Godissugen...

Idag blev jag godissugen! Inte så ovanligt när det gäller mig. Ett snabbt och gott recept får ni här. Lite pilljobb men inte mycket...

image174
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl socker
  • 50 gr smör
  • Röd karamellfärg
  • 200 gr= 1 påse sötmandel

Koka allt utom mandel tills det klarar kulprov = du klickar en liten skvätt i ett glas med vatten och när det stelnar att du kan göra en kula.  


När det är färdigkokt enl.kulprovet så rör man i mandel och blanda runt så gott det går. Sedan tippar man upp det på plåtpapper, gärna teflonpapper om du har. Sedan tar jag ett papper ovanpå och trycker med något uppepå för att trycka ut och ihop. Sedan tar jag en engångshandske på mig och plockar isär dem och trycker ihop dem så att de ska få rosa gottigt runt varje mandel. Vill man göra det extra fint så kan man skålla mandeln först...men jag tycker det är okej med skal...lite mer smak. Dessa blir inte lika fina som dem man köper i godisaffärer men heller inte lika onyttiga för det är inte lika mycket rosa "sockersmet" runt varje mandel. Det kan man naturligtvis få om man gör dubbel sats med smet.  När du gjort detta klart och känner dig lite lagom svedd om handen ska de ligga och torka några timmar på papperet  éller på ett fat som på bilden innan du lägger dem i en burk med lock. GOTT och BILLIGT...i alla fall om man jämför med att köpa färdiga sådana rosa brända mandlar. Lycka till!  

image175 
Smulorna som blev över kan man strö på lite vaniljglass...gott! Håll hundarna bort för de tycker också det luktar och smakar gottl

Sedan har jag inte gjort så mycket klokt idag, mer än gosat med hundarna och fixat lite hit och dit...samt haft ont, ont och mer ont. Hoppas på en bra dag i morgon så jag kan orka städa lite och kanske fixa lite annat som behöver fixas.


Kommentarer
Postat av: Mikaela Åhlin

Det där såg faktiskt jätte gott ut :) Åhh , måste jag testa någon gång !

Postat av: Susanne Wahlgren

Jag älskar brända mandlar så detta måste jag prova. Tack så mycket för tipset

2008-04-25 @ 15:00:47
Postat av: Pernilla Å

Jaha, hur ska man nu kunna motstå detta?
/P

2008-04-25 @ 19:22:33
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback