Virus och blommorHallå där! Här har vi drabbats av virus, stort och elakt. Det är inte våra kroppar som är drabbade (som tur är) utan datorn, min lilla, viktigaste... Tror den här varianten kallas Trojansk och inget har hittills hjälpt trotts att Jimmie(Linas kille) har lotsat mig runt till olika virusprogram.  Men det som är effektivast går inte att hämta hem och det är troligen någon typ av blockering emot just detta virus. Nu har han skickat en skiva och på måndag vet jag om det gått att göra något själv eller om jag måste lämna in den. Tydligen hade Hemse dataaffär varit fylld med datorer i början av veckan, man kan undra varför.


Annars så har jag haft flera mycket trevliga både oväntade och väntade besök denna vecka. Har även fått flera fina blommor, det är otroligt roligt att få. Jag blir lika glad varje gång blomaffären ringer och säger -Jag har blommor till Dig! Å, oj va trevligt svarar jag varje gång! Det låter som jag får blommor stup i ett men så ofta är det inte men jämfört med hur många gånger jag hade fått det innan jag fick min cancerdiagnos för 2 år sedan så känns det som att det är jätte
ofta! Men lika roligt varje gång!! Blommor är något som ger kraft att se på. Det går inte att välja EN sorts blommor, jag tycker alla är fina på sitt sätt. Förr var jag fullständigt tulpan tokig när våren kom men nu blandar jag gärna och det är så härligt med lite färg.Nu MÅSTE jag lägga mig, har så ont och är SÅ TRÖTT!!!!! Skriver mer i morgon eller söndag för i morgon kommer Bf en sista gång innan de åker tillbaka upp till norrland...tråkigt! Men jag är glad att hon kommer ner och hälsar på mig. Gör hon inte det så skickar hon blomma eller något annat som kan lätta på livet. Tänk vilken tur jag har som har så härliga fina vänner!

Hoppas detta går att läsa för ögonen går i kors av trötthet.........

Snöyra i stället för vår


Var tog våran härliga vår vägen??? Vi som hade fått så fina blommor i rabatterna och blåsipporna började dyka upp ute i skogen på solvarma ställen. Men när jag satt och åt frukost hörde jag på radion att de hade kraftigt snöfall i Visby...konstigt, vi hade sol och jätte fint. Skulle nog gå ut tillsammans med vovvar en stund. Men innan jag pratat klart i telefonen hade det börjat yra men jag tog kameran med mig och gick ut. Men oj vad det tog i, det var nästan snöstorm.....och vi matade fåglarna, tog lite bilder på de snöiga hundarna och sedan gick vi in för att vila.
 Efter att hundarna legat och töat av en stund så sov vi inne i sängen ...inte alla i samma säng som tur är.


När jag öppnade dörren, eller rättare sagt försökte öppna dörren för att kunna hämta in lite mer ved så kom jag inte ut. Rolf kom hem och fick skotta sig in och jag ut. Det hade kommit ungefär 30 cm...helt otroligt och onödigt!!


19 juni nästa år....

Ja så var det då dags för ett kungligt bröllop...äntligen kan man väl säga för stackars Viktorias del. Undrar hur roligt det är...? Det såg ju inte ut att vara en kärleksfull presentation av den blivande svärsonen. Det var ett inspelat band vi fick se och trotts det så hade de papper att läsa på. De kunde ju tagit om hur många gånger som helst så tyvärr för det unga paret är det nog inte så att det är helt okej för kungen och drottningen. Tänk så hemskt om det är som så många misstänker att de är emot fast inte har kunnat få Viktoria att ändra sig.

Jag blev nästan full i skratt när jag såg dem tillsammans, de är ju så lika! Ett par kan inte vara mer lika än de är och det brukar ju tala för att det ska hålla. Men nu blir det ett dyrt kalas med våra skattepengar som insatts och det kan man ju i dessa tider med alla besparingar tycka mycket om ...för....emot....

Här hade vi så härligt väder i helgen men idag snöar och regnar det. Susanne var ute med vovvar och kom tillbaka helt genomblöt och kall. Hoppas hon har fått upp värmen nu, hon får inte bli sjuk våran räddare i nöden!
Men ni som inte bor här på ön ni ska vetat att här måste vi ha 7 Starurar innan det blir vår på riktigt. Det innbär alltså att vi måste ha snöyra 7 gånger så vi kan väl bara fortsätta vänta. Jag har ingen koll på hur många det varit....tror kanske vi har haft 3 st. Oavsett vad så kommer våren på riktigt till slut och jag hoppas det är snart!!

Jag har så ont i mina skuldror och det är svårt att sova på natten. Eller rättare sagt svårt att somna för att det gör ont men på dagen går det lättare att somna....vet inte om det har med att det är mörkt på natten. Mörkret har ju många spöken med sig men till slut så somnar jag. Det är bra att ha vänner som man vet är vaken på natten så som jag själv för då kan man sms:a utan att vara rädd att man väcker eller skrämmer någon. För ofta när man ligger vaken behöver man prata med någon för då känns det bättre. Prata behöver inte alltid vara med ord utan går bra med ett sms som man får ett svar på, det räcker och känns så skönt. Jag är lite låg just nu och det har till viss del med att jag ska träffa läkaren nästa måndag för att få reda på läget i min kropp. Ska ta lite prover och annat - allt gör mig nervös...are än vanligt.

Söndagkväll

Fasen vad ont det kan vara...man känner inte att man klarar av något, jag får bara ont av allt. Anledningen att det är värre är att jag var i stan i fredags och hade jättetrevligt tillsammans med Susanne. Jag hade en önskelista med vad jag ville göra och de flesta ställen jag ville gå till fixade vi faktiskt. Till slut visste jag nog inte vad jag hette men tack vare att Susanne var med och påminde mig om diverse så gick det.


Men när vi var på Ica Maxi stod hjärnan på typ 0... och den kupong jag fått av Maxi när jag fyllde år med en gratis Prinsesstårta och en tårtkniv ... ja den var glömd av mig men inte av S så hon erbjöd sig att gå in igen och hämta den så till och med det kom med hem! Väldigt snällt av Ica Maxi att ge bort detta till ett värde av 155 kr. Gör alla Ica så här i vårt långa land? Skulle vara kul att höra, oväsentligt -ja jag vet men det var trevligt att få!  


I går hade vi trevligt besök från stan, C och R var här och hälsade på Stella och oss. De hade också sin nya husbil med sig så vi fick se den ....tänk att få ha en sådan, som att vara en snigel med sitt hem med sig....(Jag menar inte att de ÄR som sniglar utan bara liknelsen med sitt hus på ryggen) Jag blir lite avundsjuk....tänk va roligt att kunna åka var som helst och ha allt med sig. Vi har nu 5 nära vänner som skaffat sig husbilar, det är väldigt bra när man har hundar och vill åka på utställningar och andra tävlingar. Sedan är det så klart trevligt att bara ha med sig på semestern! Men vi skulle väl ha haft våran för 15 år sedan, nu orkar jag ju inte göra något fast i och för sig så skulle jag ju ha sängen med mig hela tiden.... Men var är pengarna....finns inte!


I dag kom L från Oskarshamn eller rättare sagt före detta, hon har flyttat ner till sin man i Skåneland. Så ni som brukade se henne vid båten kan sluta titta för hon har gett upp båtlivet mot ett nytt. Hennes trevliga söner var också med men utan sina hundar. Det var länge sedan vi sett Bruno och Elliot. De var oklippta men fina ändå och det är roligt att se orörda hundar ibland för då ser man hur pälsen ser ut och dessa var superfina. Matte skulle klippa dem men det är detta som många slåss mot...tidsbristen! Men vad gör det när man ser lyckliga glada hundar och dessutom när man hör hur bra dessa pojkar går tillsammans med barnens Rottishanar blir man ännu gladare.


Nu är det Beckfilmen....verkar vara ett blodigt avsnitt i kväll....


Våren

Idag var det vår här även om det blåste rätt snålt runt knuten. Men med filtar och kuddar att sitta på gick det att njuta rätt bra. Hundarna låg där både före och efter mig så de måste ha tyckt det var minst lika härligt. Sally försökte bygga ett vindskydd till sig och tanterna....för det måste väl ha varit det hon tänkte på när hon släpade upp grenen mitt på en fäll.
De andra såg lite irriterade ut först men sedan var det ingen som orkade bry sig -  varken de eller jag!Jag har ringt till Onkologen i dag om att få röntga min värkande vänsterarm....det är den som "sticker" ut smärtmässigt nu tillsammans med höfterna och höger lårben. Ryggen är nog som den varit, varken mer eller mindre. Har börjat väcka mig själv vid 03.tiden för att stoppa i mig en extra morfin och det gör att jag sover bättre. Det får alltså bli på detta sätt nu ett tag. Alla sätt är bra utom de dåliga....och det är väl att försöka sova utan extrapiller!

Tro

Just läst Barbros inlägg och funderar på detta med tro på Gud... Jag tror inte att det finns en gubbe däruppe som heter Gud. Men jag tror på att våra kroppar har en själ, ande eller vad man vill kalla det.  De där mysko grammen som försvinner från kroppen direkt när vi slutar andas, leva. Det tror jag på och att vi på något sätt finns kvar runt våra anhöriga. Den tron gör det lättare för mig att tänka på döden och att jag kanske inte får vara med och se mina barnbarn(om det blir några:-)) eller annat som är viktigt för mig även efter min död. Jag känner mig helt övertygad om att det är så och jag skiter fullständigt i om andra tycker det är flummig för det är min tro och den är just MIN och ingen annans!

Vi människor är så stelbenta och tror oss vara enda eviga allena levande varelsen i detta universum och även utanför det vi inte kan nå...eller tror vi att det finns en vägg där allt sluta?! Något finns väl där det sluta...något måste komma efter för det finns alltid något utanför det som tar slut eller hur?!

Varför skulle vi vara de enda levande varelserna...varför skulle det inte kunna finnas saker som vi inte förstår, som våra hjärnor inte klarar av att tänka ut. Vi vet att människor upplever olika saker när de har en "näradödenupplevelse", alla berättar i stort sett samma sak.

MEN detta eviga MEN som tvivlaren har med sig hela tiden. Det går inte att mäta, ta på eller känna på av någon som sitter bredvid.  Utan det upplevs bara av den som är inne i det, inne i sin kropp. MEN när det är omätbart så finns det inte...och det tycker JAG är konstigt, lika väl som de som inte tror på något efter döden tycker det är konstigt.

Så låt oss alla ha och tro på det vi mår bra i så kanske vi kan vara lite lyckliga. Jag hoppas bara att man inte får allt för jobbigt med dödsångest den dag det är dags, men det tror jag inte. För när man är trygg och stark i en tror på en form av fortsättning så tror jag det är lättare. Det är nog mycket svårare för den som inte vill tro på att de kommer kunna kolla in sina släktingar efter döden. De som inte tror på det som jag tror på har ofta väldigt svårt att prata om döden och undviker ofta dessa diskussioner. Vet inte om det har med just bristen på en tro eller om det bara är så att de är "faktamänniskor" och inte anser det intressant att diskutera något som inte går att bevisa.

Jag tycker också som Barbro att det är konstigt att man vill avsluta sitt liv innan man är sjuk eller väldigt sliten. Det känns väldigt konstigt och sorgligt i mina ögon. Men denna kvinna som skulle avsluta sitt liv nu när hon fyllt 90 år var ju helt trygg i det och hade gjort det valet för länge sedan. För henne var det ett sätt att bara få uppleva det lyckliga i livet, hon ville inte ha smärta och behöva hjälp med en massa saker. Hon skulle avsluta medan hon själv kunde bestämma över sitt liv och i detta fall sin död.

De flesta vill ju leva så länge de får och kan men det finns ju de som fryser ner sin kropp, frystorkar....ja det finns säkert fler sätt.  I detta fall tycker jag de tänker lite kortsiktigt, för inte skulle jag vilja leva i min gamla kropp om jag fick chansen igen. Nej så fantastisk tycker jag inte jag är så nog fick det bli en ny fräsch kropp! Skulle väl vara hemskt att vara tvungen att leva i en andar sorteringskropp eller hur!? En som redan var begagnad och när skulle det livet börja...när man var 30, 60, 90??? Ska man frysa in sig redan vid 30 för att få leva i en hyfsat snygg kropp då eller??

Fast de som har frusit ner sig ångrar nog att de inte väntade på DNA tiden för nu mera behöver man nog inte frysa eller torka sin eländiga kropp.... Jag skulle se till att få alla positiva anlag med mig - det jag ansåg var positivt...för annars kanske det blev svårt att enas! Inga sjukdomar och andra jobbigheter. Oj så fantastiskt det skulle bli eller???


Ont, ont

Jag kan inte sova klokt på natten och vaknar alltid med armen(den med flest tumörer i)liggande mot eller på sängbordet. Jag har försökt flytta bordet så att jag inte ska kunna lägga armen där men då har jag ändå hängt ut den på något konstigt sätt så jag fått ännu mer ont. Det gör så fruktansvärt ont att flytta den att jag skriver rakt ut varje gång. Den har ju stelnat i ett läge som då känns bra tills jag börjar röra på den då är det nog som att flytta eller röra en arm som gått ur led eller liknande. Det är så hemskt och jag förstår inte varför jag gör så?! Troligen är det väl för att det känns skönt men man kan ju ligga på massor med sätt som inte gör denna skada och ge denna smärta. Dessutom har jag en hemsk värk i höfter och ben varje natt så jag kan inte ligga på sidan längre fast jag har tempurmadrass. Jag brukar vilja ligga på sidan när jag ska somna men det går inte alls längre.

Min pannsmäll har fortfarande inte gått över, det känns som ett blåmärke men det syns inget. Ska nog ringa till Onkologen i morgon och höra vad de tror - kanske är dags att röntga både huvude och arm igen. Nu ska jag se på tv om det finns något att se, jag ska i alla fall lägga mig i soffan. Rolf har lagat mat för jag orkade inte så det kändes väldigt skönt att slippa. Tur man har en duktig man som kan fixa maten utan större hjälp. Det finns ju kokböcker om det krisar men oftast gör han något som han hittar på och gott blir det nästan jämt.


Nu har jag sett lite på Fråga doktorn och de pratade med en Svensk skådespelerska som har bestämt sitt dödsdatum. Hon vill inte bli liggande och proppas i en massa piller så hon hade redan vid 54 år gått med i en förening för att bestämma över när det är dags att dö och därigenom få dödshjälp.

Nu skulle hon snart fylla 90 år och det var hennes högsta gräns så snart var det dags! På ett sätt skulle jag vilja göra så OM jag hade fått bli så gammal men nu kommer jag inte att få den möjligheten. MEN det är frågan om jag skulle vilja ha hjälp att dö när det blir för outhärdligt....massor med smärtor som jag redan nu får känna på och dessa nervsmärtor kan vara fruktansvärda. Finns ju ingen smärtlindring för just den smärtan.

MEN detta lilla tveksamma ord, vad skulle man vilja, jag vill ju leva och jag vill leva länge, länge men kommer inte att få det.
MEN hur länge det blir det är frågan?! Det såg som alla vet väldigt illa ut ett tag men har det senaste 9 månaderna varit rätt okej och jag har inte haft dödsångest utan hoppas och hoppas det ska kunna hålla sig lugnt ett tag till
MEN som alla vet så kan det haverera när som helst. Det går oftast väldigt fort när det vänder och tar fart igen så ni kanske förstår varför jag är lite nojjig när det är dags för kontroll.

När man ser denna pigga, klara kvinna planera sin död så blir man lite kluven...jag förstår henne och jag tycker man ska få välja själv när man vill att det ska vara slut. En sak är väl säker och det är att skulle det bli för jävligt så önskar jag nog att någon kunnde avbryta behandlingen och ge mig något så man bara fick somna.
MEN som det ser ut i dagens vård finns nog inte den möjligheten och jag vill ju inte be mina barn om en sådan sak som de skulle kunna få fängelse för. Jag skulle själv ställa upp och hjälpa en släkting eller nära vän om det skulle bli för jävligt....tror jag i alla fall.


Ska nog ta en tur...Nu har jag sett ännu en Beck till och den var väl okej, rätt lika som de brukar vara. Undrar hur många de har gjort?! Men eftersom jag sov precis innan den började så är jag lite men bara lite pigg nu och funderar på om jag ska ta en provtur på mattan. Flygplan räckte pengarna jag fick inte till men en äkta matta och det innebär väl antar jag att den är flygbar.

När jag var liten drömde jag ofta om att jag hade en sådan. Brukade plocka med mig alla dockor och mjukdjur på mattan sen for vi ut över alla husen, ut över Filipstad. Det var så härligt och med lite mariekex och saft så kunde man överleva länge, länge. Vi byggde också kojor tillsammans med våran pappa som bara var hemma på helgerna. Han byggde med överkast, filtar och allt som fanns och som var byggbart. Men på söndagkväll när pappa åkt tillbaka till sitt jobb stod vi där med allt....mamma tyckte inte det var lika roligt, det var ju alltid hon som fick städa upp allt med viss hjälp av mig. Men det var aldrig lika roligt att städa bort som att bygga upp... varför är det alltid så? Det är så även i vuxna livet, tänk va roligt det är att fixa och ordna men att städa bort...nej inte lika kul.

En annan sak som jag tänkt på lite då och då är att allt var större när man var liten. Platser var större, saker var större och tiden jättemycket längre. Sommarlovet var ju hur långt som helst, det tog aldrig slut...nästan. Dessutom var det alltid sol utom de dagar när det regnade och då var det jättemysigt med popcorn och Kalle Anka tidningar.
Rottnerosparken borta till höger, rätt långt ner finns min "alle´ tror jag....minnet är inte alltid så bra.


Var det åska så satt vi i bilen som konstigt nog alltid var hemma när det åskade, även fast pappa var borta och jobbade....hans semester var alltså också jättelång...fast vi vet att den bara var 4 veckor - det vet vi ju i vuxna livet hur alldeles för kort det är. Jag var med skolan till Rottneros (en herrgård med jättefin stor park med fina statyer i närheten av Mårbacka där Selma Lagerlöf bodde)där blev jag så imponerad av en allé som var jääättelång och längst nere stod en vacker staty av en flicka...kvinna. Denna bild bar jag med mig i huvudet och jag tänkte ofta (faktiskt)på hur otroligt vacker den var. Men så återkommer jag drygt 10 år senare = vuxen och ska då visa Rolf denna vackra allé, men var är den...?? Vi går runt och till slut hittar jag den...jag kan ibland önska att jag inte hade hittat den för där stor ungefär 5 cypresser eller något liknande och längst nere ...kanske 15 meter, nej 10 meter bort står denna vita vackra kvinnan... Jag blev såå besviken, det kunde bara inte vara sant, men det var det naturligtvis, men hur kunde jag komma ihåg så fel??


Men naturligtvis var det inte fel utan bara så att betraktaren ena gången var ett barn och den andra gången var det en vuxen med en bild i huvudet som nu bara försvann. Alla har säkert något liknande minne från sin barndom. När vi flyttade från lägenhet i stan (3 rok) till ett radhus med 5 rum och kök, gick jag vilse, det var så häftigt och stort. Herregud vilket naivt barn jag måste ha varit och det har jag nog till viss del fortsatt att vara. Tror på allt och alla, inte vilja tro att någon kan vara elak utom de som mobbade mig i skolan för dem kan jag fortfarande  40 år senare känna hat till.


Nu när jag sitter här och tänker på Rottneros så kommer en massa konstiga saker tillbaka i mitt huvud...jag kan känna lukten av matsäck, godis jag köpte i kiosken på Rottneros och framför allt så hade det regnat precis när vi kom dit så det luktade fuktigt...och lite småkallt. Jag tror jag hade en kofta på mig...och jag köpte säkert en 1 kronas chokladkaka...100g kaka och en Nickel med flera smaker i ett paket...den kostade kanske 50 öre. Det var tider det! Men jag hörde i går att en Barbiedocka kostade 100 kr 1963, det var ju en hel förmögenhet. Det motsvarar väl att en docka idag skulle kosta 1000 kr?! Så allt var inte bättre förr! Men nu MÅSTE jag faktiskt sova IGEN....


Dagen efter

I går hade jag en liten bjudning för närmaste släkten som finns på ön. Vi bjöd på lite lätt mat och svärmor hade bakat en av sina specialar tårtor. Ville inte ha smörgåstårta så det blev en paj i stället. Fiskhandlarens smörgåstårta är annars supergod men det kändes så fantasilöst och det var inte så länge sedan vi åt den. Rolf tyckte inte jag skulle behöva göra så mycket men jag tycker ju det är roligt. Jag förberedde det som gick och sedan sov jag i 2 timmar innan de skulle komma.  När de sedan kom kände jag mig jättestressad för att jag klarar inte att göra något samtidigt som jag pratar. Det är ett stort handikapp, något som man aldrig har behövt uppleva förut. Vi kvinnor brukar ju säga till männen att de inte kan gå och tugga tuggummi på en och samma gång. Så jag brukar nu säga att jag har omvandlats till man och jag vet vad det beror på! Det är "prostatasprutan" som jag får var 3;dje månad. Det är klart att det är den som ställt till det för mig vad skulle det annars vara?!

Men i natt sov jag fruktansvärt dålig, hade så ont och fick mardrömmar som väckte mig stup i ett. Rolf fick nog ingen vidare sömn han heller fast han säger att det bara var några gånger som han vaknade. Efter att jag tagit morgondosen av piller somnade jag och sov som en stock till klockan var över 11. Rolf hade redan ätit frukost men höll mig sällskap och när vi sitter där i köksoffan somnar jag gång på gång....helt galet, hur kan det bli så. Jag somnade och somnade, det gick inte att hålla ögonen öppna. Fixade undan lite i köket och sedan var det dags för kaffe och då börjar jag om igen att bara somna så då gick jag till sängen och sov i 2 timmar.


När jag vaknade åt jag ett äpple och sedan somnade jag IGEN. Nu har jag varit vaken i 3 timmar och börjar känna tröttheten komma krypande upp i ögonen igen. Min panna är fortfarande väldigt ömmande och det drar lite i högerögat, men jag tror det är inbillning! Det har jag i alla fall bestämt mig för att det är. Orkar inte påtala det till onkologen för då vill de nog säkert röntga mig igen och det får allt vara. Möjligen att jag ska be dem göra det när jag ska röntga resten av kroppen men vi får se om det försvinner, det gör det säkert.  


Tänk nu somnade jag IGEN!!! Hur kan man bli så trött???? Är det någon som har upplevt denna trötthet som kan berätta för mig om det. Jag känner mig konstig när det blir så här....ja, ja konstigare än vanligt menar jag så klart!

Nu har jag sovit 30 minuter igen och ska NU försöka hålla mig vaken för att se en Beckfilm på 4:an, vi får väl se hur det går.

När detta var på tv var jag vaken! Det var riktigt roligt och inget blev som man förväntade sig, men kul var det för en gångs skull. Det brukar vara ungefär klart innan det ens börjat men i år var det en blandning av allt, både låtar och röstningen. Snälla, snälla trodde jag var ett skämt först men nu tycker jag den är rätt fin faktiskt. Till dem som hade vadslagning kan jag berätta att Malene är född 1970 och fyller alltså 39 år i höst. Jag trodde hon var 43 år och någon annan 52 så jag hoppas inte hon läser detta för då blir hon kanske deppig! Jag tycker att hon är snygg oavsett ålder. Caroline "Ugglan"  "snälla, snälla, som nog är ett troll tror jag, som kommer direkt från skogen - ett riktigt naturbarn! 

Nu kom jag på att Malene ser ut som en barbie docka och vem har inte velat se ut så?!

Fredag och kväll

En vanlig fredag med besök av sjukgymnasten. Hon tycker jag har ett väldigt inrutat liv men att det är bra att jag hittat ett bra  sätt att orka med min sjukdom och alla mediciner.  Det brukar de säga på sjukhuset också att det är bra att jag har hittat ett sätt som funkar för mig = sova några timmar på eftermiddagen - vilket jag tycker är skittråkigt eftersom det är då folk kan komma och hälsa på. MEN har vi bestämt att det ska komma besök så kan jag rätta in mig efter den tiden. Däremot om någon bara kommer och ringer på en eftermiddag så öppnar jag med största säkerhet inte för då sover jag min stenhårda sömn. Jag förstår inte själv hur hårt man kan sova, men på sjukhuset säger de bara att det är ett starkt bevis på att jag behöver sova. Skulle jag inte behöva sova skulle jag nog inte somna så fort jag lagt mig. Jag sätter alltid på en bokskiva men kommer oftast inte i håg något av den för jag har somna så fort jag lagt mig.  Så det är bara att acceptera både av mig själv och andra.
Till och med hundarna vet vad som gäller, de har lärt sig att Sally ska vara kvar i köket och de andra går med mig. Sally springer och sätter sig på sin säng och de andra går in i stora rummet där jag sover på dagtid. Sedan kommer Susanne och hämtar dem medan jag sover och jag hör ortast inte varken när hon kommer eller lämnar.

I går blev jag nockad av en liten fröken, rakt i pannan. Det gjorde fruktansvärt ont och jag har fortfarande ont idag. Det känns som som jag är svullen och det syns inget men känns som ett stort blåmärke. Hoppas bara inte det påverkar tumörerna som sitter där, jag blir alltid lite nojjig när det händer något sånt här.I går fick jag min efterlängtade matta som jag köpt för pengar jag fått av släkten när jag fyllde år.  TACK!!
Det är så härligt och det blev så fint. Den var lite färggladare än jag trodde den skulle vara och först kände jag NEJ men när den kom ut på golvet så är den bara så härlig. Vi älskar den och även om man lätt fick skicka tillbaka för att få välja en annan så vill jag inte byta. Den är så härlig, det blev varmt och vackert.

Det är verkligen bra med ullmattor när man har hundar, de är så tåliga. TACK Lillemor som lärt mig älska äkta mattor! Det var när Du skulle köpa en och jag var med som längtan startade...jag har inte haft råd att köpa någon eller jag köpte en på IKEA för typ 10 år sedan och den har varit fantastisk men nu ville jag ha en klassisk typ av äkta matta. Eftersom vi inte har någon mattbutik här så valde vi att beställa från CarpetVista och deras hemsida kan man sitta hur länge som helst. Man får lära sig om olika typer av mattor och mycket annat som är bra att veta. Så vill ni frossa i mattor rekommenderar jag deras hemsida. Jag älskar att sitta där och kolla även om jag inte kan köpa någon mer just nu så vem vet det kanske kommer något fynd eller en "fläckig" som är nersatt mycket som kan duga i ett hundhem....så jag kommer nog att fortsätta även om jag är rätt nöjd just nu. Kan man bli "mattoman" så är jag nog det. Det är ju så att de inte tappar i värde som allt annat man köper och använder. Det gäller bara att man kan hålla tuggande valpar bort från dem!!
Nu är det dags för ett kvällsäpple och sedan ska jag sova. Rolf är på SSRK årsmöte - väldigt synd att de inte annonserat ut att det skulle vara föredrag av trevliga veterinären Lotta Persson, tror det hade lockat rätt många som nu inte valde att gå dit. Förstår inte att det ska vara så svårt att använda våra lokala tidningar...andra hundklubbar använder dem ofta men inte SSRK de lägger inte ens in det på sin egen hemsida. TRÅKIGT och dåligt för hur ska det då kunna nå ut till medlemmarna.


Det snöar, det snöar...

Fast det är inget man blir glad över fast lite för hundarna behövde inte duschas idag efter promenaden. Fast Sally tog ett dopp, eller snarare flera, man bara hörde hur hon flög och landade med ett stort plask. 

Jag smög runt ett varv på "Bingerundan" tillsammans med Kristina. Det var nästan så jag inte orkade runt men var ju tvungen att ta mig tillbaka till bilen. Det tar så lång stund att gå runt att hundarna hinner springa säkert 4 varv och det är skönt. Hade de smugit runt i min takt eller varit i koppel skulle det inte vara mycket till promenad för dem. Jag hoppas det är okej för hundarna de fick ju nästan 1 timme. De kanske får en sväng till när husse kommer om det slutat snöa och att han inte varit ute och jobbat hela dagen för då vill han nog inte gå ut igen. De är i alla fall väldigt nöjda efter min tur och har legat tillsammans med mig sovit i 3 timmar.  Men i morgon är det  som vanligt igen för då tar Susanne över och det är en himla tur för både mig och vovvar. För en dag till det skulle inte gå, det känns tydligt i min kropp. Nu väntar de på mat, den väntan börjar vid 15.30...då säger de "glöm inte maten" och så följer de mig hela tiden....

Hoppas jag kan sova bättre till natten fast det är nog stor risk att det blir ännu sämre efter min promenad. Jag drömde om att jag låg fastknuten i sägen och sedan var jag på ett barnhem där jag också hade så ont i kroppen och kröp runt uppe i våningssängar som stod på rad efter väggarna. Det var små kinesiska barn och det var så gulliga men jag hade såå ont... Vaknade av att jag pratade i sömnen om att de var gulliga fast på baby språk. Duttinuttigt och gullligggt.....

Nej nu har jag inte lust att sitta här längre, ska nog vattna blommor i stället! Bäckenet är inte i form för att sitta....kan det bero på för mycket frisk luft?!


Jag och Barbie

Nu är vi alltså 50 år jag och min kompis Barbie som jag alltid haft ett gott öga till. Hon har tydligen fastnat i en 27 årings kropp och det kan jag väl utan att överdriva passerat för länge, länge sedan. Hon har lyft sig och förstorat både här och där enligt experterna. Jag har bara låtit naturen och tyngdkraften härja vilt med min kropp...den har tagit över alltså inte jag...Nej,  jag är HELT oskyldig till hur jag ser ut och tänker inte be om ursäkt för det för jag gillar naturlighet!!
 
Detta är nog ingen riktig docka...eller så har de gjort en för nöjet att få se henne lite grå!?

Plastic is fantastic ....men inte på mig tror jag, fast visst skulle man kunna lyfta lite här och där... Det var en kvinna som sa till mig att hon hade lyft sina ögonlock för att hon började se dåligt och få huvudvärk... Hmm, vem vet jag kanske skulle slippa ha glasögon om jag tog bort lite skinn som hänger ner över ögonlocken eller?!?

Nej njuta av det goda som finns är min målsättning och köp en ny matta om det är det som lyfter livet där hemma. Så nu har jag beställt en matta och är den inte ok är det bara att skicka tillbaka, låter enkelt och tryggt. Vi får  väl se hur det ser ut när den ligger på plats. Spännande är det  - "köpa grisen i säcken".

Hur har jag mått denna dag? Jo trött, trött och ännu tröttare. Jag har pratat i telefon med delar av släkten och några vänner + Onkologen för att få mer piller samt redogöra hur jag mår. Jag berättade att jag "nog" har fått tillbaka ätförmågan till viss del och det för att jag försöker vila innan jag ska äta. Tror att det är tröttheten som gör mig illamånde...kanske, jag testar med det ett tag så får vi se om det håller i sig.

Jag kom aldrig ut något idag så det måste jag i morgon. Frisk luft är alltid uppiggande och samtidigt gör det att man blir trött på rätt sätt.  Men nu är det sovdags för länge sedan!Här ser du bakelserna vi åt på födelsedagen på kondis - vårat speciella, kommer inte ihåg nu vad det heter...tror det börjar på O...nej men gammal känsla är det och väldigt mysigt. Vi har varit där alla gånger vi varit i Malmö utom när P och jag var där för en månad sedan...Pernilla vi får ta det nästa gång!
 
Efter att jag verkligen försökt för det var ju så vansinnigt god. - Passionsfrukt bakelse, å den var himmelskt god och ändå gick det inte.... nästan så man vill gråta men det är inget att göra åt. Hade jag fått den nu så gick det troligen att få ner den utan större problem.

Nu är jag för trött att läsa igenom vad jag skivit...gör det i morgon så kanske du fått något att skratta åt, för gråta vill jag inte att du ska göra.

Ett bildkollage

Här får ni se ett klipp av mina födelsedagar! Jag har dragit ut på det i precis 1 vecka. Senaste firandet var i fredagskväll när grannarna kom in och överraskade med Semmeltårta modell saffran, den var supergod. Den och lite annat smått och gott hade de med sig + en härlig blomma. Nu är det bara en släktträff nästa helg och sedan tror jag det är färdigfirat....fast helt säker kan man ju inte vara! Jag är fortfarnade jättetrött, har sovit i flera omgångar idag och ändå är jag helt slut nu igen. Matlusten har kommit tillbaka bara jag vilar innan jag äter för är jag trött så blir det stopp. Det gäller att lära sig kroppen, vilket inte alltid är så lätt när den ändrar sig hela tiden -kroppen alltså.

Stella har flyttat hem och är så mysig, fast hon vill inte ligga i soffan i stora rummet....vi tänker inte tvinga henne till det för i köket går hon upp och i sängen är heller inga problem så det får räcka med det.  Kan ju vara bra med en hund mindre i soffan. Jag har varit väldigt trött sedan hemresan och jag skulle vara pigg efter några dagar tänkte jag.

Ser på Beck medan jag gör detta och hans granne är värd att vänta på ....nu har han fått "klimatallergi" och måste ha en björn...något när han är ute...i sina gula glasögon-han stod där på balkongen i pälsmössa och päls som han enligt läkaren skulle ha på sig både ute och inne....den han är helgalen. Resten är inte lika roligt i filmen, fy så mycket sjukt det finns i denna värld. Det är ju så att de flesta saker som finns med i dessa filmer är sådant som hänt i vårat land.

Nu snarkar hundarna så gott att det smittar av sig så jag tar nog och packar ihop för idag.


En trött dag igen...

Jaha, inte blev det idag heller....men i morgon. Har haft trevligt besök här efter att jag sovit i 2½ tim mitt på dagen. Jag orkar verkligen ingenting utan att bli skakig och helt slut. Hade en hemsk värk i vänsterbenet i natt så jag fick ta flera extra piller. Idag har jag inte känt av det så jätte mycket men så i kväll kom det tillbaka men denna gång i båda benen eller snarare höftlederna...i natt var det hela benet som värkte. Får hoppas att jag slipper det i natt för det var väldigt jobbigt. Så nu skriver jag inte mer utan återkommer med en liten redogörelse för vår lilla Skåne tripp i morgon-hoppas jag.

Ha en bra fredag,  för det är väl det när du läser detta.

Tröttare än trött!


                            
Efter en lång regnig födelsedag, vilade jag i ett annat soffhörn...annat än mitt vanliga alltsä!

Jag är så trött och skriver inget idag...som ni nu strax märker blir det ett väldigt kort inlägg. Men jag hoppas jag orkar mer i morgon. Räknar med att återkomma vaken i morgon! Idag har jag mest sovit hela dagen och inte kan jag äta så nu i kväll tog jag ett piller mot illamående och då gick det i lite mer. Får nog ta till dem även i fortsättningen om det ska bli så här. Men jag har klartat av mitt Skånebesök även om jag inte orkade mer en bråkdel av det jag ville...men det är väl så livet är när man är sjuk....bara så irriterande.
 

Vill bara säga TACK till alla snälla människor i denna värld! Jag fick 32 sms från olika människor i detta land - otroligt + kort och presenter.  Jag visste inte att jag hade så många vänner! HÄRLIGT!! Det värmer den sjuka kroppen som lätt blir kall och deppig så fort något händer....som nu med illamåendet. 

Jag kan nog inte skriva kort, men det är väl som med telefonen där Rolf påstår att jag inte kan para(prata menar jag så klart)kort heller....kan det ha ett samband?!

SöndagkvällVärldens goaste, busigaste, vackraste och apporteringsglada katt heter Ronja!


Nu är det söndagskväll och vi har sett Beckfilmen på 4:a och innan dess en annan film som jag inte kommer i håg vad den hette...men den var skitdålig så det spelar ingen roll. I går kväll var vi på bio och såg en jätte bra film -Män som hatar kvinnor och den kan jag verkligen rekommendera, den var superbra. Jag har läst boken nästan 2 gånger och var lite orolig att det inte skulle vara något att se. En bok som innehåller så mycket fakta, olika människor och platser...det brukar sällan bli bra men jag måste säga att de fått ihop det riktigt bra även om lite var omgjort för att man skulle förstå och få ihop det till en film på 2 ½ timma. Vi hade bokat platser i förväg för att jag skulle få en ytterplats, då kunde jag resa mig upp och gå lite om det blev för jobbigt att sitta. Sedan var det kvällen efter premiären så det var väl därför bäst att boka för att vara säker på platser till oss alla. Men jag fixade att sitta, det gäller att sitta stilla så länge som möjligt i en bra ställning för när man rör på sig kommer smärtorna igång. Så jag lyckades sitta i samma ställning i drygt 1 timma men sedan började det kännas jobbigt, så jag var tvungen att ändra lite och då var det ju kört. Men trotts det så stod jag ut och mycket för att filmen var så bra. Hade det varit en dålig film skulle jag nog inte orkat.

Sedan festade vi på härliga havskräftor och räkor, så mycket vi orkade. Där såg vi åter min dåliga matlust...eller snarare förmåga att äta. Tidigare har jag kunnat äta 1 kg räkor själv, det har varit det bästa jag vet och det är fortfarande gott men nu är det typ barnportioner som gäller. Så när de andra bara kommit en bit in i högen med godsakerna så var det stopp för mig.Vi hade ännu mer i köket och på balkongen....tur vi haft den att tillgå som kylskåp för tårtor, vin, öl och sist men inte minst räkorna+kräftor....i stora lass!

När vi åkte med båten skulle vi äta något och det fick bli deras hamburgartallrik. Rolf tog en vuxenportion och jag en barnportion, det slutade med att jag åt halva av allt mitt och Rolfs förvandlades till plus-meny! Det känns konstigt och tråkigt, så vi har bestämt att vi går inte ut och äter utan köper hem och fixar här hos Lina och Jimmie i stället. Vi skulle gå på restaurang men för det första orkar jag inte sitta om jag inte får en stoppad stol och sedan får jag välja en rätt vilken då helst ska vara av barnstorlek. Hur roligt är det när man vill ha både för, varm och efterrätt?! För sitta och beställa för att bara kunna peta i maten...nej det är jag för snål för. Kan jag inte äta ordentligt eller i alla fall nästan då känns det väldigt slösigt. Nej vi bestämde att jag bestämmer vad jag vill äta och sedan fixar de det....om jag kan hålla mig borta annars hjälps vi åt.

Det jag vet att vi ska äta i morgon är fisksoppa, för de har kokat fond på alla räk/kräftskal. Fisk är lättsmält och gott så då kanske vi kan få en smaskig efterrätt också.

Annars idag har vi varit på en liten tur till Skanör och Falsterbo.  Anna "kusin"  kom med oss på turen och var den som drog mig runt i rullstolen. Vi promenerade bland en massa gamla villor...sommarvillor. Jag hittade ett Rosahus byggt kring sekelskiftet och helt underbart med en massa roliga fönster - det ska jag köpa i mitt nästa liv!!  Det är en riktig sommar idyll även om nog rätt många var åretruntboende numera. Det syns verkligen om ett hur bebos eller inte, det blir levande på ett annat sätt om någon lever i det.  

 
Det var ännu finare från andra hållet, detta var baksidan ner mot havet.I kväll har vi festat till det med pizza från deras favoritställe. Jag åt 1½ kil och sedan var det stopp igen, fast jag ville ha mer så går det inte. Skulle jag tvinga mig själv att stoppa i mig skulle jag kräkas - den risken vill man inte ta. En stor glädje är att vi hittat svenska äpplen som jag kan äta så det ska köpas med hem. Det får bli några stora påsar för på Gotland finns inga svenska äpplen kvar förutom lite Ingrid Marie och de är lite för mjöliga i min smak.  Nej nu måste jag lägga mig så jag orkar med morgondagen.