Torsdag och det är gjort igen

Nu sitter man här och mår redan dåligt, inte så lovande men jag har haft fel förut så hoppas kan man alltid. Allt gick bra på sjukhuset, tog lite längre tid än vanligt men jag fick några extra doningar-tillskott. Har väldigt fina värden på allt utom blodet så troligen kommer jag att behöva få blod, ingen idé med järntabl.eller andra natrurliga saker. Jag föreslog 2 kg persilja om dagen men hon trodde inte det skulle räcka så långt som nödvändigt. Men det var bara att ringa så fick jag komma in samma dag...hm..inte jag inte...fick någon sorts antikroppar när jag fick barn så det måste beställas och för att de ska kunna göra det måste jag blodtestas först och så görs best. som tar 1-2 dagar. VARFÖR kan jag inte vara som alla andra någon gång!!!!!!!!! Allt ska vara så krångligt. I värsta fall får de väl ta till något krisblod eller lägga in mig så de har koll...suck.

En glad sak är i allafall att jag bara har lite vatten kvar i lungan, kanske blir det värre nu under dåliga perioden men jag ska testa att inte ta vätskedrivande i den bra perioden så får vi se vad som händer med det. Har jag tur så har det gått tillbaka och jag slipper "limningen" som jag skrivit om tidigare. Är det någon som undrar så skriv och fråga.
Nu ska jag ta en extra morfin(har läk.bestämt;-))och försöka sova. Kortisonet brukar spöka även om jag är jättetrött, men förhoppningsvis går det att sova.

Nu hoppas vi på en bra period för oss alla! 

Glömde berätta att jag köpte några nya pelargonior på vägen hem, i Lojsta -kan jag rekommendera 25:- för (för er som bor på ön, er andra kan det väl blir lite dyrt och långt för) stora kraftiga plantor +allt annar jag skulle velat ha men...ja, några saker till blev det, pelargoniorna måste ju få lite sällskap i krukorna. Tur att inte Rolf var med...Kristina är bättre när man ska handla, fast hon betalar ju förståss inte...

Kommentarer
Postat av: Kattis

Hejsan Ulla-Britta!
Så underbart söt Stella ser ut av huvudbilden!
Detta med morfin tycker jag verkar vara väldigt bra för dig. Kraften tar slut bara av smärtan du går och bär och jag hoppas innerligt att du skall ha så liten smärta som möjligt, så ta dig an morfinet. Du vet att det finns morfinpumpar som man kan ha hemma och där man trycker på en knapp så får man sin dos, man kan aldrig överdosera, den är inställd. Just när du har så himla ont tycker jag du skall ta sådant som du känner hjälper dig och att du kan må så bra som möjligt.
Detta med att få blod............
Människor som har lågt blodvärde=Hb är så väldigt trötta och orkeslösa och när dom får blod så blir dom mycket mer piggare och och får sin kraft tillbaka.
Jag håller tummarna för att du skall må bättre denna gång och att du slipper vätska i lungsäcken. Jag håller tummarna för att Du skall få den bästa medicinen så du slipper ha så himla ont. Visste du att på Akademiska så finns det "Smärtsjuksköterska" som går runt på avdelningar för att hjälpa där man inte kan få till det riktigt med smärtlindring. Denne smärtsjuksköterska fick pris i år för just sitt sätt att arbeta.
Hoppas Ni har en sådan Smärtsjuksköterska i Visby som du kan vända dig till när tabletterna inte hjälper tillfullo. Det finns så många alternativ för att ge smärtlindring och då pratar jag om olika preparat och styrkor på medicinen.
Vill bara att Du skall få det bästa och det kanske du redan får, men jag upplevde för två år sedan att all hjälp serverades inte för att ge patienterna den rätta hjälpen dom har rätt till och då blir man lätt galen.....
för jag kräver att varje människa har sin rätt att få den exakta hjälpen som dom skall ha och då menar jag allt.
Tomas kommer att fortsätta skriva till Dig Ulla-Britta på denna bloggen snart igen;)
Som Du redan vet så gillar ha ju att skojas:)
Idag skall jag hämta tillbaka den lagade torktumlaren som är lagad för andra gången på kort tid, rekommenderar inte kondenstumlare för den som inte måste ha en sådan.
Sedan skall jag åka med Cecilia och köpa ballerinaskor. Hon åker till Stockholm sedan till Micke- hennes fästman. Micke tar studenten i år och blir Marintekniker efter 3års pluggande och skall sedan flytta hem till oss och jobba i Uppsala.
Cecilia har bestämt sig nu och har tingat en dvärgpincher och om allt går som det skall så blir det en sådan valp i början på nästa år. Cecilia har redan bestämt namnet på valpen och det blir Saga.
Jag kan bara tänka mig hur bortskämd denne valp kommer att bli och hon kommer att försvara den med hull och hår;))
Sedan skall jag mathandla för helgen och som vanligt så jobbar jag i helgen igen. Jag tror att jag som oftast jobbar 3 helger av 4a på en månad, allt för att man skall vara hemma i veckorna för barn och hundar:)
Nanne löper här hemma och hon måste lukta något alldeles extra för Knatte och Pelle är som galna, kanske den bästa parfymen enligt grabbarna;)
Valparna frodas och hittar på så mycket hyss som man bara kan göra. Jag ser klart att dom har hjärna och en näsa, klart arbetarhundar;)
Vissa valpar är mer lugna än andra och vi som är uppfödare ser detta tydligt vilka blodlinjer man tar och har och jag kan säga att här har vi klart och tydligt aktiva hundar som kommer verkligen vilja jobba. Dom söker i buskar och snår och är totalt orädda och stöter redan upp fåglar men springer gärna efter som dom inte skall göra. Stackars katten Grynet som blir jagad av dessa två små.
Även om Du Ulla-Britta inte är min mamma så önskar jag Dig i allafall en bra och Skön Morsdag på söndag!!!
Jag håller tummar och tår och det gör även hela familjen här också för att Du skall må så bra som möjligt denna period!
Trevlig helg och håll koll i brevlådan;)
KRAM Kattis

Postat av: Kattis

Detta blev ett långt inlägg som jag skrev men jag hade gjort mellanrum mellan olika delar jag skrivit om, men det tycks inte bloggen fatta.
Dessutom så måste jag skriva in en kod för att mitt inlägg skall läggas till bloggen, likt dina inlägg Siv.
Hoppas Ulla-Britta att du orkar läsa det jag skrev.
Kram Kattis

2007-05-25 @ 08:14:08
URL: http://www.lordcaalveerts.com
Postat av: Kitty Hermansson

Hejsan! Jag har sedan en längre tid följt och läst din blogg. Det var av en ren slump att jag kom in på din sida för några månader sedan. Jag har själv två springer spaniel. Jag beundrar dig verkligen som trots dina sjukdomar kan vara så positivt inställd. Jag hoppas du kommer lindrigt undan nu efter den här behandlingen. Hälsningar Kitty Tiger o. Wilma

2007-05-25 @ 09:38:04
URL: http://wennebjorke.se
Postat av: Susanne Wahlgren

Ville bara tala om att Kinna var jätteduktig på kursavslutningen i går kväll. Hon gjorde agility rundan på 1,12 med två vägran och 5 fel idealtiden var 56 sek. Hopprundan gjorde hon på 39,08 och med bara 5 fel. Idealtiden var 44sek men jag tror Gunilla var lite snäll och hade lagt på 10 sek eftersom de var nybörjare. I kväll när det blivit lite svalare ska jag ut och provcykla med Kinna, vi får se om jag klarar mig ur det helskinnad.
Tänker på dig
Susanne

2007-05-25 @ 16:07:32
Postat av: Susanne Wahlgren

Hej igen! Jag överlevde cyckelturen. Det gick faktiskt riktigt bra. Det kommer nog att göra susen för kondition och ork både hos mig och Kinna att ta en tur lite då och då. På tal om pellargoner så finns det en liten handelsträdgård i Stånga strax efter kyrkan (det kanske du redan vet förståss) där de har en fantastisk mängd olika sorter. Jag tror hon som äger stället är specialist på just pellargoner och har fått priser för sina blommor. Jag brukar köpa mina uteblommor där.
Kram Susanne

2007-05-26 @ 10:10:02
Postat av: Marie

Hej U-B,
Så fin hon är, med fina vackra tantecken, Stella :)
Ibland undrar man varför vissa ska straffas mer än andra...jag lider med dig och vet inte vad jag ska säga för det finns inte ord för dina krämpor, eländiga tumörer och dåliga blodvärde mm Fy helvete!!! men jag tycker du är beundransvärd som verkar kunna hålla humöret uppe ibland.
Som någon skrev här..tycker jag också att du ska kolla upp ordentligt möjligheterna med smärtlindringsalternativ...för det finns bra hjälp att få och morfinpump är kanske ett bra alternativ för dig. Själv skulle jag nog periodvis hellre vara drogad än att ha rejäla smärtor. Ingen ska behöva ha ont och tyvärr har ju mediciner sina nackdelar med diverse biverkningar så det är inte bara!!! Må du kämpa på! som du verkar göra trots allt skit.
Annars är allt bra här i Eskilstuna. Per och jag ska ta en tur till Skåne några dagar. Det där lät!! ta en tur!!
ca 60 mil :))
vi åker på söndag...ska bl a se på tre hus på Österlen och känna oss för om vi kan komma att ev förlika oss som nya skåningar.. samt hälsa på Pers syster i Ystad. Hon har också sitt elände som du, är i samma ålder och hade en, turligt nog, operabel tumör i huvudet.. och är på bättringsvägen..sakta men säkert!
Nu ska jag ut och mocka skit vilket är rena lyckan och himmelriket i jämförelse med hur du har det.
Ha det så gott det går!
Många kämpa, putta på och ge inte upp-kramar till dig!!
Hälsa alla.
/ Marie

2007-05-26 @ 10:52:48
Postat av: Siv Ödlund

Jag hoppas att du kommer hyfsat lindrigt undan ändå denna gång Ulla-Britta. Självklart ska du ta all smärtlindring du behöver! Det finns ingen anledning att du ska gå och pina dig själv i onödan, du lider tillräckligt ändå.
Hoppas att Rolf kan uppvakta dig lite extra i morgon på mors dag.
Kram från Siv!

2007-05-26 @ 23:44:40
URL: http://www.lillhagnas.se
Postat av: Lisen

Hej Ulla-Britta.
Nu var det ett tag sedan, men orken har varit slut, orkade inte med en 4 dagarsutställning"ler" skämt åsido, jag blev skitförkyld och tappade rösten så Peeter fick en lugn vecka"jag pratar ju en del" jag var väl rätt kass men börjar tuffa på mej.
utställningarna gick rätt så bra, Åsa placerade sej varje gång och fick tom ck jätteroligt, och jag som tycker hon är så liten, man har ställt bland sveriges höjdare i mopssamanhang och placerat sej varje dag, så där sträckte jag på mej en del, safir blev ju Bisvalp en dag dessutom, en känsla som inte gick att beskriva min förstfödda lilla skit, blir bäst av nog 40 fina valpar
Volunteer fick inga cert men väl titeln Korad, så man får väl vara nöjd.
Min hemsida är snart klar, och där finns även du med min vän på ett ställe ett litet tack från mej, du får läsa när den blir offentlig.
Avslutningsvis så hoppas jag dom där läkarna får bukt med alla småjävlar som finns i din kropp, vi har inte tid med det eller hur???
utnytja din Morfin,gå inte och ha ont.
hoppas din Morsdag blev fin, min tillbringade jag på auktion och äntligen fick jag tag på den skänk som jag letat efter i 10 års tid, så nu skall här lutas av och göras fint, sen blev det bara pengar över till 2 pelargoner, men planterade och klara.
Många många kramar Lisen

2007-05-27 @ 21:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback