Blommor



Denna vackra pelargon fick jag för någon vecka sedan av "Blomman" Mona! Det har nästan blivit en tradition att jag får just en sådan varje vår av henne. Jag har aldrig lyckats få den att överleva, den torkar bort. Men det gör inget för det finns ju alltid nya att köpa. Det är svårt med dessa som kallas "engelska" pelargonior. Vet inte vad det är som gör så stor skillnad mot de gamla vanliga. Några har jag som överlever men inte så många varianter. I år var jag så slut när jag tog hand om dem och sedan var de fulla med löss så det åkte en hel del i komposten....men det finns nog så det räcker och sedan vill man alltid köpa lite nya också så det brukar bli rätt fullt.

Annar så har jag städat bokhyllorna på hallen, ett evighetsjobb kändes det som men nu är jag snart klar. När man börjar dra i saker så växer de på ett konstig vis...det blir bara mer och mer fast man jobbar och jobbar....när man kommit till en viss punkt har man lust att lägga av men då är det för sent - fattar inte att man aldrig lär sig! Men det behövdes mer än väl och det blev flera kassar med gammla hundtidningar och annat som man aldig kommer att titta i. Det enda som är heligt för mig är springertidningen - den är som en gammal fakta bibel. Där kan man se hur de gamla hundarna i stamtavlorna sett ut osv. Även gamla saker som blossar upp som stora katastrofer som de nya inte har en aning om idag. Det känns som allt blivit så slätstruket och känslokallt idag. Ingen bryr sig, varken när det gäller hundar eller annat. Blundar man så finns inget jobbigt - vem vill veta vad vi hade för problem för 20 år sedan?! Nej inte många och det är synd för då kommer allt att upprepas igen när alla ska göra om samma misstag om igen! Men det är väl så livet ska vara, det går bara runt, runt om och om igen.......... Sova, äta, jobba, äta, sova, äta, jobba, äta, sova.....

Hur jag mår!? Jo så där....eller rätt bra om jag bara slapp att må så illa när det är dags att äta. Idag kom jag ihåg att ta ett piller i god tid innan så då gick det bra. Men ibland hjälper de inte, men så idag gick det bra att äta och jag åt en normalprotion....ungefär. Annars mår jag rätt bra och är i gång lite för mycket ibland. Igår skulle jag på vattengympa men kände att det nog inte var läge och det var det inte heller för på kvällen mådde jag skit illa och det trotts att jag inte badat.  Så ibland är det tur man känner sin kropp! NU är jag skit trött.............

Kommentarer
Postat av: Barbro

Beundrar dig som orkar ta itu med städ skulle också behöva rensa både här och där. Men jag får alltid någon ursäkt nu tex vårsolen och den vill man inte missa längtat så hela vintern.

Snart dags inhandla lite balkongblommor, inne så får mina ungkarlsväxter hålla ställningen. Är inte den där pysslande typen som är inne fixar. 1 maj idag jobbar em på arbetarens dag ja det går skam på torra land ler.

Kramar från Barbro

2009-05-01 @ 09:42:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback