Svarta knölar...


Ja gissa vad detta är?! Sten, bajs..., diamanter eller ...??

Prismässigt närmar det sig nog mer diamanter än något annat.  Det finns de som tycker det smakar skit MEN till dem hör inte vi! Jag är så glad över att vi lyckats få dessa små goda läckerbitar de senaste höstarna. Det är alltså tryffel vi pratar om och det är som de mörka de ser ut innan man skalar av den yttre, jordiga "skalet". Det lilla skräpet som blir av denna "putsning" ger vi till våra hundar som det bara älskar. Bonnie skulle nog blivit en väldigt bra tryffelhund om matte orkat. Mocha är inte lika glad i det som hon men lilla Sally verkar uppskatta godheterna. Så om hon försvinner i något änge är det väl inte omöjligt att hon kommer tillbaka med en liten klump...om matte har tur, husse vill däremot att hon ska hålla sig till den andra typen av jakt...alltså på fågel och kanin.


Hur som helst så har vi fått njuta av tryffelsmör på en god köttbit och det är aldrig fel. Dessutom har jag gjort smör som ligger i frysen och väntar på något tillfälle att användas. Man kan ha det i potatismoset, pastan, kött eller fisk....ja och mycket annat. Bara på en rostad macka är heller inte fel.


Denna helg har även gett Carina och Stella ett 1:a pris med HP i viltspår! Så roligt grattis! Vet att det finns några till som är på gång med sina viltspår, bland annat Sissi med Alva och Thea...säkert fler eller jag vet att det är några till, det är så kul att ni håller på. Glöm inte meddela mig även om jag varit dålig med uppdateringen på hemsidan...det är på gång!


Jag har äntligen fått min klippmaskin, det gick snabbt och var billigt. Runt 500:-inkl.all frakt. Då ska den vara helt genomgången och det har den aldrig varit på 20 år....jag skäms nästan. Olja har jag gett den och delat den och blåst rent  har jag gjort ibland men aldrig servat den på riktigt. Det hörs faktiskt att den fått ett "ettrigare" ljud så jag hoppas den håller lika länge till nu. Ska ni köpa klippmaskin så satsa då 2000:- på en riktig maskin som håller hela livet(om du inte tappar den i golvet....snyfft) och som ni dessutom har ett mycket högt andrahandsvärde på. Jag pratar naturligtvis om en OSTER A5 så klart. Behöver ni service så rekommenderar jag www.parma.se de var även snabba.

Där kan du även köpa maskiner av olika modell. Men köp ingen under 1000 kr för det har jag sett allt för mycket av under åren(de håller bara en kort tid) och ser man till vad man kan få i andra hand så tjänar man helt klart på att köpa den dyra Oster. Sköt den och klipp varje månad eller vecka och du får efter 10 år tillbaka hälften av vad du gav...kanske mer och då förstår du själv vilken jag tycker du ska välja. Om man har bra grejer att klippa med blir det även så mycket roligare.

Men vill ni har duktig hjälp med att klippa din hund så ring Pernilla Åhlin, hon gör det jättebra!


Nu ska jag vila, har varit hos svärmor och FÖRSÖKT....suck,  lära henne att använda en ny mobil...typ superenkel men ändå sååå svååår....ja, ja det är inte så enkelt med alla nymodigheter. Men det tar på orken att vara lärare, inget för mig...tålamodet är inte vad det varit.


Tack Pernilla och Robyn för både blomma och nyplockade huvuden på både Bonnie och Mocha -det syns verkligen skillnad och då var de inte så hemska som en del hundar brukar kunna vara. Vi har ju Susanne som håller efter det värsta på dem, mina fingrar klarar inte alls av att plocka längre.  Vad gjorde jag utan alla hjälpsamma händer!

Kommentarer
Postat av: Tina

Jag har aldrig plockat tryffel och jag har heller inte ätit tryffel, tyvärr!!! Varför detta inte blivit av beror nog på min okunskap vad gäller svampar :(

Jag kan bara den gula kantarellen och höstkantarellen:)

Av vad du beskriver så låter det väldigt gott med tryffel, men som sagt så ser det inte lockande för ögat skratt

Vacker blombukett du har fått av Pernilla o Robyn :)



Kram Tina

Postat av: Pernilla

Jag har heller inte ätit tryffel men NU har jag luktat. Luktade....mindre gott(förlåt jag är ju så himla kräsen).

Tappa en oster i golvet ska man INTE göra men den går att laga och jag behöver ju två. Finns en mening med det mesta. Den nya har också kommit så nu är jag lite fattigare igen.



Hoppas nu blomman står länge....längre än orkidén, du vet.

2008-09-22 @ 10:32:24
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Maja

Gott med tryffel!!! Fredrik har ett brutet revben efter kung fu-träningen! Fick du kattbilderna? Nu ska jag laga bönkycklingen.

Kram kram

2008-09-22 @ 17:46:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback