En dag i telefon


                                                                                 Gammeltanten Bonnie - foto Marie N

Idag har jag pratat i telefonen nästan hela vakna dagen utom när Kristina var här och fikade. Sedan tog jag en snabb sväng med dammsugaren och det behövdes verkligen. Förstår inte va sand det kommer in....eller det förstår jag med alla dessa små lurviga fötter. Det är nog dags att klippa dem igen. Denna tiden på året är det extra viktigt att hålla dem korta. Förstår inte de som inte klipper tassarna på sina hundar eller det finns ju vissa raser som inte får klippas om de ska ställas ut men under kan man väl ändå klippa eller..??
Det är inte mitt problem så det är inget jag behöver bekymra mig över, vill ni ha lurvet så får ni! 

I morgon hoppas jag på en lika solig och fin dag som idag...kanske hinner jag ut en stund om jag skippar telefonen eller kanske kan man klara båda saker samtidigt. Det var ju just det jag kunde förut men den förmågan är nog för alltid borta.


Jag kommer inte i håg saker jag gör från en timme till en annan. Men idag när jag hörde att det är fler som är så snurriga blev jag lite lugnare. Det är tydligen rätt vanligt även om jag har lite svårt att tro på det. Lite extremt snurrig är jag nog fast henne jag pratade med berättade om att hon lagt pannbiffen i kastrullskåpet i stället för i kylskåpet...så hon är nog lite värre på att sno till det än jag...ännu!

Nu pratar de om glass på tv, det skulle kanske vara gott...fast kallt. Jag ska nog ta en liten Hönekaka macka innan jag går upp och lägger mig.

Vet ni vad jag hörde häromdagen? Nej hur ska ni veta det! :-) Man knackar hunden i huvudet! Jaha, knacka som man gör på en dörr alltså för att få kontakt tänkte jag. Men sedan har jag hört av flera på bara några dagar att folk "knackar" sina hundar i huvudet. Naiva, godtrogna jag ....det är inte så som att knacka på dörren utan man ger dem en rak höger mitt uppe i huvudet!!!!


VARFÖR??? Be någon göra det på dig själv och känn hur det känns! Det är väl därför boxare har hjälm på sig eller.... Varför gör man så på sin hund? Är det för att man misslyckats att få den att förstå vad man menar? Ska man då sedan ta till näven och SLÅ in vettet i hunden? Är folk så dumma att de tror att man kan "knacka" in förståndet.... eller är man så arg att man inte vet vad man ska göra av sin aggressivitet  och då slår man hunden i huvudet så den får en hjärnskakning. Gör dessa människor så mot sina barn också?


Det är så sorgligt att vi inte kommit längre än så med hur vi behandlar våra kära hundar. Här bråkar vi med Kina om dunplockning, där de inte har något värde i sina djur över huvudtaget men det lyckas vi förhoppningsvis med - MEN våra egna hundar dem slår vi knytnäven i huvudet på!


Är inte det dubbelmoral...eller???  
Kan någon förklara vad som är nyttan och nödvändigheten med denna "knackningsmetod", skulle vara intressant att höra. En stor stark hund kan behövas ta tag i, det förstår jag också men att slå mot huvudet på den det tycket jag inte finns någon ursäkt för. Men är det någon som kan förklara gärna både för mig och de jag hört det av.


NU ska jag och mina soffhundar gå till sängs! En sista kissning både för dem och mig - sen var det min macka.....



                                                                            Kinna foto av Marie eller Kitty?! 
Liten kommentar till Barbro- Din Prinsen var en otroligt vacker Irländsk Setter,, sedan hur han var storleksmässigt kommer jag inte ihåg.  Men jag har för mig att han var rätt stor men inte grov utan precis så eleganta som de ska vara. Sin lilla uppnäsa hade han och så ska det ju vara!! Dumma Dea som inte fattade något, varken om det ena eller andra....hoppas det är bättre idag!

Tack Siv för din kommentar, det var roligt att du gillar honom.

Kommentarer
Postat av: Tina

Så fin Bonnie och Kinna är på korten ler

Riktiga läcker puddingar :)



Kram Tina

Postat av: Barbro

Knockar hundar, ja fy fasen va lågt. Bättre skaffa hund man mäktar med. Min dotter skaffade en Pittbull som hon tyckte jag skulle ta hand om under tiden hon jobbade i Kina. Efter 3 veckors pass när hon va på semester i Tailand hade jag gått ner 5 kg, nä tack så mycket. Skitgo inne kom med sitt tunga huvud la det i mitt knä tittade snett på mig. Men ute vilken bulldoser lite uttråkad, då blev det lek med gammelmatte som inte alls hade lust leka med honom.

Visserligen har jag en liten minipittbull i Bubba men det är iallafall hanterbart 35 kg muskler eller 11 kg är en jäkla skillnad.

Vilket underbart kort av Kinna så vänliga ögon.

Jo Prince va en stor Irlänsk Sätter 70 hög/27 kg knähund och entestiklad. Kommer du ihåg när Rhaja och Prince hade smetat in sig i folkbajs och jagade oss hem Skitlyckliga ha ha.........

Kramar

2009-02-10 @ 08:58:47
Postat av: Monica

Tack för senast, hoppas det blir flera besök! Bra mellanlandning när ni ska besöka Lina o. Maja ;-)

När jag såg de fina korten på Ronja började jag nästan längta efter Bertha....men det räcker nog med Ruffe, särskilt med tanke på alla hans egenheter ;-)

Såg att nån skrev om "spikmattan" i går, såg reklam om den i Tara-tidningen, så jag gick in och läste på nätet. Kanske kan det vara nåt för dig!?

Adressen är: www.shaktimattan.se

Det kanske finns andra varianter också......

Ha´det gott - sköt om dig!

Kram/Monica



2009-02-10 @ 09:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback