Torsdagkväll

Oj va jag är trött, en lång eftermiddag i stan. Först var det läkarbesöket, det som jag varit nervös för i flera dagar. Träffade en bröstonkolog som jag träffat tidigare vid några tillfällen. Hon är jätte bra och det kändes väldigt bra att det är hon som håller i det hela nu. OCH vad fick jag då veta...hmm..det kan man undra. Röntgensvaret som jag skulle få var borta...eller så hade det inte kommit tillbaka, svar nr 2 som röntgeläkaren skulle skriva, ett förtydligande som de bett om. Det de fått och som hade varit uppe i måndags vid genomgången med radiumhemmets läkare var lite luddigt. Men det som hon kom ihåg var att det var en förändring jämfört med plåtarna från i sept.på en höft, ländkota nr2 och något mer som jag inte kommer ihåg. Hon har höjt mina doser av morfin och gett mig ett nytt piller för nervsmärtorna i skuldrorna. Sedan ska vi träffas om 14 dagar och se om det blivit bättre, om inte så får vi hitta på något annat...kanske strålning. Jag vill inte åka till Stockholm, även om det visst kan vara trevligt men det känns så jobbigt och otäkt. Dessutom kan man inte strålas hur många gånger som helst och då känner jag att jag vill spara det så länge som möjligt för att ha det när det blir olidligt, jävligt ont. Men hur som helst så ska vi se om det kan hjälpa med mer morfin och nu har jag frågat ordentligt - man kan inte överdosera morfinet, jag kan ta så mycket jag känner att jag behöver. Men tar jag en ordentlig dos och det inte hjälper så finns det ju ingen anledning att ta ännu mer.
Sedan frågade hon om vi fått erbjudande om att prata med en kurator och det har vi inte så det tackade jag ja till. Kan nog få vara skönt att få babbla av sig lite till någon helt neutral person som kanske kan komma med tips och idéer om vad man har rätt till och möjlighet till...ja, inte för jag vet något just nu men något bra är det säkert.
Hon tyckte också att jag skulle gå till gynekolog och kolla mig för det kan ju ske(en inte allt för ovanlig) spridning till äggstockarna...ingen som påtalat förut...så det var bra, hon skrev en remiss. Så även om det kändes lite konstigt att inte få ett klokt svar på röntgen så fick jag hjälp med mycket som borde ha skett tidigare, men bättre sent än aldrig heter det ju ;-)
Efter allt detta åkte vi till Märtas cafe´och träffade Bertil och Birgitta som är hemma på ön i några dagar. Tårta idag igen!!

I går var de här hos oss och så även Pernilla med yngsta dottern Robyn. Pernilla hade bakat en supergod tårta, blev inte en smula kvar! Det vi alla ville se var lilla gullegrisen Isak. Birgittas nya lilla springervalp. Så gudomligt söt och charmig. Tanterna var så måttligt intresserade först, Mocha och Kinna sken upp när jag sa att ni kan få vara på andra sidan grinden...har väl aldrig sett dem vara så snabba på att förflytta sig till "fel" sida av grinden. Senare när lilleman "boat" in sig så var alla tillsammans även stora pojkarna Puma och Dobby som fick ligga på tork i hagen innanför köksdörren efter att det härjat runt ute i snön och var genomblöta. Bonnie däremot ville inte gå utan att först ha kollat av honom ordentligt. Hon längtade nog efter att få vara mamma igen...kanske...i allafall i mina ögon. Hon ville väldigt gärna vara med honom och vi var på lite egen tur med honom när matte satt och drack kaffe...kopp nummer 4..eller 5 eller nått :-) Vi försökte komma på ett sätt att gömma honom, men varken jag eller Bonnie kom på något bra så det blev inget med det. Bonnie blev så uppspelt av att ha en bäbis i huset att hon blev som en valp själv och busade så mattorna åkte på sniskan i hop med Robyn vars kommentar var -Oj Du är ju värre busig än Dora! Tok Dora var ju inte klok på en fläck...eller vad det är vissa(Bf)brukar säga. Fläckar har lilla Isak väldigt gott om och han är roligt tecknad på sina ben. Han har ljusbruna prickar på nedre delen av sina båda framben och sedan mörkbruna, ser ut som strumpor. Han kommer att bli en vacker pojke när han blir stor, nu är han GULLIG!!

Jag fick äntligen köpa en ny vinterjacka idag och en halsduk till den. Ljusgrå jacka och lila halsduk med silvertrådar i, tjusigt värre. Kanske lägger in en bild...om jag orkar, är lite trött nu och ska lägga mig. Kroppen värker lite mer än vanligt men så är det när man varit i stan och fröjdat...men inte en enda tomte...

Kommentarer
Postat av: Kitty

Jag vill också lukta på valp och äta god tårta!! :P Och snacka en massa hundprat! Har ju ingen människa i min närhet som jag kan babbla hund med! Blir snart tokig ;) Tur att jag ska hem i helgen då får stora syster snällt lyssna i alla fall! Massa kramar på er!

2007-11-16 @ 07:29:59
Postat av: Birgitta

Det blev inte den röda jackan alltså, och ingen tomte heller!? Jag skulle köpa bebiskläder jag, men den butiken hade stängt. Snopet va! Jag kommer ut med den lilla "gulliga pirayan" en gång till innan jag åker tillbaka.

Postat av: Susanne Wahlgren

Jag blir lite avis att inte jag också fick träffa den söta lilla valpen, Uffe fick ju. Han tyckte det var jättekul att bli så varmt välkommen av damerna igår så han stannade och busade med dem ute på gården en stund. Idag fredag är jag ledig eller vad man ska kalla det,så Kinna kommer inte idag. Vad skönt att du inte behöver vara rädd för att få en vattenfylld jacka längre;-)Det låter riktigt smakfullt med grått och lila. Vi hörs, Kram

2007-11-16 @ 09:05:27
Postat av: Marie

Hej U-B!
Vill du vara sockerljuv och känna dig rar och söt: välj rosa, kärleksfull:välj rött, bara vara flott välj blått, känna dig skogslig: välj skönt grön, känner du dig tråkig och ful: välj gul och är du arg, ledsen och har ont välj en randig sjal i regnbågens färger ;)
Grått är ett bra val =)
Ha en trevlig helg!
kram Marie

2007-11-16 @ 11:04:06
Postat av: Farmor

Hej
Du skriver så målande att man nästan känner att man är med er på kaffe och tårtkalaset.. och snusar på lilla Isak. Ha det bra häls ALLA
Häls
från Annika pappa Viktor skickar en stor kram till sin son ; )

2007-11-16 @ 11:57:24
URL: http://hem.passagen.se/springerboys/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback