Måste bara berätta

Apropå städning!! Det här har jag nog berättat för de flesta redan kanske....om mannen med stövlarna och strömmingen?!

Rolf var och skulle byta några delar i ett kök och skulle då även flytta på vissa saker.   Kylskåpet måste flyttas lite och dörren går upp och vad  stod där ? Jo ett par gummistövlar! Detta var på sommaren och mannen som bodde där gillade inte att ha varma stövlar på sig för han hade så problem med fotsvett och då hade han kommit på den lysande idén att ställa dem där! Ja vad ska man säga, ville han ha det så fick han väl ha det. Han levde ensam så han gjorde ju som han ville.

En annan dag så är samme man med ute på ett bygge för att hjälpa till med lite lättare arbeten(det fattades lite där uppe som ni nog förstår)De ställde in sina matlådor i värmeskåpet för att få det varmt till kl. 9.00(tidig lunch men så gör de inte idag men detta är några...typ 25 år sedan...herregud va gammal jag msåte vara!) de sätter sig och ska äta men han ställer tillbaka sin låda igen och säger att han tar den senare för den var inte varm ännu...? Ingen förstod riktigt men ok han fick ju äta när han ville. Sedan blir det då lunchrast och han ställer åter igen in sin låda för den är inte klar...??

Det har nu börjat lukta lite konstig där inne i matboden men okej det är sol, varmt och ...ja, jobbarkläderna luktar ju inte direkt godis. Men när de ska gå hem för dagen tar han åter fram lådan och nu stinker det....de börjar undra vad han har i lådan och gissa?? Det är nog ingen som kan gissa, där låg potatis och rå strömming som inte ens var urtagen.... Stackarn han hade inte förstått hur det gick till med tillagningen av strömming. Visst är det tragiskt, fast lite kul också!


Kommentarer
Postat av: Barbro

Har du läst boken Tim? Handlar om förstånds-handikappad ung urvacker kille som jobbar på byggplats. En bok jag läst många gånger, blev och tänka på den boken efter din historia. Här riktig vår nu solen skiner och varmt och skönt efter husväggen. Moppen är påstäld så det ska bli en tur senare efter hundpromenaden.

Kram

2009-04-02 @ 10:02:01
Postat av: Pernilla

Va ska man säga?? Jag gillar inte strömming.....heller.Fast du ska veta att det äts lunch kl. 09.00 på byggarbetsplatser än i dag på vissa håll.

/P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback