En jobbig tisdag

Hej alla mina vänner! Vill bara tala om att jag lever, även om det är tyst från bloggen. Jag fick komma in till sjukhuset i går för att få blod och allt gick bra med det. Ska nu bli pigg som en gammal lärka hoppas jag;-) Det kunde ta några dagar och det vill jag inte vänta på så i morse trodde jag att NU kan vi leva loppan(jag och hundarna...)men så blev det inte. En tråkig dag i soffan med kallsvettningar och vad heter det... ja, just det...orden bara försvinner -skyller på morfinet. Skit samma, jag har mått SKIT och orkar inget. Hjälpte till lite med maten sittande i rullstolen och skar mig lite i ett finger...(vanligt nu för tiden) var nog mer i vägen än hjälp även om Rolf aldrig skulle säga det.
Nej nu tog orkan slut igen. Hoppas orka skriva snart igen! Kram på er alla!!

Torsdag och det är gjort igen

Nu sitter man här och mår redan dåligt, inte så lovande men jag har haft fel förut så hoppas kan man alltid. Allt gick bra på sjukhuset, tog lite längre tid än vanligt men jag fick några extra doningar-tillskott. Har väldigt fina värden på allt utom blodet så troligen kommer jag att behöva få blod, ingen idé med järntabl.eller andra natrurliga saker. Jag föreslog 2 kg persilja om dagen men hon trodde inte det skulle räcka så långt som nödvändigt. Men det var bara att ringa så fick jag komma in samma dag...hm..inte jag inte...fick någon sorts antikroppar när jag fick barn så det måste beställas och för att de ska kunna göra det måste jag blodtestas först och så görs best. som tar 1-2 dagar. VARFÖR kan jag inte vara som alla andra någon gång!!!!!!!!! Allt ska vara så krångligt. I värsta fall får de väl ta till något krisblod eller lägga in mig så de har koll...suck.

En glad sak är i allafall att jag bara har lite vatten kvar i lungan, kanske blir det värre nu under dåliga perioden men jag ska testa att inte ta vätskedrivande i den bra perioden så får vi se vad som händer med det. Har jag tur så har det gått tillbaka och jag slipper "limningen" som jag skrivit om tidigare. Är det någon som undrar så skriv och fråga.
Nu ska jag ta en extra morfin(har läk.bestämt;-))och försöka sova. Kortisonet brukar spöka även om jag är jättetrött, men förhoppningsvis går det att sova.

Nu hoppas vi på en bra period för oss alla! 

Glömde berätta att jag köpte några nya pelargonior på vägen hem, i Lojsta -kan jag rekommendera 25:- för (för er som bor på ön, er andra kan det väl blir lite dyrt och långt för) stora kraftiga plantor +allt annar jag skulle velat ha men...ja, några saker till blev det, pelargoniorna måste ju få lite sällskap i krukorna. Tur att inte Rolf var med...Kristina är bättre när man ska handla, fast hon betalar ju förståss inte...

En otrolig onsdag!

Har mått så underbart bar idag, som en vanlig människa och det har känns så härligt.Jag har fått fram en bilde på den underbara Stella, så NU ska ni alla få njuta av henne som huvudbild och visst är hon vacker som Carina skrver som en den "lady"  hon är:-) Se och njut och du som inte tycker som Carina och jag kan blunda.image12
Det jag vet är att det snart är torsdag och jag ska in igen för att få alla giftrna igen. Idag har Mona och jag planterat alla pelargonior och bäddat in dem i fiberduk så de inte ska frysa.

Nu om aldrig förr får ni ha överseende med konstiga stavningar....men ni får försöka iallafall, jag är så trött. Nu börjar det gunga och jag har ingen koll på vad jag skiver...kan ju blir farligt. Heja Tomas som våga kommentera, alla andra män är fega som inte pickar emot eller så har de accepterat läget...det är kanske bar är du Tomas som inte känner igen dig?! Nu somnar jag snart, dags att packa till i dag igen.  Ha det bar och nu ska jag försöka somna, är nervös...därav insomningstablett som gör mig snurrig, Dora vile inte kissa hur jag än bar mig pt så blir det kiss inne inatt. Kram, Kram till alla mina vänner och go natt...snark..........zzzzzzz.....

Toomas kan nog klara flera saker samtidigt men långt i från alla...enlligt vad de säger jämt i alla besservisser tidningar och tv. .  Kram till er alla som orkat läst detta virr, varr...

Tisdag, det närmar sig...

Nu är det onsdag och jag fick inte in detta skrivna i gårkväll - dumma blogg!! Nu får det bli i stället och jag ska sen gå ner och äta frukost i det alltid lika vackra soliga vädret. Ha en bra dag!
Från igår:
Idag har vi varit i stan på läkarbesökoch nu närmar sig torsdag med nu behandling. Det var bra med det mesta eller vad man nu ska kalla det... röntgen visade på en tumör i skallbenet på höger sida men det är ingen hjärntumör. Nästan lite konstigt att jag haft ont av den tyckte läkaren men så är det, konstigt eller ej. Sedan fick jag också veta att det sitter tumör/er i höger lårben, vilket jag inte hört förut. Det känns som det "pluppar" ut ett nytt ställe för varje läkare och besök, trotts att ingen ny röntgen gjorts...de sitter och läser i journalanteckningar från röntgenundersökningen och så kommer det ... Men skit samma, jag har ju ont lite här och där, så det finns tydligen lite överallt. Jag brukar säga att ett ställe är jag säker på är friskt och det är fötterna! De är snälla och jag hoppas hitta några nya sköna skor till dem snart. Köpte ett par hos Pernilla "Klara", mjuka plastträskor - supersköna!! Inte så vackra men som sagt, bomull för fötterna och man glömmer att man har dem på sig. De jag köpte var svarta och jag ska nog ha ett par till i illgrönt också! Fötterna blir nog glada om de får något färgglatt på sig.

För övrigt blev det ett besök på nya Ica Maxi i Visby och där fanns det mycket gott. Blev lite olika salamisorter, en grön ost (ja, riktigt illgrön) med basilika i, den var väldigt god och vi hyvlade av den på pasta där den smälte så gott...mmmm. Den osten kan jag rekommendera både till mackan och pastan. Salami har jag kommit fram till att det är inte så dyrt som man tror, mycket smak i tunna skivor. Man tittar ofta lite för mycket på kg priset och lurar sig själv. Något jag tycker är lite för dyrt är roliga tomater, måste de kosta 5-10:- st och små pärltomater för 25:- för en liten förpackning som man lätt plockar i sig som godis... Ja, visst kan man köpa det i stället för godis men när man vill ha det till matlagning i maträtter så blir det irriterande dyrt och så får det vara i stället.

En annan sak(tvärt om tanke)som man ofta hör folk säga är att en biff är för dyrt, men hur ofta hör man folk klaga på pizzapriset?! Hämtpizza köper folk ofta utan att blinka men en entericote(hur stavas det...) för 30:-kan man inte tänka sig köpa... det blir ju kanske t.o.m billigare...om man inte köper speciell bakpotatis, pärltomater, ruccola och bearnesås(ett krångelord till) för då drar det väl iväg lite. Jaha vad blev nu detta för matdravell, men det är ju min blogg så jag kan ju skriva vad jag vill även om det börjar bli ute med bloggar hörde jag på radion igår. Några "kändisar" som bloggat länge hade upptäckt att det tog för mycket tid så de har slutat och vipps så är det då omodernt. Men jag som just upptäckt detta roliga sätt att förmedla mig på fortsätte väl ett tag till. Det är ju valfritt om man läser det eller ej och jag har inga anonyma elakingar som skriver på min som många tydligen får...ja, säker kan man aldrig vara, men ännu så länge har det bara varit trevligt. Egna åsikter ska man väl få ha även på detta forum.

Det var många som ringt idag när jag var på "stadsbesök" bl.a Kattis (-Tomas: Jag ser fram emot dina åsikter om manligheten!! ;-) och Annelie...som jag antar hade tvättdag i dag??...luren hade hamnat av och jag tror det var tvättmaskinen som jag hörde...länge, länge... hoppas inte du somnade i tvättkorgen!

I morgon kommer Mona och vi ska plantera pelargoniorna som vi köpt fiberduk till idag. Hoppas det inte blir någon jättekall natt framöver utan att de kan klara sig ute i vårt härliga vårväder. Solen har varit framme nu i snart en vecka, inte en droppe regn, fast vi skulle behöva lite. Rolf har vattnat lite i söderrabatten i kväll för det håller på att torka bort. Gräset som var så grönt och frodigt börjar också torka bort. Nej nu får jag ont i ryggen av att sitta, skulle akta mig för att utsätta kroppen för sånt som ger smärta, dammsuga, torka damm, diska.... Eller snarare vridningar, lyft och helt enkelt dumma saker som jag ju aldrig gör i allafall....jag är alltid snäll i mot mig själv.

Är det någon som funderar på att köpa en curly coated retriever så vet jag var det finns, nyfödda - GRATTIS Elisabeth. Det blev som vanligt en ordentlig kull med 3 hanar och 5 tikar...kan ha kommit någon till efter jag somnade i går kväll - Alla bruna...å så vackert, jag gillar bruna hundar!

Lördag, en bra dag!

Idag har jag klarat av att vara med på lördagshandel även om jag fick gå före ut när vi kom till kassan på Ica. Det har varit härligt väder även om det blåst lite onödigt mycket men jag har förstått av de fastlandssamtal vi haft att det regnat kraftigt på många håll så vi ska nog inte klaga på lite blåst. Har haft besök på förmiddagen av Rolfs gamla fastrar och det var trevligt, även om jag just lagt mig i badet när de kom...blev lite kortare än beräknat...badet alltså.

Många som fyller år just nu...eller det finns väl alltid de som fyller men idag är det Annelie F som blir jätte gammal...fast det beror ju också på vad man jämför med;.)Grattis!! I morgon är det Siv som blir fruktansvärt ung:-) mitt i livet (=50)som de sa förr och så dog de vid 75...konstigt.. Hoppas du inte får någon käpp med silverkrycka...fast det var väl bara gubbarna som fick såna fina presenter. Undrar vad kvinnorna fick...solur...barometrar...men det var väl också männens...det var nog smycken, vi kan ju alltid hoppas. Du hade ju fest förra helgen så det kanske blir en lugn dag, Grattis!! Njut av livet!!

Vi har ätit gotländsk grön sparris till förrätt och en variant av pizza till varmrätt, det var jättegott! Nu har herrn i huset fastnat i en Bondfilm och jag ska väl dra mig ner och få fram lite kaffe. Känner av dagen i kroppen men ändå rätt pigg, blir lätt kallsvettig men det kan ju bero på mycket...det finns ju de som hamnar i något som kallas övergångsåldern...men jag vet inte om jag är såå gammal ännu:-))

Fredag-Grattis alla Erik, speciellt pappa!

Livet så mycket roligt och för vissa så hemskt...fick höra att en av våra gamla hundvänner en 28 årig tjej fått leukemi. Hon som har hela livet framför sig och dessutom 2 små barn, fy så orättvist. Jag vet hur det känns för henne, har upplevt det för 17 år sedan. Det var/är nog bland det jävligaste man kan råka ut för som småbarnsförälder. Naturligtvis ser man bara en sak framför sig och det är att man ska dö...= de stackars barnen ska bli utan mamma eller pappa. Men som vi alla vet behöver det förhoppningsvis inte alls bli så, det finns stora chanser att det blir bra. När man får beskedet är det bara så att allt blir DÖD...det finns nog ingen som inte reagerar så i sin första tanke-har i allafall inte träffat någon som inte tänkt så först. Hoppas, hoppas hon ska få ett långt liv trotts denna skit just nu. Livet är orättvist men samtidigt är jag glad för att inte alla behöver gå igen detta.

Jag har insett...tror jag ...kanske att jag inte kan göra så som tidigare. Som kvinna..hm...har man ju kunnat göra många saker samtidigt men helt plötsligt känner jag mig som en man... det går inte, det blir bara kaos om jag försöker. Så jag säger bara en sak, stackars er män, vilket jobbigt liv ni har!! Jag kan inte både koka potatis, steka fisken, göra såsen och samtidigt se till att grönsakerna kokas en lagom lite kort stund... NU blir alltid något bortglömt eller så bränner jag något eller så får jag stänga av ALLT och störta på soffan av stresskolaps och SÅ är det alltså att vara man!? Eller... Hoppas att uttrycket är felaktigt = att män bara kan göra en sak i taget för det är vääldigt jobbbigt!!!

Varför tycker vi ...eller jag i allafall alltid att det är så jobbigt, synd om mig, tänk om .... Jag skulle ge vad som helst för att få tillbaka det liv jag hade för 2 år sedan...ont men ändå kunde jag resa och vara med på en hel del aktiviteter. Nu kan jag inte resa, inga aktiviteter, känner mig jätte osocial när jag är bland andra människor...orkar liksom inte. I framtiden kommer jag att tänka -Oj om jag fick gå tillbaka till då=nu, då kunde jag laga mat, gå ute i trädgården, åka på utflykt och slapp ligga på sjukhuset hela tiden.... Varför är vi aldrig nöjda med det ni har JUST NU! Ändå försöker jag vara det och leva i nuet men ändå tänker jag OM.... det är som någon skrev, OM är världens starkaste ord... för om OM inte varit...

Har nu läst(lyssnat) på en bok som jag fick att läsa av Maja och dagen efter de åkt kom den som ljudbok i lådan...typiskt. Får läsa den "på riktigt" senare, det är inte riktigt samma sak att läsa som att lyssna. Man ...jag kommer ihåg allt bättre om jag läst boken, men samtidigt är det så avkopplande att bara kunna vila och lyssna...sövande;-) Senaste boken heter På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingemarsson. Hon är alltid lättläst och bra, inga djupare saker även om det är mycket som är tankvärt. Den här tjejen som det handlar om här tycker JAG är egotrippad...inte alls som jag, jag är mer en Rakel som är en kompis i boken. Andra kan säkert tycka helt annorlunda, beroende på hur man är själv och det gör ju att man kan tolka boken på olika sätt.

Idag skulle jag på 8-årskalas(Sebbes) på eftermiddagen men först ville jag baka blåbärsbullar som jag såg på Tv4+ Leilas mat härom kvällen. Det var ju inte så komplicerat, en liten deg på bara 3 dl, lite smörgegga, kavla, strö och rulla ihop. Det skulle bli 16 bullar och för en gångs skull gjorde jag helt efter receptet...de blev jätte och då menar jag jättestora. Är det så att ni också tänkt göra dem så blir 20 st. ett bättre antal och då slipper ni att de rinner över trotts muffinsform. Men de blev jättegoda och Dora som varit lite till och från i piggheten blev SUPERPIGG, ögonen stod som ...ja, vad det nu är man säger och hon steppade runt mig på mycket lätta tassar. De fick alla smaka, även Rolf som varit hemma för ryggbesvär idag. Det fick bli kaffe ute i solen efter att jag vilat lite och sedan blev det en längre vilostund efter...men som ni säkert räknat ut blev det ingen ork till kalas. Vi ska fira en dag till här hos oss i stället, måste ju fira Amandas(storasyster till Sebbe) "barn med hund" seger i går och att Klara blev BIS-4 på samma utställning(Hemse Brukshundklubb).

Nu ska vi äta lite upptinad lasagne, ingen orkar göra någon mat idag...bra att ha mat i frysen!

Tisdag..segt

Så var ännu en dag till ända, ingen tårta fast lilla Lina fyllde 26 år idag och är så långt borta...snyft. Men, men vi åt tårta hos farmor när du var hemma och firade dig då. Hon låssas att hon bara fyller 24...vad ska det bli om hon redan har åldersnojja, det har hon INTE ärft av mamma...måste vara från pappa!
Jag vet ju att jag är evigt ung så varför ha bekymmer för sånt nonsens! Det där med kriser vet jag inte om jag hoppat över eller så har jag varit så upptagen av dem att jag inte vet om det...kan det vara så?! Vet att många har problem med speciellt 40-årskris och en del verkar få dras med dem länge eller rättare sagt de bryter ut sent...måste vara väldigt jobbigt.

Här kör vi med jämna plågor i stället för kriser,  inga större förändringar. Det dirrar och darrar i fingrarna och fötterna känns som de är svävar på uppblåsta trampdynor, men det gör inte ont så det får gå. Skulle varit skönt om de gjort att man kunnat stutsa(...studsa) fram men tyvärr.

När man inte kan planera för någon valpkull inom närmaste tiden går jag och funderar på vilken färg jag ska måla om hallen i och så ska vi ta bort hundrummet och göra ett enda stort rum av vardagsrummet igen. Känns lite onödigt att ha hela stora hundrummet stående för Om och När det kommer en valpkull igen. Kan "vanligt" folk ha valpar utan speciellt rum så kan vi väl också ha det.

Men när jag skulle plocka ner rosetter från väggen så gick det inte...kändes för jobbigt...inte fysiskt med psykiskt. Det blev liksom på riktigt då, tänka att man ska är en sak, göra en annan. Försökte tänka att jag skulle städa men det hjälpte inte, så lättlurad var jag inte.
Får väl spara de finaste (resten i kartong)och hänga dem i trappen tillsammans med alla foton eller hur vi nu ska göra. Men man måste ju anpassa sig efter livets förutsättningar även om det inte alltid är vad hjärtat vill. Men det betyder som sagt inte att det är slut med Kennel Rindi - för det är det inte!! Jag vill själv ha minst 2 kullar till som jag vill spara tikar ur. Kanske fortsätter Lina så småningom, om inte så finns det Rindihundar lite här och där så det lever vidarer oavsett vad vi gör. Jag vill ha en Lea och en Stellavalp, vilka hanar det blir och när/OM det blir vet jag inte...kan ju vara bra att höftröntga dem först:-) Kanske skiter det sig på det, vem vet man kan aldrig vara säker. Ska(vill)träna en av dem till servicehund till mig själv, tänkte jag... eller om någon kan hjälpa mig. Nu har jag Bonnie som hämtar saker åt mig som jag tappat eller sånt som andra dragit ut. Men det skulle vara kul att lära upp en valp från början och träna på lite mer avancerade saker som att dra på och av kläder, hämta saker på bänkar...inte så som Dora som snarare äter allt som finns på bänkar. Dora har inte varit så pigg i eftermiddag, men piggnade till i kväll, hoppas det var något tillfälligt.

Nej nu ska jag sova, i morgonbitti kommer sköterskan och tar lite prover igen...bara en dryg vecka kvar till nästa omgång, fy va tiden går fort. Ingen uppdatering av hemsidan i dag heller...när ska det bli gjort, Kitty - varför är du inte här?? Du skulle kunna sitta här och fixa både med bilder och text, å så bra det hade varit. Men nu får jag väl försöka klara mig själv...och det gör jag, ska bara bli av. Är så mycket man vill göra och så måste jag förstöra dagarna med att sova på eftermiddagen - irriterande! Felstavningar är det fullt av, men det skiter jag i -Go natt!

Assar fick 1:a i viltspår på första försöket...har förstått att att jag var lite luddig.


Söndagkväll

Det blev precis som jag önskade, att jag skulle må bättre och en tur i rullstolen! Jag kände mig som en ny människa när jag vaknade på lördagen. Äntligen kunde jag äta frukost utan att nästan svimma av orkeslöshet. Lyckades bädda 2 sängar(rena lakan)och ändå orka dricka kaffe efteråt...helt otrolig känsla.

Sedan åkte vi en liten tur till Djupviks fiskehamn och där drog Rolf runt mig i rullstolen med Bonnie och Mocha i koppel. Det var så härligt, inte en enda människa...jättekonstigt och jag fick massor av frisk luft. Alla vi såg satt säkert instängda i sina bilar, vädret var inte helsoligt men inte helgrått heller...men de andra valde att motionera i bilen. Det brukade vi säga hemma i Filipstad att folk tog inte en promenad runt sjön utan de promenerade bilen runt sjön. Som om det är samma sak, lika friskt...tänk va sjukt...sitta i bilen när man kan GÅ!!! Ja, ja jag gick ju inte själv heller i går men det berodde inte på att jag inte ville och Rolf fick ju träna lite extra så allt var väldigt genomtänkt;-) Det var också hundträning som gick väldigt bra, de skötte sig utmärkt tillsammans med rullstolen. Även Rolf klarade sin första ordentliga tur som rullstolschaufför, ingen tippning eller fastkörning. Var lite rädd att han skulle släppa mig utför backen...med fortsättning rakt ut i plurret men inte, han var så snäll.
Sedan åkte vi hem och jag somnade i drygt 2 timmar, väcktes lagom till maten var klar! Det ni, nu blir ni allt avundsjuka!!

Idag har vi varit och hämtat hem tant Dora från Pernilla och Kenneth. Det var 3 glada hundar som tog emot oss och en nybadad tjej med jätte långt hår!!!! Robyn kan jag inte få låna lite av dig, du har ju så det räcker till mig också♥

När vi kom hem stod det en hel kasse med cd-böcker i garaget från Rune, tack snälla! Ingela hade varit här medan vi var iväg och levererat alla dessa. Nu kan jag lyssna hur mycket som helst, dygnet runt. Synd bara att jag inte fick träffa dig Ingela, vi behöver prata om utställning eller inte i juli. Rune ska opereras så honom håller vi tummarna för på tisdag!
Snart går anmälningen ut för juliutställnigen i Visby, vem ska vara med och inte.... Jag hoppas det blir några stycken. Hoppas och tror att jag ska kunna få vara med där då om jag räknat rätt så ska det vara bästa helgen då=behandling kommande torsdag. Gäller att få in allt roligt så bara som möjligt i mitt "periodstyrda" liv. Tror inte kennelklubben är beredda att rätta sig efter mig, fast jag varit medlem i nästan hela mitt liv...lite kunde man väl få kräva av dem.

Oj nu fick jag en önskelistapå mailen från en liten ...stor kille(menar jag så klart) som fyller år snart. Han önskar sig ett ps2 spel???....vad är det?? Ja, ja säkert ett dataspel...eller möjligen tv-spel eller?

Nu snarkar någon väldigt gott här bredvid och jag ska nog ta och stämma in i skönsången...eller vad vi ska kalla det. Bästa att hushålla med orken, för jag har ju som VANLIGT tänkt vara försiktig och ta det lugnt. Inte bränna all ork på en enda gång på oviktiga saker, ska uppdatera min hemsida med alla duktiga hundar och ägare både från förra helgen och nu denna. Lilla Assar gjorde debut i öppenklass med perfekt resultat idag - jätte kul och en av de finska pojkarna Pablo var på vinnande plats även han. Vilket vi inte kan säga om de svenska pojkarna i Finland i går...det var inget fel på dem,  men oj så östdominerat det blivit och nog är det lite väl mycket "cirkus" över allt sammans. Undrar om vissa glömmer att det är musik och sång det handlar om?!  Det var ju kul att se alla glittriga kläder om inte annat och hon som vann var ju jättebra så ...ja, vad ska jag klaga för!?

Ha en bra dag, jag tänker ha en bra natt först!

Fredag en sovdag

Idag har jag sovit mer eller mindre hela dagen. Kunde inte somna i gårkväll...som blev natt och till slut morgon utan att det gick att somna, allt var bara jobbigt. Så först sov jag till 11.00 och drömde om en bekant som varit död i flera år. Han berättade hur det är när man dött så nu ska ni få veta:

När man kommer "över" så får man en ...typ en päls... såg ut som en riktig vargpäls. Den kan man ha och värma sig i eller så säljer man den och får pengar som räcker i 1-3 år. När jag frågade vad han gjort svarade han -sålde så klar! När jag sedan frågade om han hade pengar kvar skrattade han och frågade hur många år han varit död och det är väl typ 5 eller så svarade jag... -Ja, va tror du då? sa han och skrattade. Natruligtvis fanns det inga pengar kvar...smartskallejag!
Man kan gärna gifta om sig med någon annan när man kommit över till "andra sidan" så ingen ska inbilla sig att någon går där och väntade... -Oj, tyckte jag, det är nog många som tror. Det får man berätta för dem när de kommer tyckte han och ingen blir ledsen i allafall när de väl är här så det spelar ingen roll
(skönt å veta). Han la till att han skulle försöka vara modigare för han var en var en "feg skit" som han uttryckte det.
Har man sjukdomar ska man inte tänka att -Jag kommer att få dras med allt det onda även efter döden - för DÅ får man det... man ska "kasta" av sig allt sådant innan man dör.
Däremot så om man är elak i detta livet så får man lida för det i nästa!! Bra att veta, sätt igång och var snälla!!

Oj så mycket konstigt man kan drömma, det kändes nästan verkligt. Ja, vi lär alla få veta en gång om det är så eller inte, vet inte riktigt om jag tyckte det lät så bra. Vill nog hellre att det är bara vackert med en massa vita moln, blommor och philadelphiaost...som i reklamen med vitlök och örter...mmm....

Vad jag önskar mig mest av allt NU i detta livet är att få tillbaka orken. Jag orkar inget, verkligen inget. Blir bara helt slut, kallsvettas och börjar må illa. Har varit nära att svimma flera gånger och nu är jag väldigt trött på detta, vill inte bara ligga och vila hela tiden. Nu när smärtorna börjat avta så vill man börja röra på sig och så går det inte.
Antar att det har med alla gifter att göra, kroppen blir väl utmattad av all skit. Men jag VILL INTE LIGGA.......jag vill göra saker både ute och inne. Orkar inte ens prata i telefon...och då är det illa. Sov hela eftermiddagen också tills Rolf kom hem. Då lyckades jag hjälpa till lite med maten och sedan "dök" jag igen. Sedan har det känts lite bättre och nu känner jag mig rätt okej, bara lite kallsvettit och snurrig... ja, snurrigare än vanligt!

Ska väl lägga mig nu och i kväll blir det dubbel dos(har ord.av läkaren;-) att göra så om det är svårt) insomningstabl.så jag verkligen somnar. I morgon lördag ska jag vara pigg och kanske åka en tur i rullstolen. Lite frisk luft skadar ju aldrig, då kanske jag somnar ännu godare till natten utan piller. Skulle vara skönt!

Njut av era friska kroppar eller de kroppar ni har...vi får ju inte välja. Rör på er så mycket ni kan medan ni kan, man vet aldrig vad som händer. Säg inte SEN till allt, gör det NU! Trevlig helg!Ett liten lördagskommentar - Jag har fått sova i natt och känner mig riktigt okej ännu så länge...klockan är bara 10.00 ännu men det känns lite annorlunda;-) så kanske, kanske har det vänt på riktigt nu.
Ond onsdag...

Hallå igen! Nu har jag stapplat och dragit mig upp för trappan igen, det är en väldigt seg omgång...börjar verkligen tröttna. Men, men jag vet ju att det blivit bra andra gånger så  varför skulle det inte bli det denna gång med. Orken är lika med noll och misstänker att det blivit mer vätska i lungasäcken, därav den tunga andningen. Men jag varken orkar eller vill ta tag i det just nu, det får bli sen när resten av besvären blivit bättre. Jag är glad att jag kan gå någorlunda och att det inte "nerv"värker hela tiden i alla leder på en gång. De små monstren där inne anfaller inte allt på en gång, kanske inte finns tillräckligt många av dem...eller hur de nu lägger upp taktiken. Elaka småjävlar är de i varje fall och jag skulle gärna slippa ha kontaket med dem. Bortdomningarna som jag NÄSTAN slapp förra gången börjar även de göra sig allt tydligare. Varför ska allt komma på en och samma gång...

Våran lilla Bonnie blev jättedålig i måndags och jag trodde nästan det var slut med henne ett tag. När jag släpat mig ner kom hon krypande med svarta ögon och tungan skummande hängande utanför munnen. Lyckades ta hennes temp som var närmare 40° och ringde Pernilla (Klara)som kom och räddade oss båda. Tack än en gång!!! Vad hade jag gjort utan dig just då, fick nästan panik. Mådde så dåligt själv och så hitta henne så...  -Ja, det gick bra. Hon fick kortisonspruta och pencillin. Vi vet inte vad det var, men misstänker någon sorts infektion eftersom hon inte kan ha träffat på orm eller likn. Hon har nämligen varit lite hängig till och från i nästan 1 vecka, mysko.

Nej nu orkar jag nog inte längre, börjar göra för ont i handlederna...gnäll och gny... Elisabeth med foglossning, jag vet hur du har det!! Prata med en arbetsterapeft, kanske kan de hjäpa även dig lite... du kan ju också få en rullstol att sparka dig runt lite i...eller ...något annat. Du behöver ju bara låna en kortare tid, ä inte lika dum som jag och tro att man klarar sig ändå när det finns hjälp.
Det lät väl otroligt klok för att vara sagt av en sådan tjurskallig Kan självare som jag;-) Fast jag har faktiskt blivit allt mer ego av den anledningen att jag inser att jag helt enklet inte orkar vara så himla duktig...eller vad det är jag försöker var. Livet fungerar fast jag har STORA dammråttor längs väggarna och disk på diskbänken...men det är inte lika trevligt, i varje fall inte riktigt lika trevligt;-)

Ha en bra dag - jag ska göra så lite som möjligt på min men inte AV min dag och det är en helt annan sak.

 

Onsdag..snart torsdag

Oj va tiden går fort, jag får ingenting gjort...eller så känns det bara så. Tjejerna är hemma och då känns det ännu mer som att tiden bara rinner sin väg. I morgon (torsdag) är det dags igen och så är man "väck" i en vecka. Men nu vet jag ungefär vad som väntar och jag ljuger om jag säger att det känns bättre för det gör det inte. Nu vet man bara hur jävligt allt blir och då börjar man svettas flera dagar innan för att det närmar sig i stället.  Skulle önska att det bara gick att njuta av tiden man har som känns bra men det är svårt.  Ska även göra en skallröntgen i morgon och det gör väl kanske att jag är lite extra nervig denna gång.

Hur som så har jag fått Sushi i kväll som jag väntat och längtat efter. Blir inte av att göra till sig själv, det är en av de få rätter som inte tilltalar Rolf men NU har jag en eller om det blev två rullar i frysen-GOTT!! Vi här ute på landet har ju inget ställa att köpa färdig på så det blir att göra själv om man vill ha...en av de saker man kan sakna.

Antar att jag inte kommer att skiva förrän det känns bättre igen eller innan det bryter ut som värst. Får nog fastlandsbesök i helgen och jag hoppas bara jag ska orkar vara lite "normal". Döttrarna åker sin väg på söndag igen och då blir allt som vanlig igen. Tråkigt!!!...fast inte jämt så klart, men jag önskar de vore närmare geografiskt.

Förlåt till alla er som jag borde skriva svar till på mailen, men jag orkar inte sitta vid datorn så som jag skulle vilja -inte i telefon heller. Rätt som det är kanske det kommer något, ni får vara tålmodiga eller vad det kan heta.
Nu ska jag sova för att orka upp i ottan! Sov Gott eller vad det nu blir när ni läser detta...kanske god morgon passar bättre!