Mycket i helgen

 

Precis som förr i tiden...fast fotografen var lite skakigare. Som mest var det väl 8 vovvar här på heltid.

Hej å hå! Mycket i helgen fast en trevlig helg men tyvärr allt mer ont. Har så ont i alla leder, mest i knän, fotleder, höfter och axlar. Är inte så roligt att se fram emot detta för jag antar att det är som vanlig och då blir det sämre och sämre...fast jag hoppas det inte är så denna gång. Bortsett detta så har helgen varit både bra och dålig. Fredagskvällen började bra med att Kattis och Tomas kom för en fika och prata hund + en hel del sjukdomar eftersom vi båda är darbbade av "jobbigheter". Men mest blir det hund så klart!

Så kom då lördagen då våra Benji och Nike visades upp för domare och en blivande domare(allt blir petigare då, alla småditaljer gås igenom på ett annat sätt-inte så mycket helhet), de flesta hundar eller om det var alla som mättes...vet inte eftersom jag inte var där. Tyvärr låg våra pojkar på övre gränsen och trotts deras väldigt fina kritiker...Benji hade enligt domaren ett perfekt springerhuvud, med allt som ett huvud skulle ha men som tyvärr blir allt ovanligare! Det och en hel del andra bra saker stod Pernilla och hörde men så kom det -Men tyvärr är han gräns till stor och därför en 2:a idag....där åkte den rullgardingen ner! Samma med Nike som då enligt denna domare var lite mindre...0.5 cm. -Tröstade Pernilla med att man aldrig ska mäta unghundar för de sätter sig i kroppen OM de inte är extrema höghus för då hjälper nog inte ens det. Men med "massa" så som muskler och grövre stommar, hull,  så ändras naturligtvis kroppen både på våra hundar och oss själva...tyvärr när det gäller det sista!

Så var det då gårdagen:
DÅ åkte rullgardinen upp igen: Benji blev 2:a med HP(idag den något mindre av dem-han hade alltså krymt över natten eller så har Nike växt....??) och Nike 3.a men inget HP. Hanen som fick certet dagen innan var en dag senare inte tillräckligt av varken det ena eller andra och var inte tillräckligt elegant när han klev ut i ösregnet som tydligen bara vräkte ner just då...vem vill vara elegant i det läget?? Ska inte en domare kunna se igenom detta eller?? Dessutom hade han påtalat det själv och pga det höll han inne med CK. Detta med hundutställningar är verkligen upp och ner om man inte sattsar allt på det. Mycket har hänt sedan den dag vi började med sprnger för 22 år sedan och jag kan inte tycka att det blivit åt det bättre - tyvärr! Vi som är uppfödare och ofta har många hundar som vi vill visas upp
blir det så klart dyrt men med all den glädje och sammhörighet vi haft med våra trevliga valpköpare så har det varit värt allt. Tänk så många vänner man får genom att vara uppfödare, det är härligt och inget jag skulle byta bort mot något annat....skulle vara min lilla tuffing då i så fall ;-))

Tydligen en väldigt tuff tröja hon har...ibland känner jag att endel är jag gammal eller bara inte med i tiden...eller nått!? Känner igen namnet men inte mer än så!

Helgen avslutades med att Rolf blev uppringd vid 19.tiden av en man som behövde en bra eftersökshund och det är ju Stella som är våran sjärna!(förut var det Selma)nu. De ryckte ut och hon jobbade kanon, husse var såå nöjd även om de inte hittade djuret som gick före in i mörkret. Men trotts dessa så var det väldigt bra arbete från start till slut och nu vet han att hon fungerar även på riktigt. Man vet ju tyvärr inte förrän man får gå på levande djur hur en hund beteer sig. Men hon har ett enormt viltintresse så vi var väl inte oroliga direkt men ändå...som sagt. 

Nu ska jag vila min trötta värkande kropp och hoppas det ska lugna sig lite. Det är jobbigt med cancer i kroppen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback