Sjukhus...

image171


Svettig men inte av arbete...inte trodde man att man skulle svettas av att bara göra ingenting men nu är det så. Det jobbigaste är att jag blir så orkeslös ibland när svettningen kommer, all ork liksom rinner ur, känner mig som jag ska svimma. De tycker inte att det är normalt på onkologen men ingen kan förklara varför det är, blir så ibland. De tycker jag ska göra ett EKG för att kolla att det inte är hjärtat men De har inte tid att göra det på mig utan jag ska kolla med distriktsläkaren...? Ja, ja det är väl inget nytt att det går utför med sjukvården men ibland blir man lite rädd. Nu har jag fått höra att man bara kan kontakta sin distiktssköterska så kan hon fixa både EKG och allergipillren som jag också glömde be om när jag var där i fredags.  Det mesta fixar sig även om man blir orolig för allt ibland.
image173

En vän till mig som också har cancer hon har fått tjata sig till ett telefonmöte med sin läkare i 2 ½ månad. Jag som tyckte jag var på den perfekta avdelningen men tydligen hade jag tur och kom in där när det var nytt, ny avdelning och ny läkare. Nu rasar det över dem.... Cancerfallen har ökat med 60%  bara på den avdelningen, viket är fruktansvärt skrämmande och med det förstår man att det inte fungerar längre. De behöver nog minst en läkare till och många fler engagerade sjuksköterskor som vill jobba med oss nervösa, gnälliga, inbillningssjuka ...ja vad mer blir man när man har cancerspöket som härjar i kroppen. Man är ingen lätt patient att ta hand om och jag tror inte de förstår hur nervösa vi är inför alla besked så fort man ska ha kontakt med dem. Det räcker med att man ska dit så mår man dåligt och då även när man VET att det inte är något avgörande utan kanske bara ett prov eller ett stärkande dropp. Kanske måste de stänga av sig till viss del för att orka men jag tror det vore bra om de var lite mer förstående för hur nervöst allt är. För det känns inte som de gör det, inte alla i varje fall. De är jättegulliga, de flesta men det finns någon...några kanske som inte riktigt passar in där i mitt tycke men det kan ju vara med just mig de-den inte passar ihop med.  


Hoppas livet ska bli bättre för oss alla och att sköterskorna får mer betalt, åtminstone de flesta...det är ju där som med allt -vissa gör ett bättre arbete än andra.


Nu ska ni få se vilken blommande trädgård vi har!
image166image167image169 Om ni tycker min hemsida är lite felstavad osv...så är det så att jag inte kan komma in och rätta till som jag vill för det är något som "flyttat" på sig...det är borta så nu måste jag leta...så irriterande och jobbigt när man har svårt att sitta där....får så ont i kroppen. Sånt är livet, det ska jävlas....


Kommentarer
Postat av: Siv Ödlund

Hej Ulla-Britta!
Jag är lite dålig på att hålla kontakt just nu. Men du kanske förstår varför.
Tror nog att det ska gå bra med utställningarna, men all min lediga tid (+semesterdagar)går åt just nu.

Kramfrån Siv!

Postat av: Susanne Wahlgren

Det viktiga är det du vill berätta, inte hur det skrivs. KRAM

2008-04-24 @ 09:27:27
Postat av: Pernilla

Vilken fantastisk trädgårdsblomning Ni har! Det är helt gudomligt vackert.

Att jobba i vården är nog inte helt lätt. Men måste va rätt sort för att klara det. Det har ju funnits möjlighet att få jobb där de senaste åren och det kan nog vara så att fel människor hamnat på fel plats i viss mån.
Jag skulle inte klara av att jobba inom vården och upptäckte det tidigt.

2008-04-24 @ 11:16:20
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Marianne

Vilka härliga vårbilder! Måste genast gå och KÖPA lite blommor till min lilla plätt.

2008-04-25 @ 12:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback