Glömsk, elak....

 Glass och kaffe, det blir man på bra humör av!

Jag funderar på varför man blir egocentrisk när man har ont, blir gammal eller bara är sjuk i största allmänhet. Vad beror det på?  Kan det var för att man blir stressad...för stressade människor är ofta otrevliga oavsett ålder. Men när man är sjuk så tappar man orken att bry sig om det som händer runt omkring som man inte MÅSTE bry sig om. Det är inte lätt att orka både med sig själv och andra. Tror det är samma sak för dem som är gamla, de har heller inte orken att bry sig om så mycket mer än sig själva. Stress som kommer av smärta gör att man glömmer, jag glömmer otroligt...det är hemskt. Det kan vara jättetrevliga, viktiga eller andra saker som jag verkligen vill komma ihåg som jag glömmer. Förut kunde jag tänka att jag inte tycket det var tillräckligt viktigt för mig och därför glömde men nu har jag sett att det är absolut inte det som det handlar om utan bara glömmer vad som - när som!


Värre och värre blir det, så nu försöker jag komma ihåg att berätta detta för alla så de förstår varför jag inte ringer, påminner, skickar...ja vad det nu är jag borde komma ihåg men inte gör det. Blir lite rädd ibland men måste inse att det är så och att jag inte kan göra så mycket åt det utan måste skriva upp allt. Det värsta är då att jag glömmer kolla efter att jag inte skrivit upp något viktigt... Sedan tror jag att jag avbokat och så visar det sig att jag aldrig gjorde det utan bara tänkte... Ja ni förstår själva hur jobbigt det kan bli.


Boken jag läser och som jag nu kommit till slutet på, är inget att rekommendera om man tycker det är väldigt jobbigt med att jag ska dö. Då kommer en massa tankar som kanske är onödigt jobbiga. Samtidigt så får man en chans att förbereda sig och det är bra. Jag har funderat på att göra en lista som tjejen i boken gör över saker hon vill hinna göra innan hon dör. Det är nog ingen dum idé. Det behöver ju inte vara några jätte grejer utan helt vanliga enkla saker som jag annars kanske glömmer i min glömska värld. Så det ska jag nog göra.


Sedan tycker jag hon beter sig jätteegotrippat, hon gör saker utan att bry sig om de anhöriga som får lida för att hon ska göra det hon vill...sådant är hemskt.

Hon kastar bort allt som hon inte vill ha för att de tillhört hennes liv och ingen annan ska ha dessa saker. Tycker jag också är ego, kanske fanns saker som andra velat ha som minne efter henne. Kläder som hon klipper sönder, sådant som hon aldrig använt...slöseri, när hon har en bästa kompis som är gravid tonåring...kanske kunnat bli glad över dessa saker. Fy så illa jag tycker om missunnsamhet, man ska återanvända det som går och saker som har en historia är alltid extra roliga. Tänk att få ärva saker som andra haft som har en historia, det är underbart att få tycker jag. Det har jag även lärt mina döttrar och de är väldigt mån om att saker ska gå vidare i generationerna med en historia med sig. Tänk att få ett smycke som har burits av en annan kvinna, det ger kraft och styrka...inbillning?! Kanske men vad spelar det för roll, tron kan hjälpa till mycket här i livet.  


Kommentarer
Postat av: Marie

"Alla sätt är bra" I din situation med döden så nära tror jag inte det finns några gränser...det är väl bara din "ork" som ska räcka till.

Vad läser du för bok? Låter lite väl desperat och bittert sätt att göra sig av med sina personliga saker/kläder inför döden.

Listan!...låter som en toppenidé. Tycker jag absolut att du ska göra =)

Själv borde jag nog också göra mig en lista...flyga helikopter vore häftigt att prova på...har alltid funderat hur det känns..hualida!!höjdrädd som man är!!...smörrebröd...mmm! vill jag smaka på igen...äkta smörrebröd!!...vad säger du om det? =)

Gör din "lista" du!! =)



StyrkeKramar till dig! och övrig familj.

Marie

2008-06-13 @ 11:53:30
Postat av: Anna-Greta

Hej!

Jag är en av de 100 som sporadiskt brukar läsa din blogg och följa din kamp mot cancern. Läser och beundrar din styrka. Listan är en jättebra idé, en nära vän uppfyllde en av sina önskningar i livets slutskede, att flyga luftballong.

Styrkekramar

Postat av: Ann Lundin

Hej på dig Ulla-Britta!

Jag följer också ditt livsöde på bloggen. Jag tycker att du är väldigt modig som vågar skriva om dina innersta känslor. Måste också berätta att jag tycker att er 2 faldiga cert vinnare ser precis ut som jag tycker att en springer ska se ut så som jag tolkar rasstandarden. Grattis till certet och kämpa för det tredje! Ha det så bra du kan hälsar Ann!

2008-06-14 @ 17:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback