag mig fet på äpplen, för det blir man väl tjock av?! Rolf undrar om jag håller på att äta i fatt de 40 år jag inte kunnat äta....jag tuggar mest hela tiden...på äpplen alltså! Kanske är därför jag inte vill ha maten?! Fast nej så är det inte för det var så redan innan äppelupptäckten gjordes.

Ännu en gång!

Jag slipper giftet ännu en period, är det inte otroligt! De såg ingen förändrig från förra röntgen utan det som gör att jag fått så ont är hormonet i sprutan tillsammans med tabletterna som jag också äter. Jag var så nervös att jag trodde jag skulle kräkas...och Rolf som hittills inte brukat vara så nervös hade också smittats av mig. Det var alltså två nervvrak som kom in till läkaren. Han är så mjuk och go...en riktig jultomte fast utan skägg;-) och mage...fast jag vet inte hur han ser ut mer än att han är snäll och har snälla ögon. Sedan blir han ännu snällare när han säger bra saker. Sist jag träffade honom trodde han jag skulle ställa in mig på cellgift eftersom jag fått så ont. Men nu har han alltså kommit fram till att det inte behövs några gifter ännu. Men de har flyttat fram min nästa röntgen till om 2 månader i stället för 3 som det varit hittills mellan gångerna...eller det skulle ha varit men oftast eller alltid har det tidigarelagts. Men nu tyckte han att det skulle inte vara mer än 2 månader mellan om jag inte hade någon annan uppfattning och det tyckte vi lät bra.
De tog nya blodprover och de ska jag få svar på till veckan men det finns ingen anledning att tro annat än att de är okej för jag mår ju bra bortsett från värken.

NU mår jag väldigt bra, väldigt trött men VÄLDIGT nöjd!! Vi åkte till kondiset Norrgatt och fikade innan vi tog en sväng på nya Sko-Kanonen och Klädbutiken vägg i vägg med skobutiken. Det var inget som lockade hos någon av dem så det fick bli ICA Maxi i stället. Där inköptes lite av varje, det mesta ätbart blandannat en supergod Lingonlimpa från deras eget bageri och så deras egna Dammsugare...de är supergoda om det är någon som missat dem!

Rosabandet diskdukar och morötter! Det skulle bli rosa diskhandskar också men det fanns inte. Maja fick ett moppset från Vileda i rosa av mig så hon ska städa lite bättre...eller oftare...kanske Fredrik vill ta en svängom med den vackra moppen också ibland.Det är bra att träna armarna om man gör på rätt sätt. Men det finns kanske roligare sätt att träna på, fast det blir ju väldigt rent om man tränar ofta och mycket!

Nu är det dags för en Dammsugare utan både motor och sladd...bara gott kaffe i en mugg med skummad mjölk....medan man hör hur regnet öser ner och fyller min utsatta "orkidévattenhink".
Nu ska vi må bra i detta hus ett tag framöver, utan krockar och annat skit. Även blommorna tänkte jag skulle få det de vill ha, kalkfritt vatten!

Nu njuter vi av livet!                                                   TACK FÖR ALLT STÖD JAG FÅR!!!!

GRATTIS Lisen till dina små fina, söta "korvar" så synd att du är så långt borta annars skulle jag kommit och sniffat på dem.  Det är så synd att ni flyttat men jag förstår er och jag har ju två döttrar som också uppskattar den södraste delen av Sverige så det är nog bara att erkänna att det nog är okej även där....och uppe i norr med...tänker på Birgitta. Man vet aldrig vad livet har för överraskningar att erbjuda om man bara vågar. Vågar man aldrig prova så vet man inte vad man kunde gått miste om...eller hur man nu ska se på det.

Nervös

Jag är skitnervös för i morgon...måndag ska jag få svar på sista röntgen som gjordes i torsdags. Håll ´tummarna för att inget nytt har hänt. Det känns inte så väldigt lovnade men det kan ju vara bilolyckan som fortfarnade spökar i kroppen...hoppas det är den och inte cancerspöket.

Idag har vi varit en liten tur till Ekstakusten för att köpa äpplen och sedan gick Rolf en sväng med hundarna vid havet. Sally kastade sig handlöst rakt ut i skummande vita vågor, hon är galen den lilla hunden. Sedan åkte Rolf och Mocha på fasanjakt till jägarkompisen Göran medan jag sov i några timmar.

Har inte orkat med att vara social idag, det får vara tills jag vet vad de säger om min kropp...nerverna gör att jag inte orkar vara trevlig och då är det lika bra jag håller mig för mig själv...för allas bästa. Säger någon något fel så hugger jag direkt eller så börjar jag böla för ingenting...men vi vet att det är så här dessa väntans dagar.

Undrar om någon som inte varit i samma situation förstår hur jobbigt det är? Det är som att få en dödsdom eller något åt det hållet....nja kanske inte riktigt men inte långt i från. Jag vet att i morgon kommer jag inte vilja ha frukost, inte prata med någon, bara sitta och vänta, vänta och vänta på att det ska bli min tur att få komma in till läkaren som förhoppningsvis säger  -Det här ser ju bra ut!.... så håll nu tummarna för mig.

EFTERLYSNING

Hej och hallå! Har någon som lånat cd-bok av mig fått kvar en skiva hos sig?? Det fattas en ur boken

                                                                             ELDSDANSEN av Helena Tursten


Skivan är vit och det är cd nr 1.
Hoppas, hoppas att någon hittar den. Kanske suttit kvar i någon "spelare" och på det sättet hamnat i en anna ljudbok.... Ni som vet att ni lånat av mig kan väl kolla i de som ni har hemme just nu, både egna och andras!  Tacksam om ni hjälper mig leta.


Nu ska jag lägga mig och lyssna på en annan bok och sedan äta äppelpaj när jag vaknat ur min eftermiddaslur. Det blåser rätt ordentligt ute. Rolf är på jakt träning och jag har letat skiva samtidigt som jag pratat med Maja i telefonen. Sedan får jag rapporter från GKK lilla utställning idag, där Pernillas trevliga hane Puma blivit BIR och lilla Stella BIM. Håller nu tummarna för gruppfinalen där Puma ska in om en stund...men det finns en väldigt fin cockerhane som är svår att slå...vi får väl höra senare idag. NU SOVA...eller i alla fall vila med ljudboken!

Tillbaka!Ja då var jag tillbaka igen efter några dagars uppehåll. Det har varit en intensiv vecka med trevliga besök av både lillebror med familj och en gammal vän som inte varit här på många år.
Vi har varit på en utflykt och resten har vi varit här hemma, druckit kaffe, ätit äpplen...många...och mycket god mat med en del gott vin till. Ja som ni förstår har jag haft det roligt även om det känns i kroppen så här efteråt. Men om man får lite mer ont en sådan här gång gör inget för man vet varför och det har varit pga något roligt.


     
Här kommer Pernilla med sina tjejer i min trapphiss!

         
Mina härliga badtjejer Kajsa och Selma. Det är så härligt att se på barn och badbubblor!

          

Här ser ni två Curly Coated Retriever från Kennel Månskugga i Molkom och på bilden även matte/uppfödare Elisabeth

Idag däremot har det inte varit lika roligt, även om det också varit trevligt i mellanåt. Jag åkte in på förmiddagen tillsammans med Kristina som erbjudit sig att skjutsa mig till sjukhuset. Vi värmde alla ris och vetepåsar vi hade, en med kärnor i som håller värmen längst tog jag på armen och resten la vi i en liten kylväska...för att hålla värmen.


När vi kom in erbjöd sig Gittan att sätta nålen för kontrast men när jag sa hur det brukar gå till sa hon -Jag ringer efter en sköderska på operation! Det var hon glad för efter att den stackarn försökt 2 gånger i handen men till slut fick det bli foten. Där gick det och det var jag väldigt VÄLDIGT glad över!! Det är en fruktansvärd pina detta med nålsättning och ändå hade vi gjort allt för att det skulle vara fina ådror. Det var fina ådror som syntes men inga som höll eller låg kvar när de skulle stickas i. Det gör så ont och jag kändes som jag skulle svimma men tack vare att Gittan och Kristina pladdrade för fullt om både det ena och andra så överlevde jag.... ja, ja så illa var det väl inte men nästan....

På röntgen så fick de i kontrasten och gjorde röntgen. Sedan frågade hon om hon skulle ta bort nålen...jag fick hjärnstillestånd...skulle den vara kvar...njae... eller Nej du kan ta bort den. Då kommer röntgenläkaren STOPP vi måste ta om bilderna med ny kontrast!! GUD så tacksam jag var för min velighet för en gångs skull. Tä'nk om hon dragit ut nålen, då hade de nog inte hittat någon ny ådra utan fått ta till halsens ådror....fy farao.

När det äntligen var klart gick vi vidare till Onkologen och där fick jag mitt Zometadropp som är för att stärka skelettet. Då var jag så trött och slut när vi kom dit. Sköterskan Ann-Britt frågade vad de fick bjuda på. Hon vill ha en kopp choklad med vispgrädde sa Kristina och jag höll med, det hade varit väääldigt gott. Njae det kan jag nog inte trolla fram men ett glas saft ska jag kunna komma med skrattade hon(hon skrattar nästan jämt den trevliga favosköterskan)
Gissa vad hon kommer med -En mugg med choklad!! Ingen grädde men ändå. Det var såå gott, jag njöt verkligen av denna goa mugg. Sedan när min behandlig var klar frågade vi om en annan bekant var kvar där och om hon orkade med besök. Det gjorde hon och vi gick vidare in till henne och satt där tills hennes behandlig var klar. Sedan var det dags för hemresa!

Innan vi lämnade stan gjorde vi ett besök på Åhléns och jag fick köpa 2 nya ljudböcker, tejp(saknade jag när småtjejerna var här), 2 krokar och en bunt med vackra servettet...som jag igentligen inte behövde för jag har en ganska fin hög av servetter redan men det kan vara bra att ha....eller hur! DU kanske kommer på besök och behöver en att torka fingrarna på eller munnen...


Höst på riktigt

Idag har det regnat nästan hela dagen. Vissa stackare har väl varit på marknad idag och som tur var det lite bättre på eftermiddagen men nu ösregnar det igen. Men jag städar och plockar lite här och där...torka golv...ganska meningslös när det regnar och Sally älskar att gräva...tänk er själva hur fint det blir.

Blev glatt överraskad idag! Årets första tomte har anlänt...lite tidigt men ack så söt han är eller så kanske man inte får säga om en liten skäggig varelse...att han är söt alltså! Skit samma han har inte så stora möjligheter att invända.Tack Susanne!!

En av "mina" sköterskor på onkologen ringde idag och hade fått syn på att jag skulle vara tvungen att åka till stan 2 dagar i rad nästa vecka- det fixade hon till så nu blir det bara en och tyvärr inte på fredagen som jag skulle vilja. Men å andra sidan finns det ju inget som hindrar att Susanne och jag åker till stan en fredag utan sjukhusbesök, kunde ju vara roligt som omväxling och då kan jag orka lite mer....shopping!

Förlåt alla som fyllt år och som jag glömt bort (Kitty, Pernilla...)..fast ni finns i almanackan...fattar inte att jag är så blind. Fast jag tittar i den varje dag, nästan i alla fall.