BlommorDenna vackra pelargon fick jag för någon vecka sedan av "Blomman" Mona! Det har nästan blivit en tradition att jag får just en sådan varje vår av henne. Jag har aldrig lyckats få den att överleva, den torkar bort. Men det gör inget för det finns ju alltid nya att köpa. Det är svårt med dessa som kallas "engelska" pelargonior. Vet inte vad det är som gör så stor skillnad mot de gamla vanliga. Några har jag som överlever men inte så många varianter. I år var jag så slut när jag tog hand om dem och sedan var de fulla med löss så det åkte en hel del i komposten....men det finns nog så det räcker och sedan vill man alltid köpa lite nya också så det brukar bli rätt fullt.

Annar så har jag städat bokhyllorna på hallen, ett evighetsjobb kändes det som men nu är jag snart klar. När man börjar dra i saker så växer de på ett konstig vis...det blir bara mer och mer fast man jobbar och jobbar....när man kommit till en viss punkt har man lust att lägga av men då är det för sent - fattar inte att man aldrig lär sig! Men det behövdes mer än väl och det blev flera kassar med gammla hundtidningar och annat som man aldig kommer att titta i. Det enda som är heligt för mig är springertidningen - den är som en gammal fakta bibel. Där kan man se hur de gamla hundarna i stamtavlorna sett ut osv. Även gamla saker som blossar upp som stora katastrofer som de nya inte har en aning om idag. Det känns som allt blivit så slätstruket och känslokallt idag. Ingen bryr sig, varken när det gäller hundar eller annat. Blundar man så finns inget jobbigt - vem vill veta vad vi hade för problem för 20 år sedan?! Nej inte många och det är synd för då kommer allt att upprepas igen när alla ska göra om samma misstag om igen! Men det är väl så livet ska vara, det går bara runt, runt om och om igen.......... Sova, äta, jobba, äta, sova, äta, jobba, äta, sova.....

Hur jag mår!? Jo så där....eller rätt bra om jag bara slapp att må så illa när det är dags att äta. Idag kom jag ihåg att ta ett piller i god tid innan så då gick det bra. Men ibland hjälper de inte, men så idag gick det bra att äta och jag åt en normalprotion....ungefär. Annars mår jag rätt bra och är i gång lite för mycket ibland. Igår skulle jag på vattengympa men kände att det nog inte var läge och det var det inte heller för på kvällen mådde jag skit illa och det trotts att jag inte badat.  Så ibland är det tur man känner sin kropp! NU är jag skit trött.............

Röda kinder

                                       

Vackra Tuffe bland vårblommor ...och en spark som nog har gjort sitt för denna gång - hoppas vi!!

I kväll bränner det på kinderna fast jag bara varit ute en liten stund men det blåste och det räckte väl antar jag. Jag har varit lite ur form på kvällarna, det har kanske blivit lite mycket på dagarna. Vi får rätt mycket besök nu när det finns valpar att titta på och det är bara roligt men jag tror det tar på krafterna mer än jag tror. Det är ju bara sitta och prata + dricka kaffe och det låter väl inte speciellt jobbigt eller hur?! Men tydligen tycker min kropp att det är jobbigt....irriterande tycker jag!


Hur som så var jag på vattengympa i måndagseftermiddag. Gympa vet jag inte om man kan kalla det ...inte riktigt i mina ögon i alla fall. Jag har lite rörelser som min sjukgymnast gjort till mig och de gör jag sedan går jag runt i bassängen och njuter av vattnet tills jag börjar frysa.  Efter ca 15 min i bassängen så fryser jag, därefter blir det en upptining i bastun. Det är skönt jag som ALDRIG gillar att basta,  men nu är det skönt. Det känns som om värmen når ända in i märgen och det är skönt. Efter det mådde jag jätte skit, mådde så illa och var snurrig i huvudet men jag hamnade i soffan och sedan upp till sängen. Det var ingen bra kväll i går heller, då var jag också illamående och kunde inte äta något men i går somnade jag rätt tidigt. Men idag har jag mått mycket bättre även om jag var trött även i kväll men på ett skönare sätt och jag kunde äta. Det är så konstigt att man kan göra saker som jan vet att man älskar att äta men det går bara inte. Det finns ett piller som jag kan ta för att inte bli illamående men det räcker tyvärr inte ...oftast inte. Jag skulle så gärna vilja äta med glädje och slippa känna denna jobbiga "kräkkänslan" . Så ni som mår bra och kan äta - gör det och njut av det!!

Fick ett härligt brev härom dagen från Tuffe och hans husse och matte. Sådant är alltid uppiggande och speciellt när man är lite nere då lyfts man alltid upp! Så tack för det och finns det någon trevlig bra människa som vill ha en springer pojke så finns det några små godingar i lådan. Tuffe är morbror till denna kull, det är alltså hans kullsyster som är mamma Stella.


Torsdagkväll

Idag har jag mått skit. Jag var så trött i förmiddags och satt där på soffan och somnade stup i ett. Jag försökte göra lite men det gick trögt och jag mådde konstigt. Till slut gick jag och la mig på riktigt i sängen och sov en stund medan Pernilla och Robyn var ute på promenad med alla våra och sin vovve. Susanne jobbade sent i dag så det passade perfekt för vovvsen att få komma ut på en annorlunda tur. Jag vaknade och mådde jätte illa, det bara snurrade och jag stannade i sängen. Pernilla, Robyn och Mona satt och tittade på valparna medan jag låg där bredvid och försökte få illamåendet att gå över. Till slut vände det och vi gick ner för att få våfflor och kaffe. Jag fick i mig 1 med socker på och lite kaffe. Senare i kväll har jag ätit gröt och det var gott. Nu ska jag lägga mig och i morgon ska jag till lasarettet och få dropp. Sedan om jag orkar ska vi på ;Maxi och handla lite men jag är inte så säker på att det kommer att gå.

Ibland undrar jag om det är bara tanken på att jag ska till sjukhuset som gör mig dålig....fast jag vet ju att det inte är för att jag ska göra något otäckt eller få några nervösa svar...men vem vet det räcker nog med att man ska dit.
Nu ska jag i alla fall lägga mig så jag är utvilad. Kristina ska skjutsa mig, har så tur att hon är ledig och ville ta en tur dit. Så mitt i alla min otur har jag ändå tur med mycket!!

SkärtorsdagIdag regnar det och är grått men det får gå för vi har lite att pyssla med inne. När det är fint vill man vara ute och då blir inget gjort här inne. Orkar inte så mycket men vill att det ska se lite rent ut här i natt när tjejerna kommer från båten. Det är så roligt att de kommer hem så man får rå om dem några dagar. Synd bara att killarna inte är med men man kan inte få allt. Nu ska jag lägga mig och sova middag medan hundarna är trötta efter att de varit på på promenad. Hoppas ni alla får en härlig påskhelg! Jag önskar er alla en riktig  härlig GLAD PÅSK

I går var Marianne här med en härlig blomma och champagne! Jag vill fortsätta fylla 50 år resten av mitt liv!! Det är bara så härligt och roligt. Det tar liksom aldrig slut....jo det gör det väl men just nu passar jag på att njuta.

I helgen fick jag en födelsedagspresent till....det är såå härligt jag har fått njuta av min födelsedag hur länge som helst. Då fick jag Linn m.familj en bok som jag länge tänkt köpa men som aldrig blivit av.
Det roliga med denna är att VI är med i den! Jag blev så glad när jag fick höra det och min första tanke var att det nog var med som "felexempel" men det är nog inte så även om vi inte står så perfekt som man skulle önska.  På bilden är Pernilla Åhlin m.Pennie, Maja m.Selma, Lina m.Nova, Annelie m.Tiger. En grupp som vi vann många BIS -avelsgrupp med både på SKK och SSRK . Boken handlar om att ställa ut din hund på rätt sätt. Vi är med som exempel på en avelsgrupp(mor eller far med 4 barn)

Tisdagen med risIdag har vi ätit ris och nu ska jag sätta fjädrar i ris....fast inte samma sorts ris. Köpte gröna och lila när vi var i stan och sedan hade jag kvar från tidigare år...trodde att jag visste var! Men som vanligt har jag letat och letat utan att finna dem. De borde ligga i skåpet med allt "krimskrams" men icke....men så idag tänkte jag att bäst jag kollar en gång till och då låg de mitt framför ögonen på mig.... Hur är detta möjligt?! Jag måste ha lyft på dem för att få in några ljusstakar som jag ställt in där ... ja otroligt konstigt är det.
Har så fruktansvärt ettrig eldig smärta i vänster axel. Det sitter nog i muskeln tror jag, så jag har smort med Tigerbalsam och det kändes faktiskt bättre. Annars så går det åt mycket extra morfin just nu som ni säkert förstår...gör mer än jag borde.  Idag när Susanne åkt iväg med vovvarna så skulle jag bara fixa lite och lägga mig.... Jag är så dålig på det där med lite....jag ska bara kommer liksom ivägen hela tiden. Läste nog för mycket Alfons Åberg för döttrarna när de var små. Hur som så kom jag i sängen till slut och fick sova en stund...men kanske lite för lite.

Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag... inget jag kan komma ihåg. Jo jag planterade en liten ros som jag fick av BF när hon var nere. Den såg så ledsen ut att den troligen kommer att må bättre nu när den fått mer jord och sedan får komma ut i kruka eller rabatt....de få som finns.

Ja sedan har jag då satt ris i en kruka och där i blev det fjädrar + att jag satte fjädrar ute i en buske...vi får väl se i dagsljus hur pråligt det ser ut. Jag gillar inte när det blir för duttinutt, men samtidigt blir det lite färg innan busken kommer att blomma. Det fanns massor av knoppar så snart är det vackert - utan fjädrar.

Så kom kvällen,  Rolf med den och posten! Där låg ett stort grönt "postenpåse" kuvert. Jag blir alltid så frukansvärt nyfiken och fick ta saxen till hjälp för att få upp det. Där låg en jätte härlig bok om och med Per Morberg. Tack snälla Marie "Grebe"(kallas du för här...bara så att du vet :-)) Jag har faktiskt titta på den och funderat på ett köp till Rolf (han fyller år nu i påsk. Som tur är har jag inte köpt en sådan utan något annat.

Har kollat lite och så även Rolf som även han uppskattade den och han kan väl få låna den och göra något gott ur den. Det fanns en hel del och sedan lär han ut en hel del också.  Så vill ni ge bort en bok med både recept och berättelser så är denna ett superbra tips! Sedan vet jag att Mariell nog aldrig skulle köpa den....varför? Jo hon är utbildad kock och gråter nästan av ilska när han kladdar och slänger med både redskap och hår...över maten. Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete....det finns nog någon variant för matlagning också. Det ögat inte ser har man inget ont av...fast han visar det ju  i tv! Men jag har rätt roligt åt hans slabbande, det har blivit en ela av programmet. Sedan tycker jag han är en jättebra skådis, det är få som kan göra slibbiga och elaka människor som han. 
 

Nu går ögonen i kors på mig...........

Trött

Ja så är man helt utarbetad utan att arbeta! Det är väl härligt att det kan bli så eller hur. För det är rätt skönt att få vara trött av att man gjort något inte bara pga smärta och tabletter. Vi har fått en valpkull och det tack vara kära trogna tidigare valpköpare som ville ha en ny valp + att jag skulle kunna få ha en kanske sista kull. Eftersom min sjukdom går upp och ner och fram och tillbaka....nej tillbaka går den tyvärr inte men den står stilla efter vad läkarna kan se just nu. Så detta ser jag ändå som den troligt sista men man vet aldrig med god hjälp kanske vi kan få göra det en gång till....vem vet.

Jag kommer inte att skriva om den här men de som är intresserade kan gå in på valpbloggen och läsa där. Här ska jag fortsätta gnälla om min sjuka kropp och mitt ibland väldigt tråkiga liv. Detta med valpar gör att jag kommer att få mycket mer runt mig på gott och ont. Men orkar jag inte så finns det flera som erbjudit sig att hjälpa mig både här hemma eller att ta över hela kullen. Men ni som känner mig vet hur mycket detta betyder för mig, detta med valpar var en dröm hela min uppväxt. När det sedan blev verklighet så kändes det härligt. Ni som håller på med hundar vet hur livet blir, hundtävlingarna styr semestrar och allt liksom kretsar kring detta med hundarna. All extra ev. ledighet tas ut till jakt, jaktprov eller något annat som bara att åka runt och hälsa på alla vänner man får runt om i hela landet. Dyrt blir det så klart när man vill tävla på olika sätt för att meritera sina hundar och att ha en valpkull någon gång i bland kan i bästa fall göra att man får tillbaka lite av det man lagt ut. Men tro att man tjänar pengar på att föda upp valpar....ja då ska man inte göra som oss i alla fall. För det första bo på en ö och sedan välja hundar efter stamtavlor och inte avstånd. 

Nej de som tjänar pengar är de som har många, många kullar om året och det har de flesta inte utan det handlar om 1 kull om året eller kanske vart annat år.  Sedan ska man satsa på "blandraser" -där finns inga meriteringskrav, inte heller kollar man höfter, ögon, armbågar....eller annat som en "rasuppfödare" måste göra(olika saker för olika raser). Skälet till att köpa "blandras" är ofta att de är friskare, vilket de flesta veterinärer inte håller med om. Däremot kostar man kanske inte på att kolla höfter, ögon, armbågar eller annat som behöver kollas för att avla fram så hållbara hundar som möjligt eftersom det inte efterfrågas vilket då gör att de inte hamnar i något register. Kanske kostar man inte heller på dyrare operationer och då finns de inte registrerade där heller - vilket gör att de naturligtvis ser friskare ut.


För rätt många år sedan träffade jag en blandrasuppfödare som födde upp en blandning av 2 stora tunga hundar. Det var så bra för hon hade fått 10 st och tjänade 30 000kr(då kostade en valp 3 tusen) så hon skulle göra om den kullen för de var såå trevliga. Ja, de var jätte trevliga hundar och eftersom det är samma hundtyp så såg de heller inte så tokiga ut MEN att i stort sett ingen överlevde 2 årsdagen pga höftfel, flera togs bort runt 6 månader....det var ingen som pratade om. Sånt gör mig väldigt ledsen och arg, det är ju både människa men framför allt hundarna som får lida för den typen av avelsansvar....eller rättare sagt det finns inget ansvar.

Det finns även oseriösa "rasuppfödare" som försöker sopa mycket under mattan så det är inte rent där heller alla gånger. Men trotts allt så blir det inte jämförbart. Men jag kan bli lite trött när man ser vilka blandningar folk gör och de flesta är medvetna,  inte som förr när det var tjuvparningar.  Men då fanns det inga pengar att tjäna på blandavel. Idag kostar blandningar nästa lika mycket som våran ras gör. Lite tycker jag att "rasuppfödningen" har banat väg för dessa höga priser genom att vissa raser skjutit i höjden något fruktansvärt. Vilken vanlig familj har råd att köpa en valp för 20.000kr, jag tycker det är orimligt i de flesta fall. I vissa fall kan det kanske vara befogat  om en ras är liten och där det är dåligt med avelsmaterial. Man kanske får åka utomlands för att kunna bredda avelsmaterialet. Men sedan när rasen "växt till sig" så borde man sänka priserna tycker jag men det gör man inte utan de ligger kvar på en helt orimlig nivå jämfört med många andra raser. Vissa raser har väldigt små kullar av förklarliga skäl (en liten hund får i jämförelse med sin egen vikt väldigt stora valpar) de kan kanske max få plats med 2 valpar per kull.  Sedan finns det hur mycket som helst att tycka om allt detta för och emot...men det tänker jag inte trassla in mig i för nu. Känner att det börjar dra iväg lite väl mycket. Det skulle ju inte vara en hundblogg och så handlar det bara om det i alla fall. Ja, det avspeglar väl mig och mitt liv....hund, hund och lite mer hund!


Valpbloggen

Nu finns det en valpblogg där det kommer finnas information om Stellas valpar! 

http://rindivalpar.blogg.se/

Måste bara berätta

Apropå städning!! Det här har jag nog berättat för de flesta redan kanske....om mannen med stövlarna och strömmingen?!

Rolf var och skulle byta några delar i ett kök och skulle då även flytta på vissa saker.   Kylskåpet måste flyttas lite och dörren går upp och vad  stod där ? Jo ett par gummistövlar! Detta var på sommaren och mannen som bodde där gillade inte att ha varma stövlar på sig för han hade så problem med fotsvett och då hade han kommit på den lysande idén att ställa dem där! Ja vad ska man säga, ville han ha det så fick han väl ha det. Han levde ensam så han gjorde ju som han ville.

En annan dag så är samme man med ute på ett bygge för att hjälpa till med lite lättare arbeten(det fattades lite där uppe som ni nog förstår)De ställde in sina matlådor i värmeskåpet för att få det varmt till kl. 9.00(tidig lunch men så gör de inte idag men detta är några...typ 25 år sedan...herregud va gammal jag msåte vara!) de sätter sig och ska äta men han ställer tillbaka sin låda igen och säger att han tar den senare för den var inte varm ännu...? Ingen förstod riktigt men ok han fick ju äta när han ville. Sedan blir det då lunchrast och han ställer åter igen in sin låda för den är inte klar...??

Det har nu börjat lukta lite konstig där inne i matboden men okej det är sol, varmt och ...ja, jobbarkläderna luktar ju inte direkt godis. Men när de ska gå hem för dagen tar han åter fram lådan och nu stinker det....de börjar undra vad han har i lådan och gissa?? Det är nog ingen som kan gissa, där låg potatis och rå strömming som inte ens var urtagen.... Stackarn han hade inte förstått hur det gick till med tillagningen av strömming. Visst är det tragiskt, fast lite kul också!


Sol, sol

Sol ute, sol inne, sol i sinne! Heter det väl...tror jag. Det är såå skönt att det äntligen blivit VÅR!!!!!!!!!!!! Idag har jag suttit ute och druckit kaffe tillsammans med Åsa från Vamlingbo(nästan så långt söder ut man kan komma på ön). Hon hade goda bullar med sig som jag åt av och själv fick hon en kaka från frysen....jag ville ju inte ge henne av bullarna...de vill jag ha själv! Det var släta bullar som man kan ha smör och ost på eller en skiva rökt korv....ååå....jättegott. Men de är goda även som de är men ska man ha utflyktsbullar med sig är dessa perfekta med lite pålägg på. Vi satt här ute i säkert 1 timme och sedan gick jag en pyttepromenad med Springrarna först -jag går nedanför vårat i en hage som det ibland går hästar i men inte just nu.

Där kan de få springa och sedan gick jag hem och bytte till Cockerfröknarna men då var min "gångförmåga" slut men jag tog mig ner till hagen där kunde de få springa och Sally gör det som en dåre....näsan i backen och sedan full fart. Tur att husse ska börja kurs med henne snart för det behövs verkligen. Jag har aldrig varit med om en värre hund att springa. Hon blir ALDRIG trött, ingen har lyckats trötta ut henne. Men efter det släpade jag mig hem och i säng. Fick tack vare denna lilla promenad sova i 2 timmar. Susanne hade så mycket på sitt jobba idag att hon inte kunde komma och ta dem. Eftersom läkaren lovade att jag inte kan förstöra något mer än att jag får ännu mer ont så känner jag att det nog är värt det ....kanske de dagar när ingen kan ta dem för jag MÅSTE få sova, allt blir fel annars.

Nu skiner solen fortfarande och Rolf har varit ute med dem och tyvärr blev de skitiga så nu blir det nog att hjälpa till lite med att duscha fötter och ben på dem....det är det jobbiga med hundar så här års. Det finns inget riktigt bra ställe att gå på, det står vatten överallt och de är ju tyvärr badglada hela bunten.
Bäst jag går ner och hjälper till..........

Tisdagkväll

Jag har inte somnat...eller vad man nu kan tänka sig att jag gör?! Nog för att jag sover rätt mycket men inte alltid. I går var jag till lasarettet och träffade en ny trevlig Onkolog som hade trevliga saker att säga! Jag blir lika lättad varje gång, för på något vis tänker man att det närmar sig...och det gör det ju men på samma gång så inser man att hoppet finns att det kan hålla rätt länge om man har tur. Nu brukar ju inte "tur" vara min grej precis men man kan alltid hoppas och det lär ju vara det sista som människan överger...hoppet alltså. Så nu är det lugnt i ungefär 3 månader till, han tyckte jag skulle kollas en gång till innan sommaren men nu vågar jag slappna av ett tag - så skönt!!

Idag har jag blivit bjuden på kondis av två av mina vänner. Det var jättemysigt att få åka iväg och göra en liten utflykt samt få prata om ditt och datt. Hoppas det blir fler gånger!

Brukar ni se på Lyxfällan på kanal3?? Jag fattar inte vad de håller på med. Folk som har dubbelt och ofta mer än så mer än vad vi har i inkomst.(vilket inte krävs så mycket för att få)klarar inte av att betala sina räkningar och många av dem har inte barn, inte hus eller lägenhet, de har inte ens köpt saker utan de äger inget...pengarna har bara gått till mat, kläder, uteliv och taxiresor. Det är helt sanslöst vilken dålig koll de har, jag kan bli så irriterad i bland - ändå fortsätter jag att titta. Sedan belönas de med utlandsresor och annat för att de är så duktiga och ändrar sitt ekonomiska tänkande på en månad ....fast det handlar väl egentligen om att de får betalt för att de "hänger" ut sig för hela svenska folket. Jag förstår inte att man vill stå med rumpan bar inför tv-kamerorna. För de blottar verkligen sig helt och hållet....gör folk vad som helst för att få vara med i tv?? Är det de omtalade 15 min av kändisskap det handlar om?!  

Hur som så hoppas jag vi kommer kunna betala räkningarna annars får vi väl anmäla oss till något "hjälpprogram"...det finns ju städvarianten också...jag vet inte vilket som är värst. På något vis tror jag hellre jag skulle visa upp min ekonomi än att visa att jag bor som ett svin....eller ja svin ska vi väl inte blanda in i det hela för de har rent om man ser till förmåga. Nog för att jag genom åren fått höra om både det ena och det andra av Rolf men på något vis vill man inte tro att det är sant. Har ni inte sett ett sådant "städprogram" så ta en titt, det är helt otroligt vad äckligt folk kan ha. Nog för att det är både dammigt, skulle behöva torkas av både här och där på väggar och luckor men inte så som de på tv har det....jag tror aldrig jag varit i ett sådant hem. Fast det finns ju "hund och hästmänniskor" som inte prioriterar städningen framför annat om man säger så och det är ju upp till var och en att ha som man vill. Ofta har jag fått höra - Såg du va skitigt det var?? Nej svarar jag så gott som alltid för det var inte det jag var där för att titta på.

Hemma hos andra är det inte det jag ser efter utan det handlar om att känna sig välkommen eller inte. Ett hem som är "varmt och hemtrevligt" att komma in i där ser jag inget men kommer jag dit där man inte känner sig välkommen eller där det inte är just hemtrevligt ....ja där ser man kanske mer. Folk ursäktar sig för att de har rörigt men va fasen jag är inte där för att städa...och ja vill de ha hjälp så kan jag väl ställa upp för av någon konstig anledning tycker jag det är rätt okej så länge det inte handlar om STORSTÄDNING á la´ svärmor för då blir jag både stressad och får huvudvärk. Då ska nämligen ALLT städas, väggar, tavlor, böcker....ALLT och visst det behövs ibland....typ vart 10 år eller så....när man möblerar om. Tänk om man kunde ha en städare som kom hem och gjorde just en sådan storstädning en gång om året. Men jag vet inte om jag skulle vilja ha främmande människor som plockade i mina saker....nej det får nog bli som vanligt = en sväng med dammsugaren, torka av golven(vilket det behövs eller inte....vilket tror ni med 4 hundar i huset?!)och så viftar men med dammtrasan lite snyggt, så hokuspokus så är allt dammet borta! Sätter man sedan en vas med blommor på bordet så är det de som alla tittar på och inte på det "andra"...det som jag inte orkar bry mig om.

Man kan alltid göra en sk. Ulla-Brittastädning! (man stoppar allt i kassar och så trycker man in  det i garderober, enkelt och effektivt! Man får välstädat på bara några minuter...sedan får man bara hoppas att ingen råkar öppna ett skåp....