Nalledagen


Visste ni att det är Internationella Nalledagen idag! Vet inte riktigt vad det innebär men det är väl ungefär lika stort som Kanelbullens dag osv... Men goa är de dessa mjukisar som tröstar så väl små som stora! Jag har alltid älskat nallar och har en liten samling och några av dem fick vara med på ett kort för att ni ska få se dem...

Jag tillhör den konstiga delen av befolkningen som pratar med mjukisar och dockor som om de hade ett eget liv. Har lugnat ner mig rätt mycket de senaste 10 åren för var ska man ha alla mjukisar till...mina barn fick en hel del ända tills de också började få problem med förvaringen av dem. Kasta eller lämna in till okända människor kan man inte utan då får det bli att man ger bort till något snällt barn man tycker om... de får ju inte hamna i orätta händer, hos någon som inte är snäll emot dem...


Ja, ja... ni förstår hur mycket ångest jag har haft när valparna vi fött upp genom åren ska flytta, när mjukdjuren inte ens kan bo hos vem som helst. Knäpp kan man bli på många sätt, det har jag väl bevisat nu!


Min minsting hänger i mobilen och den har "diamanter" på sig, en riktig glamornalle.

För övrigt har jag pratat med Onkologen idag om mina olustiga upplevelser i fredagskväll. De diskuterade det med läkaren som var här från Radiumhemmet och kom fram till att eftersom jag tycker det känns okej själv nu och röntgen gjordes för bara några veckor sedan så OM det händer något liknade igen ska jag åka till Akuten och där be dem göra en magnetröntgen. Den visar tydligen lite mer exakt på nerver osv...de tänkte annars göra en nu men jag tyckte vi kan vänta, är så trött på röntgenundersökningar...det ska säkert kontrast till den med, jag kommer inte ihåg. Hur som så kan det inte ha hänt någon jättegrej för då hade det inte gått över. Det enda som kvarstår nu är mer smärta ut i benet och i ryggen är det också mer värk men det är ju bara att höja morfinet lite till...spelar ju inte någon större roll om jag blir lite lulligare i huvudet. Jag kan ju prata med både hundar och nallar! :-)

Så i stället för att åka till Visby blev det mathandel på ICA Högbyhallen i Hemse....fast det var inge roligt för det fanns nästan inget av det vi skulle ha och den utlovade boken som de gör sådan reklam för den verkade de knappt ha fått och inte skulle det komma nya heller. Rosabandet som Ica säger sig ska sälja har de inte heller, det enda med rosabandet jag såg var toapapper! Bättre med det än inget men dålig stil och dåligt skyltat. Jo Rosabandets morötter hade de knölat in i ett hörn så att man skulle missa det. Det var annat på Ica ;Maxi i Visby där var alla Rosabandetsakerna ordentligt framställda och det gör ju att de säljer också. Låter jag irriterad??... Det beror nog på att jag är det både på Högbyhallen och  Rolf som är en sådan munterjök att ha med sig när man ska handla. Man får inte gå något extra och titta vilket gör att jag glömmer hälfter. Nu ser jag på Navy CIS på tv3, det är kul...eller underhållande och lite spännande = jag blir på lite bättre humör! 

Glöm inte att det är Rosabandet gala på Tv3 i morgonkväll kl.20.00 Förra året var det väldigt bra och mycket intressant information för både oss som är sjuka och för er som ännu så länge är friska...det där lät lite deppigt men ni vet ju att alla kan drabbas när som helst...  både män och kvinnor. HOPPAS NI SLIPPER!! Bli sjuka alltså! Bidrag till cancerfonden stora som små är alltid ett bidrag till att fler slipper bli sjuka och fler sjuka blir friska.

Kommentarer
Postat av: Barbro

Min första enda nalle blev söndertuggad av min andra hund, odågan Totte(beagel). Ligger i bitar någonstans på vinden i en plastpåse hade inte mage slänga den. Halm, skinntassar och nos.Mjukisar är inte riktigt min grej (dammsamlare ler,morsarv kanske). Grejer man får av en pappa som inte finns på plats (Sofia).Ja ja en liten reflektion.

Jag är väldigt tacksam för att få vara frisk. Men man gnäller för småsaker som nageltrång och annat smått, så är människan.

Man blir stark när man måste!



Kram Barbro



PS Du skriver väldigt bra och tar fina bilder.

2008-10-28 @ 09:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback