Bruksanvisning...?

Bruksanvisning...vad är det? Ja, det vet jag så klart men jag brukar aldrig läsa dem...eller oftast inte. Förra veckan stannade min trapphiss, eller rättare sagt körspaken på handtaget funkade inte och i helgen ställde den dessutom om "landningsläget" nere i hallen?! Konstigt, jag skulle ringa idag på morgonen men först skulle jag hitta visitkortet som jag fick av dem som installerade den. Jag hittade den ordentligt inlagt tillsammans med bruksanvisningen. Ja, just det bruksanvisningen....Alla ska läsa igenom allt i denna broshyr innan de använder sig av denna hiss! Hm...ja, eftersom jag inte tänker ringa och göra bort mig med någon pinsam liten sak som att du ska bara tycka på den knappen eller liknande så satte jag mig och läste igenom ALLT! För det första ska man aldrig åka 2 i den...(gäller det mor med små barn med?) man ska aldrig låta armar eller ben hänga fritt(det som är så skönt, ett sätt att få hänga ut en trött arm eller värkande ben) sedan skulle man inte heller transportera gods(gäller det Lina och Majas tunga väskor...det var jätte bra)och inte heller skulle man åka med djur i den...Sally som tyckte det var så mysigt att åka med mig ner när hon var liten...

Bortsett från allt detta så upptäckte jag att det sitter batterier i handtagen! Extra i det ena och de aktiva i det andra...så då bytte jag och hokus pokus NU fungerar det igen och den har dessutom landat i rätt läge...bara av att få nya batterier! Så i bland kanske man ska börja med att läsa bruksanvisningen så behöver man inte gå och vara irriterad utan anledning.

Vad är min ursäkt till att inte läsa den? Som vanligt så tar det för lång tid(jag har ju så mycket att göra hela tiden), jag har just fått lära mig att använda den(hissen alltså) och varför ska jag då behöva lära mig att leta fel...den går ju perfekt - varför inte skjuta upp till morgondagen det du annars måste slösa tid på idag! 

Jag som alltid med allt annat säger att man inte ska skjuta upp allt till en annan dag för då blir det så jäkla mycket att göra den andra dagen=sen ...gör det direkt så blir allt lättare.

Det jag lärt mig av detta är att jag ALLTID ska läsa bruksanvisningen i fortsättningen för att slippa tro att sakerna är trasiga när det inte är så. Tänk va pinsamt om jag ringt och sagt att den var trasig utan att ha kollat batterierna först...man är väl ingen stackars hjälplös kvinna heller!!

Kan tänka mig hur det hade låtit -Ha, ha...Kärringar....!! 

För övrigt så har jag ont, ont och ont. Varit ute och luftat mig på tomten idag med vovvarna och jag klarar inte mycket. Gick lite runt och fick hundarna att jaga runt efter varandra så lillan kunde lägga sig och sova en timme och det var skönt. Man få passa på att vila när hon gör det. Sist jag skulle hålla mig vaken och passa henne samtidigt som jag låg i sängen här nere så tuggade hon hål mitt i det finaste lammskinnet -mitt på! För jag somnade natruligtvis. Det är nog inte lika roligt i sidan, lite tjockare och finare mitt i.

Just nu sover hon snällt igen mitt på det söndertuggade skinnet och jag ska nog passa på att sträcka ut mig jag också innan hon hittar på något annat. Hon är söt men ett riktigt energiknippe utan stoppknapp!

Kommentarer
Postat av: Maja

Det är jättebra att läsa bruksanvisningar! Man kan ju givetvis testa först och sen läsa, oftast hittar man en massa extra finesser som man gått miste om annars. Men vilka extra finesser kan en trapphiss ha??? Inbyggd radio och sätesvärme kanske??? Skulle inte skada med tanke på hastigheten den "far" fram i...



Kram

Postat av: Pernilla Å

Jag jobbad ju några år i en el-butik och fick då erfarenheten av sådana som du, U-B. Många kom tillbaka utan att ha öppnat bruksanvisningen och gick där ifrån och kände sig ganska dumma. Du är alltså långt ifrån ensam. Samtidigt kan jag förstå dej för bruksanvisningen är inte någon rolig bok precis.

/P

2009-01-07 @ 15:04:57
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Marie

Hahaha...visst hade de tänkt Kärringar!!! om dig hahha...din procedur med "trasig" trapphiss..jag tycker det hade varit roligt om du ringt haha... påminner mig om min mormor och morfar.

Som par var dom väldigt, väldigt lika filmfigurerna Selma och Fridolf. En gång när de var ute och söndagsåkte och mormor ville hälsa på hästarna i en hage...fanns där en ilsken get som blev väldigt nyfiken på dom och började jaga dom..morfar var snabbast och kastade sig in i bilen och LÅSTE! =)) utanför kom den arma mormorn springande med getabocken flåsande i nacken.Varför den arma mormorn kom efter, beror på att getabocken puffat ner mormorn i diket så morfarn kunde enkelt ju rädda sig själv först =)) Morfarn var så chockad att det tog en lååånnng stund innan han vaknade till liv och förstod att han skulle släppa in mormor till säkerheten =))En annan gång, måste bara berätta det här också!! Blommor skulle inhandlas. Morfar satt kvar i bilen medan mormor, parant som hon faktiskt var,elegant rakryggad eller hur jag ska beskriva henne stegade in i blomsteraffären. Medan morfar väntade parkerade en exakt likadan bil framför, samma situation, frun kliver ut för att inhandla blommor medan maken sitter kvar och väntar i bilen. Morfar ser sedan hur mormor kommer ut ur blomsteraffären med en stor inpackad blombukett och hur hon i sin bestämdhet, elegans(tänk dig selma i fridolf) stegar fram till bilen framför =)

Morfar tänker...Vad gör hon!!!!??? samtidigt som han ser henne kliva in och sätta sig till rätta och börja dra i säkerhetsbältet...hon hann sätta på sig säkerhetsbältet innan hon upptäckte att hon befann sig i fel bil med fel make...hahaha.. Ja,dom där två!! =) det har hänt så många roliga saker...i alla fall fungerade inte deras Tv och alla vet vi ju att dom flesta äktenskap sätts på prov i vissa situationer,ex.när en ikeabokhylla ska sättas ihop eller när tv:n går sönder o liknande situationer =)) Tvn fungerade inte och det vändes och vreds på Tvn, klämdes och kändes och gnabbades..bruksanvisningen lästes... lite mer gnabbande... grannen tillfrågades om dens tv fungerade...vilket den gjorde!

Jag kan höra min mormor med äkta Eskilstuniansk bräkisk brytning ..

- Näääee!!! Bäengten!!! nu ringer vi reparatören!!! och då återstod bara att lyda och ringa Tv-reparatören...som kom! och "reparerade". Kan du gissa vad felet var? det var nog den dyraste reparationen genom tiderna...han fick väldigt bra timpenning med tanke på jobbets karaktär =))

2009-01-07 @ 22:45:05
Postat av: Siv Ödlund

Påminner mig om när vår bara ett år gamla tvättmaskin i Jämtland slutade att fungera som den skulle.

Vi var på väg att ringa reparatör, men slängde en titt i bruksanvisningen. Där stod det något om en sil som skulle rengöras varje vecka....



Kram från Siv!

2009-01-08 @ 17:47:16
URL: http://www.lillhagnas.se
Postat av: Tina

Tittar in hos Dig i din blogg ler

Bruksanvisningar kan vara bra att läsa när man inte har en hundtidning att läsa och då bara i nödfall skratt

Fint foto på Dig och Rolf i söndagsvädret ler stort Så söta Ni ser ut, fint kort tycker jag!!!!



Kram Tina

2009-01-08 @ 20:24:02
URL: http://lordcaalveerts.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback