Stjärnan uppe!!

Lite tidigt, jag vet men varför vänta på något mysigt man kan göra redan nu! Ja det blev en vit stjärna på rusta och en vit ljusstake för 25:-...hur kan man göra något så billigt?! Det var vad jag orkade med i går när det var läkardags igen. Jag har nu fått ännu högre morfin-grunddos + en ny tröttande nervpiller mot värken i skuldrorna och benen. Vi får väl se om den är något att ha, ska prova en vecka och sedan telefontid med läkaren igen. Idag sov jag till halv 11 idag då jag väcktes av Birgitta som skickade ett sms för att kolla hur jag mådde. Det var nog tur annars hade jag väl sovit änta tills sjukgymnasten kom. Jag fick massage med frotehandukar som var indränkta i kokhettvatten, jätteskönt+TNS på ländryggen. Sedan vilade jag en stund till och sedan kom Rolf och vi kunde sätta upp stjärnorna!

När vi satt och åt kom Siv med en hel burk med pepparkakor som ser ut som hundar! Jättefina och goda - TACK SNÄLLA. Jag har redan ätit flera och de var verkligen jättefina. 

Jag blev så glad när jag såg att "Sigge" som är pappa till blandannat våran Teo, Freja och Jimi verkar må bra. Kan ju säga att pappas tjuvanlag har gått i arv till både Teo och Freja...hur det är med övriga i kullen har jag ingen koll på. Men hoppas det inte ska ge allt för mycket fetma för det är ju som alla vet inte så vidare bra för kroppen. Men jag vet hur svårt det är men man får vara noga med vad man lämnar inom räckhåll. Vet inte om springern är en extremt hungrig ras, labradorer är ju de som man i första hand tänker på när det gäller tjocka, tjuvhundar. Men jag hoppas det inte syns så mycket....varken på pappa eller de övriga...

Här är det inte något om är riktigt gott, jo i går när vi åt hos snälla moster Kerstin(hon åkte ända hit och hämtade mig så jag skulle slippa sitta och trängas i taxibussen-Rolf jobbade i stan och mötte emot hos Bertil-Kerstins snälle man-är det inte otroligt vad snällt och skönt!! för mig alltså)där drack vi kaffe också innan vi åkte till sjukhuset och det var nog tur för jag hade inte orkat äta något till frukost. Jag var är ALLTID så himla nervös när jag ska dit, även om jag vet att de inte har några nya hemskheter att komma med. Det räcker med att man tänker att det är dags så får jag ont i magen,  det lär väl tyvärr inte gå över heller. 

Godis och kaffebröd är gott, det tycker både jag och vovvana så det äter vi gärna! Vi får väl försöka hålla hullet på plats...och det är vi nog rätt bra på...

Kom bo...

Reklam, reklam stup i ett på denna tv, att de bara orkar men det ger väl pengar. Ser på Leilas jul, hur kan hon se ut som hon gör? Borde vara rund som en liten bulle så mycket godsaker som hon lagar till och bakar. Hallon/chokladmarmelad, härligt matbröd...med nötter...så det kan ju jag glömma men det finns ju andra recept för dem som vill baka. Jag orkar inte längre, fast jag funderar på att baka en liten sats med saffransbullar och längder. Idag har jag kanske mått lite bättre och har faktiskt ätit alla måltider! Började dagen med havregrynsgröt -fibervarianten för att vara riktigt nyttig ;-) sedan har jag stoppat i mig lite av varje och det har varit gott. Det är så trevligt när det man äter smakar gott. 

Har varit på promenad med Kristina och hundarna, så vi vågade oss på en liten annan tur än vanligt.

Bulla upp ordentligt på glöggfesten det ser mycket pampigare ut säger "Leila" - klart det gör säger jag...lite kan väl aldrig se pampigt ut eller har jag missat något...

Nu håller vi...Rolf på att sätta upp gardinstänger...ja, jag vet att det finns de som inte tycker vi ska ha gardiner men Rolf har lovat att det går att täppa till hålen igen om jag vill ha bort dem igen men nu till jul vill jag ha gardiner...sen vet vi inte om de åker ner igen...de är ju röda om än vinröda!

Det yr lite...

Kanske blir det snö igen, var lite snökorn i luften när hundarna och jag var ute på en väldigt kort promenad. De sprang som tur var rätt ordentligt men Rolf får nog ta en koppeltur i kväll så de får gå en sväng till. Pratade med min lilla Maja på förmiddagen när hon ringde och väckte mig ur sömnen som jag inte trodde jag hade...det var faktiskt så. Jag trodde att jag städade...men jag hade börjat och så lagt mig för att vila lite men sedan somnat och drömde att jag såg på film och städade hemma hos mina föräldrar. Det kändes jättekonstigt att bli väckt och upptäcka sanningen eller verkligheten kanske man ska säga. Jag fick ta och äta frukost tillsammans med Maja så fick jag i mig lite i allafall. Åt riktigt bra i går...har jag nog redan skrivit om. Nu har jag tagit kaffe och mackan som inte blev uppäten förut, tunnbrödet jag fick av Birgitta, det är gott!! med mesost på, både sött och salt på en gång. Kanske inte så matigt men bättre än ingen! Jag ska nu lägga mig och sova igen...känns som om det är det livet går ut på, sova, sova och sova igen.

Jag sa till Maja att det är svårt för folk att förstå hur trött jag är och blir. Då sa hon något väldigt bra -Du mår som när man har feber och inte orkar varken med telefon, titta på tv eller röra på sig. Det är precis så det känns, som att ha olika nivår av feber. Idag har jag 39´och igår var det nog nere på 38,5. Ska nog beskriva mitt "mående" i febergrader i fortsättningen för det är nog det bästa sättet för er att förstå hur det känns och hur orken är. Jag förstår att det måste vara väldigt svårt att förstå hur jag kan tycka det är jobbigt att prata i telefon eller få besök även om jag bara behöver sitta i soffhörnet. Men alla har ju haft feber i bland och vet hur orkeslös man kan känna sig då. Tror ni att det är ett bra sätt att förstå min känsla av orkeslöshet som jag känner? Hoppas det kan vara så. Nu sova......

Ännu en ond dag

Idag har det varit segt... igen eller som vanligt eller vad man nu ska säga. Jag hade hoppats på att det skulle räcka med att få sova ordentligt men det gjorde inte det. Sov fram och tillbaka ända till 11.00 idag, åt frukost, dammsög lite här nere(Bonnie fäller så hemskt)och sedan gick jag en liten lunktur med hundarna. När vi kom hem igen så var jag så trött att det blev dags att lägga sig IGEN och tro det eller ej men jag somnade nästan på en gång jag lagt mig. Sov gott och så ringde det på dörren...en timme tidigare än bestämt...kunde det vara sjukgymnasten och som tur var gick jag upp och kollade -Det var hon! Annars brukar jag bara fortsätta att sova men på något vis hörde jag denna ringning fast jag sov djupt. Hon kom in och vi pratade om vad som skulle kunna förbättra mitt liv. Hon vill komma hem hit och ge mig värmebehandliga, TNS och massage i massagestol. Det kändes väldigt bra när hon åkte"skatteåterbäring"! Visst är det fantastiskt att man kan få sådan hjälp här hemma, ska bli så skönt.

Just nu ser jag samtidigt på Viktorias hjärta ett program om en 8-åring som väntar på sitt nya hjärta. Hon kommer att få ett nytt men det är så härligt att se hur härliga tankar men också hur jobbiga tankar hon har. Barn är så spontana och härliga och jag är så glad att jag fått se mina barn växa upp och att de varit friska. Det jag sörjer över nu är att jag aldrig kommer att få se mina barnbarn växa upp OM de kommer att skaffa barn, det är ju inte säkert. Ibland hoppas jag inte det, när man ser hur hemsk världen är, så mycket elakhet som det finns. Men jag kommer alltid att vara här ändå som ande...för det vet jag, de finns runt oss hela tiden.;-) En tröst i jobbiga tankestunder.
Den lilla Viktoria säger att hon längtar efter att bli stor, fast inte 20 eller så för då måste hon bädda sängen....dessa små barn och deras tankar...man vet aldrig vad de tänker!

Ja, ja, jag hoppas att jag ska kunna göra något annat än att sova i morgon. Tänkte lägga mig tidigare än vanligt i kväll så kanske jag är pigg i morgon. Matlusten är tyvärr också helt borta, får tvinga mig att äta och idag har det blivit både middag och kvällskaffe med en Mandelmagnumglass...men den var nästan för stor... Tur man har så gott hull att ta av ;-)

Ont, ondare, ondast...

I natt har jag inte sovit mycket, snarare väldigt lite. Har haft jätte ont i ryggen, i kotorna. Bonnie låg som värmedyna bakom och ibland låg hon med nosen och blåste varmt på just den kotan som värkte värst...tur eller skicklighet?!

Hoppas jag får sova bättre i natt, det känns lite bättre i kväll än i går så chasen finns i allafall. Man har lite dåligt med tålamod när man har värk så idag har inte något blivit gjort. Jo, lite med hemsidan och det var ju på tiden. Rolf fick aldrig komma ut på fasan jakt (det regnade hela dagen)utan det blev bara musjakt i sopskåpet med bra utdelning 2 st på 30 min.

Fasanen slank ur näven men gladast är nog räven...eller vad det är dvärgarna sjunger...

Nu hoppas jag få sova men först ska jag se klart en urdålig film, Van Veeteren/Carambole. Tur de har några riktigt bra skådisar som lyfter allt.

Stella, våran lilla gumma...

image68

Hon är så go att hon försöker äta upp sig själv...eller så var det bara slick på nosen dags! Jag blev så glad att se våran och familjen Löthbergs prinsessa eller en av 3;-) (...5 eller ännu fler...)
Tror hon tyckte det var rätt kul att få träffa mig också...kändes som det var ömsesidigt. Hon har det super bra där hon bor men lite saknar jag henne allt det ska villigt erkännas. Hon är som sin mor, så himla vänlig men med en hel del egen vilja. Hon och kompisen Frallan är som "ler och långhalm", gav dem varsin tuggpinne men de delada först på den ena och sedan på den andra...märkligt, hur kan de bli så, som tvillingar.

GRATTIS till Susanne och Kinna som fick till det på kursavslutlingen, jättekul!!! Man vet ju aldrig vad fröken Kinna har lust med, hon kan om hon vill!

I går kom Lena och "Freja" ut med mat med sig!! Till oss, godis till hundarna!! Catering utan att behöva varken beställa eller betala, kan det bli bättre. Tack för jättegod mat och efterrätt, speciellt pajen, jordgubb med en väldigt god deg...och sås...mmm....

Så i eftermiddags kom då Carina och Rolf ut med smörgåstårta...tror ni vi njuter...mmm...synd att våra smörgåstårdeälskande döttrar inte var hemma eller tur kanske för då hade vi inte fått något.... Det var jättegottegott!!!

Så bra har vi väl aldrig haft det någon helg eller det kanske vi haft men det kan inte bli mycket bättre än så här. Men imorgon får vi väl försöka klara oss själva åtminstonde vad gäller maten. Rolf ska på fasanjakt, sista chansen på hans jaktställe. Kanske kan det bli lite ork och tid till hemsidan när jag är ensam och inte måste göra något annat än gå en promenad med Bonnie. Jag håller med Birgitta, det är dags...har inte tänkt på att det står trevlig sommar...verkar lite sent...eller är det tidigt?! Jag får väl säga att jag är ute i god tid...fast det duger nog inte som ursäkt, bättre att göra något åt det i stället.

Nu ska jag lägga mig på soffan och se på burken/tv.

Torsdag och kväll igen

Idag har det som väntat varit ont. Har stoppat i mig en hel del (piller alltså)men hoppas det ska vara bättre i morgon. Jag skulle sätta upp tavlor med hundbilder i trapphuset i dag men det blev inte så mycket med det. Fick upp några och sedan kände jag mig svimmfärdig och fick lägga mig. Senare fick jag så ont att jag har plockat i mig, det ena efter det andra(piller igen)...och nu känner jag mig ganska okej. Kanske kan få upp ett par till innan jag lägger mig. Jag hoppas på att vi ska sätta upp lampan jag köpte i går, så roligt att få i ordning lite eftersom...det känns som allt tar så lång tid men med min fart så blir det inte mycket gjort.

Tycker det känns som jag sover bort halva förmiddagarna och sedan hela eftermiddagen...sen har jag ändå ont efter maten på kvällen så det oftast inte blir något då heller. Vet inte vad man ska göra åt det, jag behöver väl sova annars skulle jag väl inte somna så lätt. Idag är det naturligtvis lite värre än vad jag hoppas det är i morgon för att jag slarvade i går när jag var i stan.

Jag vill göra så mycket men det blir så lite...hundarna tycker också jag är tråkig men jag får glädja mig åt att de är så pigga. När vi är ute så kutar det på ordentligt och det känns skönt för då vet man att de springer av sig. Bonnie var ju så deppig tidigare i höst och jag var rädd hon höll på att bli sjuk men det var nog sorg efter Dora som gjorde henne så konstig för nu är hon jättebusig. Kommer med mjukisar och kastar dem på mig eller så börjar hon jaga mina fötter, slår med tassarna och skuttar runt som en valp - det gör mig väldigt glad. Det är lättare med sin egen trötthet om man vet att barn och djur mår bra...ja mannen också så klart.

Nu ska vi ta lampan och sedan blir det kanske någon tavla annars sängen - igen ;-) inte mycket att protestera emot, ingen ide´.

Birgitta, släng inte lampan för om ingen där uppe vill ha den så tar jag gärna den med... jag drömde nämligen att våran skärm sprack i förra veckan och det vore katastof för jag älskar den lampan, den är så snygg och "hemtrevlig"!
Förstår inte vad Bertil har för konstig smak...vad ska han ha för lampa? Han tänker väl inte hänga upp den gamla igen?? Tycker du kan få välja vilken lampa som ska hänga över bordet, du sitter nog mest där med dator och tidning/bok. Han är ju mest ute och kör skoter nu när snön kommit, då kan du väl få bestämma över köksavdelningen. Du får väl köra utpressning, om kökslampan ska bort ska du minst ha en diskmaskin och helst helt nytt kök...eller nått annat du tycker är bra...visa inte detta för då tror han det är sammansvärjning och det är de ju inte - bara mina fria fantasier ;-) Stå på dig!!!


Vilken dag är det?

I kväll har jag tisdag, men de säger på tv att det är onsdag...och på sjukhuset trodde jag det var torsdag! Kors va svårt det kan vara att ha kolla på veckodagarna ibland. Nu har jag i allafall kommit fram till att det är onsdag och inget annat. När jag satt och väntade på kvinnokliniken idag fick jag ett härligt mms med ett otroligt vårtecken, några små gula tussilago i Eskilstunatrakten. Det är nog inte bara jag som är vilsen, hela naturen verkar vara det. Tack Marie för den härliga bilden!

Jag vet nu att jag är frisk i "gyndelen" av kroppen, inte en enda cancerknöl, alltid något. Sedan hade jag glömt att jag skulle varit på onkologen i måndags för att få mitt stärkande dropp så då passade de på att ge mig det också när jag nu behagade ta mig till stan. I går kväll tog jag mig tid att läsa vad det var för piller jag fick nu senast jag var där inne(i torsdags)och då upptäcker jag att den "typen" av piller äter jag redan ...x2 av. Tyckte namnet var bekant men tänkte inte mer på det men nu när jag läser om det så står det samma som den jag redan har...och det visar sig att det vid något tillfälle blivit utbytt mot mitt nu "nya" medel...ja, kanske inte konstigt att jag mått illa, haft huvudvärk och känt mig konstigare än vanligt när man får en extra dos! Nu är det rättat och vi har kommit överens om att en ordentlig uppdatering av min medicinlista är nödvändig och ska göras på torsdag...alltså nästa torsdag.

Det var min turdag idag för när Kristina skulle titta på sängar på EM-möbler så gick jag och kollade lite på ditt och datt OCH där stod min hylla!!! till kampanjepris!!! Så det blev att fälla baksätet i lilla "kycklingbilen"(vi kallar Kristinas lilla gula bil för det)och stuva in den, det gick precis. Sedan hittade vi en lampa till våran nymålade  halltrappvägg, det finns verkligen inte mycket att välja på i den gruppen av lampor. Men jag tror denna får duga, tror Rolf godkände den...om inte så för att slippa leta på fler ställen. Ja sedan hittade jag en liten adventsstjärna till-jättebilligt, någon tomte blev det inte idag heller, tog i många men köpte ingen! Men i blomaffären ramlade jag dit på 2 vita amaryller...eller vad heter det? Ja sådana där fina med klockor på, ska ha i fönstren i storarummet till jul mellan de röda gardinerna som jag nu bestämt mig för att sätta upp om så bara över advent - knut dansar julen ut...vi får väl se. Får väl spackla till hålen sen om det går...eller nått.

Nu ska jag sova och sova länge i morgonbitti! Tänker inte svara i telefon förän jag är riktigt vaken, i går pratade jag med någon som jag knappt kom ihåg sedan...hoppas jag sa nått kul. Nu är jag riktigt väldigt trött!!!!

Tisdag och redan förmiddag

I natt har jag sovit skitdåligt igen, haft ont och så har lungan börjat rossla. Den låter som när man prasslar med ett frasig tyg. När man tar ett djupt andetag så gör det ont ibland...fy va jag blir trött på allt som inte kan hålla sig bra. Sivan, jag vet att jag inte behöver ha dåligt samvete men jag har det ändå...fast ibland orkar jag inte ha det. Men så fort jag mår lite bättre så kommer alla MÅSTE-BORDE:tankar farande över mig. Försöker strunta i allt som jag inte orkar men det är inte lätt oavsett om det är vänner, städning eller hundar.

Hur som helst så ska jag bara göra sådant jag vill och orkar idag. Hoppas det blir en promenad och lite plock i hyllan där uppe i hallen. Skall plocka ur den och sortera bort sådant som ingen vill ha och jag aldrig kommer att titta i...eller jag ska försöka i allafall. Är som bekant dålig på sådant, det mesta kan vara bra att ha vid något tillfälle...kanske. Men de brukar ju säga att har man inte tittat i tidningar och andra papper på ett år ska man kasta. Men ibland vet man ju inte att man har det och så hittar man det igen och lägger tillbaka det för NU vet jag ju att jag har det om i fall att jag skulle behöva det någon gång...och så nästa år gör vi om samma sak igen och igen och igen.... Inte konstigt att hyller och skåp är fulla.

Oj va trött jag är...

Har det med morfinet att göra, kanske?! Men oavsett så är det lite jobbigt, för jag sover ju äntligen på nätterna igen. I natt sov jag väldigt skönt och länge. Var bara vaken någon enstaka gång och inte någon gång var jag uppe eller satte på en bokskiva. Det har varit standard i flera veckor nu innan morfinhöjningen. Men ändå är jag så trött, så trött...kanske beror det på att kroppen behöver vila ifatt, den slappnar kanske av på något vis. Ja skit samma bara jag får må bättre så får jag väl vara tröttare i stället om det nu inte går över.

I morgon ska jag bara ta det lugnt och på onsdag ska jag åka till stan med Kristina. Vi ska på shopingtur och till sjukhuset...så klart. De var supersnabba på kvinnokliniken med att kalla mig, de ringde idag om att de fått en remiss och ville ge mig en akuttid...genast blir jag orolig, men det behöver ju inte betyda något annat än att de insett att de missat något och snabbt vill åtgärda det. Ja, det är klart att det är så eller....JO så är det!!

Idag har jag haft trevligt besök av en ny "cancervän", det kändes skönt att få prata lite med någon som förstår ens egna känslor och konstiga tankar. Vi har precis samma frisyr, utan att ha en frisör...det var väl konstigt ;-) samma färg till och med! Det är kanske en alvalook, men det gäller nog bara oss så Pernilla, Marie och ni andra som bor i Alva och läser detta kan nog vara lugna.

I morgon åker Isak från ön igen, snyfft. Han, den lille godingen, hade varit mysigt att få träffa lite då och då, för på heltid skulle jag inte orka med honom. De var här i lördags och han höll i gång oavbrutet i 5 tim, han hade inte tid att sova även om Birgitta försökte få honom att somna. Tanterna låg i sofforna och blängde på honom medan han härjade med tuggben och mjukisar. Han fick en mjukisanka som "kvackade" men den var inte lika rolig som en gammal urplockad variant som någon hittat ute under dagen. Den har legat ute sedan i somras och luktade inte så gott även om den var torr. Men den ville han nog väldigt gärna haft med sig hem men matte luktade på den och kastade den snabbt i från sig....konstigt tyckte Isak och hämtade den snabbt igen.
Kändes så tråkigt när de åkte, man vet att det är så länge till nästa gång men så är det i detta livet.


Vänner är viktiga och jag känner mig som en dålig vän. Jag orkar inte vara en bra vän längre, inte ringer jag och inte åker jag på besök. Jag förstår att många blir besvikna på mig, lever med konstant dåligt samvete. Men ni ska veta att jag uppskattar väldigt mycket när ni hör av er på olika sätt. Så även om ni inte får något svar via mail, snilgelpost, telefon, sms, brevduva, budbil, cykelbud eller budhund...eller vad det nu kan heta så uppskattar jag det mycket och rätt som det är så kanske det kommer ett svar...man vet aldrig!

Nu sover vi!


Fredagkväll

Nu är det fredag igen och Idol på tv. Jag är ju så tråkig att jag hellre ser på deckare så Rolf får aldrig se hela programmet till slut, missar alltid någon artist, Jag vill se Camilla Läckbergs Predikanten som börjar kl.21.00, det har gått en omgång förut med hennes och de är bra tycker jag. Men alla kan ju inte vara deckargalningar som jag!

Jag har nog lyssnat lite för mycket på deckarljudböcker nu ett tag, börjar blanda ihop dem och det är ju inte så bra. Får nog slå i mellan med något annat ett tag. Få ta någon av alla Runes böcker, Anders Fogelström till exempel om Stockholms gamla liv - väldigt spännande det också på ett annat sätt.

Idag har jag inte gjort mycket, har haft väldigt ont och varit helt slut helt enkelt. Det blev som vanligt lite för mycket när man är i stan och vill passa på med så mycket som möjligt. Ändå blev det inte hälften av vad jag tänkt...men det är ju inte så ovanligt. Jag lär mig aldrig var min begränsning ligger...men det kanske är bra på ett sätt för den dagen jag gör det blir det väl ingenting.

Har höjt doserna idag men vet inte om det hjälpt något...det gör det naturligtvis men idag hjälpte inte med något hur hög dos det än var. Blir nog bättre i morgon och nu ska jag se på TV!!!!

Torsdagkväll

Oj va jag är trött, en lång eftermiddag i stan. Först var det läkarbesöket, det som jag varit nervös för i flera dagar. Träffade en bröstonkolog som jag träffat tidigare vid några tillfällen. Hon är jätte bra och det kändes väldigt bra att det är hon som håller i det hela nu. OCH vad fick jag då veta...hmm..det kan man undra. Röntgensvaret som jag skulle få var borta...eller så hade det inte kommit tillbaka, svar nr 2 som röntgeläkaren skulle skriva, ett förtydligande som de bett om. Det de fått och som hade varit uppe i måndags vid genomgången med radiumhemmets läkare var lite luddigt. Men det som hon kom ihåg var att det var en förändring jämfört med plåtarna från i sept.på en höft, ländkota nr2 och något mer som jag inte kommer ihåg. Hon har höjt mina doser av morfin och gett mig ett nytt piller för nervsmärtorna i skuldrorna. Sedan ska vi träffas om 14 dagar och se om det blivit bättre, om inte så får vi hitta på något annat...kanske strålning. Jag vill inte åka till Stockholm, även om det visst kan vara trevligt men det känns så jobbigt och otäkt. Dessutom kan man inte strålas hur många gånger som helst och då känner jag att jag vill spara det så länge som möjligt för att ha det när det blir olidligt, jävligt ont. Men hur som helst så ska vi se om det kan hjälpa med mer morfin och nu har jag frågat ordentligt - man kan inte överdosera morfinet, jag kan ta så mycket jag känner att jag behöver. Men tar jag en ordentlig dos och det inte hjälper så finns det ju ingen anledning att ta ännu mer.
Sedan frågade hon om vi fått erbjudande om att prata med en kurator och det har vi inte så det tackade jag ja till. Kan nog få vara skönt att få babbla av sig lite till någon helt neutral person som kanske kan komma med tips och idéer om vad man har rätt till och möjlighet till...ja, inte för jag vet något just nu men något bra är det säkert.
Hon tyckte också att jag skulle gå till gynekolog och kolla mig för det kan ju ske(en inte allt för ovanlig) spridning till äggstockarna...ingen som påtalat förut...så det var bra, hon skrev en remiss. Så även om det kändes lite konstigt att inte få ett klokt svar på röntgen så fick jag hjälp med mycket som borde ha skett tidigare, men bättre sent än aldrig heter det ju ;-)
Efter allt detta åkte vi till Märtas cafe´och träffade Bertil och Birgitta som är hemma på ön i några dagar. Tårta idag igen!!

I går var de här hos oss och så även Pernilla med yngsta dottern Robyn. Pernilla hade bakat en supergod tårta, blev inte en smula kvar! Det vi alla ville se var lilla gullegrisen Isak. Birgittas nya lilla springervalp. Så gudomligt söt och charmig. Tanterna var så måttligt intresserade först, Mocha och Kinna sken upp när jag sa att ni kan få vara på andra sidan grinden...har väl aldrig sett dem vara så snabba på att förflytta sig till "fel" sida av grinden. Senare när lilleman "boat" in sig så var alla tillsammans även stora pojkarna Puma och Dobby som fick ligga på tork i hagen innanför köksdörren efter att det härjat runt ute i snön och var genomblöta. Bonnie däremot ville inte gå utan att först ha kollat av honom ordentligt. Hon längtade nog efter att få vara mamma igen...kanske...i allafall i mina ögon. Hon ville väldigt gärna vara med honom och vi var på lite egen tur med honom när matte satt och drack kaffe...kopp nummer 4..eller 5 eller nått :-) Vi försökte komma på ett sätt att gömma honom, men varken jag eller Bonnie kom på något bra så det blev inget med det. Bonnie blev så uppspelt av att ha en bäbis i huset att hon blev som en valp själv och busade så mattorna åkte på sniskan i hop med Robyn vars kommentar var -Oj Du är ju värre busig än Dora! Tok Dora var ju inte klok på en fläck...eller vad det är vissa(Bf)brukar säga. Fläckar har lilla Isak väldigt gott om och han är roligt tecknad på sina ben. Han har ljusbruna prickar på nedre delen av sina båda framben och sedan mörkbruna, ser ut som strumpor. Han kommer att bli en vacker pojke när han blir stor, nu är han GULLIG!!

Jag fick äntligen köpa en ny vinterjacka idag och en halsduk till den. Ljusgrå jacka och lila halsduk med silvertrådar i, tjusigt värre. Kanske lägger in en bild...om jag orkar, är lite trött nu och ska lägga mig. Kroppen värker lite mer än vanligt men så är det när man varit i stan och fröjdat...men inte en enda tomte...

Det bara vräker ner...

Nu tycker jag det räcker!!! Men inte får jag bestämma och hundarna tycker det är jättekul, men det blir så halt...

Jag har kört fram 2 kärror med ved så vi ska kunna elda. Nu sitter jag i soffan med kaffe och sprakande brasa, inte mycket att klaga på just nu. Vi har varit en runda i skogen, det är säkrare där än på vägen och när vi var ute snöade det för fullt så ingen annan var ute...skönt!

Jag har ringt till onkologen och bett om höjning av morfinet, det fick jag. Kan ta så mycket jag vill av kapslarna men de ville att jag skulle komma in på torsdag så en läkare fick träffa mig...så nu är jag orolig över det. Jag tyckte att det gick väl bra på telefon men det tyckte inte läkaren...och då blir det oro i mitt huvud, behöver inte betyda ett dugg men spökena kommer snabbt när det är ont. De hade fått svar på röntgen också men det skulle jag få svar på då på torsdag.

Nu ska jag lägga mig men först ska jag ta ett piller till och lägga på en ordentlig vedklamp så det håller sig någon timme. Vad ska man hitta på för mat idag? Någon som har ett enkelt tips! Kanske stekt salt sill med lök och grädde... Vi får väl se, Rolf kanske har något annat önskemål.

Ut i snön med er nu ni som lälskar det vita blöta ...jag har alltid älskat snö men inte i år, jag bara fryser och halkar...men ni som fortfarnade är snöälskare. Det är inte hela Sverige som har fått någon snö ännu, inte skåne i allafall. Men det ska väl bli lite över hela...tror jag, det visar sig. Nu vila, troligen sova.

Nu har vintern kommit

Idag när man vaknade så var det vinter
image55
Vi får väl se hur länge det ligger kvar, men ännu i kväll är det vitt. Hundarna tycker det är toppen och jag...ja vackert och skön luft men det blir ju så halt på en gång. Jag är såå rädd att halka...tog på mig halkskydden och det var tur för det var ordentligt med is på vägarna där vi gick.image56image57Härligt att se hundarna flyga fram i snön och allt luktade ju så gott...rabbisspår överallt, eller om det var hare!? Studerade dem inte så noga, de där omtalade rådjuren såg jag som vanligt ingenting av, inte ett spår! Jag tror det är bluff, något som vissa inbillar sig...har ännu inte sett ett ett enda. Förr såg man skit efter dem men numera ser man ju inte ens det och så sägs det finnas så många nu?? Ett mysterium...snart säger de väl att det finns älg här också och björn, kanske varg också!
Ja, Birgitta och Bertil kommer ju på onsdag, så sedan kanske folk sett vargar också, fast det är huskyhundar. Vore ju inte första gången det händer, fast kanske här på ön.

Jag har ont, ont och ännu lite ondare. Blir  så trött på denna värk, i nästan hela kroppen. Värst  är det i ryggen, höfter, ben. skuldror och vänster axel...vad blev det kvar som inte värker...om jag känner efter så värker det nog där också. Får nog kolla om jag kan höja morfinet lite, man vill ju helst slippa men man orkar inte ha ont heller och jag stoppar ändå i mig extra nu för att jag inte orkar ha ont. Man ska ju inte behöva ha ont, men samtidigt blir man så "soppig" i huvudet av allt morfin. Glömsk är jag redan och vad ska det bli med ännu mer. Men det går ju att sänka igen om det blir bättre. Nu är det hur som helst sovdags, det är heller inget som jag ser fram emot för jag sover inget vidare just nu. Det skulle nog säkert bli bättre av en högre dos smärtstillande. Så det är nog lika bra att jag bestämmer mig för att jag ringer i morgon om detta, så får det bli.
Nu gör vi ett sovförsök, natti, natti!


Nytt och fräscht!

Jag har tröttnat på allt det gulliga rosa nu får det bli lite blått i stället. Ska försöka få till en ny blid av mig själv också om jag fastnar på bild...min mamma gör det inte enligt sig själv så det kanske gått i arv...
Men det blir inte idag och kanske inte i morgon heller men en annan dag ;-)

Jag ser fram emot onsdag när jag ska få besök av lille Isak med matte. Ska bli så kul att få gosa med en valp och riktigt får snusa på honom. Hoppas han har lite valplukt kvar... springer han väl av sig i all ren vit snö som kommer nu. Skönt att man kan elda, få det varmt och skönt.
Nej nu ska jag måla lite guldramar igen! Sedan är det ju fredagsfilm på 4:an.


Söndageftermiddag

Just gjort eld i öppenspisen och ute snöar det för fullt, det är helt vitt nu. Jag har sovit bort hela eftermiddagen för att jag har ont. Medan jag sovit har Rolf lagt om däcken på sin bil + farmors och räddat en kille ur hans avåkta bil här nere på vägen...körde han för fort med sina sommar däck eller... Han såg så ung och rädd ut sa Rolf, att han nästan undrade om han hade ett körkort...-Du frågade väl inte stackarn om det sa jag. Det hade han inte gjort, inte nog med att åka av vägen, ska man bli ifrågasatt om man har körkort också kan ju vara lite känsligt. Det blev inga skador, han hade en otrolig tur...hoppas han köpte en lott...fast i Havdhem finns kanske inga lotter en söndagseftermiddag...(tror han bodde däråt)eller jo de har väl en kiosk där nu igen. Kanske bara är på sommaren som så mycket annat här på ön. Jag bakade en kaka och målade en ram med guldfärg innan jag havererade helt och kröp upp i sängen. Har inte vågat titta på ramen, kakan blev god i alla fall.

Är så mycket man funderar på och känner sig stressad. Skulle önska att jag fick vara smärtfri och full av ork i några dagar så jag kunde hinna ifatt allt jag skulle vilja göra. Har så ont i ländryggen och ut i benen, plus i skuldrorna som jag inte haft ont i på jättelänge, värst i höger. Man blir så sänkt av att ha ont, ont, ont.... Men efter regn kommer solsken brukar det ju heta så det hoppas vi på. Nu ska jag hjälpa till med maten -Lite nyttig vill man ju känna sig!

Torsdag igen...

Herregud va fort veckorna går, det var ju fredag sist jag skev och det var ju nyss. Jag måtte sova eller något för jag hinner inte med... Hur som helst så har jag haft en lite "ond" vecka men trevlig ändå. I måndags kom Kristina hit med nybakade bullar och blommor. Tisdag var det Pernilla Å som kom med sin vovve och vi gick en skön promenad i regnet efteråt åt vi varsin stor bit av min nybakade chokladkaka med kladdig glasyr...mmm....så onyttigt och gott!

Sedan var det dags för stadsbesök och röntgen i går onsdag och då fick jag åka med Susanne som hade lust med en tur till stan. Vi gick i lite för många affärer men det var trevligt och vi såg på massor av mysigt jultingeltangel. Jag köpte ett ris med små lampor i som jag satt i en kruka i hörnet i stora rummet, inte juligt så det går att ha redan nu-lite annorlunda. Några röda blockljus, ljusmanchetter i silver och några röda som jag satt på en trearmad ljusstake och lite annat. Vi var också och fikade eller drack kaffe med goa mackor på mysiga cafet Ringduvan. Tack Susanne för en trevlig dag!
Var och pratade med dem på onkologen om mina värkande leder och det var som de sagt förut att många som äter just min sort av hormon har klagat på just detta. Står inget i fass om det men det kanske har något med vädret också att göra eftersom det var flera just nu som klagat...jag har varit lite bättre nu i veckan så det kanske blir bättre och bättre. Jag är nöjd så länge jag kan gå med hundarna och ta med fram själv här inne. I går kväll var det dåligt med det så Rolf fick hämta in rollatorn för säkerhetsskull för då kunde jag nästan inte ta mig upp. Men i morse var det okej igen och jag har kunnat gå med hundarna -så skönt i solen.

Kaffet är klart nu säger Rolf, vilket betyder att jag ska plocka fram Kristinas goda kaka som stod nybakad här i går när jag kom hem...hon är otrolig. För att hundarna skulle få sällskap efter att hon gått en ordentlig runda med dem mitt på dagen så ställde hon sig här och bakade...oj vilka människor det finns!
Jag får skriva mer en annan stund.

Fredag och kväll

Så har en vecka gått igen, otroligt vad det går fort. Idag har det inte blivit så mycket gjort...det blir det inte annars heller men idag har jag faktiskt mest haft trevligt. Plockade med tvätt...inte så trevligt men det blev tomt på gästsängen och sedan blev det besök med kaffe till -TREVLIGT-sedan en härlig promenad i nästan 1 tim - TREVLIGT- sedan fick jag en rolig tidning i lådan -TREVLIGT- och sedan skulle jag sova...det gick dåligt men jag hade ju fått en tidning från Maja så det gick bra att ligga och vila i allafall. Nu har vi ätit en supergod middag och hör nu på Marie Picasso i Idol på 4an-TREVLIGT-  Hon är så enormt duktig den tjejen, otroligt säker sångerska.

Snart börjar det en deckare och sådana missar man ju inte -Isprinsessan av Camilla Läckberg.

I morgon blir det en liten släktmiddag hos svärmor och en skogspromenad med vovvarna som är utökad med en liten Lea i en vecka framöver för matte är på resande fot. Kanske kan man få med sig kameran till skogen och ta lite bilder på hundar...kanske om huvudet är med, brukar vara dåligt med det.

Torsdag

Ja du Kitty, äta gör vi ändå dör vi...både lasagne och blodgrape. Jag var nummer 2 som ringde onkologen i morse om vad jag vågar äta och inte. De visste faktiskt inte och skulle kolla det ordentligt men tyckte att jag skulle fortsätta äta min dagliga grape...eller i går blev det ingen för Rolf och mamma ville inte jag skulle äta fler innan jag kollat och lydig som jag är så gjorde jag så.

Letade runt och läste en massa i går kväll om grape och andra farliga livsmedel som i vissa lägen är cancerframkallande och i andra förebyggande. Men grape är tydligen inte ofarligt i samband med olika mediciner så jag tänker nog inte äta en om dagen men någon i veckan medan de är så fina och goda som nu. Det är blodgrapen jag tycker är så god, inte vit eller gul, de är så beska.

Vitlök, omega3, soya - bönor, linser och andra nyttiga saker är inte heller bra för mig som äter hormonet tamoxifen så lite kommer jag nog att tänka mig för i fortsättningen. Men det är väl med det som med det mesta att äter man lite måttligt så är det okej. Det är väl typ kapslar med omega och vitlök man ska undvika, inte lax och en vitlöksklyfta i såsen.

Nu ska vi städa lite jag och hundarna! De ska få plocka upp sina mjukisdjur som ligger överallt och lägga i sin låda...om det går annars får jag väl ta dem med dammsugaren ;-)