Gammal, ung, för gammal...dravell

Först är man glad över att bli äldre...sedan för att man fyller år, sedan vill man inte fira att man blir  just äldre och till slut firar man just det Att man blivit ännu ett år äldre. Men i vilka åldrar sker varje förändring??

Ett förslag 0-2 fattar inget.
  • 2-13 år då längtar man bara efter att bli äldre och äldre för de har mycket roligare och får göra vad de vill...tror man! Jag längtade efter att bli 20 år för då fick man ha kjol och klackskor...som om jag sedan har haft det..jo det har jag men inte av den anledningen som jag då trodde.
  • 14-20 fyller man år - Då är man rätt nöjd med sin ålder, allt är spännande!
  • 21-29 fyller man år men man börjar oroa sig för att bli gammal - först är det 25 och sedan går det långsamt utför...
  • 30-... Då man fyllt 30, ja då är det bara utför som räknas...inget att se fram emot längre.
  • 65 år då ser en del som förstått att uppskatta livet fram emot pensionen och att kunna njuta av livet man har kvar.

Göra allt det som man inte haft tid till och njuta av barnbarn om man haft lyckan att få några. De som inte kan uppskatta detta vi har med pension för alla tycker jag väldigt synd om. Vissa tror de är oersättliga, andra har ingen att dela lyckan med, fler och fler har inte råd att sluta jobba,  en liten del har så roligt på jobbet att de inte vill sluta...men de är inte många. Känner de efter djupt där inne så fattas det nog tyvärr en förmåga att njuta eller så är man ensam...

Det är sorgligt...speciellt om de har ekonomin att kunna sätta en tjock guldkant på de sista åren i livet.
Vem har man jobbat ihop alla pengar till?? Inte till sig själv i alla fall för vad jag vet kan man inte ta med sig pengarna in i "ljuset" ...eller har jag missat något? Jag har inga pengar att ta med mig och skulle jag ha några skulle jag vilja dela ut till de kära runt omkring mig så att jag åtminstonde kunde få ett stort tack för det jag delar med mig av.

Tänk att kunna njuta av pengarna som "tanterna i Hollywoodfruarna", de har äckligt mycket pengar och strör dem omkring sig på struntsaker MEN de ger andra jobb och de NJUTER av sitt liv! Sedan kan man tycka vad man vill om detta men Lyckliga verkar de vara Alla utom en viss Anka och då menar jag inte Kajsa eller Kalle...

Ja jag vet, ni tittar inte på sådan skit, men det gör jag...jätte intressant - man blir så bildad och interlektuell av det! Så det gäller att passa på medan det bjuds på utbildning i ämnet.

Kommentarer
Postat av: Lisen

Du är då för rolig men håller med

Hollywood fruarna ser hanna på jaja jag också och man förundras över dessa bortskämda käringar

OCh gud så kloka vi är eller?

KRAM

2010-03-23 @ 18:11:53
Postat av: Pernilla

Nej, Hollywood fruar har jag aldrig sett (förmodligen något mycket intressant på någon annan kanal (jag råder inte över fjärrkontrollen)) och inte är jag intelekt heller så jag borde väl se det. Ett dera bli jag avundsjuk eller förb..ad

/P

Postat av: Aina Fröjd

Hade ju lyckan att ta avtalspension vid 61 år.:)

Njuter varja dag av denna lyx. Gick till arbetet med glädje varje dag men har inte saknat det en minut sen jag slutade.Det är väl konstigt ? Men på nå´t vis har man väl gjort sitt.

2010-03-24 @ 14:01:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback