Toalett anlaget...

Läste på P.Å s blogg ( http://pernillaochpuma.blogg.se/ )


om att få gå på toan när man är mamma eller ska man säga med mamma... Vad är det vi gör för fel som mammor, för alla barn verkar hamna i denna toa-period, när de bara måste vara med mamma precis överallt och då speciellt på toaletten.


Kommer ihåg hur man försökte smita undan och gå på toan när de lekte eller såg på tv men det slog aldrig fel, strax stod det ett litet barn och bara MÅSTE in på toan...inte alltid för att kissa utan bara få upp dörren, som skulle vara öppen.


NU undrar de varför jag inte stänger dörren när jag går på toan...och jag hade faktiskt glömt varför jag inte stänger den - men det är ju DERAS fel. Sedan att jag har lite svårt att fatta...eller vad man nu ska kalla det för, de har inte slitit upp dörren på kanske 12-15 år och det borde jag väl ha lärt mig kan man tycka. Ja, vissa saker sitter liksom kvar och så har vi ju dessutom haft hundar som gärna velat följa med in ...eller som gärna ligger i dörröppningen och väntar. Nu när man oftast är ensam hemma så spelar det inte så stor roll om dörren står öppen medan man kissar.


Tänk så det kan bli, kan inte komma ihåg att JAG var likadan som liten men det var jag säkert. Men något jag kommer ihåg så var det nyfikenheten på vem mamma pratade med i telefonen och alla lappar jag skrev med VEM ÄR DET? Gud så nyfiken jag var, skulle nog blivit journalist... men det gick över innan yrkesvalet blev aktuellt.


Mina barn har gått igenom denna period de också men i dessa tider finns det ju i de flesta hem en "skvallerbytta" som de kunde titta på och se vem det var i andra änden OM det inte var jag som ringt upp för då stod de där och gissade vem det var, precis som jag gjort på min tid...Är detta ett anlag man ärver?...lite konstig i så fall tycker jag, men med tanke på att nästan alla av kvinnligt kön har gjort det så kan man undra. Vet inte om killar är lika nyfikna, min moster ansåg inte att det var så. Hon tyckte att det var roligt att få ha en tjej hos sig i någon vecka tillsammans med sina tre söner men OJ så trött hon blev av min nyfikenhet och allt tjat, frågade om allt...förstår inte vad hon pratade om, jag var väl varken tjatig eller nyfiken...jag var blyg och försiktig...


Ja, ja hur som helst så verkar inte denna förmåga att vara nyfiken på vad mamma gör ha dött ut med min generation eller med mina barn, den fortsätter att sprida sig på nya generationer.  Inte ens "toakontrollperioden" verkar ha minskat.... 


Kommentarer
Postat av: Maja

Särskrivning i rubriken!!!
Snälla du, det är mer än 15 år!! Vi börjar bli gamla om du nu missat det...

2008-02-23 @ 21:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback