Hemma igen!

Jag slapp inläggning på sjukhuset igen...det var nog tack vare änglar, packad väska och Kristina. Var på röntgen först och sedan gick vi via sjukhusets jätte omysiga restaurang...eller miljön ska man väl inte klaga på men bakverken och mackorna är urtråkiga! Billiga men man skulle hellre betala några kronor extra och få något annat än delicatokakor. Det finns så många kondis i Visby så man kan tycka att de skulle kunna köpa in lite gott från någon av dem. Det finns även typ Delicato som heter eller hette i alla fall Gutebollen som har många goda kakor där de inte innehåller nötter eller spår av. Brukar fråga vad jag vågar ta men det har flera gånger slutat med att det får bli en kokosboll för de kan inte garantera att det är nötfritt. Ett sjukhusfik ska väl ha lite olika bakelser och annat som även allergiker som gluten, laktos och andra kan äta utan att vara rädda.
Ja nog om detta!

Hur som så efter varsin macka med leverpastej på gick vi vidare till Infektionsmottagningen. Där fick vi vänta en stund men sedan fick jag äntligen komma in till dr.Brumbrum. Han kollade och lyssnade på lungorna och kom fram till att det tyvärr lät som rätt mycket vätska. Men eftersom de inte lyckats skicka svaret på röntgen gick han ner dit för att kolla plåtarna. Bara lite vätska MEN det tråkiga var att det redan nybildats ett "fack" i lungsäcken där det samlats vatten + att det stod en hel del nere en bit under. Jag blev glad över att det inte fanns så mycket vätska för jag känner nämligen redan av att det finns något där inne. Troligen är det den vätskan som ligger högre upp som jag känner av. Tyvärr är det så att pga denna snabba fackbildning så kan de kanske inte lägga in ett drän så som var tänkt. De kommer inte att komma åt vätskan när de ligger i olika fack. Men han ska ta upp det med specialisterna på thorax kliniken på måndag + att han skulle kolla läget med min onkolog som också kommer ner på måndag från Stockholm.

Fick en teletid med läk.på fredag för att få svar på mina prover av blodvärde och sänkan. Men i morse ringde han och väckte mig med att han ville ge mig lite positiva besked av proverna. Han trodde nämligen att jag pga mitt bleka ansikte att jag behövde ha blod men jag slapp. Sänkan hade också sjunkit lite och det var bra. Blodet var 93...eller 95 och det var okej på mig så jag slapp en resa till stan igen för att få några påsar blod.

Så nu hoppas jag på att pigga på mig ytterligare innan jag ska in på måndag em.då ska jag träffa onkologläkaren och diskutera cellgifter eller inte. Vet inte om de kan ge det om jag äter pencellin och det låter som jag måste äta det länge...länge för att hålla infektionen på plats...alltså att den inte tar över igen.
Nu ska jag sova för det är bra för emunförsvaret!


Kommentarer
Postat av: Marie Lu

Skönt för dig att få vara hemma :)



2009-10-25 @ 08:26:27
Postat av: Marianne Clémentz

lite goda nyheter i alla fall. Håller tummarna som vanligt för dig till nu på måndag.

2009-10-25 @ 10:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback