Måndagkväll

Så har det då blivit måndagskväll och jag har börjat fundera på packningen till torsdagens resa. Ska jag har madrassen, rullstol...ja vad måste man dra med sig. Vad ska vi göra, vad hinner och orkar jag! Troligen inte så mycket och vi åker ju för att träffa mina föräldrar men kanske kan det bli en liten tur till Ikea, men bara kanske. Jag har kanske inte berättat att vi troligen kommer att åka till Filipstad över helgen, åker på torsdagskväll och kommer hem på natten till tisdag. Om inget händer innan dess och det ska nog vara lugnt.

Jag fick ju en sovtablett som jag skulle testa och rapportera till onkologen om idag. Propavan heter den och den ska tas 1-2 tim före planerat sänggående -lite svårt att komma ihåg. Men jag skulle börja med 1 och öka till 2 om det behövdes och det gjorde det så klart. Men jag blir lite trött på morgonen men det får jag väl försöka stå ut med. Idag väcktes jag tidigt=8.00 av en sköterska som ville boka av Rolfs hälsokoll hos läkaren(den första på ungefär 15 år) han skulle bokas in för provtagning och undersökning hos distriktssköterskan i stället...?? Men han behöver ju kolla hjärta, lungor, prostata...sa jag. Det får distriktssköterskan avgöra om han ska sa hon och han fick en ny tid nästa vecka. Om han ville ta ett prostata prov så fick han vara beredd att betala det själv för det var inget de bra gjorde hur som ... Jag brukar ju tycka vi har bra sjukvård men hur är det med "friskvård" och förebyggande hälsovård?? Det verkar inte finnas något intresse av det i denna kommun eller jag kanske ska säga Hemse vårdcentral. En som inte besökt vården på jätte många år -bortsett från när vi krockade med bilen - och som har ett så tungt jobb som han har borde kunna få en koll var 15 år utan att det ska protesteras emot det. Fy så irriterad jag blir!!!!!!!! 


Hur som helst så skulle jag ringa och rapportera om jag vill fortsätta med mina sovpiller . Det får väl vara lite sega mornar, men jag kan inte sova för länge...lika med 10.00 eller senare. Då blir dagen bara sov för när det blir mitt på dagen är jag trött igen. Som idag då var jag uppe vid 8-tiden men sedan var jag såå trött vid 12 så jag gick och la mig vid 12.30 och sov sedan till 16.30!!! Helt otroligt-hörde inget av Susanne när hon var här och hämtade och lämnade hundarna! Trodde jag skulle vara vaken då men icke...det var Bonnies tjatskällning som till slut väckte mig som tur var. För en gångs skull var jag glad över att bli väckt av henne!

I morgon får jag nog be Susanne om väckning. Vet bara att jag vaknade till en gång av att det blåste och regnade så himla konstigt på fönstret och troligen var det en "tromb" som for fram här ute för tydligen hade det varit några små sådana här. Ett litet träd hade blivit helt naket, inte ett löv kvar. Det jag tänkte på var Hur ska Susanne kunna gå ut med hundarna i detta väder...å så somnade jag igen.


Nu ska jag boka biljetten om det går via Destination Gotlands hemsida annars får jag ringa i morgon. Det ser inte ut att vara svårt att få biljett med hytt...eller kupe´som det numera heter. Jag hade verkligen önskat att det funnits riktiga hytter där man kunde få en riktig säng och inte bara en soffa. Kanske ska ringa och boka istället vem vet de kanske har några vanliga hytter ... jag har ju aldrig frågat.


Mitt blodvärde var okej denna gång -hade glömt fråga- men det är 102, ska inte vara under 117 men jag är glad när det är över 100.


Nu ska jag lägga mig och har glömt ta pillren...aj, aj då får jag lägga mig och lyssna på Karlavagnen eller lyssna på ljudbok.

Såg det nya hundträningsprogrammet på tv Hundcoachen. Hur ska det göras för att fungera?? Jag tycker nog att Börjesson på cafeprogrammet i svt har lyckats bäst med sina hundskolor. Där har nog folk förstått hur man kan göra men i dessa andra program är det för mycket ryck och slit utan förklaring. Jag tvivlar på att folk som för det första har köpt fel ras får till det efter att de sett ett proffs träna utan någon större ingående förklaring. Lär folk att välja rätt ras!! Det är vad tv skulle göra. Det finns en ras för alla om man inte jobbar för mycket för då ska man inte ha någon hund alls. Men när uppfödarna säljer stora starka Rottisar till barnfamlijer som inte har något intresse av att arbeta med bruksträning som dessa hundar behöver så blir det naturligtvis fel. Många "problemhundar" men det borde heta "problem-människor" i stället för det är där problemet ligger. Hundarna får aldrig välja var de ska bo och tyvärr så finns det även valpköpare som inte är ärliga med vad de tänker göra med sin hund. En seriös uppfödare placerar valparna efter hur de är i mentaliteten till vad köparen ska ha hunden till. Men är ingen ärlig då blir det bra massor med problem av alla slag helt i onödan. Vissa ska inte ha levande hundar, det finns både mjukisar och porslin! Det kan vara vackert nog att titta på.

Nej nu är det läggdags - pillren har nu börja verka! 


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Ska Ni ut och resa? Så roligt, håller tummarna för att allt flyter på bra.

Jag såg första programmet med Steen, Hundcoachen, om det var så det hette. Jag tycker ju att han är bra och har vettiga förslag men det är ju så svårt att förmedla via TV. Det är ju tillfället som kräver just ett speciellt sett för just den hunden vid just den tidpunkten. Hur ska Svensson kunna förstå det när han sitter och ser TV och sen ska gå ut och praktisera på sin egen hund?

Men genom programmen kanske man kan få Svenskarna att söka sig till kurser och få hjälp med sin inlärning av hunden i större utsträckning. Ett hundkörkort efterlyste Steen och jag håller med!

/P

Postat av: Barbro

Det där med att välja ras är inte det lättaste. Slumpen som avgör här. Irlänsk sätter, beagel, dvärgschnaser(klart favoriten), strähårig tax( egensinnig go herre) och nu basenji (odåga, underbar för familjen, olydig) nästa hund ja det vet man ej. Nä nu ishokey med bonussonen Hampus.



Kramar

2008-11-11 @ 17:00:56
Postat av: Bengan

En den hundar setter sig andra bara springer - man får vara taxsam att inte alla är lika...

2008-11-11 @ 18:16:23
Postat av: Monica

Hoppas verkligen att de nya tbl kommer att fungera bra - god sömn är A och O, det har man lärt sig med åldern!Förstår att du tycker det blir mkt "sova", men kroppen brukar ju reglera sömnbehovet rätt bra - så sov du, utan dåligt samvete!Kul att ni ska ut och resa, bara packa allt som ryms för att underlätta reskomforten för din egen del. Ha´det nu riktigt trevligt och hoppas du kan njuta av "lillsemestern"!

Hälsa R och vovvarna,

Kram/Monica

2008-11-11 @ 18:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback