Fredag

Oj, oj vilken stavning....kan ju tro man är i fyllan...eller det kanske man är när man tagit insomningstablett. Ska nog avstå från att skriva inlägg i fortsättningen efter intagande av detta preparat. Nu är jag vaken, har just vaknat efter en dryg timme...kanske två, vet inte så noga. Har målat runt lister och fönster i hallen innan jag la mig och det kändes bra att få göra något som jag hoppas ska vara bra...vet ju inte förrän chefen sett vad jag gjort...JA i det här fallet är det han som är chefen...men bara i detta!!

Ska börja med lite mat, blir nog en paj med något gott så här på fredagskvällen...kan man ha musslor i paj?? Jag får nog kolla ett recept för ovanlighetensskull eller så får jag ta något mer säkert och fylla den med. Tråkigt att laga mat alla dagar, detta att hitta på olika saker varje dag. Helst ska det vara lite nytt för att man inte helt ska tröttna på det. Jag har inte alltid så bra matlust men hullet ger sig inte av för den skull och det är jag glad för...så konstig man kan bli,-)

Glömde skriva att Teopojken var här och hälsade på för några dagare sedan, han är så fin! Inget nytt men ändå...synd om er som aldrig fått se honom. Han och Casper som är lite yngre var här med alla tanterna och kissade av trädgården. Syns att han har det bra med matte Tina och numera kissar han runt i Visby, bara så ni vet OM ni ser en snygg springer-nyklippt och tjusig.

Ni skulle inte tro era ögon om ni såg mig just nu, 2 tröjor+2 fleectröjor och orage hanskar på händerna(Tack Ingemar-de är jättesköna)...NEJ vi har inte datorn ute, men jag fryser alltid så hemskt. Blir väl inte bättre av att köksdörren alltid står öppen kanske, är nog dags att stänga den. Det var visst frost i natt och mina blommor överlevde!! Till natten ska de få täcke på sig.

Ha en trevlig helg! Här ska vi måla och måla och ha trevligt....sen kommer Lina på söndagsnatten, ska bli såååå roligt!!!!!!!!!

Grattis till Nanne och hennes fina höftröntgenresultat A - och sedan apporterar hon fågel, inte illa. Duktig matte och husse!! Träning ger färdighet-ibland!

Torsdagkväll med insomningstablett intagen....

Nu får ni vara beredda på att det kanske blir lite konstiga meningar för jag har ju nämligen börjat somna....det gungar lite hit och dit.... men nu vill jag berätta laite innan jag somnar .
Fick inget riktigt svar på min tumör i pannan idag som vi hoppats. Radiumhemmetsläkare hade dem skyltade men deras röntgenläkare har inte hunnnit granska ordentligt och då ville de inte säga något. Men evt. kommer jag att vara tvungen att ta en vätskeprov ur ryggraden, den vätskan som ligger som skydd runt ryggmärg och hjärnan. De kan göra det i Visby så det är bra....men jag vill inte...inte.....suck!!!!!!!
Tur att min stora snälla duktika dotter kommer hem på söndagnatten och tar hand om sin virriga mamma en vecka...nästan en vecka, Jag/vi blev såå glada att hon ska komma. Trodde inte vi skulle få se henne förrän till jul och det är ju evigheter till. Så nu ska vi till röntgen på torsdag och har vi tur kanske vi kan få hälsa på babypojken i Barlingbo och han storasyster hunden Triss. Skulle vara så kul, Rolf har ju allt sitt slavgöra just nu så han har nog inte tid på ännu ett tag och jag vill gärna se lillen medan han är liten, liten...

Läkaren är alltså oroig över att jag fått en ny typ av tumör i pannan som då OM det är så ska opererras eller strålas bort eller troligen båda delanrna....men allt är så OSÄLERT och har jag tur så är det bara en valig metastas och då blir jag jätteglad!!! Glömde skriva att jag varit till tandläkaren och är nu hel och fin i munnen, så skönt!!

Nu lägger jag in en fin bild jag fick på Ajax som flyttat till Skövde image39
Denna vackra pigga pojke har flyttat med familjen Kerstin-mattanten, Krister-promenadfarbror, Johanna-gosemystjej och Maria-Lektjejen! Alla har sina uppgifter, det låter bra. Ni får väl bjuda på rådjurstek om vi kommer förbi!!!!
image40
Man ska ta alla chanser till träning i olika miljöer och underlag....men ute i vattnet....lite kallt eller?? Klara ger upp och går in men Casper ger aldrig upp så länge matte vill så vill han oxå! Häja på!!!

Roligt var också att Kinna fått "eld" i rumpan och flyger fram på agilitybanan -SUPERKUL!!!!


Härlig med hundar och de lättar upp när man känner sig tung i sinnet. Jag ska nog lägga mig nu innan jag somnar över tangentbordet. I morgon ska jag försöka uppdatera min hemsida lite....kanske är väl bäst att lägga till eftersom jag inte är så superpigg nu i tiden. Kryper nu ner i mitt nya gosiga täcket och sover såå gott hoppas jag tills lilla Kinna kommit. Hon är dagishund här nu och släpps bara in om jag sover, det fungerar så bra.
SOV GOTT!!!!

Onsdagmorgon

Nu har vi en solig dag att se fram emot, här i allafall! Har inte ätit frukost ännu, inte varit nere hos hundarna heller men de har redan varit ute och fått mat av Rolf. De ligger i trappan och väntar på att jag ska komma-alltid lika efterlängtad;-)
Idag ska grannens dotter Marlene hämta någon/några hundar och ta med sig på tur, vi får väl se vem som blir den lyckliga. Sedan så ska Pernilla klippa Teo, skönt för mig att hon tagit över, vet inte hur det hade gått annars. Sen kommer matte Tina med Teo hit + Pernilla och dricker kaffe. Ska bli kul att få träffa min gullepojke igen, är lite tomt utan honom men samtidigt skönt att slippa ha dåligt samvete över för många hundar!

Rolf har börjat sätta upp gipsskivor på väggarna i hundrummet. Mitt torkande av väggar i går blev inget av men kanske idag...en liten stund eller så ska jag dammsuga uppe och ställa i ordning allt vi burit upp för förvaring tills det är klart nere.

Pernilla och hennes kök - jag tycker faktiskt att Kenneth får försöka ta lite då och då...han är ju ung och strark...nu lät jag väl som en riktig "mormor"....men ändå. Förstår att du är trött på att bo på en arbetsplats! Jag hoppas du ska få det klart innan jul i allafall...eller?! Nu börjar Bonnie tjata på mig att jag ska komma ner, bästa att lyda kanske behöver hon eller Dora ut. Ibland säger Bonnie till för Doras räkning-de är så kloka de små vännerna.

Hoppas alla får en skön dag, trotts jobb och annat.

Tisdag

Ja så var det tisdag igen och jag har ännu ett läkarbesök avklarat! Det var i går alltså...läkarbesöket! Skulle få svar på magnetröntgen av skallen, men den var tom eller fylld med skrot...vet inte riktigt vilket men suddigt var det iallafall. De klarade inte att läsa av bilderna här i Visby så nu ska Radiumhemmet få se om de kan tyda vad det är de ser. En lurig tumör i pannan som vi i nuläget inte vet om det är en metastas=bra eller en annan typ av cancer=dåligt. Den har i allafall inte växt sedan bilderna från skicktröntgen i juni och det är ju väldigt bra. Läkaren hoppades att jag på torsdagens telefontid ska få ett klarare besked.

Ska även få min högra armbåge röntgad i samband med att de röntgar bålen troligen i nästa vecka. Armar och ben har aldrig röntgas utan de får leva i ovisshet. Fötterna känner jag fortfarande som fri zon, inget angrepp! De är bara bedövade av cellgifterna och sakta, sakta kommer de tillbak till verkligheten...hoppas inte till värkligheten.

För övrigt så ska jag testa några gamla godingar i tablettväg, Naproxen för att se om de kanske kan ha lite effekt på skuldrornas stickiga värk.

Annars var det en bra dag där vi hann att handla och göra av med mer pengare än vi borde till färg, golv och ett nytt täcke till mig! GOSIGT.... har sovit så varmt och gott i natt. Vi testar om jag tycker detta är bra annars ska Rolf ärva detta och jag köpa nytt eller så ska han få ett likadant och det lutar nog åt det i nuläget.

Så idag ska jag skurar tak, väggar och golv.....i drömmarna alltså! Nej men hoppas kunna torka av lite på väggarna i hallen så kan Rolf få rolla taket där i kväll. Lite vill jag ju försöka göra men inte så jag får mer ont. I morgon ska jag tejpa runt lister och sådant, så ni vet om ni ringer och ingen svarar då kanske jag snott in mig i tejpen eller fastnat i något annat jag borde låtit bli.

Nej nu ska jag gå ner till mina fyrfotade vänner och äta frukost, läsa tidningen och mysa lite i mitt röriga kök!

En av våra vänner fick besked på sina prover i går...hoppas, hoppas det inte var allt för tråkigt. Ring om du vill prata!
L.B och P.Å stressa inte ihjäl er på jobbet!!!!!!!!! Inte hemma heller;-)
HÅLLER TUMMAR FÖR STELLA!!! Värdens vackraste hund...ja, ja det finns väl några till men...ja ni vet!

Lördag

Hej å hå...vilken seg dag, trotts trevligt besök av Åsa. Vi har varit och handlat, jag bar en halv vattenmelon mellan butiken och bilen...fick ont i armarna...otroligt. Sedan skulle jag plocka lite inför våran renovering medan Rolf åkte och inhandlade gipsskivorna till väggarna i stora rummet  men det blev inget med det...ont, ont som inte ville släppa. Men då kom Åsa och jag fick en anledning att avstå och kunde sitta och prata en stund i stället.

Sedan har jag legat och vilat nu i 1 timme och försökt sova, men det går inte så lika bra att gå upp igen. Känner att jag har så mycket jag vill göra, blir stressad av tankarna men sedan orkar jag ju ändå inte göra så mycket som jag vill. Ska ta ner lite småsaker som är kvar i hallen och dra ur spikar ur väggen, det får väl vara dagsprojektet för dagen. Denna renovering kommer att ta tid! Men bara det är klart till jul....

Rolf är ute i blåsten med hundarna och just nu lyser solen, vi trodde det skulle bli regn för det kändes så förut. Ska nog börja med lite kaffe, det är ju aldrig fel när humöret är lite så där. Igår ringde de från onkologen och ändrade min tid på måndag till den 10 sept. och då blev jag deppad över det...jag kände mig överkörd...inte tillräckligt viktig. Att jag ändå ska in för träff med min "vanliga" onkolog räknades inte just då. Hon ville träffa mig och ge mig svar på skallröntgen+ta planerade prover samt ge mig droppet för att stärka skelettet. Ja, ja, aldrig är det bra men nu känns just det bra i allafall för då hinner jag röntga hela kroppen och få svar på det då.

Har ju som jag skrivit tidigare...tror jag... att det nog är dags för cellgifter igen. Men ingen vet något före en röntgen, jag har bara så jäv...ursäkta språket, men ONT i skuldrorna och mitt i ryggen+armar, axlar och en höft. Morfinet är inte tillräckligt på just skulderbladen, en annan typ av smärta. Suck å stön...nu ska jag i allafall få kaffe för det luktar i hela huset så husfar hann före mig! Ska nog tina upp varsin blåbärsbulle till så vi inte tappar hull.

Ha en trevlig lördagskväll!!

Onsdagkväll

Hej igen! Jag är lite seg med att skriva...men bättre någon gång än ingen alls. Nu tjatar en liten ruta om att batterinivån är dålig från tangentbordet så då lägger den väl av rätt som det är. Skriver så länge det gåt. Har nu haft mer ont igen och varken kroppen eller humöret...hör kanske ihop på något sätt;-) har varit något vidare. Drömmer konstiga drömmar och vill helst sova hela tiden om jag fick, men det får jag inte...någon ordning på torpet får det allt vara!

Har flyttat ur alla saker ur hundrummet och några av skåpen har hamnat i tvättstugan över trimningsplatsen i stället för hyllorna där. Blev riktigt bra, nu ska BARA målas om överallt...om jag får som jag vill;-) Brukar dröja, men ska försöka göra lite själv också så kanske det kommer igång. Allt är så nerslitet efter alla år med barn och hundar...framför allt hundar! Man har väl i många fall torkat bort färgen för att försöka hålla rent. Tur man inte tagit svinto för då hade det.... eller...otur kanske för då hade vi varit tvugna att måla om tidigare.

Vill någon göra inbrott här i natt så går det bra! Jag har lämnat öppet i köksdörren för tant Dora drack så mycket vatten och tyckte inte att hon behövde gå ut och kissa så förhoppningsvis vågar hon sig (har fått dåligt mörkerseende...tror vi)ut och kissa i stället för hundrummet. Känns inget vidare att slipa trägolvet som finns under plastmattan där inne för att hon sedan ska använda det som toalett. Men vi får väl göra någon typ av avstängning nattetid i allafall.

Jag funderar på om vi kanske ska sätta i en lucka i köksdörren så att de kan gå ut och in själva. Är det någon som vet om det släpps ut mycket värme genom en sådan? Då kan man stänga köksdörren när man är borta och de kan gå ut och in som de vill-skulle kännas bra för dem och oss. Risken är väl att Kristinas knasiga katt går in där, men har han tur hinner han väl upp på köksbänken! Han har inte förstått att han inte är önskvärd här (av hundarna)och att han kanske riskerar livet...vet inte om de skulle göra honom något men säker kan man inte vara.

Nej nu gör det allt för ont att sitta här (i skuldror och där i mellan) så nu lägger jag av före tangentbordet. Tack för tipset Kattis om en blogg. Finns det verkligen ingen som läser min blogg som har samma sjuka som jag?? Svårt att hitta något om någon annan men tänkte att det kanske är någon som läser som har erfarenhet. Nej nu brinner det i axeln också. Ha dé!!

Torsdag

Nu känner jag mig lite lugnare fast jag inte vet ett dugg mer, men så är det i allafall och det är väl viktigast. Doktorn sa väl ungefär vad jag kunde vänta mig - inte så mycket.

Kanske har det satt igång igen men det kunde också vara hormontabletterna som ger mer ont. Östrogenet har till viss del en positiv egenskap på leder och därmed även lite smärtlindrande och när det då tagits bort från min kropp så blir det natuligtvis lite upp och ner-jag håller på att bli man...får skägg och basröst..eller det sista vet jag inte men definitivt det första...inte så kul, funderar på silvertejp...kan det inte vara lika bra som vax?! Någon som har tipps kan ju få dela med sig;-)

Benhinnorna är också irriterade av någon anledning -jag är jätte öm överallt. Sedan är det då vissa ställen som värker och bränner och det är dessa som göra mig nervösast...och de stämmer också med var mina kända tumörer sitter. Har haft ont bak i huvudet och där fick jag veta idag att det finns några tumörer, ständigt nya fast ändå inte nya för de har funnits på sista röntgenbilderna - men det är som vanligt så att jag inte vet hälften, kanske lika bra vad vet jag.

Sedan pratade jag med henne om detta med alla goda vänners välmenade positiva berättelser om olika behandligar som folk blivit botade med allt från vitaminer till ...ja allt möjligt och omöjligt. Jag känner mig så negativ när ni berättar och jag säkert inte låter särskilt entusiastisk men nu sa jag -Finns det något för mig?? Har ni verkligen inget annat som jag kan prova, typ benmärg, stammceller eller något annat. Men alla säger samma sak varje gång jag frågar -Har man fått en "metastascanser" så blir allt mycket svårare. Hade jag haft skelettcanser som ursprung så hade det varit en helt annan sak. Då finns det många behandligar att ta till och då hade det säkert gått att bota men inte nu...det enda de kan göra för mig är att hålla det tillbaka, försöka bromsa. Så tyvärr kan jag bara hoppas på att min kropp är snäll och tålig. Det är bara den som kan bestämma hur långt liv jag får med hjälp av cellgifter som jag hoppas ska fungera länge. Hon hade aldrig hört om någon som blivit frisk i mitt tillstånd men däremot flera som fått ganska många år med hjälp av cellgifterna och hormon. Hur många år de brukar få vågade jag inte fråga men det är väl som de sagt förut, allt mellan 1-10 år.

Det var i allafall bra att lungan lät bra, bara lite vätska i den ena. Det kan man ju tyda som att hormonet fungerar för annars hade det säkert varit sämre. Så lite eller mycket lungare känner jag mig och jag är glad att hon hade tid med mig idag och just det kände jag att hon gav mig TID!! Trotts att hon säkert hade supermycket att göra så märktes det inte -såå skönt!!

Efteråt pratade vi med en man som var lite pratsjuk och fick sin första cellgiftsbehandling, han upplevde det som att han inte fick reda på någonting...han var vilsen och rätt ensam i sina funderingar. Jag önskar jag kunnat prata längre med honom, det enda jag kunde göra var att svara på några funderningar han hade och så uppmanade jag honom att fortstätta fråga. Fråga, fråga...ibland blir de säkert trötta på mig och alla mina funderingar på både stort och smått - men frågar man inte får man inget veta!

Det känns som om jag är väldigt ensam om just denna sorts canser. Finns det någon som läser detta och själv har eller har någon anhörig med något liknande skulle det vara kul om du skriver till mig.
min e-post: ub@kennelrindi.se

Nej nu väntar sängen som har nytvättade lakan, då är det alltid extra skönt att få krypa ner. Ute är det blåsigt och lite regn...skönt sovväder.

Ha en skön helg med mycket frisk luft oavsett om den innehåller regn eller sol.
Glömde skriva att jag ska röntgas igen för säkerhetsskull så snart som möjligt-slarviga är de inte på onkologen!

Onsdag

En ny dag ett nytt liv...ja det kan man ju drömma om i allafall;-) Jag mår bättre i psyket idag, mycket bättre och ännu bättre när Pernilla(Marwin & Puma) hade varit här. Sedan var det lite trög engelsk deckare...Pie...Pei...ä PRO eller va fasen det är han heter, är inte så bra på franska. Han den lilla gubben "pingvinen" med mustachen och då menar jag inte Chaplin! Ja, det jag ville säga var att jag mår bra av lite engelsk deckare men han är t.o.m för trög för mig=många tycker engelsk deckare är trögt. Fick stoppa in lite RunWay eller vad det heter (på 3:an, en designertävligen) i reklampauserna.

I morgon ska jag, vi(Rolf åker med mig) till min snälla doktor...hoppas hon är snäll i morgon också. Jag är lite...mycket nervös för att hon ska säga att det inte funkar med hormonet, att vi måste sätta in cellgifter igen. Men är det så så är det bara att ta, det bästa är gott nog eller vad det heter.

Nu tänker jag gå till sängs och fundera på hur jag ska placera rosetterna(vinnarrosetter från utställningar)som jag rivit ner från väggen i hundrummet. Ska nog välja ut de finaste och de roligaste-minnena alltså- och sätt upp bara dem...vilka det nu är, blir svårt. Tur vi inte ställt ut så mycket för då hade det blivit ännu svårare, tänk de som vinner hela tiden de kan aldrig rensa på det viset. Stora problem i en liten värld - Go natt!!!

Tack för  gulliga sms idag!! Det värmer.

Tisdag

image36
Ännu en dag med ont och hen hel del depptårar...man kan undra var alla tårar kommer från och ibland fattar man heller inte riktigt varför. Eller jag förstår väl varför kanske men inte varför så många och varför ger det sig inte...fast till slut orkade jag inte mer utan tog en stesolid(lugnande)och sov en timme och när jag sedan vaknade till kaffedoften och att det snart var dags för Midsomer så kändes det mycket bättre.

Jag har fått tid hos min onkologläkare på torsdag och det känns rätt skönt även om jag väl hade hoppats på att de skulle säga att allt var normalt...bara en vanlig biverkning...eller något sådant. Men, men det betyder ju inte att de ska avbryta hormonbehandlingen, att den inte fungerar bara för att jag fått mer ont det kan ju faktiskt vara så att jag bara har blivit mer känslig för smärtan och behöver höja dosen på morfinet....även om jag innerst inne inte tror på det så kan jag ju försöka intala mig det...suck.

Det onda sitter i hela kroppen men värst i skuldrorna och mitt i mellan i ryggraden...inte bra, det vet jag. Men jag vill inte gnälla och klaga, se negativt på det hela men ibland är det svårt och då brister det inuti ...tårarna bara kommer. Jag vill att detta ska vara en glad blogg inte en som man går in och blir deppig på men samtidigt så vill ni ju veta hur jag mår och då är det väl lika bra att jag säger sanningen här...inte alltid i telefon, för det orkar jag inte.

Troligen är jag extra blödig nu pga. att en valpköpare dog nyligen pga sin cancer och en uppfödarkollega lika så, det gör att man tänker ännu mer på döden, allt kommer närmare. Jag tänker inte dö ännu på länge men det hade nog inte de heller tänkt. Vi har en annan vän som också är sjuk, han har inte heller fått några goda prognoser på senaste tiden och det är också sänkande.

Jag önskar att alla skulle vara friska och lyckliga!!! Ni som har förmånen att få vara det, njut av det, tänk inte bara på att gneta och spara för att ni ska sen... FAN gör det NU, LEV NU det är ni fasen skyldiga er själva och dem runt omkring er. Vi finns här för att LEVA inte jobba halvt ihjäl oss för att kanske kunna njuta några år på slutet. Det finns de som sliter hela livet på ett jobb som de kanske inte ens trivs på för att lägga pengar på hög, se dem växa...tror ni att ni får ta dem med er sen eller?? De som förhoppningsvis blir glada är de som får ärva er, men jag tror de skulle vara ännu gladare om de visste att ni levt ett skönt liv medan ni levde. Men alla får naturligtvis leva som de vill, det finns ju faktiskt jobb som gör människor lyckliga och då kan man väl inte säga att det är fel att jobba heller. Vi får väl alla göra vårt bästa av den stund vi har här på jorden, för den är ju trotts allt väldigt kort i det stora hela.

Lägger in några bilder till på vackra blommor från mina krukor så ni ser att jag inte bara deppar! Det finns lite glädje även här och tillsammans med goa vovvar och vackra blommor måste man ju bli glad eller hur.image35

Nu ska jag lägga mig och lyssna på ännu ett "sagoband" som är en skiva men skit samma, snurrar runt gör det hur som helst.
image34
image37image38 Gänget väntar på matte ska komma in igen! De gör mig lycklig varje dag och så även min kära man och mina gulliga barn...så tyck inte jätte synd om mig...bara lite;-)
Glömt grattulera Marie och Gunnar som gift sig i sommar!! GRATTIS.

Tack till Kristina och Kent som tillsammans med Ivar och Sanna ordande en jättetrevlig grillfest i lördags som jag faktiskt orkade vara med på....kanske är det lite av den som gör kroppen extra öm även om jag vilade lite ibland...
Ni som inte fått helstekt lamm har gått miste om något väldigt gott -smakar inte kofta som en del fortfarande vill påstå.


♥Till Marianne: Det är inte Nemos fel att jag mår sämre även om han var en tjurskalle med öronrenset. Var så roligt att få träffa den trevliga lilla killen, han är lika go som släkten i övrigt. Omöjliga att inte älska!

♥Jag tycker Kitty och Pernilla ska bestämma sig för en gemensam tävling i höst så kan Kitty komma hit och hälsa på samtidigt!!

Äntligen!

Nu är det tyvärr vardag igen och jag ska försöka komma tillbaka även på bloggen. Har gjort allt för att det inte skulle bli vardag igen men nu får jag väl ge upp för alla andra verkar ha gjort det. Semestrarna är slut för de flesta och jag måste inse att det är dags för röntgenbesök och annat jobbigt...som hinner i kapp mig.

Jag hade skrivit ett långt inlägg om ditt och datt men allt försvann så nu blev det väldigt kort i stället. Jag har ont, ont och ont men kanske beror det på hormonet jag äter...typ biverkning eller något. Ska ringa till onkologen och höra vad de tror, jag blir lite orolig att det är något som är fel. Kanske ska det vara så här och då oroar jag mig i onödan, behöver kanske bara lite mer morfin och så mår man fin, fint...eller något ditåt. Lägger in lite bilder från idag så får ni se röda pelargonior och min fina blomma "Sissi" som nu slagit ut så fint efter att vi länge väntat och väntat på vad det skulle bli. Ha de! Ska försöka skriva lite oftare nu framöver!!image30image31image32image33