Arg och ont

Jag är irriterad på allt sparande i sjukvården. Nu ska man mixa männen och kvinnorna på samma rum(hörde på radion)...idiotiskt av många anledningar. Det första jag tänker på är heltvättningar, bäcken....även om man är av samma kön är detta jättejobbigt för de flesta. Hur ska man kunna ligga och prutta där på ett bäcken om man har en religion som kräver att man ska ha slöja för att inte visa sitt ansikte...men rumpan, går det bra eller? Jag vet att man drar för eller ställer upp ett skydd. Men det vet vi som legat på akuten, uppvaket eller i väntan på en operation hur mycket det döljer. Man ska inte behöva ta ställning till sådana saker när man är sjuk och behöver läggas in oavsett hur man mår. Men värst är det naturligtvis om du inte orkar bråka, eller ha åsikter utan bara tiger och lider.  Är det så vi vill att det ska vara? Inte jag i allafall.

Sedan har de skurit ner på personalen så kraftigt att man som patient själv får hålla ordning på när man ska få vissa behandlingar och återbesök. Jag skulle ha haft mitt stärkande dropp för skelettet inte ska smulas sönder förra måndagen. Men eftersom jag inte själv orkat ha koll på det kommer det nu att bli 14 dagar över tiden....är det okej? NEJ men det är inte första gången det händer-den gången såg jag det i rätt tid. Denna gång har jag inte orkat ha koll pga all smärta. Nu när jag upptäckte det tycker jag inte det spelar någon större roll om jag väntar till måndag eftersom jag ändå ska dit då. Vi får väl hoppas de har tid att ge mig det då....

Så väntar du på en kallelse till någon undersökning eller ett läkarbesök - RING för det är mycket troligt att den som skulle ha skött utskriften av din kallelse är uppsagd. Det tar nog tid innan de stackare som är kvar upptäcker alla "hål" som uppstått efter de uppsagda. I Visbys fall handlar det väl om nästan halva styrkan...eller något åt det hållet. Så RING själv och se till att du har koll på vad de tänkt göra, vilka prover som ska tas och så vidare....


Det är inte personalens fel för de jobbar som dårar. Men hur allt har kunnat få bli som det är nu, det förstår inte jag. Sedan pratar de om att sänka skatterna...hur ska det gå till när vi inte har till sjukvård och skolor redan nu?! Skolorna kommer att fyllas av analfabeter för lärarna hinner inte med. Sjukvård kommer bara att kunna ges till dem som har en ordentligt sjukförsäkring- som du betalt in vid sidan om....inte den skatt som du betalt till nu via lön eller liknande för den ska vara till alla som sitter i toppen och vill ha en fallskärm eller någon annan liten extralön för att de inte sköter sitt jobb så de blir sparkade =DÅ får man extra bonus! Jag (uppenbar idiot, förstår ingenting)trodde man fick extrabonus för att man gör något bra...men NEJ inte i den stora världen där ska man missköta sig och nu när jag tänker på det är det faktiskt så även i botten!


Ju mer du missköter dig desto mer hjälp får du av samhället. Man ska alltså inte sköta sig, inte kämpa, inte gneta och streta så kroppen värker - NEJ Du ska bli missbrukare, skaffa många barn och vägra ta ett arbete för att du inte har lust DÅ får du hjälp till både det ena och andra. Eller så ska du bli toppchef och missköta dig riktigt ordentligt då får du extra stor belöning på flera miljoner.  Det är bara att välja - sorgligt och konstigt bakvänt är det.


Jag älskar alla er som betalar skatt så jag kan få den sjukvård jag får!!  

Skit va ont jag har, inget hjälper. Jag tål inte att ha en hund vilande mot mitt ben, inte heller att någon(Rolf)tar i mig. Jag är så öm, vill bara skrika. Men vad hjälper det, inte mycket. Det blir bättre igen, det blir det alltid.  

Därför avreagerar jag mig lite genom att skriva lite om orättvisorna. Man måste ju  förstå dem som bara jobbar  å jobbar och varken har barn eller är sjuka. De får ingenting för sina skattepengar. Inga barn i skolan, eller barnomsorg och är då stackarn helt frisk också ...ja varför ska han/hon betala för oss andra?! Visst är det orättvis!

Nu ska jag lägga mig i min uppvärmda säng och höra på stormen som viner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback