Nu är det vår!

Oj så härligt, nu är den sista snön borta på våran tomt! Blommorna vaknar lite här och där i gräsmattan och rabatten. Det har varit grått idag ända till nu i em. då har solen tittat fram medan jag vilade. Var ute och fixade lite innan jag vilade trotts solens frånvaro och det var faktiskt ganska blåsigt och kallt. Men nu alldeles nyss kom Susanne och hämtade hundarna för en tur. Rolf jobbar över lite i kväll så maten får vänta lite och då passar jag på att skriva.

Susanne och jag var till stan igår, till sjukhuset. Jag fick mitt dropp Zometa och de tog proverna som ska tas i mellan varje cellgiftsperiod. Ska börja med en ny period i kväll igen och fötter+händer ser ännu så länge bra ut. Läser på en maillista jag är med på om hur olika vi behandlas runt om i sverige. Man kan bli mörkrädd ibland hur illa det är lika väl som det låter väldigt bra på vissa ställen. Här i Visby är det lite kaos just nu med väldigt dålig tillgång av läkare men det ska alltid finnas en om något händer -säger de! Den ordinarie är ledig av någon anledning som ingen verkar veta varför...det måste ha hänt något. Jag tycker det är väldigt tråkigt för henne har jag haft bra kontakt med för det mesta. Hoppas, hoppas hon kommer tillbaka snart, man saknar inte kon förrän den är borta...är väl så det heter eller??

Nu när jag sitter här och skiver får jag väldigt ont i fingrarna en ny smärta...hoppas det är tillfälligt!
I går var i alltså i stan och det kändes väldigt bra med orken tills vi gått en ganska snabb runda på Maxi(jag var lite pinknödig...) och handlat lite mat. När vi var på väg ut så kom utmattningen som en smäll- rakt i ansiktet. Kallsvetten bara forsade fram i ansiktiet på mig och när jag landade i bilen mådde jag jätte illa och allt snurrade. Det kändes hemskt och tanken på att göra något mer var snabbt borta. Vi åkte direkt hem, där fick S hjälpa mig in på mina skakiga spagettiben. Landade i sängen på nedrevåningen och hon fick plocka ur mina kassar - den snälla människan! Jag somnade och sov i 1½timme när jag vaknade av att Rolf fixat mat. Jag flyttade över till soffan och kände mig fortfarnade som en riktig soffpotatis...fick potatismos och korv - det passade till en soffpotatis! Men det godaste var de goa kokta morötterna, som lätt slank ner.

Det är konstigt vad man kan ändra smak av sjukdom och mediciner. Frukt och grönsaker är det som kroppen lättast får ner nu. I början var det kött men nu är allt kött ...inte allt för lammsteken i påsk var väldigt god men i övrigt brukar det vara svårt att få ner. Jag har alltid älskat falukorv och i går hade vi lyxat till det med Gutecharks supergoda men...nej tack, den var väldigt salt...tyckte jag inte Rolf. Han blir ju glad för han får mer i stället, fast han skulle nog helst se att jag åt lite mer mat och mindre godis och kaffebröd. Men vad ska man göra när inget är riktigt gott.  Hullet har ökat och läkarna tycket det är bra men inte jag. Det var så lagom nu förut men har nu ökat efter julens godisregn...det har liksom bara fortsatt!

Men nu ska jag göra lite nytta och vattna orkidéerna med det sista regn/snövattnet. Har ställt ut en hink under stuprännan idag men hoppas inte på regn...bara vatten till blommorna! Får nog be Birgitta om lite norrländskt kalkfritt vatten när hon kommer i maj!

Kommentarer
Postat av: Robyn

Nu har jag och Nike en egen blogg. Ha det bra, hoppas vi syns på utställningen!

/R

Postat av: Birgitta

skall jag ta tankvagn med mig eller räcker det med en liten flaska.

2010-04-10 @ 15:25:46
URL: http://www.kamelens.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback