Torsdag igen!

Nu har jag inte skrivit på en hel vecka och det beror på att jag har besök av en lillebror...-Skyll på mig säger han!! Ja, det är ju så. En till är på gång(en bror alltså-med familj) men med SJ och det vet ni hur det brukar gå när det kommer 2 snökorn på rälsen....det blir förseningar och ingen vet var och varför.  Det betyder kanske att de inte kommer med nu mitt på dagen utan får ta den i kväll i stället, det visar sig strax om de kommer med eller inte....

För övrigt så snöar det för fullt idag och jag har varit ute på "sök" efter hundskit innan den helt skulle vara översnöad. Några högar hittade jag men inte mer än kanske hälften så nu får vi väl se om snön ligger kvar eller inte över de små fina högarna...kanske till i vår eller vad ska vi tro. Vissa säger att det som kommer nu ska ligga kvar till i vår?! Tror inte jag, utan jag tror detta försvinner igen men att det senare kommer mer som DÅ kommer ligga kvar. 
Det visar sig det med...och NU fick jag rapport från Nynäs att de kommer med tackvare att båten är lite sen!! Tänk så glad man kan bli av att något är försenat.

Jag har ont i kroppen och mest i levern på kvällarna. Gör jag något så blir det alltid ondare än om jag vilar och inte gör något. Men så är det ju oavsett vad jag gör. Det är kanske så att vätskan i magen blir mer om jag anstränger mig...eller så är det bara styrt av cellgiftet, det vet jag inte. Men sist så krymte magen någon dag innan det var dags för nästa cellgiftsdos. Den styr nog mer än jag själv har förmåga till. Magen är stor som i 6:e månaden och det finns säkert de som ser mig i peruken -som jag älskar-och med magen stor som tror att jag är en patetisk kvinna i 50+ som väntar barn....fy så hemskt, en karriärskvinna som vänat och planert in ett mycket sent barnafödande... Hoppas att ingen tror så men jag skulle nog kunna tänka så själv om jag såg mig själv....typ eller nått.

För övrigt är det bara bra med både mig och vovvarna. De älskar när det blir snö, blir som småbarn. De far runt som dårar i det lilla som kommit och får aldrig nog av det lilla som är.
Nu ska jag göra en lite handelsnota till lillebror så han kan handla lite åt mig.

En överraskning...det är torsdag!

Ja mycket kan man bli överraskad av och tydligen har jag hoppat över en dag denna vecka för helt plötsligt så är det torsdag....fast jag var helt övertygad om att det var onsdag. Trodde Lina (i telefon)och Rolf skojade med mig när de båda sa att det var torsdag och att jag skulle till stan i morgon! Neej...sa jag det ÄR ONSDAG!! Var tvungen leta fram dagens tidning och på den stod det ...TORSDAG och då fick jag ge med mig!

Innan jag glömmer det så hälsar jag och grattulerar Lillemor och Moa till deras namnsdag IDAG TORSDAG! GRATTIS till er.  Tänker på Lillemor varje gång jag dricker ur våra engelsk muggar. Hon har nämligen samma modell men inte samma tryck. De är så goa och tunna att drick ur. Moa tänker man ju numera på när det gäller mjuk chokladkaka...

Jag förstår nu att jag fick en ordentlig hjärnskakning häromkvällen i mitt fall för idag har jag fått tillbaka balansen som i går nästan inte fanns. Jag var lite orolig igår när jag inte kunde gå utan att hålla i någon eller väggen. Men idag kunde jag gå mycket bättre och framför allt har jag inte lika ont. Ömmar gör det fortfarnade men inte riktit lika mycket och det är heller inte svullet som tidigare. Finns en antydan till blått men med peruken på så ser ingen.

I morgon blir det tidig resa till stan för att få cellgift. Tänk om vi inte börja prata om vilken dag det är för då hade jag inte varit i ordning när Kristina hämtat mig i morgon.  Jag ska alltså få cellgiftet i morgon och sedan har jag ledig nästa vecka. Sedan börjar det om igen med cellgiftet och så hormonsprutan. Jag har så ont i ryggen och det blir tyvärr mer och mer.... detta är tydligen en biverkning som är ganska vanligt och då får jag det extra kraftigt så klart, vad annat är att vänta - jag ska ju alltid vara värst.

Nu sitter jag och somnar stup i ett och har spillt kaffe över mig ... inte så jag bränt mig för jag har den "kända" SKK-gröna västen på mig och den suger bra! Det får nog bli till att byta och stoppa i tvättmaskinen och go natt snart..... Ryggen är ändå så jobbig att jag inte orkar skriva så mycket mer.  Jag tar extra mycket morfin innan jag lägger mig så hoppas jag få sova rätt bra trots värken.

Tisdagkväll

Idag har jag haft besök av Pernilla och Robyn med sina fina killar med sig. Alltid likar roligt när de kommer och Mocha passade på att få huvudet plockat....så nu är hon så slät och fin.

För övrigt så mår jag väl rätt så  bra. Råkade tippa en stol i går så jag for handlöst rakt brakåt och slog skallen rakt i golvet. Det gjorde jävligt ont och jag låg på is en lång stund efteråt innan jag gick till sängs. Idag är det lite ömt men jag hoppas att det inte ska ha blivit något kvarstående. Hoppas ömheten går över snart för det är lite jobbigt att känna av det hela tiden. För övrigt så mår jag bara bra och känner jag mig så här framöver så är jag jättenöjd. Men det brukar ju bli sämre och sämre för varje dos man får men detta ska ju vara lite snällare än dem jag fått nu på slutet. Men osavsett så är det bara en sak som är viktig och det är att det gör nytta där det ska!! Jag har haft lite ont i levern idag men inte lika mycket som förra gången. MEN det betyder ju inte att det inte gör nytta...hoppas jag.

Levern är lite svullen igen men det är väl som sist att det gick tillbaka lagom jag skulle få en ny behandling. Så nu vet jag att det är cellgiftet som ger denna svullnad av min mage....alltså inte bara att jag ätit mig till en stor mage.
Det ska vara en hel del vatten i buken också och det hoppas jag även i fortsättningen ska försvinna av sig självt för annar måste de gå in och tömma precis som de gjorde med lungan.

Men nu ska jag nog ta och lägga mig för jag är så trött....har svårt att hålla ögonen öppna och det är inte så himlans bra när man ska försöka skriva. Får nog ta och skriva i morgon i stället när jag är hemkommen från distriktan som ska ta några prover på mig. Jag ar så tur att Mona förra veckan kunde komma från jobbet och skjutsa mig och i morgon är det Leif som förbarmar sig över mig. Det är så tacksamt för annars skulle jag vara tvungen att be svärmor och jag vill helst inte åka med henne ...hon klara lansvägen bra men tillsammans med andra trafikanter så ...nnjeee... bara i nödfall om ingen annan.

I dag var det gift igen...

Så har jag tankat mig full med gifter igen, det tackar jag för och hoppas det ska göra den nytta som är behövd. Efter det åkte vi till Willys....Willys!! Inte det andra stället idag utan Willys....tror ni jag träffat någon som jobbar där eller??? Jo, helt rätt och hon trodde jag glömt hennes affär till förmån för en annan...ni vet vilken. Men inte glömmer jag Willys, där finns mycket som inte andra har och bra sådana.  Så nu har jag rättat till snedfördelningen en aning ;-)

Men nu ska jag visa hur min peruk ser ut:Ja så ser hon ut i sitt för första gången på typ 100 år eller vad det kan vara - långa hår. Det hade väl inte gjort något om det varit ännu längre, mycket vill ha mer heter det ju. Jag har invigt den till stan idag och då hade jag en något raffsig inbakad fläta där bak...hade ju inga hårspännen eller snoddar. Lyckades hitta några gamla rester som tjejerna lämnat. 2 halvtrasiga spännen och en uttöjd snodd...så det fick bli en snodd från sömnadslådan. Men nu har jag investerat i en hel lite väska med massor av snoddar och spännen från Willys. De hade en hel del att välja på men jag ska nog köpa en stor klämma i morgon, tror det kan bli bra och enklare.

Vi ska ögonlysa lilla Sally i morgon för hennes pappa har fått en konstig ögonsjukdom så cockerklubben vill att alla avkommorna ögonslyses och då gör vi naturligtvis det. Ska bli intressant för jag har sett några fläckar på dem...så någon dröm om valpar känns inte så aktuella tyvärr. Men jag orkar ju ändå inte så det är väl kanske lika bra även om jag för rasens skull önskar och hoppas att det inte ska vara något fel.

Nu ska jag se Idol...Olle(gotlänningen i Södertälje) lät inte så bra i kväll så han åker nog ut.

TorsdagIdag skiner solen över oss och jag har vandrat runt i vår STORA trädgård.... Nej så stor är den inte men räcker till mig och för att hundarna ska kunna leka och jaga varandra. Har förstått att nästan hela Sverige fått snö igår utom vi och längst ner i södra delarna. I Filipstad hade det varit tillräckligt för att det skulle skottas och då är det väl ganska mycket...tror jag. Beror på om man frågar Rolf eller Mig! Jag ville skotta så fort det blir så pass att man måste vada runt så skorna inte sysns. Medan han tycker att det trycks ner när man går på den....Hm...= att det sedan blir is under där man gått och det vill inte jag ha som nog alla förstår med mitt tumörfylldag skelett. Men som sagt har vi inte problem med snö ännu så länge.

Mina "småbröder" ska komma hit och hälsa på  i slutet på denna månad. Det ska bli jätteroligt och speciellt att Selma och Kajsa kommer!! Sist jag pratade med Selma påtalade hon att vi skulle kolla de torkade-pressade blommorna vi gjort sist de var här...?!?!?!? Hjälp...var, vad och hur?? Måtte jag inte kastat bort något för här är det en tjej som har full koll och kommer i håg allt. Men jag har hittat en som ligger i kartboken .....men finns det fler?! Det visar sig nog när hon kommer. Kajsa var inte riktigt med i detta men det är hon säkert nu.

I går kväll när jag skrev var jag såå trött....men nu sitter jag här och somnar- Hemskt att man ska vara så trött. Fast det är väl inte så konstigt kanske med tanke på både sjukdomen och alla piller. Hur som så har jag snart gjort en "garderob" till dockan med blandade uppsättningar. Det som jag ska göra är  blöjor, trosor och lite annat smått.  I går gjorde jag en jeanskjol till mig själv av ett par gamla jeans...förlåt Maja det var dina Wrängler som fick sätta livet till. Jag är nöjd med dem även om de säkert inte är världes snyggaste men de duger till mig här i mitt "hemma liv". Man behöver ha något som tål lite krattande tassar och som även inte är så känsligt mot smutsen på samma tassar.

Nej nu ska jag göra något med min ömmande lever..., det känns som det svider, bränner och pillren gör varken från eller till. Ryggen gör så ont när jag sitter vilket är något nytt för mig. Har alltid mått bäst av att sitta, sitta och jobba vilket enligt sjukgymnaster varit bakvänt så NU är jag väl rättvänd då.

Skit samma vilket nu ska jag göra något...vad vet jag inte just nu..

Prover

Idag fick jag ta mig själv till distriktan för provtagning...eller helt själv var det ju inte för Mona kom och hämtade mig.  Sedan följde hon med in och stöttade mig. Jag blir så snurrig i huvudet ibland och speciellt när man är ensam och inte har något att stödja sig på. Men allt gick bra och proverna är tagna.

Jag känner mig "pottig" i huvudet av allt morfin men vad ska jag göra åt det?! Jag har försökt sänka dosen men det går inte, får så ont. Min mage är stor och ganska ömmande...svidande. Önskar det hade hållit sig borta från levern för det är så jobbigt. Jag ser verkligen ut som jag är gravid. Gå till och med omkring med handen liggande så där som man gärna gjode när man var gravid eller hade njurcancerm(Hade jag som vägde drygt 3 kg och då var maten. Ska in på koll och få cellgiftet på fredag. Det är så konstigt med kissningen....jag kissar flera liter varje kväll, men det ser inte ut att vara något konstigt.

Det är så här konstiga saker som händer när man får en massa gifter i kroppen - Sova är gott och det ska jag göra nu!

Gravid....

Nje...inte jag inte, gamla tanten som inte ens har en livmoder kvar ;-) Jag undrade med läkaren om det var fett som gjort den så stor helt plötsligt?! Men det sa hon nej till, vilket väl egentligen hade varit bättre. Men nu är det levern som har svullnat och samlat på sig vatten både i och runt om i buken. Blir det allt för jobbigt och svårt att andas så måste den tappas precis som de gjorde med lungan. Det skulle vara skönt om kroppen kunde ta hand om det själv. För när man börjar tappa så bildas det små fickor där det är svårt att tömma allt. Men det kommer att visa sig framöver.

För övrigt tyckte min trevliga läkare att jag hade kommit långt i min sorg över läget. Jag sa att visst var jag ledsen och grät när jag fick svaret på levern men samtidigt orkade jag inte sörja över det. Jag visste ju att det skulle dyka upp, bara inte när och var. Det är nog så att man orkar bara till en viss gräns och sedan får det bli som det blir.

Hur som helst så tillverkar jag dockkläder + lite även till Tilde. Ska beställa lite tyger från tyg.se idag. De har ett härligt rostyg som jag ska sy kuddar av till soffan. Tyckte det var dyrt 160:-/m MEN igår var vi in i en tygaffär i stan där låg exakt samma tyg för 260:-/m SÅ då förstod jag att det var billigt. Så nu är det inte dyrt längre;-)

Fy så det regnar här idag och tydligen ska det bli storm också. Men just nu är det nog lugnet före stormen för det är precis stilla.
Nu ska jag beställa tyger så jag kan få göra lite fint här.

Moa var här och hälsade på i lördags tillsammans med mamma, väninna och Sigge. Moa hade bakat en mjuk chokladkaka som nog är den godaste jag ätit! Tar just nu sista biten till kaffet efter att jag varit ute i regnet en stund och plockat hundbajjaj. Men nu undrar jag om det är hemligt recept?? eller om Du Moa har lust att dela med dig av receptet här på min blogg? Jag förstår om du vill ha det kvar själv men OM så tror jag många skulle vilja ha det. Inte ens idag efter 3 dagar är den torr utan fortfarande lika god.

Vi får väl se om det dyker upp något framöver!


Gravid...

Ja idag var det en tidig morgon för att åka till stan och få hormonspruta och zometadroppet. Dessutom skulle jag till läkaren för att hon skulle kolla av läget. Jag ser ut som om jag är gravid...helt omöjligt men så ser det ut. Magen är stor och rund...inte roligt alls för den är verkligen ivägen oavsett vad jag gör. Men eftersom jag är allt för trött nu så återkommer jag med resten i morgon i vaket tillstånd!

PerukenNu är den beställd och tar väl några dagar innan den anländer. Nu tror jag att jag kommer använda den lite mer eftersom det är kallt nu men det visar sig. Det har varit skönt att vara utan medan värmen fanns någorlunda runt oss men med hösten och kylan så är det inte lika roligt att alltid gå med en mössa på skallen. Jag är ju ingen tonåring där det tydligen är ok att ha mössa dygnet runt. Eftersom jag känner mig lika utklädd i min gamla korthåriga peruk som i något annat har jag denna gång valt en med längre hår som ska gå att göra lite frisyrer på. Hoppas det ska bli lite roligt med denna. Man har tydligen rätt till 2 peruker/år och jag har bara tagit ut en på ...typ 5 år eller nått. Det gäller väl att se till att man får lite roligt med sin hårlösa skalle när det nu är som det är.

Mitt hår har växt ut lite, lite och är nu som en gles snagg, inte snyggt men ändå lite hår. I dag är det sol, blåst o hög luft, som gjort för att räffsa. Jag ska gå ut och dra lite i räffsan, mycket mer orkar jag inte men några löv åker väl med hopppas jag. Susanne har varit ute med vovvarna nu på morgonen vilket gör att Bonnie är ganska trött. Men jag hoppas hon vill gå med ut och ligga på solplatsen en stund. De andra brukar lulla runt mig och kolla om jag tänker göra något roligt...= gå utanför tomten = kommer jag inte = fy så tråkig jag är!!

Nu kan jag inte sitta längre, det problemet har kommit mer och mer den sista veckan. Jag får jätteont i sidorna och värst på höger sida. Men vad det är vet jag inte, det brinner! -känns det som alltså ;-))


NU UT!!!!!!!!!!

Jag lyckades inte lägga ut inlägget innan jag gick ut. Ut kom jag och lite löv fick jag nog av men inte några mängder. Passade på att "harva" av en massa hår på Stella och Mocha. De har kommit längst i fällandet och det är kanske tur att inte alla är på en gång fast det vore väl kanske lika bra för nu blir det lång tid med varma ullfofflor.

Kroppen har varit lite jobbig idag med värken jag beskrivit här uppe med att det bränner. Sedan är det lite som att gå i en tjockflytande gungande värld i bland....det gungar, så jag måste hålla mig i väggar och annat. Brukar annars mest känna av det när jag är på öppna större ytor. Skulle aldrig våga mig på att gå och handla själv utan måste ha någon att hålla mig i. Klart jag kan använda rollatorn men hur kul är det... nej, inte utanför tomten, det får räcka med rullstolen. Utan den skulle jag inte orka gå t.ex  på stan, Maxi eller andra större ställen. Smyger jag runt som jag brukat göra på Maxi ...det går inte längre eller gick inte sist vi var inne i alla fall. Men ännu orkar jag Willys, om jag går sakta och har kundvagnen som rollator. Nu hoppas jag att det inte blir allt för mycket sämre på måndag efter nästa behandling och då får jag även hormonet. Det ska jag har 2 gånger extra tätt och sedan bara sprutor 1 /månad eller en i varje skinka 1/mån. De ger väl 2 denna första omgång för att det ska pumpas fullt och få bra effekt av den. Den ska stoppa allt tillflöde av östrogen som bara matar och matar de elaka tumörerna. Dem vill vi inte föda på, de ska DÖ!!!!!!!!!!!!

Nu ska vi se på ett skräckexempel av idioti på Lyxfällan.

Benont

I morse vaknade jag av att benen gjorde jäv...ont!! Det var nere på smalbenens framsida, som kramp i benhinnorna. Det var så otäckt och inget hjälpte, kunde inte ligga kvar och när jag skulle gå så kändes de som stockar. Vad jag än gjorde så hjälpte det inte. Jag gick ner till Rolf och bad honom att masera lite försiktigt men det gjorde ännu mer ont så jag fick gå runt och ta muskelavslappnanad. Tur man har sitt lilla egna apotek, annars  vet jag inte hur jag skulle stå ut. Det satt väl i 20-30 hemska minuter. Jag hoppas det inte kommer tillbaka igen...det gör det säkert men inte varje morgon hoppas jag.

För övrigt är väl kroppen rätt okej även om det naturligtvis är mer ont än förut och på ett annorlunda sätt. Kortisonet som jag tar för att inte må illa göra att jag har svårt att sova. Fast idag när jag ätit frukost somnade jag sittande i köksoffan. Efter det skulle jag sätta mig,  se en deckare som jag spelat in och sy lite för hand på dockkläderna som jag pysslat med senaste dagarna - men somnade bara hela tiden. Det gjorde att jag gick ut i stället och försökte mig på att räffsa. Vi har så mycket lönlöv som aldrig förr och det ligger i sådant lager att det MÅSTE bort. Jag brukar inte tycka att det gör så mycket om det ligger kvar en del. MEN denna gång var det nog 2 dm och då får vi nog ingt gräs kvar. Så bort måste det och även om vi inte är så petiga som våra grannar. De har snart tagit bort alla sina träd och då pratar jag om tallar inte lövträd. Men vi får väl se till att spara på våra så det inte blir syrefattigt här i Alva. ;-))

Hundarna var med ute så klart och sedan fick de ligga i hagen en stund på tork.Vad hade vi hundfolk gjort utan dessa nät...

I morgon em ska jag till frissan och klippa mig...nej fel, fel..... Jag ska beställa en ny peruk att ha på mig i stället för mössa. Denna gång har jag tänkt mig en långhårig som jag kan fläta och ha lite roligt med. Har varit utan hår så länge nu att jag inte ens täker på det. Men nu är det på väg tillbaka och det kunde vara trevligt med lite hår. Nej nu har jag somnat flera gånger sittande med datorn på magen och det var ju just så jag inte skulle göra.


Glömde svara på var jag får all energi från och det är enkelt KORTISON