Hela resan för den som orkar...

Oj så var man äntligen hemma i sitt eget, så skönt. Det är nog första gången jag varit borta och inte kan säga borta bra men hemma bäst - Den här gången blir det bara HEMMA BÄST!

Det har inte gått någon större nöd på oss men vi hade otur med hissen där vi bodde och satt fast flera gånger. Nu får ni som inte vill läsa om hur det gick till att få strålbehandling kolla något annat för här kommer en berättelse om hela våran tur och den är lång!


Vi åkte som bekant förra måndagsmorgon från Visby kl.07.00 och redan på flygplatsen började det med att Kristinas "boardingkort" var borta men hon släpptes på ändå. Sedan åkte vi med taxi från Bromma till SöS=Södersjukhuset där vi fick lov att ställa allt bagage i informationen eftersom de inte hade några skåp att låna ut. Vi gick till kafeterian och fick oss en macka och kaffe. Vi hade tyckt på flyget att mackorna var dyra, men nu insåg vi att det var de inte för här kostade de en halv gång till...hemskt. Men gott var det och lite får man ju kosta på sig när man är på tur. Sedan letade vi oss bort till "strålningen " där vi skulle vara vid 10.00 och där fick jag lägga mig på en brits och det var en massa människor, sköterskor, läkare flera stycken och minst en fysiker som böjde klämde och tittade...armen var i centrum om man så säger som den aldrig varit förut. Den flyttades och vreds...säg till om det gör allt för ont sa de hela tiden och jag sa -Ja, det är ok, för lite får man väl stå ut med. Men när de tryckte och klämde på den blev jag nästan illamående men hur ska de kunna veta vad som blir bäst om de inte får göra så?? Det tog en ganska lång stund så gick alla ut ur rummet och en röntgenbild togs för att se om de lagt den i rätt läge för att få med allt som skulle strålas. När de var nöjda med allt detta så ritade de på armen och det skulle inte tvättas bort utan sitta tills veckan var över.

Efter detta så fick vi gå på lunch och det gjorde vi. Jag var riktigt hungrig för en gångs skull. På förmiddagen hade jag ätit en stor macka och nu åt jag nästan upp en portion med kycklingfilé - det är inte vanligt att jag känner mig hungrig men det gjorde jag då.


På eftermiddagen vad det då dags för första strålningen. Vi satte oss i väntrummet och väntade å väntade... de hade sagt att jag inte behövde anmäla mig på nytt när jag kom men för säkerhets skull gjorde jag det igen. Vi fortsatte vänta, en kille kom och sa att de var försenade med minst 30 min pga.datafel. Ja men det var ju inget att göra åt, bara att fortsätta vänta. Vi satt och Kristina tyckte att nu fick jag allt ta och säga till för det var nu över 1 tim sedan jag skulle varit inne men ingen verkade se mig, alla andra fick gå in men inte jag. Så till slut gick jag och frågade -Oj...är det du som är från Gotland sa killen, såg generad ut och försvann iväg och någon minut senare kom en tjej och ropade in mig. Hon bad om ursäkt att det dröjt men hon hade inte sett att vi kommit och då passat på att gå på lunch!  Snäll som jag är så tänkte jag att varför bli arg, nu är hon mätt och glad, det tjänar jag ju ändå på eller?! Hon var så gullig och gick igenom allt som skulle hända. Hur det går till att få strålning-en mycket förenklad verson. Allt om futoner...fytoner...eller vad det heter och vad som händer. De "släpps lösa" i denna stora maskin och sedan riktas de in och samlas ihop och skickas ner mot min arm och bränner sig genom huden-som en superkraftig soldos- in i benet där de gör så att delarna som är cancersjuka dör och det blir ärrvävnad som gör att benet blir starkare.  Detta görs för att de delar av skelettet som är "kexartade" alltså lätt kan gå av ska kunna hålla lite bättre.

Tyvärr är det inget alternativ på ett ben som jag och läkarna här hoppades på enligt den läkare jag träffade där uppe och de vet nog vad de pratar om, det är ju deras specialområde. Jag fick också reda på att jag inte får sola armen mer utan ska alltid ha solfaktor 30-50 på + en långärm över hela armen när jag är ute i solen. En kille sa att jag aldrig skulle sitta på en strand och sola så mer för det var inte bra...(det vet vi ju alla att det inte är bra för någon men ...skönt)Tjejen var inte riktigt lika hård, hon sa att bara jag hade armen övertäckt ordentligt var det inget farligt. Farligt var det inte annars heller mer än att jag har en hud på armen som är extremt solkänslig nu efter strålingen, den bränns superlätt och då får jag väldigt ont av det. Sedan kommer jag att få ont, oftast ökar smärtorna kraftigt inom de första 14 dagarna men det kunde också vara så att det inte kom förrän efter kanske 10 dagar och sedan varade någon vecka. Det fanns inga regler, allt var "normalt" och jag skulle inte bli orolig. Armen kommer också att svullna men hur mycket var också väldigt individuellt så det kommer att visa sig. Lite svullen är det nu men inte värre än att vanliga tröjärmar är okej.

Här ser man själva strålmaskinen och min påmålade arm med det område som skulle strålas.

Jag kan väl säga att jag haft min första smärtupplevelse...när jag sov idag, en annorlunda och våldsam smärta... ska det vara så ett längre tag då blir man nog galen.

När så denna information var klar var det dags för första behandlingen. Den var lite läskig det ska villigt erkännas. Fast jag kände mig avslappnad och jättetrött så fick jag ändå näst in till panik när de gick ut och tände ljuset...för de tände en stjärnhimmel för att kunna se mig på deras monitorer. När de baxat,  knökat, puffat och duttat rätt med kuddar och dynor så armen låg i rätt läge fotade de den och gick ut ur rummet för att starta första behandlingen. Jag skulle sparka med fötterna om jag ville något så avbröt det.

Så var det dags...det skulle inte kännas något och det gjorde det inte heller eller...jo, det brände...eller sved eller...kändes det inte i bröstet som  låg närmast....jag kände hur paniken steg och mycket han jag tänka innan de ca. 10 sekunderna var över.

DET GJORDE INTE ONT!!!!!! Det känns absolut ingenting. De efterföljande dagarna var strålningen gjord på max 10 min ibland snabbare. Själva strålningen tog ungefär 10 sekunder från ovansidan och ytterligare 10 sekunder från undersidan. De snurrade maskinen som skickade ut strålningen så den hamnade under min arm och så fick jag en dos där också. Detta upprepades i 5 dagar och jag fick lite mer ont efter 2:a gången och det svullnade lite.


Sedan skulle jag på en scintigrafiröntgen också på tisdagen var det bestämt men på måndagskvällen hade jag fått ett meddelande på svararen + att en läkare ringde då på kvällen för att kolla att jag hört meddelandet -Jättegulligt tycker jag, omtänksamt- att röntgenapparaten var trasig och hon lovade att kolla om det gick att fixa en ny tid till mig under veckan. De skulle göra allt de kunde för att få till det så jag inte skulle behöva åka en gång till bara för det. Någon dag senare fick jag en tid på fredagen och då blev det ombokning av flyget och bilen som skulle hämta oss på Karolinska sjukhuset för transport till Bromma flygplats. Som tur är har vi Toni på reseservice i Visby som kunde fixa allt till oss så vi slapp att krångla med allt detta själva. Hon ombokade och fixade så vi fick ett senare plan på eftermiddagen i stället som vi lugnt skulle hinna med. Sedan kunde vi slappna av vad gällde detta.


På Scintigrafin var jag redan kl.08.00 för att få en injektion med ett radioaktivt ämne som söker sig ut i hela skelettet och gör att det lyser grönt.  På de ställen där det sitter tumörer lyser det extra mycket grönt och det gör att de kan se alla små, cancerceller som gömmer sig i skelettet. Det var i första hand benet de skulle se efter hur det såg ut och om det var svårt att se skulle de göra en kompletterande röntgen där för att se bättre medan det fanns kontrast ...eller vad det heter kvar i skelettet. Men det behövdes inte och det gjorde att vi trotts allt var klara lite tidigare än de  hade räknat med.

Hon som gav injektionen var en hejare på att hitta rätt ådra som höll. Hon använde sig av en "butterfly" som var en speciell sorts nål som inte behövde in så långt, fattar inte varför de aldrig använt en sådan här...men det kanske inte funkar till allt.


Sedan fick vi gå på lunch fast vi hade en sista strålning att klara av så SÖS först så det var att beställa taxi och åka vidare dit.
Där han jag knappt komma innanför dörrarna förrän det var min tur. De gjorde en sista strålning och sedan var jag klar med det. De var jättegulliga som vanligt och det måste jag säga att ALLA som vi träffade från tjejerna i luckan till dem som skötte alla undersökningar var jätte trevliga. Det gäller både på SÖS och Karolinska.

Värre var det med taxichaufförerna, de är inte världens trevligaste. Kommer från alla hörn av världen och man får väl säga att de buttraste är svenska äldre gubbar som alla luktar tobak...rök. Jag satt alltid fram och försökte prata lite men om de inte fortsatte av egen fart fick det vara. De flesta pratar om man bara börjar prata med dem men vissa invandrare har väldigt svårt med språket och mitt namn är väldigt svårt. Jag hette Olle flera gånger...och när man ringde för att beställa bil så förstod de inte vad man sa, det var jobbigt. En invandrarchaufför han skrattade och sa att det är inte konstigt det blir fel när de lägger bokningen i Moldavien....och så skrattade han! Tror han tyckte alla andra var pinsamt dåliga på språket, han ville nog inte se sig själv som "en av dem" vilket han nästan inte skulle heller för han var nog den trevligaste av dem alla under veckan. Det fanns någon till men de var lätträknade.

De ville inte hjälpa Kristina med rullstolen, den tycket de att hon skulle ta hand om... En av dem fick nojja när han fick se att det var hundhår på sittdynan, han var nämligen allergisk mot husdjur. Sedan hade han en plasthandske på sin högra hand och höll den högt, växlade med vänster och vred ratten med bara vänsterhanden. Jag frågade om han skadat handen?
-Nej Du förstår jag är mycket speciell person. Jag är allergisk för husdjur och plast, handen blir röd. MEN tål du plasten med andra handen då..? Det var konstigt tyckte jag...inte tänkte jag då på att det var en plasthandske han hade satt på sin sämsta hand... den som inte alls tålde plast...en tättslutande plasthandske...hm...  Tror vi att han var hypokondriker?? JA!!


Hotellet eller som vi efter några dagar fick vänja oss vid vandrarhem...Zinkensdamms vandrarhem, där bodde vi. Jag tyckte det var fint, Kristina var mer kräsen än jag...hade lite mer erfarenhet av hotellboende. Jag fick lite gammal Varvsholmskänsla, alltså lite nostalgikänslor. Det var mysigt där tyckte jag MEN de hade en jävla hiss! Det var faktiskt en katastrof lindrigt sagt. Det börjar med att vi åker upp med våra väskor, hade noga ställt oss innanför den gula linjen så att inget skulle vara fel och så stannar den när det är 50 cm kvar till rätt våning. Jag puttar på dörren och den går upp så jag får panik och kliver ur. Dörren går igen och där sitter nu Kristina kvar med rullstol och all packning. Hon ringer och ringer på nödsignarlknappen men ingen kommer och när vi varit där i ja...säkert en kvart så kommer en man i korridoren och jag säger -Är du hissmontör? Nej tyvärr svara han. Men han lovar skicka dit någon från informationen. Jag kunde ju inte gå eftersom jag inte skulle orka ta mig upp för den branta långa trappan om de inte fick igång hissen.

Det kommer en kille och en tjej efter en stund och de får till slut upp hissen till rätt våning och Kristina kan komma ur. Då håller killen värsta talet om att hissen inte bör användas för det är inte meningen?! ...Va?! Varför har ni den då om ingen ska få åka i den... NU ljuger jag det var ANDRA gången vi satt fast som han håller talet. Första gången är det bara en som får upp den till rätt ställe och vi kan lyckliga gå ur, i tron att detta är en enda gångshändelse...oj vad vi bedrog oss.

Det var bara början...på en lång hissvecka! Den sista kvällen har vi köpt jordgubbar och ska efter att jag vilat en timme ta rullstolen ner till stranden som vi upptäckt på en morgonpromenad finns bara en liten bit där ifrån. Det är så härligt väder, vi har även köpt macka och juice så vi ska ha lite mysigt som avslutning på resan. Men när vi kommer helt slut till hissen så går den inte, den går inte att få ner. Jag är så trött att försöka sig på trappan som är brant och 20 steg lång är inte tänkbart. Flera andra kommer och ska upp till andra våningen, många äldre som släpar på packning vill också använda hissen men den är helt strömlös.
 Tidigare på dagen hade vi träffat Lotta som är Kristinas dotter och lille glade Harry med mamma och pappa för en trevlig fika med bakelse...eller jag fick nöja mig med en biskvi..känner du igen dig BF?! Allt annat var det nötter i som jag tyckte såg gott ut.

Kristina hämtar en kille som är jättesur för att vi måste ha den. Varför har vi inte sagt till att vi ska ha ett handikapprum?? Men det är ju inga problem bara hissen funkar svara vi. Han springer upp och ner med sin skruvnyckel. Vi orkar inte sitta och titta på honom utan åker ut i lobbyn där vi sätter oss att vänta. Han kommer efter en stund och säger att han gett upp. Vi MÅSTE ha hissen för att komma upp annars får ni ge mig ett rum här nere! Det går inte för det är precis fullt, finns inget rum kvar. Jag är nu så slut att jag känner mig illamående och snart måste jag lägga mig på golvet. Jag har börjat skaka och det sprider sig i resten av kroppen. Tårarna börjar rinna och tjejen i intjeckningen får panik...hon kommer på att det finns våningsängar i väggen på konferensrummet. Jag brukar normalt inte ta till lipen så fort jag inte orkar med min jobbiga kropp men det finns en gräns som inte får överskridas för då brister det.... Hon bäddar en sådan åt mig och jag får äntligen lägga mig! Det var en skitjobbig upplevelse, helt i onödan om de inte varit så jävla snåla med sin hiss.

 Här ligger jag i våningsängen i konferensrummet och väntar på att jag ska få komma upp i min sköna säng som kändes som rena rama tempursängen efter några timmar på denna stenhårda bädd.

Hade de tagit dit en hissmontör tidigare och fixat den så hade detta inte hänt och de hade sparat sina dyra kostander som det nu innebär att ta dit en "akutmontör" som kommer med 17 olika bälten med verktyg på sig(enligt Kristina). Jag slutar skaka efter en timme och vi äter våra jordgubbar liggande i konferensrummet i stället för vid strandvägen som tänkt. Tjejen som jobbar är jättegullig och erbjuder mig vad jag vill men jag vill inte ha något...jo en flaska vatten.


Efter 2 tim kommer vi äntligen upp på rummet. Kristina får boka taxin till morgonen därpå (jag var så slut att allt som födesedata och namn...på mig själv alltså var borta)och vi skrattar så vi nästan ...bara nästan kissar på oss. Ni vet ett sånt där övertrötthets -skratt som bara känns så skönt. Man skrattar och skrattar åt allt elände för varför ska man gråta det blir man inte gladare av eller hur! Jag är så slut och kryper ner i sängen på en gång jag kommer in på rummet. Kristina packar väskan åt mig och jag gör om det lite senare...men det behöver ni ju inte berätta för då var hennes arbete i onödan...


Så var vi då framme vid sista dagen och vi hinner äta en okej frukost även om det är lite nervöst för med våran otur kommer väl inte taxin som vi beställt. Kristina har tidigare på morgonen hört en man vara upprörd över att hans taxi inte kommit så vad ska det då bli med våran tur...otur. Alla andra dagar har taxin stått där i god tid men naturligtvis inte nu. Jag tar upp telefonen och slår numret, får svar och DÅ kommer den!

Vi kommer i god tid för den rusningstrafik som normalt finns vid denna tid uteblir...konstigt. Vi kommer alltså i god tid och när jag anmäler min ankomst i luckan på avdelningen så säger hon att du kommer inte att hinna med ett flyg som går redan 14.00 inte en chans!

Här sitter jag och bokar taxi på SÖS

Då känner jag paniken komma igen, hur ska vi nu kunna lösa detta. Ni måste boka om till ett som går tidigast 16.00. Inte har de öppnat på reseservice så här dags, jag vet ju inte hur jag kommer att kunna ringa och ordna med detta. Tur man har kontakter, ringer hem till Toni och ber henne om hjälp och tack vare att hon är en ängel så fixar hon allt för oss! TACK SNÄLLA för all hjälp.

Sedan löper det på som på en räls, allt flyter som aldrig förr. Alla är så gulliga och vi blir behandlade med förtur hela dagen - så skönt. Hemma i Visby landar vi i regn, eller rättare sagt det har regnat. Rolf är på plats för att hämta oss i "kenneltraktorn" sen är det raka vägen hem. Hem till två mycket glada hundar, Bonnie skrattar och busar som en valp! Det är roligt att vara uppskattad och efterlängtad.

En sak som ni alla ska veta är att vill ni leva länge ska undvika är stress! Det finns nog inget som bryter ner kroppen så snabbt som det. Gör allt för att slippa hamna i detta läge, det är svårt att komma ur om man hamnar allt för långt in i stressträsket! Min kropp är i konstant stresstillstånd pga smärtan och det gör att så fort jag lägger till nya saker eller bara fler saker än vanligt tar all energi slut-hjärnan stannar till slut....det blir bara tomt.

Jag försöker smita från stressen och landar i soffan med ett fat glass och ett glas smultron som en snäll Susanne lämnat till mig! Gud så gott...finns inget i världen som slår dessa gudomliga bär. .Rolf får lite han också! Delad glädje är ju dubbel heter det så vi tror väl på det och delar med oss....


Snart

Snart kommer det lite mer om min resa med bilder så ni får veta hur det går till när man får stråling och röntgas...men inte på vanligt sätt. Jag har varit så trött efte hemkomsten att jag inte orkat skriva. Det är en massa bilder som ska gås igenom också och det gör sig inte självt som bekant. Men snart, kanske i kväll eller i morgon. Har börjat skriva men det blir lite snurrigt, ni får nog läsa samma saker om igen ni som läst tidigare...men det får ni stå ut med.

Jag har i alla fall inte så mycket mer ont ännu men det kommer väl. I går mådde jag skit när kvällen kom, men sov ända till 11.oo idag och sedan en stund på eftermiddagen igen så nu kan jag väl inte somna när jag lägger mig FAST jag är jättetrött...men hoppas det går-behövs uppenbarligen för så fort jag somnat sover jag hur länge som helst om ingen väcker mig. Så välkommen in och kolla typ...i morgon igen eller när du har lust. 

onsdag

Ett litet inlägg kommer här. Soligt och skönt för första dagen i den stora staden.  Vi skulle ha sovmorgon men jag var vaken redan vid 06.00, försökte sova men gick inte...lyssnade på bokskiva men tillslut bestämde jag mig för att gå upp och fixa till min stela kropp inför dagen. När det var klart skrev jag ett sms till Kristina för att kolla om hon var vaken och på hugget för frukost - det var hon.

Vi åt en god frukost och avslutade med kaffe och frukt ute i solen -så skönt!!

Nu har vi åter åkt med taxi till SÖS som Södersjukhuset kallas för av alla här och den resan var riktigt trevlig. En glad utländs taxichaufför, jag sa till honom att han var den trevligaste av alla vi åkt med och då blev han ännu gladare! Man måste ju tala om för dem vad man tycker....även om vi inte direkt nockat de otrevliga, även om man haft lust ibland....nästan.

Sedan in till strålingen som numera tar typ 5-10 min så är det klart. Efter detta landade vi i biblioteket för att se om det fanns lediga datorer och det fanns det som ni ser.

Efter detta ska vi ta bussen för att kolla om jag överhuvudtaget kan åka buss med min onda kropp. Det gäller att testa allt så vi vet för senare resor i framtiden. Vi har bestämt oss för att ta buss ner till stan och därifrån taxi till hotellet, kan inte kosta så himla mycket...hoppas vi.

Idag när solen lyser kanske man kan hitta en glass med chokladsås någonstans...om inte så har väl McDonalds glassar i massor såg det ut som igår när vi gick förbi ett ställe...men då höll jag på att frysa ihjäl-inte läge för glass!

Vi får väl se om det blir något mer skrivet här innan hemresan som vi har bokat om lite senare på fredag eftersom de nu fixat en röntgen åt mig då. Den första tiden jag fick sprack för apparaten gick sönder, men de var snälla nog att stoppa in mig i en liten...liten lucka(måste varit ganska stor annars hade jag inte gått in)för att jag skulle slippa åka en gång till bara för det. De är så hjälpsamma bara de kan och vill....

Rapport

Hallå där! Här kommer en liten kort rapport från storstaden. Allt har gått bra hittills även om det började lite knas med att Kristina tappade bort boardingkortet..bording..nej vad heter det?! Skit samma ni vet vad jag menar. Så de drog ut mig i rullstolen och fortsatte leta efter hennes kort men gav som tur är upp snabbt och lät henne gå ombord ändå. Ingen i världen kan gissa var vi senare på dagen fann denna mystiskt försvunna papperslapp...i min luva! Hon hade lagt det där medan hon drog skärpet ur byxan för att det tjöt om henne...metallspänne. Sedan gick allt bra, jobbigt men bra. Jag blev inritad var på armen de skulle stråla och senare på dagen gjordes så första strålningen. Det var lite otäckt men gjorde inte ont. Jag ska skriva lite mer utförligt om allt senare så de som ska genomgå samma sak någon gång får veta hur det går till på RIKTIGT vilket jag tycker är konstigt att ingen kunnat beskriva för mig. Men man upplever allt så olika så det är väl därför.
Apropå olika upplevelser så kan vi bara se på Kristina och min uppfattning av vårt boeende. Jag tycker det är toppen fint, men hon dammigt och si så där med mycket...men hon har mer att jämföra med än vad jag har och det kanske är det som gör skillnaden. Jag har knappt behövt bo på hotell i mitt liv så därför har jag inte heller så mycket att komma med. Här har man ju mest koll på vandrarhemsstandarden! Den kan jag ha åsikter om!

Men nog om detta, vi kom till hotellet efter en mycket lång dag som började redan 04.00 och när vi var på hotellet hade klockan hunnit bli 18.00 och jag var nästan medvetslös av trötthet. Då ska vi ta hissen upp till andra våningen och den fastnar...när jag öppnar dörren är det 50 cm tröskel uppåt....jag får panik och säger -JAG går ur!!! Kvar blir stackars Kristina som försöker få hissen upp eller ner men den vill inget och nu går det heller inte att öppna dörren!
Jävla skit!!! Där står hon i en pyttehiss med 2 väskor och en rullstol + en kärring utanför som inte vågar gå ner för trappen efter hjälp för då kommer hon inte att orka gå upp igen OM inte hissen går att få igång. Tryck på nödlarmet säger jag och hon trycker å trycker men ingen kommer. Tillslut kommer en man som jag genast är på - Är du hissmontör?? NEEj skrattar han och lovar rapportera till receptionen. Så efter ytterligare några minuter kommer någon och börjar rixa med hissen och den lossnar så hon kan äntligen få komma upp och ur!

Var jag slut innan så inte blev det bättre av detta. Vi träffar Kristinas båda döttrar och äter på hotellet tillsammans med dem. Sedan somnar jag helt utmattad och sov ganska okej en lång natt.

Idag har vi varit och studerat storstan via rullstol - INTE ROLIGT! Åkte tunnelbana till T-centralen och gick sedan en vända runt i olika affärer men man ser inget ur rullstolperspektiv, det är inge kul alls och gå orkar jag inte heller när det blir så mycket. Åkte en massa olika hissar för att komma till rätt ställen och olika plan...ÄCKLIGT!! Ni kan inte tro hur snuskiga människor det finns. De använder hissarna som toa! Det låg till och med en bajshög i en av dem....man tror inte det är sant...men det är det. Jag vill aldrig göra om denna resa till T-centralen. Nu sjunger en liten svart kille en härlig utländs sång för oss här på sjukhusbiblioteket -härligt med barn!

Blev inte så kort men ni vet hur jag är...svårt för det lilla korta skrivandet, det blir lätt långt och ibland för långt ....och nu går Kristina och ska läsa vad jag skrivit...bäst vi går!


Så var det dags

Nu är väskan packad, den här helgen är det inte jag som är packad utan väskan....fast jag skulle nog faktiskt gärna byta...med väskan alltså!
Lite ont i halsen, gör mig orolig, har gurglat med molkosan-inte gott...eller hur Carina;-)...men bra så jag hoppas och tror att det ska vara borta i morgon.
Helgen har varit lugn och trevlig. Mona och Leif var här i går och fixade en god middag! Det är inte illa när gästerna kommer och jobbar!! Men jag börjar bli van med att andra tagit över köket och jag sitter på soffan och tittar på. För några år sedan hade jag ALDRIG kunnat göra så men nu orkar jag inte och det känns helt okej...tänk så utför det kan gå.
Fast i bland ser jag det som att det går framåt, man ska kunna ta hjälp när man behöver och nu behöver jag så då tar jag gärna emot det jag kan få.

Snart är det världsutställning för alla hundar och jag orkar inte vara där! Fy så tråkigt, hoppas det finns de som har kamera och fotar alla både snygga och fula hundar i springerringen. Åååå va skit att det inte går men efter att ha läst om hur människor och hundar ska slussas in från olika uppsamlingsställen - Ja då var det bara att inse att det inte är något för en som behöver rullstol med sig. Men som sagt....Kitty(som har ny kamera)och Tina som också brukar vara duktig med kameran + några Finska tjejer som brukar vara väldigt flitiga med kamerorna....jag hoppas på er!

Såg att min gamla kompis Barbro hittat till min blogg-Välkommen!! Det var länge sedan, tänkt att jag nog borde kontakta mina gamla kompisar så att de får veta hur läget är men det blir liksom inte av. Sedan känner man lite att varför ska man göra dem ledsna, de kan leva i ovisshet i stället och kanske behöver de aldrig bry sig på så vis....vad är rätt och vad är fel i detta läge? Tror inte det finns något. Vet inte om det är någon mer gammal kompis som hittat in här utan att ge sig till känna men OM så vore det roligt om DU hörde av dig....
Tänker väl mest på Eija, Mimmi, Pia.... ja, finns naturligtsvis några till men det är er som jag i första hand ser som mina gamla vänner, men det finns ju sådana som inte är lika gamla och som jag också tappat kontakten med. Det händer mycket i livet mellan 20-50 år, det känns så konstigt när man tänker på er som man växte upp med och så att vi alla närmar oss 50 år!!!! Så gammla, helt otroligt. Det var ju gamla gubbar som var 50 år.... Det är tydligen sant att alla blir gamla...eller äldre...beror på hur man väljer att se på det. Jag tycker nog att äldre låter trevligare och i dag är grå tinningarnas charm rätt okej....även om jag fortfarnade har svårt att se mig som en 50-åring och jag har ju trotts allt nästan....ett år kvar tills det är dags för mig....ja, ja....nästan!

Nej nu ska jag försöka sova. Ska upp 04.00 för att hinna duscha och fixa det sista, sedan åker vi 05.15 till Visby. Flyget går 0700 och kl.10.00 ska jag träffa läkaren för bedömning och vid 14-tiden får jag första strålningen. Tisdag ska jag både strålas och röntgas med kontrast...jag kommer aldrig ihåg vad denna speciella röntgen heter men jag ska gå med det radioaktiva ämnet som de sprutar in i kroppen och som sedan under några timmar ska söka sig till alla tumörer runt om i skelettet....scinto...skinco...något liknande heter det. Där hoppas jag de ska se tumörerna i benet så att de kan stråla på dem också när vi är där och då kanske jag kan gå bättre sedan. Men armen ska i alla fall bli bättre. Så nu stänger jag för idag och kanske kommer jag inte åt att skriva något förän till helgen.
Men går det att få till en lite rapport så ska jag försöka med det. Håll tummarna för att allt går bra!!! Det är nervöst, säger jag något annat så ljuger jag!

Jag som tagit så fina tårtbilder och på god mat i helgen - inte orkar jag lägga ut dem nu-det får bli vid ett annat tillfälle.

Ännu en ömmande dag

Zlatan, den store...och så ska han och lilla frun kanske köpa huset jag alltid velat ha längst ut på ön...eller rättare sagt en gård. Det är 2 gamla farbröder som bott där och nu ska det säljas för nästan 5 miljoner. Hoppas bara de inte gör ett modernt slott av det...skulle vara synd om det inte får behålla sin gamla stil. Ja, ja, det spelar inte någon större roll vad jag tycker för jag kan inte påverka det ändå.


Jag fortsätter att ha mer och mer ont, inte lovande. Men på måndag åker jag till Stockholm och får första dosen av strålning. Det ska bli intressant att se hur det påverkar smärtan. Till att börja med får jag bereda mig på att det blir värre än förut och det känns väl inte så trevligt men kan det bli bättre sedan så hoppas vi på det. Jag har ju sådan tur att jag får med min sköterska Kristina som passar på att ta en veckas semester...och det bara för att följa med mig. Fattar ni hur lyckligt lottad jag är som har sådana vänner!

När jag läste om Ingela Agardh som avled av sin cancer i går och som i en intervju sa att hon hade inte så många vänner... då kände jag mig lycklig -för jag känner att jag har massor med vänner. Sedan är väl vissa närmare än andra, det är ju bara så. Men hur kan en människa som rört sig bland så mycket folk inte ha en massa vänner?! Fast hon var nog väldigt speciell och sa om sig själv att hon var väldigt egoistisk och det kanske har inverkat.

Jag började gråta när jag hörde i går kväll att hon var död. För i höstas på rosabandetgalan pratade tv med henne om hennes cancer. Då mådde hon så bra och jobbade, gick då på hormon som jag och jag kände mig avundsjuk på att hon mådde så bra att hon kunde jobba...jag som mådde skit, inte orkade något. Så nu är hon död...det kunde ju inte vara möjligt. Hon trodde ju att hon hade minst 1 år och kanske 2-3...och så PANG! Det betyder då genast i mitt huvud att jag kan dö i höst...och vem vet, det vet ingen om den lever i höst men vissa vet ju mer än andra att risken finns. Oavsett så fick det oron i mig att vakna ännu mer än den redan gjort. Har lyckats hitta att hon hade cancer i buken ...och inte som jag i skelettet. Det är kanske ett litet plus för mig men det kan ju när som helst gå över i något organ och då förkortas livet rätt snabbt. Det är den stora skräcken  varje ny röntgen att det ska ha spridit sig vidare och så länge det inte gör det är hoppet bättre. Det är lite som att leva med kniven mot strupen hela tiden, man kan aldrig slappna av.


I går hade jag en trevlig eftermiddag med en liten Elias som lärt sig vinka och göra en massa roliga ljud. Mariell var också här och så Elisas mamma Elisabeth så klart. Hon hade bakat en kladdkaka, hade jordgubbar och grädde med sig också...mums!!


Mariell fick leka med Elias och hjälpa Elisabeth ha koll på den lille illbattingen. Han rörde på sig lite mer nu än sist han var här. Bonnie och Mocha tycker han är rolig, skulle nog kunna tänka sig ha en sådan här lite oftare. Vi får väl se om det kommer några fler på besök eller om vi åker till några ...en Kajsa och Selma i Göteborg kanske. Om vi nu kommer iväg som vi tänkt oss.

Läkarna vill ju träffa mig när vi tänkt åka...en sak till som gjort mig mer nervös, skulle inte behöva till någon läkare före semestern...trodde jag. Men jag tänker inte börja med någon ny behandlig förrän vi varit på våran fastlandstur. Ja om de nu inte säger att det är krisläge, då får vi väl tänka om men bara om det är akut. För riskera att må ännu sämre än jag redan gör av ett nytt preparat vill jag inte.


Nu ska jag gå till sängs för denna match mellan Sverige och Ryssland kommer ändå att sluta som jag har spått 3-0 till Ryssland -tyvärr. Rolf sitter mest och sover, det betyder väl att det är en tråkig match eller...?!


En vanlig dagEn frukost en alldeles vanlig dag...fast jag brukar sitta ute, har gjort det i flera, flera veckor utom i går när det ös -ja verkligen ösregnade. Det åskade och regnade så man trodde ...ja jag vet inte vad...men något tänkte jag säkert.

Det kom 12 mm på bara några minuter.


Idag regnar det inte men solen kan inte bestämma sig för om den ska vara framme eller gömma sig bakom något bulligt moln. Jag är som bekant frusen av mig och fast jag har både långbent, luvtröja och flecceväst på mig tvekar jag...


Bestämmer mig för att ta datorn till köksbordet och placera mig på soffan som fortfarande inte fått sitt nya tyg, och inta frukosten där. Nu rusade hundarna ut genom flugdörren, hörde något ljud som måste skällas på och kollas upp. Det var inget roligt för Bonnie kom in på en gång igen. Det låter som någon tvättar bilen med högtryckstvätt...oj nu rusar de ut igen...denna gång var det sopgubbarna som tömde våra hållare...nu blir matte arg, dem ska de inte skälla på. De ser lite skamsna ut och lufsar in och lägger sig under köksbordet.  


Jag har förstått att det är stort behov av strålning för i natt har jag sovit jättedåligt pga.armen. Rolf väckte mig och såg till att morgondosen av piller togs innan han åkte och sa då -Inatt har armen varit jävlig! Han hade väckts flera gånger av att jag jämrat mig och gråtit över att den värkte så hemskt. Men snart kanske det blir lugnare! ...på det området i alla fall.

En av våra trevliga grannar har en liten egenhet för sig. Han hänger upp ett rutigt förkläde i ett litet köksfönster som ligger in mot vårat hus. Detta gör han när det är dambesök där...alltså inte frun! Kanske är det okej med frun vi har inte frågat...hoppas det. Han kallar dem som är där för kollegor, men varför hänger han då upp förklädet??...konstigt är det. Men det har gjort det lite spännande med att kolla om det är förkläde upp eller på! Upp=dambesök / På=frun har det på sig. Jag är glad över att vi inte har något närmare umgänge med familjen i fråga, men då var man väl tvungen att reda ut det. Kanske är de "bara" helt vanliga kollegor, men då är det ju ingen spänning kvar...i min lilla värld behöver man lite spänning i form av förkläden ibland.


Idag ska jag få besök. Skulle ha åkt en tur till mitten av ön men jag känner inte att jag orkar, tyvärr. Skulle önska mig lite mindre ont, pillren hjälper inte till helt ut. Men tar jag mer blir jag bara lullig och supertrött. Trött är jag ändå, somnar i soffan när det är kväll och det tillhör inte vanligheter för mig. Rolf sitter i soffan och sover varje kväll för honom är det normalläge, men jag sover aldrig i soffan...utom nu då!

Rolf den stackarn han får jobba långa dagar nu för att få detta badrum klart...tänk om jag kunde hjälpa honom med något. Det är väldigt mycket som ska göras när man gör ett badrum. En jäkla massa lager, både av snickerier och måleri...men snart, snart närmar det sig kakelsättning. Jag skulle vilja lägga ett mosaikmönster i själva duschen...men jag ska nog inte blanda mig i. Jag har i alla fall rensat bort papperet i botten på den plats där TAVLAN ska sitta, det är i alla fall en liten, liten hjälp.


Nu ska jag vila...eller rättare sagt göra något annat för det brinner i mina axlar och nacke av att sitta här och skriva. Hoppas vi får lite varmare snart, jag fryser!!!


Vackert

Vad är vackert?? En blommande trädgård eller en nybakad kaka?

Gott så det blir vackert...kanske eller kan det var så?

Sedan finns det saker som är mördande goda....och vackra...som denna blodgrape. Den som jag så gärna vill äta men inte riktigt vet om den är okej...men jag gör det ändå, med måtta har de sagt på sjukhuset och då får vi tro att de vet vad de säger!


Visst är den vacker!! Oj va ont jag har haft överallt i min jobbiga kropp, de är ömmt och värker nästan överallt. Jag drömde om att Lina gifte sig och allt var vitt, vitt, vitt...alla var klädda i vitt och väggar, trappan som vi alla var i hela tiden var också vit.... Är det någon som har ett drömlexikon? Jag har haft 2 st men hittar inget-troligen lånat ut dem.... Men det skulle vara intressant att veta vad det står för. Vackert var det och inte sorgligt, men allt kändes konstigt. Lina och Majas farfar som varit död i många år var också med där...och så alla nära släkt på min sida...inte från Rolfs...mer än hans föräldrar. Allt var i denna vitmålade trätrappa.... Jätte märkligt kändes det och gör fortfarnade när jag tänker på det.

En av mina kära vänner kom cyklande hit med jordgubbar med sig på lördagsförmiddagen och hon hade också drömt konstigt den natten. Men jag fick inte reda på vad hon drömt ...det var nog inget trevligt. Men vi hade trevligt och hon hjälpte med plantera det sista så nu är allt som skulle i jorden på plats. Vi ska nu bara se till att allt växer-alltså inte glömma vattna och ge lite näring ibland....i min glömska värld, hur ska det gå...

Nej nu ska jag gå till sängs med min vansinnigt ömma värkande kropp. Den vill inte vara med så som jag vill att den ska vara. Sängen som är så skön normalt sett känns hård och besvärlig....vad ska det bli om en tempur är hård...?! Känns inte lovade precis.  

Glömsk, elak....

 Glass och kaffe, det blir man på bra humör av!

Jag funderar på varför man blir egocentrisk när man har ont, blir gammal eller bara är sjuk i största allmänhet. Vad beror det på?  Kan det var för att man blir stressad...för stressade människor är ofta otrevliga oavsett ålder. Men när man är sjuk så tappar man orken att bry sig om det som händer runt omkring som man inte MÅSTE bry sig om. Det är inte lätt att orka både med sig själv och andra. Tror det är samma sak för dem som är gamla, de har heller inte orken att bry sig om så mycket mer än sig själva. Stress som kommer av smärta gör att man glömmer, jag glömmer otroligt...det är hemskt. Det kan vara jättetrevliga, viktiga eller andra saker som jag verkligen vill komma ihåg som jag glömmer. Förut kunde jag tänka att jag inte tycket det var tillräckligt viktigt för mig och därför glömde men nu har jag sett att det är absolut inte det som det handlar om utan bara glömmer vad som - när som!


Värre och värre blir det, så nu försöker jag komma ihåg att berätta detta för alla så de förstår varför jag inte ringer, påminner, skickar...ja vad det nu är jag borde komma ihåg men inte gör det. Blir lite rädd ibland men måste inse att det är så och att jag inte kan göra så mycket åt det utan måste skriva upp allt. Det värsta är då att jag glömmer kolla efter att jag inte skrivit upp något viktigt... Sedan tror jag att jag avbokat och så visar det sig att jag aldrig gjorde det utan bara tänkte... Ja ni förstår själva hur jobbigt det kan bli.


Boken jag läser och som jag nu kommit till slutet på, är inget att rekommendera om man tycker det är väldigt jobbigt med att jag ska dö. Då kommer en massa tankar som kanske är onödigt jobbiga. Samtidigt så får man en chans att förbereda sig och det är bra. Jag har funderat på att göra en lista som tjejen i boken gör över saker hon vill hinna göra innan hon dör. Det är nog ingen dum idé. Det behöver ju inte vara några jätte grejer utan helt vanliga enkla saker som jag annars kanske glömmer i min glömska värld. Så det ska jag nog göra.


Sedan tycker jag hon beter sig jätteegotrippat, hon gör saker utan att bry sig om de anhöriga som får lida för att hon ska göra det hon vill...sådant är hemskt.

Hon kastar bort allt som hon inte vill ha för att de tillhört hennes liv och ingen annan ska ha dessa saker. Tycker jag också är ego, kanske fanns saker som andra velat ha som minne efter henne. Kläder som hon klipper sönder, sådant som hon aldrig använt...slöseri, när hon har en bästa kompis som är gravid tonåring...kanske kunnat bli glad över dessa saker. Fy så illa jag tycker om missunnsamhet, man ska återanvända det som går och saker som har en historia är alltid extra roliga. Tänk att få ärva saker som andra haft som har en historia, det är underbart att få tycker jag. Det har jag även lärt mina döttrar och de är väldigt mån om att saker ska gå vidare i generationerna med en historia med sig. Tänk att få ett smycke som har burits av en annan kvinna, det ger kraft och styrka...inbillning?! Kanske men vad spelar det för roll, tron kan hjälpa till mycket här i livet.  


Apgång...

Visste ni att vi återgår till "apgång" när vi får väldigt ont i kroppen...i alla fall när vi ska uppför en trappa. Man går inte på knä utan på alla fyra precis som en apa. Det fungerar rätt bra även om det också är jobbigt men enligt min kropp enda sättet. Detta är väl ett bra bevis på att vi en gång varit apor och inte några "revben" från mannen...eller hur var det de skrev i bibeln. Men visst var det så att mannen tog ett revben och skapade kvinnan...därför har många män ett revben för lite...OM man inte är inföding från Gotland, då har många män ett revben för lite av någon annan anledning som jag inte kommer ihåg...och det lär ska stämma?!? Visst låter det konstigt men vad är inte konstigt i denna "genmanipulerade" värld. Jag har i alla fall anlag från aporna!


Hoppas ingen som inte ska tar illa åt sig av det jag skrev om att höra av sig. Det handlar troligen inte om Dig för Du är ju här och läser...det finns några som inte orkar eller vågar bry sig om att läsa här. Det är ungefär 100 besök på sidan varje dag, fattar inte vilka det är som orkar läsa detta dravel som jag rafsar ner här. Önskar det kunde vara lite intellektuella saker som jag kunde komma på men det blir mest och det är väl det som är meningen också saker om Mig...det är ju min blogg.


Har sovit jättedåligt i natt, haft ont, ont och lite mer ont. När man ligger där och inte vet hur man ska vända sig...eller höja värmen på värmedynan, ta ett piller till...eller helt enkelt gå upp ur sängen... Enkelt är det oftast inte och så vill man då gå ner f ör att ta sig något att äta på...en macka eller en frukt. I natt blev det en "mördarfrukt"=en blodgrape! Det var gott men inte så gott som jag trodde det skulle vara. Det var okej att ta sig utför trappan men upp tillbaka igen var desto jobbigare. Satt en stund i halva trappan och funderade på livet...livet som fånge i en trappa...skitkul. Men till slut var jag uppe igen och kunde krypa ner i sängen som då var för varm. Fick då upp igen för att öppna fönstret lite mer så jag kunde ha värmedynan på full värmen för att bedöva ryggontet men ändå kunna stå ut. Man kyler ovansidan, ligger utan täcket för att överleva värmedynan...sedan stänger man ner den till 1:an och brer på sig täcket igen...skönt. Sedan startar jag om cd skivan/boken för 5:de gången för att sedan somna i lagom många minuter för att sedan behöva börja om igen...och igen...


Tror ni Rolf blir irriterad...? Nej säger han ...fast lite ibland när man hört samma mening så man kan den utantill...då är det lite tjatigt.


Varför

Varför funkar inte min blogg riktigt...alla länkar och annat ligger längst ner...inte på någon annans?! Någon som vet?? Får väl fråga "bloggägarna" men de svarar inte på frågor just nu i flyttningen så jag får väl vänta om inte någon annan vet om jag gjort något fel??

Idag har jag fixat och pratat i telefon och SOVIT...fattar inte hur trött man kan bli. Men det är bara så, men det är så tråkigt. Tiden går liksom till ingenting. Tänker att då kanske jag kan sy eller sätta mig vid datorn i kväll när jag sovit så länge på em. men inte orkar jag mer för det. Nu är jag lika trött som om jag inte skulle ha sovit...eller nästan i alla fall. Men kanske är jag piggare i morgon och kan orka ringa något "roligt" telefonsamtal, inte bara sånt som har med min sjuka kropp att göra.

Jag har lite fungeringar över vad det är som skrämmer vissa människor till att bli osynliga när man blir allvarligt sjuk...är det tanken på döden? Skulle vara trevligt om de hörde av sig medan man lever...sedan kan det ju kvitta om man så säger. Fattar inte hur de tänker, eller så är det en chans att slippa från mig och allt som har med mig att göra?! Jag vill inte och orkar inte tränga mig på dessa som jag inte vet om de vill eller inte vill. Tror inte ens dessa läser bloggen, får den känslan i alla fall. De få gånger man pratat med dem så vet de inget...och då har man inte läst bloggen för här skriver jag ju det mesta. Det finns de som tycker jag skriver för mycket, är för öppen men jag förstår inte anledningen till att ha något hemligt. Så länge det inte är något som kan skada någon så ... kanske till och med kan hjälpa någon annan som har det jobbigt i livet.

Lyssnar just nu på en bok som handlar om en 17 årig tjej som ska dö i blodcancer och det är så mycket som man känner igen. Fast hon är så ung och man undrar om den som skrivit har haft cancer själv eller någon väldigt nära för det är så många känslor som beskrivs som bara någon som har upplevt det kan veta...känna igen. Har bara kommit halvvägs ännu men jag ska berätta mer om den senare.

Ännu så länge har jag inte känt att jag inte orkar höra på den som jag ver rädd för. Lite rädd att det skulle vara för jobbigt med någon som skulle dö...för det vill jag hålla i från mig. Precis som en del gamla vänner tydligen vill hålla mig i från sig...blundar man så finns det inte!

Livet går så fort, tror inte alla förstår hur flyktigt och osäkert det är. Ingen kan ta något för givet, speciellt inte livet. Men hinner vi inte med varandra i detta liv kanske vi får en chans till efter...om man nu tror på det...livet efter döden...eller att vi föds igen och då kan påverka något. Fast det känns ju inte om jag levt förut...men nu är jag rätt säker på att jag ska leva igen och att jag då ska kunna påverka vad jag ska göra.

Eftersom jag inte kunde bli varken veterinär, läkare eller lärt mig spela piano i detta liv så ska jag göra det i nästa...har jag tänkt. Men inte ens jag vet om det kommer att vara möjligt, fast jag kan och vet allt!! Brukade reta mina småbröder med denna kommentar och de blev lika arga varje gång....förstår inte varför. En storasyster kan och vet allt - det är bara så.

Äntligen klart

Så har jag hållit på hela förmiddagen och ringt. Fick tag på en trevlig sköterska på ortopedmottagningen som fixade till att en läkare tittade på mina papper. Han kom med det kloka beslutet att jag ska ta strålingen nu och strunta i besöket hos dem.

Å så glad jag blev!! Tänk att man kan bli så glad över att få åka på stråling. Det är knappast något att glädjas över igentligen men just nu när man skulle välja mellan operation i armen som inte har några lympkörtlar, mitt i sommaren eller strålning så kändes detta som en vinstlott. En operation kändes som att tillverka en bomb som skulle exlplodera och göra att vi inte kunde åka på någon semester....pessimistiskt jag vet...men risken är nog väldigt stor och den vill jag inte ta om det absolut inte måste ske. Stråling kan säkert ställa till det också men förhoppningsvis inte lika mycket när det gäller en arm.

Nu ska jag sussa en stund och sedan ringa för att gratulera min pappa som fyller 86 år idag. Tänk vilken glädje att få bli så gammal när man är klar i både kropp och knopp! Han joggar ju inte precis men han jobbar i trädgården, kör bil (har inte ens glasögon när han läser...otroligt-tycker optiker och läkarna också)börjar väl bli lite tröttare än förut men som min mamma brukar säga -Har man fyllt 80 år så kanske man har rätt att få känna sig trött i bland. 
Väl värt att fira med en god tårta eller hur!

Nu är det gjort igen

Nu har jag varit  hos tant doktorn igen och fått svar som faktiskt var betydligt bättre än vad jag trodde. De besök och kontakter jag haft nu före röntgen har inte varit så optimistiska och det är på väg åt fel håll men kanske inte riktigt så snabbt som jag var rädd för. De tror att hormonet inte gör någon större nytta längre utan det kommer nog tyvärr att bli cytostatica framöver även om de tidigare trodde på nytt hormon men , men man vet aldrig. De ändrar sig lika snabbt som ...ja jag vet inte vad. Men det är bra att de är många som har åsikter och att det inte är bara en som säger hur det ska vara. Denna läkare tyckte jag skulle äta kalktabletter lite bättre än jag gjort och detta var förra läkaren nöjd med... Det började med att jag bad att få kalktabletter för nästan ett år sedan för att jag själv tyckte det borde vara bra. Den läkaren tyckte det var onödigt men ofarligt så ville jag ha skulla jag ta, nästa tycket att drack jag inte mjölk och åt mycket ost skulle jag ta en om dagen...sedan har ingen frågat och jag har väl slarvat lite ibland men äter ett mycket bra vitaminpreparat som innehåller det mesta av allt en kropp behöver men tydligen inte nog med kalk...här som är så mycket kalk i vattnet...vi är ju så kalkrika här på ön! Men tydligen inte rätt sorts kalk :-)

Hur som helst så bestämdes nu att jag ska åka och stråla armen och kanske benet men de ville ha en röntgen ...som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men scint...eller nått sånt, man skulle dricka kontrast och så lyser hela skelettet så att de kan röntga det och då ser de allt skit som finns. Troligen är det där de såg förändringen på benet förra gången och den går inte att göra här på ön utan jag måste till storstaden för att göra den. Därför skulle det vara bra att få det fixat medan jag ändå är där. Nu hoppas jag de kan fixa det och så ska Kristina den snälla människan, åka med mig. Hon har tänkt hälsa på sina döttrar och har en massa ledighet att ta ut. Detta tyckte hon skulle passa att ta tillsammans med mig...visst är hon snäll!! Då kan jag få med rullstolen och kanske orka se något mer än sjukhuset om jag nu orkar så mycket som jag tror... Hoppas även på att få träffa några andra av mina vänner som har tid att komma till stan en stund. Jag kommer kanske inte att orka så mycket men en liten stund då och då....hoppas jag!

Men lite smolk i bägaren blev det när vi kom hem och hämtade in posten...där låg en kallelse till ortopedkirurgen för en läkarträff...förberedelse för operation... Jag ringde direkt till onkologen och fick som tur är kontakt med en av mina läkare där och hon tyckte jag skulle gå dit på måndag och kolla vad han tycker.... JAG VILL INTE!!!! Men det är ju bra att de är noga men varför har de så dålig koll på allt...? Varför har de inte kontakt med varandra eller att de ser i min journal vad som är på gång. Ska nog ringa till dem en stund i morgon för att kolla hur allvarligt det är, kanske bara är en koll för framtida ev.operation...hoppas kan man ju alltid.

Det blir ju starkare i benet av stråling efter vad jag fattat, så jag tycker det ska börja med detta.

Idag fick vi en härlig lunch på stan jag och Rolf med mjukglass till efterrätt. Det kändes som vi hade en skön semesterdag och sedan hämtade vi en toalett-modell extrahög! Snart, snart ska han börja sätta kakael och då finns det lite hopp om att det blir klart till slut. Jag längtar så jätte, jätte mycket efter en toa...hur kan man längta så mycket efter en skitstol?? Men så är det, det ska bli såå skööönt att få en på nedre våningen för det är så jobbigt att behöva ta sig uppför en trappa när man har så jätteont i benet...men är man nödig så måste man kämpa sig fram....

I helgen kändes det nästan som före jag blev sjuk, det var 4 extrahundar här över natten. Det var så skönt och roligt med huset fullt av vovvar. Vet inte om jag skulle vilja ha så jämt...nej det skulle jag inte vilja. Men nu när det är knastertorrt ute så går det att ha hur många som helst. Men tänk 6 hundar x tassar om det är gäggigt ute då är det inte lika kul. Men få låna dessa fantastiskt trevliga goa vännerna någon gång i bland är bara härligt. De fungerar så bra tillsammans fast de inte är vana att leva så men jag tro de tyckte det vara rätt roligt, alla utom Lea som helst vill ha oss människor för sig själv...hon blir osynlig när det är många. När det var utställning och det var fastlandshundar här så blev hon helt osynlig, hon var borta. Hon som alltid ligger ovanpå allt och alla...då låg hon och var sur ute i hallen under trappan. Hon är en mycket speciell egotrippad liten fröken som är världens absoluta medelpunkt och det går inte att diskutera denna sak-det är fakta!! Åtminstone i hennes egna lilla värld, hon gillar inte att barnbarnen ska komma och ta plats heller...då ligger hon också och surar...fast hon är aldrig sur på dem utan bara på mormor Ingela som då måste ta barnbarnen före....hemska saker.... Undrar vad Mannen som tala med hundar skulle säga om detta...förmänskling...eller hur man ska stava detta konstiga ord..jag är nog för trött...och det har han väl rätt i men varför ska vi inte få se mänsklighet i våra hundar ibland när det blir lite roligare så.
Så såg det ut när vi gick till sängs, gästande hundar i trappan. Våra låg väl under....kanske eller inne i soffan.

På morgonen möttes vi av detta glada gäng! Alla var tysta och snälla, inte ett gnäll. Det kan ju vara så att hundar som sover extra här får ligga i sängen...vi har flera gånger blivit lurade av hunden som sagt att den brukar ligga i sängen....jag glömde fråga husse eller matte om den saken och då har de fått sova i sängen...naturligtvis, man vill ju att de ska vara lyckliga nöjda vovvar. Sedan har det visat sig att de inte ens tittar åt sängen hemma...aldrig försökt komma upp och här gjorde de det helt självklart! Visst är de roliga!

Stackars er som inte kan få ha hund...man måste ju inte ha så många även om det är härligt. Fattar inte hur vi kunde ha fler än detta helt själva men härligt var det och säkert ganska skitigt i bland....men bara ibland.

En extra liten hälsning till alla mina vänner som inte mår bra av olika anledningar, ta hand om er själva....tänk lite på er själva ibland och inte bara på andra. Det är en som heter "C" som jag tänker lite extra på... och vi som känner henne vet hur hon lägger alla energi på att hjälpa andra...
                                                                            Snälla Du var lite snäll emot dig själv också!!!
None

Ny blogg...eller?

Så har bloggen flyttat sig...typ själv...fast det har nog varit massor av arbete men inte för mig-vilket känns väldigt skönt.

Jag har tillbringat hela dagen i trädgården med att plantera och där i mellan vila...dricka kaffe, vatten och mer vatten med eller utan jordgubbar

Sedan har jag tagit lite bilder på min nya lilla rabatt med det stora trasiga lerfatet som vi skulle kasta men nu får det ligga i rabatten ett tag med grodan i...och lite blad som jag gjutit. Sedan tog jag lite bilder även på ett av mina fågelbad, det sista med några galsmosaikbitar i botten. Vi får väl se om det håller tätt nu när vi fyllt det med härligt vatten till pippisarna....i denna fruktansvärda torka som det är. Vi har tur som har så mycket ogräs i våran "gräsmatta" för då är det lite grönt för gräset är helt dött. Nu ska jag se en film som jag sett men som jag tror är värd att se om -Sova med fienden.
 
Min gjutna korg, snygg eller hur...jag tycker det i alla fall-vilket är huvudsaken i detta fall!

Fågelbadet väntar på vatten och fåglar

Grodan ligger och slöar bland blommor och blader

Någonstans bland blommorna finns ett hus....

Jobbiga fredag...med nålproblem

Så har jag då äntligen klarat av och överlevt denna dag som jag har bävat mig för i flera dagar. Kristina hade ledigt så hon skjutsade mig och Pernilla G hämtade hundarna så jag slapp att tänka på dem! Tack kära vänner!!!

På sjukhuset kom en hurtig fröken...eller fru... inte vet jag.  -Sa att hon fått äran att sätta nålen på mig!  -Lycka till sa jag och frågade genast efter värmen...den som vi alltid brukar ha runt armen en stund innan för att få fram kärlen lite. Den hämtades och värmdes flera gånger...hon var inte kaxig längre som hon själv sa och blev mer och mer stressad. Jag kände mig mer och mer slut fast jag försökte vara avslappnad och andas bra. När hon hållit på 1 tim 15 min gav hon upp och kallade på en kvinna som skulle vara sjukhusets duktigaste nålsättare. Det inte hon klarar, klarar ingen! Hon träffade en åder på första försöket, det gjorde jävligt ont...en nerv som kom i kläm men efter lite joxande med nålen så satt den fast  men inte helt i...men det  skulle duga enligt dem så då trodde vi på det eller rättare sagt HOPPADES.


Så drog Kristina upp mig till röntgen i rullstolen vi lånat vid ingången för jag orkar inte gå ända in till onkologavdelningen längre. Jag var nu minst 30 minuter försenad till röntgen men fick komma in nästan på en gång trotts att de flesta gått på lunch. De tittade på nålen och sa genast att den där är inte inne...jo sa jag...de sa att den var det. Hon provtryckte och frågade om det gjorde ont...? Njae...det är ok sa jag. Det kan det inte vara sa hon och tryckte till lite till och då sa jag -AJJJJ!!! NEJ det gör ont!! Förstod det sa hon och drog bort den, den satt bara under huden enligt henne?!


Så började deras letande efter ådror som fortfarande inte fanns och de började prata om att det inte skulle kunna göras denna dag....får bli i morgon...men vi kanske kan sätta den i foten i stället om jag gick med på det. Jag går med på nästan vad som helst sa jag! De var bara tvungna att få det godkänt av läkare först och det fick de. Det skulle göra mycket ondare att sätta nål i foten jämfört med i armen men vad gör det när man inte har något att välja på. Hon skulle känna lite och rätt som det var så hade nålen hamnat på plats, visst gjorde det ont men det funkade, äntligen!


Så till slut kunde de spruta in kontrastet som inte kändes riktigt som vanlig, det brukar kännas så kraftigt av värmen som sprider sig inne i kroppen. Denna gång var det mycket svagare och genast blev jag orolig för att det skulle vara fel men de sa att bilderna såg bra ut och då får man väl tro det. Det berodde på att kontrasten kom in i kroppen ända från foten och skulle ända upp i axlarna, då blev den så försvagad men det skulle funka ändå.  Sedan var det röntgen av höft och lårbenet som jag sedan tidigare vet att det är cancer i och som nu gör så jätte ont när jag går, speciellt i trappor som inte alls går att gå i längre.


Nu är det bara måndagen kvar med allt vad det innebär.  Så håll tummarna för mig då, jag vill inte ha cellgifter och heller inte att de ska ha hittat en massa ny cancer...  Jag ska alltså träffa läkare och få reda på hur läget är i min kropp. Hur hela sommaren kommer att kunna bli avgörs då. Är redan inbokad på strålbehandling under en vecka för smärtstrålning på arm och ben. Men helt avgörs det inte förrän jag har hört vad läkarna tycker om det hela, hur försvagade delarna är...kanske ska lappas och lagas, då blir det operation i stället för strålning. Men som sagt på måndagkväll vet vi.Nu byts betygen igen... är det en Svensk tradition att det ska bytas med jämna mellanrum?? Det verkar så för nu är det dags igen!


Bloggen ska tydligen flyttas under helgen eller byta plats på något vis. Hoppas inte vi ska märka något men kanske kan det bli lite krångel...men då är det inte vårat fel- skönt eller hur!

Kyckling och sol

image211 Saffranskyckling...gott! Undrar hur många som ser ut som kycklingen i morgon måndag...?? Ganska många gissar jag på, speciellt de som varit på havet eller standen. Här är vi lite mer försiktiga och smörjer in oss. Fast jag fryser ju så väldigt jämt och har nog aldrig varit så soltokig som i år. Andra sitter och suckar av värmen medan jag bara njuter!!!
Kyckligen var jättegod med klyftpotatis till och tomater så klart.