Fredagkväll

Nu är det ett drygt dygn sedan sista...senaste behandlingen(4:e)och det känns rätt okej ännu men jag börjar känna krypningar lite här och där, speciellt i fötter och ben.

Förra gången struntade vi i kortisonet som jag ska ta efteråt i några dygn men denna gång tar jag det igen för jag tror att det blev mer ont utan. Har däremot tagit några tabl.mindre för att testa. Man blir så speedad av detta och får svårt att sova fast man känner sig helt slut. Det var en kvinna inne på samma rum som jag igår och hon var försöksperson med någon förbehandling(cellgift +kortison) innan hon skulle operera bort ett bröst med flera knölar, dessutom hade hon tumörer i lever och lymfkörtlar. Man känns alltid som man själv är värst drabbad men...det där lät minst lika jobbigt och jag gnäller om 10 tabl./dygn kortison, hon fick 34 st/dygn!!
Hon fick nästan aldrig sova, så jag ska nog inte klagar -konstigt nog verkar det alltid finnas någon som har det värre, inte för att det hjälper mig men ändå!

Nu till något härligt - Fick detta kort på vackra Vella från Cora och Pelle. Det är från norra delen av ön, Kyllaj en härlig plats på denna vackra ö. Visst får det en att längta till sommaren!!
image9

Hoppas ni alla får en härlig helg ute i värmen som ska komma över vårt land, men akta er för solen det är tydligen stora ozonhål över oss just nu.

Jag kommer väl att börja banka i väggar och gnälla i morgon, tur att ingen ser och hör mig...utom hundarna och stackars Rolf. Men nu vet jag ju att det släpper inom en vecka, i allafall det värsta. Så det är bara att härda ut, det kommer bättre tider;-)

♥ Till er kvinnor: Bara i Visby upptäcks 4-5 bröstcancerfall per vecka så kolla era bröst ordentligt!!! Det låter otroligt men är tydligen sant enligt min källa, så slarva inte!!

Kommentarer
Postat av: Siv Ödlund

Hej Ulla-Britta!
Har just kommit hem från jobbet (ingen rolig dag alls) och ska packa inför morgondagens båtresa till Stockholm och SSRK:s funktionärsträff.
Känner mig så trött och sliten så jag tror att jag skulle kunna ställa mig rakt upp och ner och gråta. Men jag har i alla fall förmånen att få vara frisk och är tacksam för det. Dessutom har jag en helt underbar son (15 år i höst) som tänker göra tårtorna till min 50-årsfest. Vilket jag är MYCKET tacksam för.
Dessutom är jag glad för att jag hann få se ett nytt blogg-inlägg från dig innan jag åker.
Sköt om dig och njut av det vackra vädret.

Kram från Siv!

Postat av: Johanna

Hej, Vet inte riktigt vad jag skall säga så det inte låter dumt, först vill jag säga vilken otroligt stark och modig människa du verkar vara, ditt enkla sätt att förklara och förstå lite ngt som känns så stort och svårt, sen vill jag tacka, min morfar som är 66 år har myelom (tror det stavas så) dvs cancer, å när jag läst din blogg nu förstod jag på riktigt hur jobbigt han har det. Jag har ju sett, men han har inte förklarat hur det känns och är som du. Det vill jag tacka för. Han har oxå cancer som aldrig kommer försvinna utan man behandlar det och förhoppningsvis "somnar den" som dom sagt.
Jag vill även önska dig All lycka till i fortsättningen.. Hoppas allt kommer gå bra..
Sen ett talboks tips, Stieg Larssons två böcker:
Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden.. Riktigt bra på talbok, den tredjen boken kommer i slutet av april, FÖRST som talbok, och först efter ngra månader i bokform. Bra för oss som gillar böcker på cd :-)
Kramar Johanna

2007-04-15 @ 18:09:25
Postat av: Pernilla Grauning

Hej hopp! Igår gjorde Casper MH. Det gick bra, dom tyckte att han var lugn för sin ålder. Dom skulle bara se honom när det är agility. Hoppas att du inte har så ont. Det är jävligt trist att du ska bli så dålig. Imorgon börjar Casper och jag på allmänlydnads kurs. Ha det bäst!

2007-04-15 @ 18:16:52
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=pitchi
Postat av: Lisen

Hej Ulla Britta.
Nu har jag inte skrivit på en hel vecka, har haft påsklov och nästan inte suttit vid en dator, har varit "ledig utan en massa måsten" pysslat om alla fyrbenta röjt i huset och äntligen efter hör och häpna 18 år börjar nog det mesta i prylväg komma på plats och jag känner harmoni i mitt hus, mycket har rensats bort, älste sonen fick hem sina prylar som stod på vinden etc etc.
Dottern fyllde ju 18 år här i Mars, har aldrig suttit bakom en bilratt, och fick en intensivkurs på körskolan, skulle vara klart på ca 3 veckor lovade dom, dottern började köra sin 1 lektion på Tisdagen efter påsk, och skulle skriva opp på Torsdagen alla redan, och den lilla damen klarade uppskrivningen med råge, så stolt jag är över alla mina fina barn, dom är en glädje, så nu har bara skruttungen lite körning kvar innan det är dax för den slutgiltiga uppkörningen, sen skall hon till Italien och plugga ekonomi med klassen,
Det tog ju ett tag innan jag kom på att det hadde ju varit väldigt kul att hänga på, men då var ju lärarna redan bestämda som skulle med på resan så jag var ju ute alldeles för sent, ett av ställena hon skall på är Toscana, och där finns nämligen en stor MOPS UPPFÖDNING, Filosofias kennel, som min lilla Mops fröken Åsas pappa kommer i från, tänk att jag missat detta skandal, men alla försöker trösta mej med att Samhällsvetenskapliga linjen med inriktning på Ekonomi absolut inte åker till Italien för att titta på MOPSAR, och det var en sabla tur att inte jag skulle med,för mej hadde dom inte haft någon nytta av bara BESVÄR, VA??
Annars så hadde jag storfrämmande på lovet, vem stod inte ute på gatan om inte Pernilla med 2 sötnosar, underverket skulle beskådas, och Pernilla log så lyckligt och sa gud så ful han är.jaja man vänjer sej väl "ler"
Hadde med honom en sväng till skolan i går, där lät det annorlunda, han är BEDÅRANDE, tänk det tycker jag också "ler"
Ha det gott nu , hoppas du står ut med värken, håller tummarna och ringer framöver.
Kram i massor till er alla
Lisen

2007-04-17 @ 06:57:53
Postat av: Kattis

Tänker på Dig Ulla-Britta!
Hoppas den förbenade värken är något sånär hanterbar. Hoppas du kan njuta av sol och värme, fast inte idag kanske eftersom det är ganska kallt och molning, men värmen komemr säkert snart tillbaka.

Kloka ord Du skrev tidigare om att vara rädd om sig och livet för allt kan hända här och nu!!

På AkutMottagningen ser man dagligen hur saker och ting kan få betydelse, så innan Ni alla går hemifrån så var snälla och glada mot varandra.

Och som Du sa Ulla-Britta, njut av livet även om inte lyxen eller andra saker är in prioriterade utan det kanske räcker med att man är frisk och har varandra och gör det man vill göra för att det känns bra.

Skönt för Dig Siv att du har gått ner i arbetstid. Ljuvlig att få ägna sig mer åt hundarna:))

Ja, du Lisen.....
Vem kan tycka att en mops är ful* ler*
DEt är den mest charmige lilla varelse som finns:))
Lisen skicka en Grattis hälsning till din dotter för hon verkar väldigt duktig och verkar lära sig snabbt;)

Grattis och till Pernilla och Casper för MH-testet!! Ni är verkligen jätteduktiga!!! Hoppas Ni kan ta några bilder på Casper så man får se hur han ser ut nu för tiden:)


Här är allt lugnt hos oss på Lord Caalveert's kennel, ingen utställning utan bara njuta av ledighet och umgås med varandra. Tyvärr så kommer vi inte över till Gotland för utställningen eftersom det krockar med ögonlysningen i Stockholm. Det finns ju andra tillfällen och tiden får utvisa när detta är möjligt för oss båda Ulla-Britta.
Vi pussar på de små liven som imorgon är 7 veckor. herre jössös vad tiden går. Matilda går på barndansen på onsdagar och den 2 juni så skall hennes grupp uppträda på stadsteatern, vilket skall bli väldigt skoj.
Tomas, jag och Matilda skall åka på Västerås utställningen enbart för att titta på söndagen och Cecilia, Micke och Oskar skall åka på lördagen för att titta i Västerås. Cecilia och Micke vill skaffa sig en liten hund som kan vara med på båtar och i vår familj, så valet för deras del är på schipperk (tror jag det stavas) och dvärgspets. Jag tyckte mops med det tyckte inte dom. Dom båda skall vara överens och det tar tid innan man har hittat ras och kennel så nu börjar deras resa att se ut rasen:
))


Oskar har så länge varit intresserad av Sibirien Husky och han har redan bestämt sig för att en sådan skall det bli framöver, men när vet man aldrig.

Må så gott nu alla som tittar in på Ulla-Brittas blogg, men mest önskar jag Dig Ulla-Britta en bättre välmående hälsning!
Vi hörs Ulla-Britta!!

/Kram från Kattis

2007-04-17 @ 09:36:22
URL: http://www.lordcaalveerts.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback