Sötisbesök!

Oj vilken söt kille som varit på besök här idag, med sin glada mamma och moster...Triss också så klar. image99Bonnie tyckte också han var jättemysig. Hon hade full koll och ville nog helst varit mitt i hela tiden om hon fått. image100Det är så mysigt med sådana glada och nöjda barn och hundar. Lille Elias är 6 månader och var på besök i Alva för första gången tillsammans med mamma Elisabeth. De hade med sig en supergod chokladkaka...den var ja...det receptet måste jag försöka få, det var en de luxkaka! Med grädde så blev det ännu goare och blodvärdet störtade upp i onämnbara höjder. Man riktigt kände hur bra man mådde efter att ha ätit den och nu i kväll har vi tagit en bit till...mmmm
image101                          image102
Mocha ville också vara med lite och Triss delade gärna med sig av "lillebror", hon hittade ett tuggben som var supergott och det har legat så länge orört att hon nog tyckte det var väldigt slöseri...lika gott som en chokladkaka. Mocha ser lite galen ut men är inte det!!
image103När lille herr glader åkt fick jag skjuts av Susanne som även väntade tålmodigt på mig när jag var hos tandhyg. Karin och fått garnetyret putsat. Måste tyvärr tillbaka en gång till för att fixa min tand som jag bet sönder före jul. Tänkte då att det var ingen idé förän efter jul eftersom jag alltid brukar bita sönder minst en tand på knäck eller kola...MEN inte i år! Men som sagt fanns det redan en som behövde fixas....tråkigt för det finns ju roligare saker att göra av pengarna. Nu har jag inte suttit för länge så det är dags att lyfta på rumpan och gå till sängs. I morgon får jag nytt trevlig besök!


Tack Lisen och Elisbeth för att ni är såna goa vänner!

Kul att Carina och Rolf ska få en goding till, har varit inne och sett på underverket och hon ser ut att vara en liten pärla. Det kommer att bli ett livat ställe hos familjen Löthberg, Stella kanske behöver komma ut och vila sig lite;-)hon kan ju ta lilla Vofflan med sig...hon kommer väl att bli tuggleksak igen...lagom de andra två växt till sig så börjar det om...hör hur hon suckar! Tur ni har köksoffan!! Ser fram emot ett besök av underverket...och jag älskar Semlor!!


Kortis

Inte kortslutning men en kort dagsrapport om mitt dagsläge: Sov länge och låg ännu längre. Susanne kom och hämtade hundarna så de fick komma ut och lufta sig - jag kom upp och fick i mig lite kaffe!

Sedan blev det lite fixat här, dammsög och ....ja, något mer var det nog men sedan låg jag och lyssnade på radion och läste, sov en liten stund någon timme innan Rolf kom hem. Sen lagade jag mat och vi åt, det var faktiskt gott och då är det tecken på att jag mår bättre igen. Man undrar hur mycket psykiskt det är för efter att de ringt från onkologen och sa att alla prover såg bra ut mådde jag bättre. De tog blodtrycket på mig också igår och det var väldigt bra.

De ville däremot att jag skulle komma in på ett extra läkarbesök så det åker jag på den 8:onde. Det är skönt att de inte slarvar med något och inte nonchalerar något heller. Mitt blodvärde hade gått upp trotts att jag mest levt på en massa godis och kaffebröd. Men det visar ju på att man kan höja blodvärden med en osund kost...eller? Ja, det håller nog inte i längden det förstår jag också men visst är det konstigt. Jag trodde helt säkert att trötthet och orkeslösheten berodde på blodbris. Jag har inte haft så högt blodvärde sedan jag blev sjuk, det var 117 och 117-158 var värdena som var okej. Så jag låg på nedre gränsen men ändå! Det har tidigare legat på mellan 90-100 ungefär.

Nu ser jag en film -Alla älskar Alice, en sorglig skiljsmässofilm. Undrar om det går att skiljas utan att barnen mår dåligt...men när det inte går att undvika så ...men det går ju definitivt att göra det bättre än de gör det i denna film.  


Trams...dravell...

Oj va mycket skit man skriver på detta bloggforum...och vad olika man använder sig av bloggarna. Det är rätt kul att gå in och läsa lite här och där, även de man inte har en aning om vilka de är. Man förstår verkligen hur olika vi människor tänker och inte tänker...jag tänker nog inte alls i bland när jag skriver...inte på att det är många som läser, man skriver som om det bara var för min egen del. Det är väl i och för sig det som är tanken-att skriva för sig själv, som en öppen dagbok. Jag började skriva en riktig dagbok när jag blev  sjuk, alltså när jag fick njurcancern, men det har inte blivit skrivet något på säkert ett halvår. Det är lite synd för där skriver man ju på ett lite annat sätt, lite mer öppet om hur man mår i det inre. Jag vill ju inte skriva riktigt om hur personliga saker som helst...om magen fungerar eller inte osv...det är inte så intressant för någon utomstående att läsa om. Fast har man själv problem med magen kan ju även sådant vara intressant...diettips osv, men det är nog inget jag tänker ägna mig åt, inte på bloggen, det får finnas några gränser även för mig.  Jag vet att plommon är bra;-0 det ligger en påse på hyllan i köket...där gör den nog ingen större nytta men det är inte så gott...;-) Finns en påse persikor också och de är ju faktiskt rätt goda...ska bara öppna påsen...jättejobbigt...=inte tillräckligt gott...eller de har inte fått chansen!

Idag mår jag inget vidare, ont och psyket är inte på topp. Vet inte vad som skulle kunna få mig att må bättre... Jag har ingen matlust och ingen pratlust heller...

Ser nu på ett program om gympaskons historia, intressant, visste ni att både Puma och Adidas är tyska och att det var två bröder som startade denna trend. Allt för att de blev ovänner...fy så tråkigt men de kanske blev vänner till slut...vi får väl hoppas det för deras skull. Den riktiga "Sneakerkulturen" föddes i Bronx och det finns tydligen de som samlar på "gympaskor". En han köpte ett par för 800 och idag är de värda 3000...dollar så klart - Hiphopkulturens konst. Att betala 9000 dollar för ett par nya skor...som inte såg spec.ut. ..hittades snabbt en köpare, gjordes tydligen bara ett par. Skorna med en duva på är eftertraktade...så hittar du ett par sådana i någon "lumpaffär" så köp dem och sälj dem dyrt!! En vanlig sko kan bestå av 27 delar, 74 olika bredder...och det tar bara 22 sek att tillverka den ...nej, det kan inte var rimligt...eller? Ja de sa så...otroligt och då skulle de inte behöva kosta så mycket tycker man... Det finns dem som har inbyggd GPS, de som gör att du förbränner extra kalorier och en massa andra konstiga saker... vill och kan du betala verkar inget vara omöjligt.
image98Dessa är väl rätt snygga...skulle jag kunna tänka mig sväva runt i ;-)

Sedan jämför de en som springer barfota i ett maratonlopp med en som sprang i ett par bra skor och det gick ungefär lika fort men hon med skor hade mindre ont i benen, vilket ju inte säger något egentligen eftersom det är två helt olika personer. Samma person skulle gjort båda saker så kanske det hade gått att jämföra men det går nog inte för han som sprang barfota levde utan skor och det är nog villkoret för att man ska klara att springa barfota så långt. Skit samma, jag tycker det är bra med skor och skönt med bara fötter på sommaren! Å vad jag längtar efter sommar och hoppas jag ska få en sommar utan cellgifter så mina fötter kan få gå barfota. Med cellgifter kommer jag nog inte att kunna gå barfota, kunde knappt gå i skor. Hade jag inte haft dessa icke så snygga men ack så sköna plastträskona att gå i hade det blivit ännu  svårare att gå än det var.

Bla, bla...oj vilket nonsens det blev av denna dag, inte ett enda dugg nytta blev det. MEN Susanne sa att jag skulle vila så jag orkar med måndagens resa till stan...och jag gör alltid som andra säger till mig!

Lite filmrecension till er som tänker hyra en film eller två, skippa alla tankar på Götakanal 2 - den klart sämsta film jag sett på hur länge som helst, skrattade inte en enda gång, den var inte ens pinsamt dålig, den var SKIT!!! . Rolf tyckte den var lite kul men bara lite, lite...

image96
Däremot såg vi även Prada...Djävulen bär Prada, en film som fått rätt dålig kritik av vissa bättre av andra,  jag har väl dålig smak men den tyckte jag var bra! Rolig och massor med vackra kläder på en massa trådsmala människor-stackare med dålig matlust...hela sitt liv- Hemsk var den oxå och då menar jag hur människorna behandlar varandra.

De trampar verkligen på varandra för att ta sig uppåt men tyvärr är det inte allt för olikt hur det går till i verkligheten om man vill nå toppen. Vill du bli framgångsrik så måste du tyvärr vara ganska känslokall och inte ta dig tid med de svaga. Det spelar ingen roll om det heter att man tänker positivt och ska behandla dem runt dig positivt, har du inte personlig nytta av dem så lägg inte tid på dem, du ska bara tänka på dig själv, ta dig fram själv, varför lägga tid på någon som bara hindrar, är i vägen...de tar bara kraft av Dig! Är man anställd på ett företag ska man inte prata om att man ev. mår dåligt för då kan det smitta av sig och framför allt kan det väcka medlidande och det finns inte tid för. Bort med de som inte fungerar, de som inte ger kraft och positiva vibbar!

Skärp till dig -Man har alltid mer ork och kraft att ge...tror man tills man sitter där och inser att ork och kraft kan ta slut men det finns nog ingen som verkligen förstår det förrän man är där själv-tyvärr! För om man förstod det skulle färre behöva nå ända dit för att förstå, men sedan gäller det att bli förstådd och tyvärr är man då beroende av att de som ännu inte förstår ska förstå... Från film till bitter verklighet, men inte för mig för jag är redan ute ur verkligheten - yrkesmässigt alltså!


Skrämmas...

Oj inte var det meningen att skrämmas...men om jag kastar in handuken så orkar jag nog inte skriva ett "tack och farvälbrev" först...gissar på att ni kommer att märka det ganska långt i förväg om jag säger så... Men ok för Mariell och Kittys skulle ska jag inte skrämmas så mycket...bara lite ..ibland -så ni vaknar!


image93
Så som plåster på de skrämdas sår bjuder jag nu på banankaka...

Idag var sjukgymnasten här och hon föreslog att jag skulle införskaffa en sorts fotmassagekulram...för att sitta och köra fötterna över. Men när jag bakade såg jag en "i alla åren oanvänd kavel" och gissa...ja nu har jag äntligen fått användning av den och den fungerar!
image94

Ja visst har jag snygga strumpor...inköpta hos Pernilla G...fast det kanske inte finns längre, sköna är de i allafall.

Sedan blev det paj till middag med brysselkål, kyckling, bacon, ost...och ett litet kort även på den när jag ändå var igång med kameran
image95
Brysselkål är min senaste passion här i livet, ! Gott är det och godast är de med lite, lite smör på...mmm...

Nu är det kaffedags, dags att skära upp banankakan...och sedan visar det sig om den går att äta...återkommer!


"Pruttkulor" hörde jag i min senaste ljudbok att de kallade dem för "brysslingar".alltså ..har inte jag märkt,  men det kan de vara värda i så fall!


Tack för den tid som varit...

Men sorg i hjärtat...typ.. så säger vi tack till våran trogna sophållare som kom till detta hem för kanske 15 år sedan. Den har nu blivit omodern och kommer nu att ersättas av två "unga" snygga plasthållare, en för kompost och en för brännbart avfall...slut på det bekväma livet där man kunde kasta det mesta i en enda kasse och ut i soptunnan!
Jag är faktiskt lite kluven i detta sorterade, är allt så himla bra?! Är det vettigt att skölja förpackningar med dricksvatten när stora delar av världen dör av vattenbris, det bildas biogaser av vissa typer av skal som t.ex potatisskal när vi lägger dem i komposten och rör om i den... Ja, jag bara undrar...är allt så genomtänkt som de vill få oss att tro. Sortera papper, metall och glas har väl de flesta gjort länge och det är rätt självklart idag. Men detta slöseri med vårt goda fina vatten som vi är lyckligt lottade att få ha tillgång till i större delen av Scandinavian undrar jag lite...ganska mycket över.

Lina har äntligen fått träffa en neurolog idag angående sina skakningar och det ska nu avhjälpas med ett piller...hoppas det nu är rätt och fungerar.  Men naturligtvis får vi hoppas och tror att det hjälper, väl värt att prova. Hon har haft problemen fram och tillbaka sedan i tonåren och det har väl varit mest påtagligt i utställningsringen när hon ställt hundar och blivit lite nervös. Ska enligt läkaren vara en ganska vanligt fenomen på yngre kvinnor, så vet ni någon mer som har "skakproblem" så finns det enkel hjälp! Det enda negativa med pillret var att man kunde få lite lägre blodtryck och har man som i Linas fall redan lite lågt kan det naturligtvis vara lite jobbigt, men värt att prova.

Idag har jag dammsugit lite slarvigt på övervåningen, ätit semla och druckit kaffe...gissa vilket som var roligast?

Ryggen värker i kväll lite mer än tidigare, är väl dammsugarens fel för semlans kan det inte vara. Men samtidigt är det skönt att göra något så man får känna att man gör en liten insatts för hemtrevnaden. Nu sprakar brasan och Rolf snarkar sittande i soffan bredvid,(ser som vanligt vääldigt obekvämt ut men...) alltså en helt vanlig torsdagskväll i Alva...han väntar på att klockan ska bli 20.00 för då börjar Jakt och fiske i tv4+=veckans tv höjdpunkt...inte för mig men för han.



 


Andar eller inte...

Andarnas makt i tv4+ tittar vi på nästan varje vecka. I kväll var det ganska tråkigt...fast det var en av deras bäsa medium. Undrar om jag ska spöka när jag "lagt sockar i vädre"...det är bäst ni aktar er för vad ni säger efter min död, för jag kommer att ha koll på er. Är någon elak så ska jag allt se till att det tippar ner någon blomma eller nått mindre...andar verkar inte ha någon större kraft. Men det går inte att bortförklara, det har till och med Rolf insett när han "tvingats" se på dessa som han från början tycket bara skit program...med fantasier. Jag har alltid trott på och upplevt saker så jag tror helt och fullt att det finns något efter detta livet. Riktigt vad vet jag inte men på något vis finns vi kvar...så glöm inte det...haaaa...buuuuu.... skrattade hon....

Idag mådde jag skit när jag vaknade, hade så ont överallt. Tog mig upp och duschade men kröp ner i sängen igen och somnade. Fick ett sms från Susanne att hon strax skulle komma förbi och hämta hundarna...hon hade egen nycke och ropade bara ner mina sängvärmare. Till slut måste jag ta mig upp ur sängen för att ta mig ner och få lite frukost. Det blev kaffe och macka tillsammans med S och blöta men nöjda hundar. Resten av dagen har "haltat" men blivit bättre, inte sämre och det är ju åt rätt håll. Hoppas nu att morgodagen ska börja bättre, det känns som det finns en ganska stor chans i allafall.

Nu ska jag spöka mig upp i sängen...spöken svävar väl men jag orkar nog bara slääpa mig uppför trappan...tänk att vara fjäderlätt och bara svääävvva fram det måste vara en underbar känsla... Ser just på konståkning på tv och de ser ju ut att leva...men svävar ändå...gud så orättvist!!! Fast de är nog fulla av blåmärken...så det är nog inte bara bomull i deras värld heller...


Snäll man har jag!

Vaknade med värsta ångerkänslorna när Rolf kom hem...vet inte varför, kanske sov för länge... Man kan få ångestkänslor av att man sover för länge, det vet jag sedan tidigare. Varför man ska ha dåligt samvete för att man sovit, vet inte jag...jag har ju inte missat något mer än tid och det är det enda jag har. Jag har inget som hänger över mig och borde kunna sova precis som jag behöver och vill, men man SKA INTE...BORDE INTE...

Vad skulle jag i stället ha gjort, jo...ringt till olika personer, skrivit brev till flera, städat övervåningen, bakat....lagt i tvätt...strukit.... MEN vad av allt detta är viktigt och måste göras IDAG eller I morgon... INGET, men det är nog bäst jag har dåligt samvete för säkerhetsskull eller... NEJ det skiter jag i och nu har "själen" hunnit i fatt mig,  mår bättre efter att Rolf serverat en god portion med stekt falukorv, potatismos med palsternacka, goda knapriga bönor och senap -det godaste jag ätit på länge och jag åt upp allt!

Hoppas jag ska kunna få kraft och ork att åka med P til BF i norr, men oron att jag inte ska fixa det kommer väl att göra att jag tar en massa kraft till bara dessa skittankar...vilken kretsgång det blir av dessa dumma tankar. Jag ska beställa en bok som kommit om döden och tankar runt detta. Låter jätte deppigt att läsa en bok om döden men jag tror det är nyttigt för oss som är i dess närhet på det ena eller andra sättet. Tror det är skönt att läsa om hur andra tänker som varit där och att man kan se att man är normal i sina ibland "svarta" tankar. Det är så mycket man tänker på som ibland gör att man känner sig konstig, dum och egoistisk. För egoistisk är precis vad man känner sig ofta i min situation, man känner sig som att allt kretsar kring mig...jag glömmer att fråga hur det är med andra, allt handlar om mig samtidigt som jag tycker det är jobbigt. Men man orkar på något vis inte engagera sig i andra även om det ibland kan vara ett sätt att fly till annat.

Boken som vi alla borde läsa eller i allafall vi som är nära eller som finns i närhet av döden, den heter Fjärilen i min hjärna av Anders Paulrud, ska beställa den och får väl LÄSA på riktigt för den finns inte som ljudbok ännu. Just nu hör jag en skiva som jag fick på Lindex innan jul, en förkortad verson av Jane Fondas memoarer, vilket sorgligt liv dessa framstående människor levat. Jag är lycklig över att ha fått leva ett VANLIGT liv när jag hör vad mycket skit dessa kända stackare får stå ut med. Hennes uppväxt var hemsk och det är allt för många av dessa "kändisbarn" som mått hemskt och som haft en helvete under hela sin uppväxt. Inga pengar har man men lycklig är man ändå, det är INTE pengarna som avgör om man är lycklig eller inte det är en sak som jag har lärt mig. Sedan hade det ju inte varit fel att ha lite mer....för aldrig är man ju helt nöjd...

Vilka vänner man har!

image91
Inte nog med att hon kommer och klipper Bonnie, gör henne jättetjusig, hon har en blomma med sig också.  

Idag har jag haft besök av Pernilla Å och sedan kom Susanne också och hjälpte till +fick lite "kurs" samtidigt i plockning av hundpäls. Det betalar sig i längden att plocka även om jag vet att många är dåliga på det och sämre blir det med åren tycker jag mig ha märkt. Kan delvis bero på att det kommit en del hjälpmedel i form av olika typer av trimknivar, där vissa är bra och andra mindre bra...men rätt använda är de flesta bra. MEN glöm inte det bästa redskapet fingrarna...det tar lite mer tid men man behöver inte göra det så ofta i stället om man gör det ordentligt några gånger om året. Bonnie är i alla fall jätte snygg nu och slipper plockas nu på ett tag.

Jag ligger i soffan med brasa och ändå fryser jag, tänk om det inte är någon bra idé att åka på besök norr ut....jag skulle nog behöva åka söder ut och värma mig i stället ;-) men det skulle vara väldigt roligt att få åka på tur...med Pernilla och Robyn upp till Birgitta... Ja, ja det är över en månad till dess och i mitt liv hinner allt ändra sig till...ja vem vet vad. Men om de nu kommer iväg hade det ju varit kul att få åka med och man tycker ju att BARA åka med i bilen inte skulle vara så jobbigt men jag vet ju hur lite jag orkar så jag ska nog tänka mig noga för om jag vill utsätta Pernilla för det - att ta mig med alltså :-(

Hundarna fick nog en ordentlig tur med Susanne idag i REGNET, (det började nästan på en gång när de gett sig iväg)och det verkligen öste ner. Mocha har sovit sedan de kom hem så hon måste ha sprungit. Det är skönt med nöjda hundar och nu vill jag må lika bra igen som jag gjorde förut idag när jag hade besök. Just nu är det inte så bra...mår lite illa och känner mig allmänt konstig...are än vanligt.


Det är inte mitt fel att det blir centrerad text...det går inte att få bort, irriterande.

Bra med brasa

image90
Köksfönstret...blommor med vårkänsla!

Tänke vilken tur man har som kan sitta och värma sig framför brasan när man känner sig som man har frossa. Det är så jobbigt att ena stunden vara genomsvettig och i nästa så fryser man som man fått feberfrossa. Det är av hormontabletterna som det blir så här och det varierar hela tiden. Nu har det varit väldigt jobbigt i några veckor och jag hoppas hela tiden att det ska bli dags för en bättre period-det närmar sig väl får jag hoppas.

I går var vi i stan och handlade lite ditt och datt, mest för att jag ville åka på tur. Jag fick köpa lite nya blommor till både fönster och bord. Men jag var helt slut när vi väl var hemma och jag sov en ganska lång stund efter att vi kommit hem, det var skönt och välbehövligt. Men idag när solen sken och jag hade tänk att vi skulle åka på en tur till havet, då var kroppen helt slut. Jag sov länge och sedan hade jag ont överallt, humöret blev skit och inget kändes kul. Lilla gulliga Lea sov över natten och jag hade tänkt ta nya bilder på henne men det blev inget av med det heller. Men jag orkade i allafall klippa hennes tassar och klor så nästa gång ska jag väl förhoppningsvis få till lite bilder. Hon är en vansinnigt go liten fröken, vilket charmtroll. Hon vill helst ligga på magen på någon, spelar ingen roll vem det är även om jag står lite högre i kurs än Rolf. Det är ju inte så jätteofta hon är här men det är ändå självklart att hon ska ligga närmast någon av oss, de andra bara suckar och låter henne ligga mitt uppepå som en garnering...det är nog för att hon är en liten pralin, så go.

I morgon kommer Pernilla Å och ska göra Bonnie fin, plocka av allt ludd(inte så mycket men jag blir lite irriterad av att se det) som blivit på sidorna. Mina fingrar fungerar inte till sådant längre, tur att det finns andra som kan fixa i stället. Ska bli kul att få träffa P igen, känns som länge sedan även om det bara var sedan före jul...tiden går så fort.

Svärmor började tala om att det snart är påsk men då proterterade vi lite även om tiden går fort så är det i allafall 2 månader...men sedan tänkte jag på att det var jul nyss och det känns inte som så länge sedan men det är snart 1 månad sedan -REDAN...otroligt! Fattar inte vad tiden bara rusar iväg.

Ny bild...njae..

Jag överlevde uppenbarligen efter chocken...eller det blev ingen, jag såg typ...
 ut som vanligt. Så skönt det kan vara med "som vanligt", tryggt och skönt. Soffan, pizzan...hundarna...gäsp...kaffe för att orkar hålla sig vaken och se Lets danc´ eller jag ser inte så mycket, det är mest Rolf som gillar sådana program...jag är en tråkigt dokumentär tittare... Skulle hellre se en dokumentär om dansens uppkomst eller nått sånt.
 image87Va får jag inte äta upp ankan??
image88image89Jag provar i allafall!! Vi får väl se hur länge den håller.

I morgon vill jag åka till stan men det kanske blåser så man inte vågar sig ut. Skulle väl inte bli värst här, värre för dem på västkusten. Hoppas inte det blir någon ny Gudrun, Per eller vad det är de heter alla stormar som farit fram över vårt land. Lina är uppe i Luleå över helgen med jobbet och trodde hon skulle få komma upp till ordentlig kyla, men icke...det regnade häromdagen. Visst är det upp och nervänt här i världen, man kan ju inte låta bli att undra om det är klimatförändringar eller bara blir så ändå. Vi skulle må så mycket bättre om det blev lite ordentlig kyla ett tag, fästingar och mördarsniglarna frodas värre än någonsin i detta läskigt varma fuktiga vädret.

Oj vad förändrade människor kan bli med hjälp av kläder, smink och danshållning! Alla utom Ulf "Uffe" Larsson  som är bara bedrövligt...hur fasen kan han vara med...det känns som han driver med sig själv och kanske gör han det medvetet...lite sorgligt känns det hur som helst. Det är väl inte så vanligt att man tycker någon är snyggare med fetma men i hans fall tycker jag det. Sedan mår han med all säkerhet mycket bättre i kroppen nu och själen hoppas jag bara han slutar dansa! Alla måste inte göra det-jag till exempel!!! Ja, ja bara alla är nöjda eller bara "man själv" är nöjd så är allt bra. Nu ska jag inte skriva mer för mina händer gör ont, trotts den superbra brädan...kudden menar jag, den är kanon! Köp dig en sådan om du brukar sitta i soffan och skriva, jätteskönt.


Nyklippt och jättenöjd

Nyklippt och ännu så länge jättenöjd, men då har jag inte tittat mig i spegeln sedan jag kom hem;-) för det började en jättebra Dansk deckare och sedan var det debattprogram med Stina. Men nu ska jag lägga mig och först borsta tänderna och då måste jag väl titta igen...blir det ingen blogg i morgon kanske jag har dött av chock eller nått. OM så ha en trevlig helg;-)!!

"Datakudde"

image86Nu har jag fått den, äntligen...har bara vetat sedan i julas att det fanns...trodde jag uppfunnit någon ny idé men då sa Maja att det finns på IKEA och nu har Mona(tack snälla)inhandlat en åt mig för 149:-
Bengt upplyste mig om att Du måste tänka på kylningen,,,när du sitter med den i knät...Ops...det hade jag inte haft en endaste liten tanke på. Men efter det tog jag en bricka och hade den på och nu efter att julskinkan var uppäten blev det skinkfatet av trä som fick ta uppdraget att vara databord i soffan på kvällarna. MEN NU har jag en specialare och det känns väldigt bra - REKOMMENDERAS!!!! 

För övrigt blev det en del småsaker också, blandannat en hundmatsskål hållare....men jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den..., en sängkappa till min upphöjda säng i vardagsrummet, en mjölkskummarvisp för det ortroliga priset av 9 kr...-JA jag vet att den fungerar, har haft den andra i säkert 2 år och använt dagligen. Sedan ska det bli ordning i min låda, flera smålådor att lägga i den stora lådan för att kunna hålla lite koll på strumpor, trosor....och allt annat som man har i en sådan låda.

Nu ska jag fixa maten(köttgryta) och sedan är det d ags för klippning! Oj så mycket det blev av denna dagen, här som aldrig händer något annars. Fast nu ljög jag för Susanne brukar komma och hälsa på varje dag och så fikar vi...nyttigt och gott! (Jag tycker det är trevligt med sjukskrivna vänner....egoistiskt av mig....)

Blev dubbelt av datakudde...

Oj oj...hur tar man bort ett....när det blivit dubbelt...

En gammal dag till ända.

Jaha nu är ännu en dag till ända...och jag mår svettigt...från att nyss frusit...ingen ordning på något. Jag ska klippa mig i morgonkväll, det är precis ett år sedan senast sa frissan. Ärligt  talat så trodde jag inte det skulle ske igen att jag skulle klippa mig alltså, någonsin men ingenting är alltså omöjligt. Jag har börjat klaga på mitt hår...visst är det otroligt, jag borde verkligen skämmas eller hur?! För ett halvår sedan kunde jag gjort nästan vad som för att få tillbaka håret och så sitter jag nu och plattar och drar i det och tycker det ser hemskt ut...  Man är ALDRIG nöjd...så typiskt mänskligt eller är det bara jag som är så dum. Ja vilket det än är så ska det bli skönt att få ta och korta till det och så hoppas jag lockarna kommer tillbaka så jag inte behöver göra något mer än blöta och pluffa till det lite....lat har man också blivit.


Så nu tänker jag lägga mig och sova till mig ännu mer lathet...lathet sover man sig väl inte till eller...? Nej i morgon ska jag vara pigg...hade jag tänkt. 

Sedan vill jag skicka en extra hälsning till Marie & Maria i Eskilstuna och tacka för fina mms jag får på vovvar ibland. Så till vovvarna Jimi, Sigge & Nemo +deras mattar så klart.


Grått, grått eller gråast.

Varför är det så grått och mörkt? Skulle det inte vara skönt med lite sol någon gång...eller det var ju i söndags men 1 dag var ju inte så mycket att skryta med och att leva på...av...

Har så tur att jag slipper eller det vill jag ju egentligen gå med hundarna alltså! Susanne som har tagit dem i flera dagar och idag fick hon sällskap av Pernilla G. Efteråt fick jag äran att bjuda dem på kaffe och det blev 5 skitiga hundar i hagen i köket, precis som i gamla tider...kändes liksom konstigt...och lite sorgligt. Sedan på kvällen kom gullepojken Teo och hälsade på efter att han först varit och klippt sig hos Pernilla G. Han är så fin lille pojken, det är många pojkar som är fina men det är något speciellt med Teo, det hjälps inte.

Annars har vi många fina pojkar som Tyke, Casper, Gutta, Dobby och många, många fler...kan ju inte räkna upp alla för då kanske jag missar någon och då blir någon ledsen... Man blir alltid glad av att höra hur bra de fungerar med andra hundar(framför allt hanar)och människor så klart men det tar vi ju förgivet. Hundar det är livet det och att tänka ut kommande kullar har ju alltid varit mitt liv...och än är jag inte väck så jag planerar för fullt! Kanske blir det en kull i sommar med Ingela som jag har Lea tillsammans med. Men först ska höfterna kollas....nervöst och sedan ögonen ...och så ögonen på den evt.pappan...oj, oj så mycket nervösa saker... NU ska jag se Dr House som också är spännande, otäkt och ibland nervöst...

Så var det då dags för lite blommor...och snart har jag inga kvar...snyfft. Visst är de vackra eller rättare sagt har de varit vackra...nu är det inte så mycket kvar.

image85

***************************************
Klarar nästan inte av att se Dr House, det är för mycket "på riktigt" jag känner hur ont vissa saker gör och hur det luktar spya när någon kräks osv... Ska nog sluta se sådana program.

Idrott...

Idrottsgala...inget för mig men det finns ju en dator att kolla på och sedan behöver man ju uppdatera lite på hemsidan...ta bort julhälsning och så.

Men annars mår jag lite ...typ konstigt...vet inte riktigt vad det är. Har mindre ont i ryggen (tack vare att jag slapp promenaden idag med -Susanne, du är en ängel)men nacken som jag inte haft ont av på hur länge som helst har gjort sig påmind i ett par dagar. Har lite huvudvärk och känner mig lite illamående...rödblommig i hela nyllet när Rolf kom hem och förskräkt tittade på mig och sa -MEN HUR SER DU UT?? Ja, inte vet jag! sa jag som legat och sovit...har ju ingen spegel med mig i sängen precis! Samtidigt blev jag nästan rädd för han brukar inte vara så dramatisk i sina uttryck. Hur som helst så var jag rödrosig i ansiktet, på halsen och bröstet.

Det har försvunnit i ansiktet men inte på hals och bröst. MEN jag brukade få så ganska ofta ett tag när nacken var som jobbigast. Har nog något med det att göra så jag hoppas det ska försvinna. Tidigare brukade jag "hänga" mig i en galge...typ... som jag fick av en läkare för länge sedan. Den gör att nackotorna dras isär, känns väldigt skönt.

Men nu med kanske skört skelett och cancer som sitter lite här och där och everywhare...så vågar man sig inte på något sådant. Tänk om det bara kraschar till...huu...så läskigt, då får det nog hellre göra ont.

Nu ska jag lägga in en liten bild på någon av mina fina amaryllisar...vilken jag nu ska välja.... skit, var på fel dator...blir på en prinsessa i stället;-) Visst är hon fin!! - nog finare än mina blommor! 
image84

Blå, blå...

Denna dag kom äntligen solen tillbaka efter ett väldigt långt uppehåll. Den var i och för sig framme en stund härom dagen men då orkade jag inte gå ut men denna dag blev det en skön utflykt. Vi åkte till Närs fyr och gick en sväng, jag en kort, kort(har vilat från promenader i flera dagar, tack vare Susanne och äntligen känns det bättre) och Rolf med hundarna en längre. Det blåste väldigt, väldigt mycket men det var så skönt att få känna sig riktigt urblåst...och då värre än vanligt.

Nu ska jag lägga in lite bilder så ni får se hur bra vi hade det på våran sköna tur!
image79


image80

image81

image82

image83

Torsdag tror jag det är...

Idag har jag tagit mig upp och duschat, känner mig ganska pigg men den jävla ryggen(och bäckenet) bara värker och värker. Skulle så gärna vilja ha en bra dag snart, där jag inte måste ligga stup i ett och inte orkar göra något. Det blir så himla träligt, man orkar inte läsa eller skriva eller nått... jag hoppas och hoppas det ska bli bra eller bra blir det ju aldrig men bättre snart.

Har faktiskt orkat ta mig ut med hundarna alla dagar även om jag inte orkat gå varken långt eller snabbt så har de haft mycket spring i benen och därför förstått att passa på och springa. Dessutom leker vi inne lite då och då, Bonnie är så busig och julklappsanden är en stor favorit. Vet inte om det är för att den kvackar eller att det prasslar i den...men kul är den och fast hon ser ut som hon ligger och tuggar på den ibland så är den hel ännu.
När Lea är här får vi ta bort den och nya fasanen som Mocha fick annars är de snart döda på riktigt, om ni förstår vad jag menar!

Ja nu har jag ätit en liten bit macka-tunnbröd med mesost-och känner mig proppmätt...hade gjort 2 stora bitar men så är det, matlusten är dålig. Jag har ett kycklinglår från gårdagens middag som jag ska försöka äta senare, det brukar vara gott med kall kyckling. Till middag i går åt jag brysselkål med lite smör på...mmm...jättegott! Men som sagt kycklingen sparade jag till idag.

Man skulle ju kunna tror att jag fullständigt rasar i vikt men inte jag inte, det sitter som "stain", inte ett gram...man undrar nästan vad som är fel med det med. Men  jag plockar i mig sötsaker och det är väl det som håller vikten på plats. Godis och kakor är nämligen godare än mat och det är väl bättre än inget om man ska tro dem på onkologen och det ska man väl...kanske...det finns ju vitaminer också.

Nu ska jag läsa tidningen och dricka upp mitt goda röda te! 

Lyssnar på en jättebra ljudbok just nu som heter -En bit av mitt hjärta. Så tråkigt har jag inte bortsett från tråk-ont!

Sover och sover

Fy så tråkigt livet är ibland, speciellt när man bara vill sova och sova... Har bara stoppat i mig piller och sovit i flera dagar. Men idag har jag haft trevligt  besök efter min sovstund på dagen. Jag sov lite tidigare och hade dessutom hunnit sova en liten stund på förmiddagen...otroligt eftersom jag sov rätt länge och sedan sov tidigt...men  jag hann i allafall prata några timmar i telefonen. Tyvärr orkade jag inte gå med hundarna i dag men de blev räddade av Linn som kom och gick en vända med dem. Jag hoppas morgondagen blir bättre så de kan få en längre tur i morgon annars får Rolf ta dem direkt när han kommer hem. Det är detta man är rädd för, att man inte ska orka ta hand om vovvarna. Blir det inte bättre får jag väl kalla in "hjälpresursen"...Susanne, Pernilla och Kristina...kanske finns någon till men jag hoppas det ska gå ändå.  

Nu vill inte fingrarna skriva mer , så tack för idag!

Livet, bråksjukt?!

Har just sett Stjärnorna på slottet (bara kände att jag måste skriva lite)och det var Arja Saijonmaas dag vilket visade lite vem hon är=hon var nog som de flesta redan visste...eller sett. Hon är en stor stjärna som gillar att pladdra, det var väl ingen nyhet och synas så klart annars blir man inte en stor kändis, som Peter Stormare och "Britt Ekkkland" m.fl. Däremot berättade hon lite om vilken skit hon fått stå ut med när hon gjorde en tolkning av Zarah Leander för rätt länge sedan och då sa att Zarah i ungdomens oförstånd inte såg vad Hitler och c:o stod för. Men det skulle hon inte sagt för det missförstod folk så totalt, hon fick så mycket skit. Bara för ett uttalande som ju inte var annat än en mänsklig tanke. image78
Visst var hon vacker och kanske dum...inte vet jag vad hon visste och vad hon gjorde men då kan jag inte heller dömma henne.

Vill människor missförstå?? Det känns ofta som om folk vill, verkligen VILL missförstå...som om deras mål är att försöka missförstå. Läste senast häromdagen om en tjej som fått ta bort vissa delar av sin blogg för att någon kände sig kränkt...fast inga namn eller annat som kunde peka ut henne stod där?? Jag som inte visste vad det handlade om fattade inget och hon som hade bloggen hade tydligen heller inte förstått vad hon var ute efter. Tänk att det finns "hulliganer" som reser från land till land för att få slåss...hur sjukt är inte det...legosoldater...ja, det finns väl hur mycket sjukt som helst att räkna upp.

Kan man känna någon sorts njutning i att känna sig utpekad? Kanske har man inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i något sammanhang och då vill man få det till ett personligt påhopp även om det inte ens har med personen i fråga att göra. Har själv varit ute för att jag ska ha sagt saker som jag absolut inte menat som något negativt (inget på bloggen utan i annat sammanhang)och det är hemskt att man i sin okunnighet kan få andra att må så illa. Det har nog hänt de flesta att man säger saker utan att tänka ibland eller så har man missförstått och det kan bli väldigt tokigt. Kanske borde man inte läsa andras funderingar/tankar om man är känslig och har lätt för att ta åt sig av andras tankar.

Skulle ni känna er påhoppade av mig så vill jag att ni skriver direkt till mig utan att lägga in det på bloggen, det gör ju bara Dig ännu mer illa om du pekar ut dig själv...eller kanske är det du vill... men gör då hellre en egen blogg och skriv vad du vill där, om vem du vill...men kom ihåg att man inte får "peka ut" personer inte ens på sin EGEN blogg!

Sorgliga värld...vad ska vi göra åt allt elakt så länge några VILL att det ska vara elakt....och bråkigt.

Trampa folk på tårna går nog inte att undvika så länge vi är så många och folkmängden ökar hela tiden så det blir bara fler och fler tår att trampa på! ...oj, oj, hur ska det gå....

Pussel...

Nu är det rivet och natuligtvis fattades det en bit...vi letade och letade tills Rolf kom på att han tittat i Kinnas mun men inte hittat något... Tänkte ringa Susanne men vad skulle jag säga...kan ni gå ut och kolla de senaste bajshögarna...Nej, det var ju rätt omöjligt.
Snyggt blev det i allafall och biten som fattas spelar ingen roll i helhetsbilden i allafall så det var rätt bit att äta upp och så typiskt lilla Kinna, binna bus...om någon skulle göra det så är det hon!

image77
Visst blev de snygga! Breda och snygga bakdelar...och en snygg hund.

Funderar vi människor aldrig över våra syskon...våra olikheter...när det gäller hundar så ska alla i en kull vara så identiska som möjligt och är en av 10 lite annorlunda så är hela gänget utdömt men vi människor som för det mesta är födda efter samma föräldrar och med samma uppväxt, trotts detta blir vi så himla olika... Är våra mänskliga arvsanlag så annorlunda mot djurens??... Det är mycket att tänka på när man gör det på ett djupare plan än bara en person hit och en hund dit... Tycker alla som fått barn, kattungar eller hundvalpar borde ta sig en funderare på allt detta. Kanske har blandrasuppfödarna tänkt ett steg längre, de förstår att vi aldrig kan få fram den perfekta hunden för ALLA hur vi än beter oss och då kan man lika gärna skita i allt.... hm, vad tror ni om dessa tankar? Det verkar ju väldigt mycket enklare att inte behöva bry sig om att kolla allt bak, fram, upp å ner och hit och dit....sedan vet man ändå inte vad det blir för resultat. Undrar varför det blir fler och fler som föder upp blandrashundar. Förr visste man aldrig vilken som var pappa till kullen som fötts av misstag men idag vet de exakt vilka raser som ingår i blandningen och ofta har blandningen även ett "ras"namn och då kan man ju undra vad de är ute efter, ska de göra en ny godkänd ras? Var tog då den "friska" blandrasen vägen??

Ont och ingen farmor...blir jag.

Ont, ont, ont...i en höft och ett ben. Inte vill morfinet hjälpa heller inte helt i alla fall, lite tar det bort som tur är. Jag lyckades gå en promenad idag också men den blev långsam men det struntar som tur är hundarna i när de får springa lösa. Vi gick till vattentornet och genom skogen tillbaka så det var hyfsat långt i alla fall. I morgon är det lördag har jag hört(ingen koll) och då får vovvar långtur med husse. När jag sov blev lilla Lea insläppt här och hon studsade glatt upp och ner ur sängen 511 gånger innan hon hade lugnat ner sin glädje över att vara här. Det var ett tag som hon inte ville gå in här, speciellt inte genom vanliga ingången. Men nu går hon gladeligen in genom vilken dörr som helst och det är roligt. Kan det bero på att hon inte blir klippt lite ofta nu som tidigare...?


Förstår inte att de inte kan uppskatta att de blir friserade och vackra...jag älskar att få gå till frissan. Mitt hår har hittills inte blivit så långt att det behövt mer än lite puts och det har jag lyckats göra själv hittills. Men jag hoppas på att det ska få fortsätta växa så jag kan få klippa mig snart och kanske göra lite slingor eller något annat. De som inte varit utan hår kan förstå hur roligt det är att ha hår. Förstår verkligen att folk blir nojjiga med sitt hår, jag skulle bliväldigt ledsen om jag blir av med det igen och speciellt ögonfransar och ögonbryn. Ögonfransar är faktiskt viktigare än vi tror, tänk så mycket skit de stoppar från att komma rakt i ögonen. Hade jag inte haft glasögon hade jag varit tvungen att börja med det för annars får man allt rakt i ögonen. Sedan vet väl alla rakade herrar hur kallt det är utan hår, fast det är ganska stor skillnad på att ha rakat eller bortfallet hår...totalt hårlöst alltså. Till och med stubben värmer lite...men bara lite.


I går natt blev Birgitta Franzén farmor, å jag vill också ha barnbarn...men samtidigt vill jag inte ha det för denna värld vi lever i är så hemsk...men inte alltid så klart. Kanske har man alltid tyckt så. Hoppas det dröjer innan vi måste in och köpa oss lite frisk luft på ett  "luftfik" för att få rena lungorna lite som de stackars Japanerna måste göra och det är säkert flera stackars människor i andra länder som måste göra det redan. Hoppas vi har länge till den nivån!


Som vanligt när jag sitter och skiver gör jag flera saker samtidigt...pratar, tittar på tv och då blir det lite förvirrad skivning...märks det mycket? Nu börjar Reine och Mimmi i fjällen, denna fantastiska film som fått såå många lovord...eller var det skitord... De börjar med att sätta eld på en få fin bil...Rolf blir riktigt upprörd ;-) en 2 45:a...en riktig Volvo. Mimmi är verkligen en pärla, hur många kilo tingeltangel orkar man bära på sig?...mycket är det i alla fall på henne. Nu får jag väl ta och titta på fina filmen och fortsätta drömma om att bli mormor för farmor är ju tekniskt omöjligt så det kan jag verkligen bara drömma om.


Pussel och Nyår!

Pussel...eller wasgij...(jigsaw...pussel på engelska)som är ett nytt eller det är det väl inte för alla men för oss. Man lägger inte det man ser på kartongen utan det de på kartongen ser! Det är mycket svårare när man inte vet vad man ska få fram(oxå roligare...lite spänning). Vi har upptäckt att de slarvar när de gör bitarna, de passar dåligt ihop...de stämmer i färgerna men så har de sågat fel...det är flera gånger vi nästan hämtat sticksågen... Vi får väl se hur många bitar som blir över sen-när vi är klara...kanske kommer det att fattas också...


Nu är den efterlängtade julen över och allt återgår till det "vanliga" livet igen. Tråkigt, träligt...jag vill inte men det är väl ingen i världen som kan hjälpa mig att stoppa allt det vanliga från att komma. Sedan om man tänker lite längre...och det gör man ju så upptäcker man att stanna tiden inte vore så himla kul. Tänk att äta skinka, senap och julknäcke hela året, eller risgrynsgröt...och ännu värre lutfisk!! Nej då vore julen förstörd, inte skulle vi då se fram emot den och de som är julhatare skulle inte ha något att hata... För om tiden stod stillskulle de hata hela tiden och det kan väl ingen stå ut med. Lagom är som vanligt alltid bäst hur tråkigt det än kan låta.


Vi har firat nyårsafton hemma i soffan där vi haft två extrahundar för att bespara dem raketskjutning. Vi...jag orkar inte gå till någon på kvällen och kände inte att orken fanns för att bjuda hit någon heller så vi bestämde oss att vara här i lugn och ro. Jag lider med alla stackars djur som mår väldigt illa inte bara i kväll utan i flera dagar, både före och efter nyår. Önskar verkligen att smällare blev förbjudna. Det blev ju någon sorts förbud för några år sedan men vad det var som blev förbjudet vet inte jag. För smällare kan det inte ha varit eller??


Det är vackert med raketer och jag tycker visst man kan få ha dem men det skulle vara en begränsad tid på kanske 4 timmar eller nått sånt. Det är inte raketerna som jag är förbannad på utan smällarna som en massa skitungar håller håller på med i flera dagar runt jul och nyår. Det finns många som tycker det är jättekul att kasta både på folk och hundar, säkert även på andra djur eftersom det väl är ännu roligare på djur som inte har människor närvarnade. Varför ska man få skjuta när som helst och var som helst. Jag tycker det är väldigt dumt!!!


Nu har datorn dött och skrämt upp mig för att jag trodde den dött...den sista timmen innan det nya året skulle komma. Men så fick jag stänga den till slut och starta om den och DÅ fungerade den!!! Bra start på nya året, värre om det slutat med haveri. Nu kommer allt att bli jättebra och alla kommer att må jättebra och hela värden kommer att må jättebra....hej å hå...så bra det vore men vi får väl hoppas att alla kan börja från början och sluta vara elaka mot varandra och i stället känna för ett vänligt år! 
                                                             
                                                               Gott Nytt År till Oss Alla!!!  SKÅÅLLL!!!!!!!!