Bra eller inte...?

Sura kärringar och hundar...hormoner så det sprutar om det. Vi som har hormonkänsliga cansersorter ska vara glada men det är inte alltid så lätt att vara glad åt att ha cancer... Idag har jag fått dropp, provtagning och en hormoninplantat...eller vad det kallas. Det är alltså en av de saker jag ska vara glad åt och det är jag så klart.

Men en av mina vänner har idag fått beskedet att hennes bortopererade bröstumör var hormonkänslig och att hon skulle vara glad och nöjd över detta...tror inte riktigt hon uppskattar det så som läkaren ser det. Hon ser sig inte som frisk även om läkaren tyckte att hon skulle göra det. Svårt att se det så när man har flera år framför sig med hormonbehandling och strålning! Det kallar varken hon eller jag för friskt. Vi förstår naturligtvis vad läkaren menar, tumören är borttagen men resten...hon har ju mig och mitt hängande över sig. Jag var också frisk, helt friskförklarad i 17 år innan det brakade lös på riktigt.

Det känns så orättvist och elakt att så många ska drabbas av denna elaka sjukdom. Det första jag tänkte var JAG HAR INTE SMITTAT DIG!!! Det vet vi ju att det inte går till så men vad ska man tro när det händer dem som man har nära sig. Förhoppningsvis blir allt bra och att det inte behövs  extra behandlingar utöver vad det sakts hittills. Har hon tur så blir det "bara" hormontabletter. 

Hormoner som gör oss svettiga, feta och griniga! JÄTTEKUL


Kommentarer
Postat av: Barbro

Är det inte brist på hormoner som gör en svettig fet och grinig ler! Ja ja det hör åldern till bara Man får sträva sig framåt bara, vad som står i nästa korsning det vet man gudskelov inte. Som Alfons Åbergs farmor sa så om man inte har dåliga dagar så märker man inte när dom bra kommer. Men det kan ju va måtta på skiten. Tycker du verkar va fruktansvärt tuff jäkla tur det. Förstår att en del dagar måste det ju bli för mycket. Men att ha förmågan att komma tillbaks, orka, vilja den verkar du ha. Stort stöd av vänner och Rolf finns viktigt med ett socialt nätverk mer ovanligt nuförtiden. Kanske bättre när man bor på mindre ort, man bryr sig.



Kram Barbro

2009-02-18 @ 15:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback