Filipstad

Vi kom i väg på våran semester - härligt. Nu har vi träffat några av släkten och vännerna från förr och nu. Det är så trevligt att vara hemifrån när man har varit klistrad där i 6 månader minst. Vädret kan man hittills inte direkt klaga på även om de flesta verkar göra det. Men så länge det inte regnar hela tiden så får man väl var glad tycker jag. Här har faktiskt solen tittat fram de flesta dagarna hittills men det skulle väl enligt tv bli sämre med det men de ha i och för sig inte haft speciellt rätt i sina "gissningar" förrut så det kanske blir så även i fortsättningen.

Min venportsoperation som jag gjorte innan vi reste gick bra och hela min övre högerdel har skiftat färg dag från dag...idag är den mörkt gul med lila slingor..jättevackert! Börjar kanske blekna lite nu, farbror doktorn var allt väl hårdhänt när han puttade in "mojängen" men förhoppningsvis håller det nu när det är så välgjort.

Annars mår jag rätt bra. Har känt mig lite bakis idag efter en fin stund på en herrgård här - Hennikehammar-  igår. Vi blev bjudena på lunch där av goda vänner från Solna, det var gott och mycket trevligt. Mot kvällen bjöd vi på en ostpaj här innan de åkte tillbaka till sin stora stad. Det blev ändå en timmes sovstund för mig på eftermiddagen och det var bra annars hade jag nog varit totalhaveri i dag. Jag klarar inte så mycket som jag ibland luras tro av kroppen. Men nu orkar jag inte sitta här på pinnstolen i mitt gamla rum...det var fasen vad kontorsmöblerna har gått framåt i utvecklingen. Ha det bra alla mina vänner och ni andra!

Fredagnatt

Nu har ännu en bra dag gått sin väg. Vi har haft mycket trevligt besök av en rätt så pigg Rune och Ingela(alltid lika pigg)tillsammans med piggelinerna Svenssons! Syskonen(hundar av rasen Engelsk springer spaniel för er som ev. inte vet) Assar och Lea har kramats och jagat varandra, de är så härliga och trivs så himla bra tillsammans. Ena stunden leker de och nästa gå gör de bara samma saker...typ kissar, dricker vatten eller något annat. Två riktiga goingar är de i allafall. Kanske kommer någon bild på dem om ni har tur, men inte nu för jag är för trött.

Just nu gungar båten in i hamnen med 4 springrar till från Oskarshamn+en Marie och en Ingemar (eller rättare sagt från Frändefors). De kommer att stanna och sova någonstans ut med vägen(i husvagnen...inte på vägen) men i morgonbitti hoppas vi de dyker upp lagom till frukost UTE I SOLEN....det har varit väldigt dåligt med utefrukostar på sista tiden. Men vi ger aldrig upp hoppet!

Nu ska jag lägga mig och lyssna på ljudboken om Axel von Fersen av/med Herman Lindqvist om en tid när jag inte skulle vilja vara med...eller då hade jag med denna dåliga kropp varit död för länge sedan. I vissa fall har det gått åt rätt håll men i andra har det inte hänt ett enda dugg. Tur man lever nu när man är jag! Bara att ha en egen säng är underbart och ännu bättre en sådan skön som jag har!

Natti, natti (Lindqvist är skön att höra på, bra sovröst-men ibland för intessant ...)

Torsdag i juli

Nu blir det långt mellan gångerna. Jag har nu ätit hormonpiller sedan i måndags när jag var i Visby för provtagning och skallröntgen. Dessutom träffade jag en läkare som tittade på min venport som håller på att äta sig ut genom huden. Han kom fram till att det skulle skrivas en akutremiss på operation av denna. Så nu ska jag in på måndag och få en ny eller i varjefall ska den jag har flyttas upp och lite längre under huden. Känns lite jobbigt men vad ska man göra när sakerna inte vill stanna på sin tänkta plats.

Annars är det fullt hus här nu. Lina och hennes kille Thomas har varit här sedan i lördags...tror jag och åkte nu i kväll igen -TRÅKIGT!!! Men förhoppningsvis träffar vi dem nere i skåne om knappt 2 veckor. Bengt och Anna-Lena med 2 vovvar från Älvängen är här och i morgonnatt kommer Ingemar och Marie med 4 vovvar hit så då blir det fullt hus igen. De har egna husvagnar med sig men vi "bor" ju ändå tillsammans på dagar och jag hoppas att det inte blir regn hela tiden för då kan det blir jobbigt med typ 11 hundar!

Varför ska det regna hela tiden fast de lovar SOL på tv och i tidningar-jobbigt! Förut fick vi inte en droppe regn men nu droppar det mest hela tiden även om solen har visat sig lite fram och tillbaka. I går var det sol nästan hela dagen och vi hann med både utfrykt och grillning! Glömde mina nytvättade tröjor ute som var torra...var torra för i morse vaknade jag kl.06.00  av värsta ösregnet...och tröjorna har nästan torkat idag så nu har jag tagit in dem innan de dränks igen.

Bengt och A-L har sin lille Assar (och Lucas)med sig och i eftermiddags kom syster Lea och ska bo här tills i morgon. Så lika som två enäggstvillingar fast det syns naturligtvis att det ena är en pojk...han har så fin tjock nos. De fann varandra ganska snabbt och kutade som galningar runt, runt och jagade varandra ute. De andra vovvarna bara tittade och vi tvåbenta aktade oss för att komma ivägen för dessa två galningar.

Jag skulle ju berätta om hur jag mår också, ganska bra även om jag blir väldigt trött ibland. Har inte känt av några biverkningar ännu av pillren så det är ju lovande. Tröttheten är den samma som när jag fått behandling och smärtorna är nog också de samma för tablettåtgången är likadan som tidigare. Orkar inte gå någon längre sträcka men är glad för att kroppen känns som det gör =ok

Nu ska vi göra lite kvällsmat eller nassel...magarna börjar knorra efter en tidig middag. Ska försöka skriva lite oftare så ni som vill får se hur allt fungerar både med mig och alla vovvar. Ha en skön kväll och morgondag!

Regnig torsdag

Ja så har man då sluppit dagens behandling, sovit i stället...av oro för att det inte var rätt att välja bort sista behandlingen för denna gång... rätt eller fel...ja det får vi veta i slutänden. På måndag ska jag få göra skallröntgen och ta blodprover för att säkerställa att det är rätt piller jag får+lite vanliga blodvärden. Har legat lågt hela tiden i allt utom blodkroppar vita och röda som hållit sig på bra nivå hela tiden. Men nu ska jag bli pigg som en nötskrika...nötkärna eller vad det heter. Läste om biverkningar och då vet jag inte om det låter så mycket bättre men hoppas de inte stämmer, jag brukar ju inte stämma efter bruksanvisningen.

I morgon ska Birgitta komma på besök, i tisdags var Eleonore här från norr på ett snabbesök. Till helgen kommer Lina och hennes Thomas så nu börjar det likna sommar här. Det är så skönt att få(förhoppningsvis)känna sig pigg när vi får folk i huset. Till veckan kommer husvagnsmaffian...det ska bli såå kul, många vovvar blir det också så vi får hoppas att regnet kan avta lite i allafall.

Förut har man dansat regndans och försökt med böner till högre makter om att få lite regn men tydligen blev det lite för mycket och alla meddelanden kom tydligen på en gång och lite sent... för nu kan det räcka. Tror inte bönderna heller är glada, de skulle fått det några veckor tidigare. ALDRIG är vi människor nöjda!! Mina pelargonior börjar blomma och ser i allafall nöjda ut ännu så länge, men lite sol skulle inte skada. Hörde på radion att Visby hade sol mitt på dagen men i Alva lyste den med sin frånvaro.

Hundarna tycker jag är jättetråkig som legat så mycket denna vecka men det kommer liksom efter när man haft kul hela helgen. Fick träffa lite trevliga Klara barn från hennes sista kull, både Emil, Stella(som är vackrast i värlen...enligt mig och matte Carina)Casper och Ajax som kom förbi en stund. Han skulle till frisören innan han ska flytta till fastlandet med familjen, tråkigt men jobben styr över de flesta. Emil är en stilig herre från Uppsala...nästan, och han var bara här över helgen med matte och husse. Det är så roligt när de kommer så man får se dem i levande livet även om kort också går bra.

Nej nu brinner jag upp i vänsteraxeln...får sluta skriva. Kommer kanske med en kort rapport i morgon igen.

Efter regn kommer solsken

Nu känns det som evigheter sedan jag skrev här och det är det väl också. Det har varit mycket hund ett tag och jag har inte riktigt orkat med datorn. Vi hade våran stora kennelklubbsutställning i helgen som gick. Tack vare Pernilla Åhlin kunde alla våra springrar komma fint trimmade till utställningen, annars vet jag inte hur det skulle gått.
Lördagen då var det bara regn och humöret var inte på topp, vaken på människor eller hundar. Lilla Lea stod för framgångarna den dagen. Söndagen gav lite bättre och nu var det Tykes tur att missa certet mitt framför näsan...förargligt men så är det i denna sport. Vi fick i allafall hederspris på både uppfödar och avelsgrupp och dagen avslutades med att bli Best in Show med avelsgruppen för en engelsk domare.  Vill ni veta mer om hur det gick för hundarna får ni kolla på hemsidan...men inte ännu för jag har inte orkat lägga in det, kommer snart.image21
Här ser vi 5 glada tjejer som gjorde ett jättebra jobb!

För några helger sedan var vi på utflykt till Ljugarn och det finns också lite bilder påimage22En skallig jag och "tanthundarna"
image23 Rolf med Bonnie och Mocha.

Mitt strandfynd dök upp för ögonen i samma sekund som jag tänkte -Under om man kan hitta någon rolig stenimage24en liten "knapp". Kanske kan använda den som just det någon gång. Det ser även ut som ett gristryne, eller hur.

Idag har jag fått svar av min trevliga läkare att jag slipper morgondagens 8:onde behandling. De beslutade att eftersom det sett bra ut på båda röntgenundersökningar som gjorts under tiden jag fått cellgifter så kunde jag få semester nu. Min kropp börjar tröttna och då kunde de lika bara bli uppehåll nu eftersom jag ändå fått en gång mer än normalt. På måndag ska jag få skallröntgen igen, eftersom jag har huvudvärk vill jag ha det kollat en gång till. Sedan kommer de att ta lite prover på mig och sedan får jag recept på en hormontablett som ska fungera som en broms under tiden jag slipper cellgifterna. Ska om allt fungerar gå på dessa i 3 månader och sedan blir det ny röntgen. Ser det bra ut även då så får jag fortsätta med tabletterna en period till men om inte blir det tillbaka till cellgifterna och hoppas att de fortfarande tar.

Men nu hoppas jag bara att det fungerar utan allt för många biverkningar och att det håller ett bra tag. Jag längtar så efter att få må lite mer som en "normal" människa. Hoppas på att det blir mer ork även om jag är överraskad hur bra det gick att vara med på utställningen. Har sovit lite mer än normal efteråt och har väldigt ömmande ont överallt men det får man ta. Allt kändes så mycket roligare när vi kunde få avsluta som vi...eller Lina & c:o gjorde.
Tack för en härlig helg alla mina goa vänner! Det är alltid en härlig stämning hos oss i tältet och det är mycket upplyftande, synd bara att det blir så sällan numera.
Nu ska jag gå och lägga mig, det brinner i vänsteraxeln av att sitta här vid datorn och klockan är 01.08 så det är nog dags. I morgon ska jag bara njuta av att vara fri från en jobbig behandling! Kanske blir det en tårta till helgen och det finns jordgubbar...annars kanske en annan variant, vi måste ju fira Bis vinsten!image25
En sån här kanske...den var väldigt god.