Fredag/Första dagen på mitt nya liv!

Ja så var man igenom den första omgången och det gick bra. Inga allergiska reaktioner under själva behandlingen. Det var en lång dag, började med resan 06.20 till Visby för att vara på lab. 07,30 Sen till Operation till 09,00 där jag fick klä på mig sjukhusuniformen inklusive de snygga op.strumporna som man knappt hinner dra upp innan de landat vid fötterna igen. Det gick åt 4 sköterskor innan de lyckades sätta op.nålen...jag gömmer mina ådror väl! Sedan blev det då lokalbedövning ohc insättning av ven-port som  nu sitter mitt i mellan bröst och nyckelbenet på höger sida. I den ska de kunna både ge dropp och ta alla blodprover-så nu slipper jag detta grävande i armen. Stort tack till den som uppfann denna fantastiska sak- som om han/hon läser min blogg:-)
Sa till läkarna (det var en "praktikant" som satte in den...)att jag kände nästan att jag skulle behövt hjälpa dem när de höll på och strulade med något som blev veck på...gammal "sömmerska" som man är;-) Men de fick till det till slut, UTAN min hjälp.
Sedan var det till Onkologavdelningen där kylmaskinen stod redo. Blöta håret, på med en typ "slingmössa" (för er som gjort sådant)en ganska hård plastmössa och sedan utanpå en en tjockare badmössa med med hakknäppning - jag såg så gullig ut sa alla som var inne och tittade(visst, tänker själva, hela ansiktet hopklämt som ett rynkigt babyface...hån;-)). Sedan kyldes allt ner till  +5  och  där var det sedan i  7 tim. Kändes som att ligga på ett  fruset  tomt äggfack...frusna  piggar in i huvudet.  När det gått 3 min var  jag nästan  på väg att ta av den men så tänkte jag på chansen att få ha lite hår kvar och då fick det väl gå. Men när det gått ungefär 3 tim så kändes det ingenting längre.
Jag höll mig i sängen under hela behandlingen förutom några toabesök. Man blir full i blåsan av en massa dropp av olika sorter;-) Hemma var  vi 21.30 så det blev en lång dag för oss.

Men hur som helst så gick det bra med hjälp av vår vän Kristina som både skjutsade och var hos mig i stort sett hela dagen-på hennes lediga dag!  Hon handlade godis och frukt så jag stoppade i mig ordentligt. Tack även till Alla som gav mig krafter från olika håll runt om i landet-jag tror det hjälper mycket:-) Skulle vilja ge er också en stor kram, alla är så gulliga!

Pernilla (Klara)var här och tog ut hundarna och Susanne(Emelies mamma) hämtade Kinna, allt för hundans och mitt bästa. Alla vet hur viktigt det är för mig att hundarna har det bra, de kommer före mig själv ibland även om jag i nuläget faktiskt varit tvunden att vända på det lite...men bara lite!

Idag mår jag faktiskt ännu så länge rätt bra. Har vaknat ungeför 1 gång i timmen i natt och känt mig illamående men det har gått bra. Har stoppat i mig alla piller jag fått order om och har faktiskt till och med ätit frukost. Nu behöver jag nog lägga mig en stund igen, är rätt skakis och det börjar svida i hårbotten....tänk om håret börjar lossna....men så fort går det nog inte. Är nog av all kölden igår...visst låter det väl rimligt?!... Jo så är det nog.
Ha en skön fredag jag skriver väl några rader i morgon igen om orken finns.
Jag ser det som början på mitt nya liv, för det är ju så här det kommer att vara en längre tid framöver.
Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Pernilla Grauning

Skönt att det har gått så bra, som det har gjort. Läskigt med kyl mössan.... Vovvarna blev glada när vi kom. När vi åkte, så fick dom lite godis att knapra på. Förstår inte hur du orkar med allt, det är så fint och välstädat hemma vid er. Vi har bara 2 hundar, men hårtussarna ligger i alla hörn ändå. Å andra sidan så sliter vi inte ut dammsugaren precis. Casper fick leka med Ebba häromdagen, gissa om han var trött sen. Nästa vecka ska vi på klickerkurs. Det ska bli intressant. Tror att det kan vara nyttigt. Casper är iofs lättmotiverad och fattar snabbt, men allt kan bli bättre. Han måste ju leva upp till sitt namn. Rindi´s Superstar...... vi kommer förbi, när du orkar. Kram

2007-02-09 @ 14:01:52
Postat av: Pernilla Åhlin

Har precis skrivit ut de nya lydnadsprovs-bestämmelserna och försöker att med gott mod att förstå vad jag och Puma ska försöka att lära oss till vårens lydnadsprov. Suckar och grämer mig över att vi inte lyckades bli uppflyttade i höstas. Så lägger jag ner reglerna och klickar in till din blogg och blir så jätte glad när jag ser att du skrivit idag. I nästa stund rinner tårarna nerför mina kinder. De rinner i glädje för att du mår så bra idag och att allt gick bra igår. De rinner för att jag är så glad att vi träffades en gång i tiden. De rinner för att jag fått mina älskade hundar genom dej, och jag ska se till att vi lär oss de nya lydnadsregler till våren. Va glad jag är över att du mår bra idag!

/P

Postat av: Ella Berggren

Ella och Isa tänker på dig. Vi jobbar på med våra små problem - för det är små problem jämfört med de du stångas med. kramar /E

2007-02-09 @ 14:43:52
Postat av: Marie

Hej U-B!
Eller ska man kalla dig babyface:-)) Du är rolig du!!!
Det är ruter i dig! Skönt för dig att allt gick bra.Och du verkar också må skapligt bra..Tummen upp!
Kan tänka mig hur du såg ut i "myssorna" :-)) Det märks att du har humorn i behåll.. och den kan ju faktiskt vara bra att ta fram ibland, även när livet frestar på för mycket.
Här i E-tuna är det kallt, kallt, kallt..22 grader hade vi en morgon här..brr!! Jag ser fram emot 22+, skjorts, solhatt och kvittrande fåglar. Tack och lov att vi går mot varmare och ljusare tider. Eller vad säger du? Är vi inte trötta på vintern, och mörkret nu :-)
Nu ska jag vila lite inför kommande arbetspass i natt..skickar lite "john blundpulver" till dig ikväll..passar 23:00 :-)
..så kanske du får en hel natt :-)
Ha en bra helg. Hälsa alla.
/ kram Marie

2007-02-09 @ 15:09:25
Postat av: Siv Ödlund

Hej Ulla-Britta!
Det var positivt att få höra att du klarade den första behandlingen så pass bra. Kämpa på!
Jag lämnar över de utlovade anteckningarna i helgen (förmodligen på söndag.

Kramar från Siv!

2007-02-09 @ 16:36:45
URL: http://www.lillhagnas.se
Postat av: Marléne Söderquist

Hej igen!!
Kul att höra att det gick bra i går & att du mår hyfsat bra efteråt. Det underlättar verkligen med ven-porten. En av valpköparna har råkat ut för ungefär samma som du och hon tyckte att det var perfekt med den. Hon mår ganska bra nu efter behandlingarna.
Vi önskar dig allt gott!! Ha en bra helg!! Kram Marléne

2007-02-09 @ 17:09:01
URL: http://www.kennelclapton.com
Postat av: Krister Pettersson

Vi på plommongränd tänker på dig. Följer via bloggen vad som händer och håller tummarna för dig, Rolf och hundarna.

Ajax är stor kllle nu och är anmäld till allmän lydnadskurs i vår.

Kramar från Plommongränd

2007-02-17 @ 08:51:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback