Tisdagkväll

Sitter här med rocken över kläderna för jag fryser så och skakar. Vet inte om det är speciellt kallt eller om det är min febersjuka kropp som protesterar. I morgon fm ska jag äntligen få svar på fredagen röntgen och jag hoppas på att de ska ha hittat något lite som ger en förklaring till tempen som håller sig konstant mellan 37,8-38,8. På morgonen vid 06.00 brukar jag ta och det är nästan alltid 38,4...lite för mkt morgon temp tycker jag. Sedan stiger det inte speciellt mycket under dagen, ibland har det sjunkit lite...vilket också känns konstigt.

Hur som så har jag mer ont i min högra del, bak på bröstkorgen...typ. I går kväll fick jag riktigt jävla ont och hjärtat började picka i 200 minst. Jag blev rädd och som tur var satt Rolf bredvid och kunde ge mig både vatten, morfin och lugnande. Så fort jag försökte sätta mig upp kom det tillbaka så ligga helt plant var bäst. Efter typ 30 min var hjärtat som vanligt och smärtan var lite bättre men inte helt borta.
Idag har jag inte känt av något sådant men jag har ju inte lagt mig ännu....ta i trä!

Annars så har jag nästan tänt eld på köket idag...jag säger att jag är glömsk men jag tror inte någon riktigt förstår HUR glömsk jag är! Jag lägger två värmekuddar som ska kokas i 10 min. för att bli mjuka igen(väldigt påhittig sak) perfekt för mina frusna händer och fötter. MEN vad händer...jo jag tar mitt filtallrik och går in till tv för att se morgon-tv(något måste man ju roa sig med) där sitter jag i lugn och ro och har redan efter några skedar av fil och flingor glömt allt vad kokning heter. Telefonen ringer och jag pratar i lugn och ro en lång stund. Det börjar lukta konstigt...fortfarande ingen reaktion. När så filen är slut och så även programmet Efter Tio går jag till köket....det är en dimma och luktar fruktansvärt. Jag fattar inte vad det  är förrän jag ser vad som ryker på spisen...herregud! Upp med dörren på vid gavel, ut och andas ren luft, håll andan och tröja för mun och näsa gör en dykning in i dimman efter kastrullen som bara är...ja som en rökmaskin kanske man kan jämföra den med. Sedan andas och in i dimman igen för att öppna alla huset dörrar för att få korsdrag eftersom nu röken spridit sig till hela undervåningen. Jag mår verkligen skit, kan inte andas dessa gifter utan att det gör ont men som tur var sken solen och jag kunde sätta mig ute och andas en lång stund tills all dimman är borta. För säkerhets skull fick fläkten stå på hela em. Jag kände inte att det luktade men när Rolf kommer hem säger han på en gång -Vad är det som luktar?

Det märkliga är att inte brandvarnaren som har nybytt batteri inte kan ha funkat. Den brukar larma om en brödskiva hamnar i brödrosten för länge. Så den ska bytas ut i morgon mot en ny! Så testa era varnare med lite rökövning...dock icke så som jag gjorde, sådant gift vill ingen ha i sitt hem. Innan jag skulle sova(middag) gläntade jag på kastrullen och i den låg ett vill pulver som fortfarande rykte efter flera timmar. Hela kastrullen åkte i soporna, fel sop hållare men det får Rolf fixa.

Men bortsett från detta även tyr har dagarna varit rätt lugna. Vi har haft trevlig besök i lördags av Monica och Nenne från Nybro med lilla Ruffe. Det är så mysigt varje gång de kommer, önskar att de bodde närmare. Annars har vi inte gjort så mycket i helgen eftersom jag inte orkar göra något - ganska enkelt alltså. Rolf var ute i skogen i söndags oh plockade en halv korg med gula trattisar, super gott! I går blev det svampwok och idag svamp, ädelost och grädde till pasta - supergott!

Däremot så gjorde våra fina Stella valpar debut på en in-off utställning som Skk anordnar vår och höst. Jag blev så glad för alla utom en på ön och en på fastlandet var inte med. Men 4:a pojkar och en liten Iza var med och alla fick HP och min lille gubbe Benji blev BIR och senare BIS-4 i valpklass (valpar 6-9 mån.) Jag är så tacksam när valpköparna vill vara med på våra påhitt! Tack vare Pernilla Å som fått ta över hela min del i både tränings och klippningshänseende.

Nej nu ska jag sova! Tempen visar nu 38,9 fast jag tog 2 Alvedon för 1 timme sedan....


Kommentarer
Postat av: Monica

Ok, du är nog lite, men bara lite mer glömsk än jag trodde ;-)Tur att det hela slutade utan ännu värre konsekvenser! Nästa gång du ska "koka" värmekuddar; ställ in larmet på telefonen (som du alltid har med dig), du kommer säkert på varför den plötsligt börjar pipa och räddar både spis, panna och kuddar ;-)

Hoppas nu att du får hjälp med febern, det räcker och blir över, med allt annat som din stackars kropp har att kämpa emot.

Vi håller alla tummar och tassar!

Kram/Monica

2009-10-07 @ 09:10:20
Postat av: Tina

Ja förutom en påminnelse i mobilen så kan du ju ta med "äggklockan" som ringer när det är dags, men jag vet hur det är med glömskan;) Hade det varit jag så hade jag nog gjort likadant:) Jag hade också glömt påminnelsen i mobilen och även glömt att ställa äggklockan. Så hur mkt man än försöker rigga upp påminnelser för att komma ihåg så glömmerm an ändå.

Tur att det inte blev något skadat som du och hundarna och huset!!! En kastrull mindre gör inget, men det var tur att du gick dit när du gjorde!!



Ja nog är det tur att du har Pernilla för trimning och som backup och support;) Hon är guld värd!!

Härligt att det gick så bra för Stella valparna och ett Extra Grattis till Benji <3 <3 !!!!



Som sagt så är det nog Cancerfebern som spökar och som du inte blir av med.

Men lite bättre borde du få bli ett tag så du kan njuta av dagen.



Tänker på dig i massor, men kan inte hjälpa till elelr på annats sätt vara behjälplig. Synd att man bor där man bor.



Styrkekramar till Dig och en extra hälsning till Rolf och "barnen" Lina och Maja med respektive och även ett barbarn Tilde:)



Kram Tina

Postat av: Kitty

Ja de senaste bebisarna gjorde en rejäll succé i ringarna! Heja heja! :D Men man har ju inte missat hur fina och goa vovvar det var ;) Jag har också kokat sådana värmedynor någon gång, det var på sjukhuset och min handledare var för lat för att använda en för att få fram kärlen vid ett blodprov så jag tog saken i egna händer! ;) synd att dom blev lite överkokata bara :/ Men tur att du och vovvarna klarade er utan större rökskador! Ta hand om er! Kramar från busvovven och mig!

2009-10-07 @ 13:41:30
URL: http://web.comhem.se/rindistexas

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback