Olycka!


Oj vad ska denna kropp behöva utstå... Ja ni som ännu inte vet och det är väl de flesta så var vi med om en krock häromdagen. Vi var på väg hem efter att ha varit och handlat lite. När vi kommer till en korsning där vi är på huvudled kommer en dåre och kör upp för en liten backe med noll sikt och bara brakar rakt upp och på våran bil. Vi körde ungefär 40...kanske lite mer och han kommer i samma fart nerifrån och brakar rakt in i oss. Som tur var han Rolf reagera och bromsade så mycket han kunde så i stället för att hamna i min dörr tog det i frontskärmen. Gubben som körde den andra han var helt övertygad om att det var högerregeln som gällde...fast det sitter en lämna företräde skylt där han kom och dessutom är det markerat i vägen. Bara det att han inte kände till vägen och ändå inte saktar ner när man ska ut i en korsning där man inte ser något visar väl på vårdslöshet...  tycker jag i alla fall. Hur som helst så fick jag väldigt ont efter, vi åkte hem och jag sov någon timme.

Vaknade och kände mig inte bra, ont här och där och över allt. Ringde onkologen och de ville att jag skulle åka till akuten för att de skulle kolla igenom mig ordentligt. Så vi fick sätta oss i svärmors lilla bil(inte världens bekvämaste) och köra till stan. På akuten var det full cirkus, fanns ingen bår att lägga mig på när jag kom in. Fick en nackkrage på mig och efter ett tag fick jag äntligen lägga mig. Sedan var det petigt värre, jag fick inte röra mig. Inte lyfta varken nacke eller rumpa, inte vända mig heller. Först kände en läkare igenom mig från topp till tå för att sedan skicka mig på röntgen där de skiktröntgade nacken och tog en "vanlig" röntgen på ryggen. Allt såg bra ut eller man kanske ska säga oförändrat ut. Så efter 6 timmar var vi äntligen hemma igen - å så skönt det var att få lägga sig i sin egen säng!


Dagen efter, alltså i går, var jag väldigt öm och på kvällen hade jag hemska nervsmärtor i bröst, mage och ner i benens framsidor...helt nya krämpor som med all säkerhet kom av olyckan. Tidigare på dagen hade vi besök av Monica och Nenne från Smålands djupaste skogar och deras lille Ruffe. Det blev en trevlig kaffestund ute i solen. Sally försökte leka med herr Ruffe men han tyckte hon var lite väl livlig...annars brukar det vara han som är värst...men denna gång muttrade han mest och tyckte hon var jobbig. Men lite lek blev det till slut...eller var man ska kalla det, de jagade lite efter varandra.
 Så här ser lille Ruffe 2 år ut.


Men i dag har jag varit med Mona på marknad i Klintehamn. Hon fick dra mig runt i rullstolen och vi undvek alla ojämnheter som gropar, gatsten och trottoarkanter -allt detta är jävulskt för en öm kropp.  Vi var inte där så länge men han ändå göra av med lite pengar på både det ena och andra. Träffade lite folk och för en gångs skull såg jag lite folk för det brukar jag aldrig göra när jag gått på sådana ställen förut. Men det är en av fördelarna med att åka rullstol, man kan slappna av lite...ja när man inte ska passa på folks bakben och hälar...aj, aj... Mona räknade till 4 påkörningar och sedan hade vi en som nästan trillade i knäet på mig. Vi träffade "Kinna" med husse och matte. Matte=Susanne och Mona passade på att äta varsin bakad potatis. Jag mår mest illa just nu när jag äter, godis går bäst men till och med det är svårt. Det går säkert över igen HOPPAS jag för det är så tråkigt. Jag kan inte komma på en enda maträtt som jag skulle  tycka var god och det är ju inte precis likt mig.


På onsdag är det marknad på Hemse men då kommer jag inte upp för då jobbar alla tänkbara rullstolskörare. Men nu är cocosbollarna inköpta (blev några glutenfria också men om de är kvar till i november...det är tveksamt)så det får väl räcka med det. Fast det fanns en del saker som jag skulle kunnat tänka mig köpt. Härliga trasmattor för 500 kr, men med en Sally i huset känns det som att kasta bort pengarna just nu. Det kanske finns nästa år igen och då har vi nog ingen valp som tuggar på allt och lite till.

Just nu ser mattan i tvättstugan ut som den skulle varit angripen av råttor,  mal eller något annat som gör små hål här och där...kan det vara en svartråtta??  Det var bara där helt plösligt lagom jag började fundera på om hon inte tänkte ge sig på något sådant, för det brukar ju vara så att mattorna åker ut en period under valpens första levnadsår.  MEN då hade det helt plötsligt bara hänt och på flera ställen dessutom.

 De här fina vantarna köpte jag i riktigt ullgarn, så händena ska vara varma i vinter när jag ska ut på långtur. Mona köpte ett helt underbart vackert babytäcke som man ska ha på golvet att lägga barnet på. Det var i olika lila färger, med både små figurer och blommor på. Allt detta som är hantverksmässigt gjort är ju så billigt. Det är ju oftast bara materialkostnad, inget eller väldigt lite för arbetet. Mina vantar t.ex kostade 175:- och henners täcke som var rätt stort 400:-


Nej nu vill min värkande kropp lägga sig. Mina sår läker bra nu i alla fall så det känns bra. Ryggskinnet verkar sitta kvar ett tag till så det kommer inte att lossna som det i ljumsken gjorde.

Nu ska jag sova!

Till Marie "Honey". Vi köpte bröd av "ditt" bageri(=stenugnsbageriet.-där du praktiserade för några veckor sedan-jag tror inte du har glömt men för att andra ska förstå vad det handlar om) Fikonsnurrar...knorrar..eller något sådant och grovlimpa. Jag försökte få Mona att köpa Frukt och Nöt brödet men det var visst någon där med som inte tålde nötter! Det var ju annars gott ;-)
Knorrarna var i alla fall super goda och jag blir så sugen på att baka matbröd så kanske en dag....gärna något med fikon i  och kanske lite annan frukt. Gott för hela kroppen!


Kommentarer
Postat av: Kitty

Ucsh ucsh usch! Vilken jobbig händele och vad mycket mer smärta den medförde :( Även i låga hastigheter blir smällen stor... Massa kramar på dig!!

Postat av: Pernilla Å

Herre gud vad Ni få vara med om. Tänker på olyckan. Vilken tur i oturen Ni hade. Det kunde nog slutat illa. Hade du "turögat" med?

Var också en snabbis på marknaden men jag hittade då ingenting. Jag här nog lite för snål.

/P

2008-09-28 @ 21:21:41
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Men hu ... du lovade ju när jag åkte att du skulle vara rädd om dig!!!!! Tur i oturen att ni har en "bra" bil.

2008-09-29 @ 08:49:32
URL: http://www.kamelens.se/blog
Postat av: Marie D

Herregud.. Det kan då hända saker, klarade du din nacke då? Det brukar ju kännas efter en sån smäll! Tur att du har fått trösta dig med cocosbullar, hehe. Angående bröd så har jag köpt fikon och en massa mjöl idag och ska ge mig på lite nya grejer nu, t ex gotlandsbrödet och fikonfrallor, mums, kanske kan skicka till dig, du bor ju så lååångt borta. Kram på dig

2008-09-29 @ 15:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback