Livet är orättvist



För ett år sedan stod jag hos min tandläkare och pratade länge med deras receptionist. Vi pratade om mitt elände och hennes mans hjärtsjukdom. Hon levde med vetskapen om att han när som helst kunde ligga död där hemma. Hon måste vara beredd på det hade läkarna sagt. För det var inget annat att vänta och han hade väldigt dålig ork, fick inte göra nästan någonting. Men vi kom fram till att det var tur för hennes man och mig att både hon och Rolf var så friska så de kunde ta hand om oss.  

I somras började hon få ont i bröstbenet och bad läkarna om röntgen på lungorna för hon tyckte det gjorde ont där också. Nej det behövs inte, du har inflammation i benhinnorna. Men det blev inte bättre så hon var på fler läkarbesök och alla gånger bad hon om lungröntgen men icke! Hon var inbillningssjuk, det var inget fel på hennes lungor.
Till slut när hon ramlat i hop och fått åka in akut med övernattning på sjukhuset fick hon efter ytterligare tjat en röntgen - Som inte kommer att visa ett dugg, sa läkaren.


Men det gjorde den - En stor elak tumör i lungan som växt fast i bröstbenet! Dessutom hade den spridits till ett annat organ...= ingen återvändo, precis som i mitt fall.  

I dag på morgonen dog hon och det känns så orättvist...hon skulle ju var frisk. Det var ju meningen att hon skulle ta hand om sin man och nu är hon borta. Tänk på att livet kan vända när som helst, ingen vet när!

Gammal, ung, vältränade eller inte...det spelar ingen roll. Livet lämnar inga garantitider oavsett om du är rik eller fattig.

Lev NU och inte SEN!!!

Kommentarer
Postat av: Mariell

Tragiskt! mina tårar rinner mer och mer ju längre ner jag kommer i detta inlägg och jag tänker på dig...!

Kram Mariell

Postat av: Tina

Du har så rätt så sååååå!!! Det som är så bedrövligt är att läkarna inte tror på en och som tack för detta kan det gå så illa. Se bara på programmet "Himlen kan vänta" där dom flesta patienterna först inte blev trodda, bedrövligt!!



Jag skäms att man jobbar inom sjukvården när det är så här!



Kram Tina

2009-01-23 @ 07:28:21
URL: http://lordcaalveerts.blogg.se/
Postat av: Karin Nylander

Livet är inte rättvist... det försöker jag lära mig själv och mina barn. För det är ju sant oavsett vad man kan tycka. Du har så rätt U-B med att leva nu! så imorgon ska jag och Jacob åka på ishocky i Göteborg och titta på Frölunda mot HV71.

Kram

Karin

2009-01-23 @ 08:10:00
Postat av: Arandur

God morgon.

Hoppas att du får en härlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-01-23 @ 08:13:47
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: Barbro Kempe

Sorgligt! Det gäller nog ta vara på de små glädjeämnena i livet en vacker ammaryllis, en god chokladbit, vårkrokusen, en liten ekorre i trädet, en glad hund, ett leende ingen ide vänta sig så stora saker eller är det de små sakerna i livet som gör det stort.

Vad som står i nästa gathörn vet man inte. Här kommer det idag snö längtar nog mäst till våren med videung och vitsippan och det skirt gröna. Men man får ta det som bjuds just idag.

Kramar från Barbro

2009-01-23 @ 09:48:41
Postat av: Pernilla Å

Att leva i nuet och ta väl hand om sig själv och sina nära, det är något som jag lärt mig mer och mer under de två senast av mina "kris år". Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet och när allt tar slut.

/P

2009-01-24 @ 12:46:18
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Carina

Polisen ringde igår eftermiddag och sa att de hade Semlan där! Vi hade inte ens märkt att hon var borta!Jag blev hysterisk och skickade genast Rolf att hämta henne. Hon hade puffat upp grinden (som Rolf inte stängt) och gått på promenad med någon som hade två hundar. Han hade kopplat henne och låtit henne gå med, sedan hade han åkt till polisen med henne. Tack vare att hon var chipmärkt såg de vem som var ägare. Jag bröt genast ihop och har legat sedan dess. Tål inget numera! Polisen hade tagit upphittarens namn och mobilnummer så jag kunde ringa och tacka så hemskt mycket! Rolf lär jag inte förlåta i första taget! Hon kunde ju ha dött!

2009-01-25 @ 19:26:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback