Bilen

Nu har helgen gått och vi har fått en bil...eller vad vi ska kalla det för. Den dumma gubben tog den vi hade och tack vare en annan volvoägare som ville sälja sin så hittade vi en som vi faktiskt tror är bättre! Det heter ju inget ont som inte har något gott med sig...det är inte ofta man hittar någon sådan slutledning men i detta fall tror jag det är så. Det som vi inte fick på denna är mörktonade rutor - går att inhandla(solarplexus), kanske finns någon som har liggande till en 945:a ??... Hundarna vill ju ha solskydd även på vintertid. Glöm inte att det är solstrålningen som är jobbig för hundens kropp, eftersom de inte kan ventilera sin kropp som vi kan med svettning över hela kroppen. De måste ha helskugga för att kyla ner sig, inte som vi som bara kan svettas lite där solen lyser och på det sättet kyler ner just den delen som då blivit för solvarm.

Rolf åkte alltså över till Nynärhamn i går morse och köpte "grisen i säcken" i detta fall en bil som inte han provköras eller något! Allt genom att han fått förtroende för denne säljare  -han jobbade på volvo...kanske som bilförsäljare..-.nej det tror vi inte att han var för han  var väldigt ärlig med det vi hittills hittat. Dessutom har han gett oss en extra försäkring i 6 mån för fel som uppstår och han levererade en bil som var precis tipp topp, den gläner över allt. Den kunde inte varit renare och mer upputsad än den är. Det var annat med den som Maja och hennes "svärfar" var och tittade på som var så skitig att de inte kunde se lacken.... det enda som var rent var motorrummet  allt annat hängde och slängde lite hur som. Dessutom skulle han han lika mycket som den vi nu köpte en kanonfin välbehållen bil av. En sak som är säker är ju att ska du sälja en bil så TVÄTTA den när du ska visa upp den!! Vem vill köpa en bil som är full av skit....? Inte jag i alla fall. 
Rolf slängde sig av båten, rusade bort till "påkörningsområdet" där den "nya" stod och väntade med sin ägare. De skrev papper och 20 min efter körde han på igen med den vita bilen. Ja  - Pernilla och Bengt, NU har vi samma som er! Ja, ja inte SAMMA utan likadan!!!

Nu kan vi jag och mina "privatsköterskor" Susanne och Kristina åka till stan i en stor krocksäker bil där jag kan ligga ner i stolen med sidokrockskydd!!  

Kan meddela de som jag visat min hållbarhetstest av 3 clementiner från i somras som jag sparat för att se hur länge de kunde ligga utan att mögla. De brukar mögla, ruttna väldigt snabbt dessa frukter men eftersom jag tyckte de smakade gift när jag åt av dem ville jag inte att någon skulle äta utan jag har i stället sparat dem på ett fat i stora rummet. De har nu legat sedan i början av juli och i förra veckan fick jag se att en hade börjat mörkna i mitten, de andra såg fortfarande fina ut...lagom mjuka osv... Men tanken på att någon skulle ge sig på att äta dem gjorde nu att jag kastade dem. INTE i komposten eftersom jag är övertygad om att de är fulla med gift. Hur skulle de annars kunnat ligga så länge. De smakade verkligen super giftigt...

Kan man äta i hjäl sig på äpplen? Är det någon som vet hur många man kan äta på en dag? Jag stoppade i mig 5 st i går eller om det var 6 st?! Eftersom inte Rolf var hemma blev det ingen vanlig mat fast han kom ju tidigare än jag trott tack vare att han kunde hinna med vändande båt. Men han hade ätit på båten och jag kände som vanligt inte att jag behövde någon mat....äpplen gick ju bra. Jag "tvingades" äta lite rester senare....och det var väl bra antar jag trotts allt. Jag vet att man ska äta men det är så tråkigt och aldrig i mitt liv trodde jag väl att mat skulle bli tråkigt....livet är fullt av överraskningar!

Glömde skriva att jag känner mig lite yr ibland...men skalltumörerna kollades ju i augusti så det kan inte vara någon större förändrig....men ändå får man spöken som fladdrar runt där uppe. När det gäller huvudet får man väldigt snabbt oro i kroppen. Jag ska i alla fall be dem röntga huvudet nästa gång då i dec, när det är dags för kontraströntgen igen. OM det inte försvinner helt alltså, kan ju vara något annat som händer...en reaktion på tabletterna eller nått.... Men hur som är det nog bra att veta att det INTE är något.

Jag orkar inte med en kontraströntgen på bara huvudet pga nålsättningen...det är så hemskt. Att detta enkla som att sätta en nål ska kunna bli så hemskt, det är sorgligt att de inte kan ge oss venportar som klarar av kontrasten så man slapp dessa enskilda tillfällen med nålsättning. Det finns de som sprutar kontrast i porten men eftersom inte tillverkaren kan garantera att de håller för det hårda trycket har de på Visby lasarett bestämt att det inte får göras. Både personal och patienter skulle jubla om det kunde ändras, för detta är inte roligt för någon av oss. Alla som får dessa behandlingar som jag får tappar sina blodkärl, de blir så tunna och sköra. Det är nog det som står högst på min önskelista nu! =hållbarare portar

Kommentarer
Postat av: Tina

Så härligt att Ni fått en ny bil ler

Vilken tur Ni har, så underbart att Ni fann bilen så snart!!!



Detta med din yrsel, kan ju bero på mediciner som du säger eller också som du inte har nämnt är faktiskt att du kanske äter och dricker för dåligt!!!

Hur var det med kalori intaget Ulla-Britta?! Hur är vätskenivån hos dig? Jag säger detta med ömmande ord och omtanke som du förstår ler



Att inte äta eller fusk dricka kan få vem som helst ur balans som minnet, yrsel till något som du kanske såg på Sjukhuset på TV'n där en äldre farbror som kom in och inte kunde tala och vi var rädda för att han hade fått stroke, men han hade bara suttit i solen och druckit för dåligt.



Nu skall jag inte vara polis hos dig och förmana, men som ordspråket säger.........



"Än vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt" av Arnold.Glasow



Så tänk lite några dagar tillbaka hur du har ätit och druckit, så kanske intaget har varit dåligt.



Detta med att kolla med kontrast röntgen är inte fel, bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite även om det är ett stort problem med din nålsättning.



Nu är jag ensammen och övriga familjen gratulerar våra barns kusin som fyller 20år idag. Själv skall jag åka till jobbet om ett tag och jobba natt. Skall jobba natt också på tisdag, så Tomas får följa med på ridskolan med Matilda imorgon Ler



Sedan blir det av med en intervju till på torsdag, men mest längtar jag till på onsdag i nästa vecka som du förstår!



Vi hörs och en Styrke Kram kommer här!!!!

/Tina

Postat av: Susanne

Haha privatsköterska det låter det. och chaufför är jag gärna, det vet du hoppas jag. Jag får titta på bilen i morgon em när jag kommer. Första svängen får väl bli snart eftersom två blindstyren behöver nya glasögon ;-)/Susanne

2008-10-20 @ 20:22:59
Postat av: Carina

Hej! Har inte läst något om någon krock vad jag kommer ihåg, men det är alltid roligt med en "ny" bil. Kom hem vid 13-tiden idag. Har för första gången i mitt liv legat på psyk-akuten. Åkte in i torsdagskväll. Jag är nog inte den supermänniska jag trott. Man skjuter det jobbiga åt sidan så länge man kan, men till slut kommer verkligheten ifatt en! Skall försöka lära mig att säga nej + att vila lite mer. Det känns lite skämmigt, S:t Olof, men tack gode Gud att dom finns!

Kramisar!

2008-10-21 @ 14:56:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback