Julen varar till påska...

image137

Julen varar till påska heter det ju och vad ska man tro...snön vräker ner i korta stunder...försvinner snabbt igen men ändå och en Amaryllis har väntat och väntat med en knopp som började växa 14 dagar innan påsk och nu blommar jättefint + en extra knopp som också överraskat -Vad är det för fel eller är det så här det ska vara?! Ska man tro denna julvisa så misstänker man ju att det hänt förut. Det får vara hur det vill med det, trevlig helg är det i alla fall.
 
image136

Vi har snart ätit upp 3 kg smågodis, en massa god mat och lite, lite frukt...men det kan man ju äta sedan när kroppen ska städas ur efter helgen. Jag har gjort påsktårtan fast vi först bestämde oss för att skippa den men så...ja ni vet, traditioner och så vidare...så nu snart ska den intags och det ska bli väldigt gott.


I morgon åker först familjen Bengtsson och sedan på eftermiddagen åker tjejerna, jättetråkigt...skulle vilja ha dem hemma längre eller oftare...de är så långt borta. Snart är det maj och då kommer Lina hem för att visa några hundar på utställningen men det blir bara 2 intensiva dagar som bara flyger iväg. Jag skulle önska att vi kunde åka till dem en vända under våren också men vi får väl se. Vi ska renovera toa/duschrummet nere och allt kostar som bekant och man blir inte rik på att vara cancersjuk - då gäller inga sjukförsäkringar i mitt fall pga. att jag fått det av min tidigare bröstcancer så ja det blir lite knaperiknaperi, knaper.


De andra har varit på långpromenad alla dagar ibland 2 gånger men idag har de bara hunnit med en än så länge. Hundarna kommer nog att sakna dem också när de åker. Deras 13 årige Borderterrier Buzz brukar stappla fram annars när de är ute men med Bonnie före så har han full fart framåt, han har blivit ung på nytt. Ingen tvekan till att gå på promenad med en sådan toppensnäcka som Bonnie, förstår inte vad det är som gör att hon är så poppis bland pojkarna. Hon har alltid varit det, det är hon som fräser mest åt dem och då är hon den mest intressanta...är det så att de "bitchigaste" tjejerna får flest killar??... ja det var nog så i skolan på min tid i alla fall, hur det är nu vet jag inte...men det kanske någon annan i den situationen kan bekräfta - en mycket vetenskapligt intressant  undersökning!


Nu är det tårta och kaffe!!!  
image138 
"Smakar bättre än den ser ut....mandeltårta med smör...kola...äggkräm...den är vääldigt goood...."image139Nya gardinen om det är någon som undrar hur det blev.


Kommentarer
Postat av: Susanne Wahlgren

Här kommer ett bidrag till den vetenskapliga undersökningen. Emelie bekräftar att på högstadiet är det definitivt så att de bitchigaste tjejerna får flest killar. Men på Gymnasiet är det lite bättre, men man måste vara lite framåt säger hon. Fast Bonnie borde vara förbi högstadietiden kan man tycka. Det är nog bara för hon är en sån pingla trots åldern.

2008-03-23 @ 16:53:34
Postat av: Bert Andersson

Visst är det vinter över påsk. Här i Töllsjö var
det minus 17 natt till påskadagen och säkert
10 cm snö! Men det är ju roligt för alla glada
spaniels och så är minimalt med grus inne från
hundtassar.

2008-03-23 @ 18:25:54
Postat av: Siv Ödlund

Ja, snön som vi längtade efter för några månader sedan känns som ett elände nu. I går var det full fart på plogbilarna (usch!).
Jag har varit ledig och mest latat mig i påsk. Men i går var vi på träningstävling i agility (i ridhuset i Havdhem) som Gotlands Hundungdom ordnade. Jesper och Flax var med ( de diskade sig i båda loppen, men hade gott sällskap med flera andra på den punkten). Roligt hade vi i alla fall.

Kram från siv!

Postat av: Kattis

Hejsan Ulla-Britta!
Ja, jag har längtat att få se hur gardinerna såg ut och dom var URSNYGGA!!! Receptet på tårtan skulle jag gärna vilja ha, för den ser väldigt god ut!!!!
Amaryllis är vackra och påminner om min farmor som alltid hade sådana:)

Idag har jag skjutsat Oskar till tåget för han skall mönstra och kommer hem imorgonkväll, så efter det får vi se om han blir antagen till lumpen och OM han blir det så kanske han sticker iväg nästa sommar. Cecilia och Micke flyttar på tisdag nästa vecka och får ett eget liv, skönt för dom och jag får ett gästrum:) Jippie!!
Idag jobbar jag extra kvällstur;) Först skall jag släppa av Cecilia för hon skall till specialist käktandläkare.
Imorgon bär det av till IKEA (det förlovade landet, eller hur vad det nu;) fniss*)
med svärmor, Cecilia, Matilda och jag. Svärmor vill köpa en inflyttningspresent till Micke och Cecilia.
På söndag bär det av till Värnamo för Cecilia skall titta på sin valp som då är 4 veckor gammal, Matilda får vara hos sin faster Birgitta- busskompisen ( sambon med busschaffören Bertil som du träffade på när du var hos oss).
Nog för att man haft mycket omkring sig tidigare, men nu tycker jag nog att allt går väldigt fort och det är mycket att tänka på;)
En GRÖN jul hade vi och en VIT påsk, nog är allt upp och nervänt tror jag;)

Sköt om Dig och njut lite av ditt/Ert vackra hem med omgivning!!!
Kram Kattis

2008-03-26 @ 11:27:23
Postat av: Pernilla Grauning

Vilken grön stor ladugårdsvägg som är med på bild i det förra inlägget.......Min bak täcker ju hela bilden....

2008-03-26 @ 11:58:59
Postat av: Marie

Ja! julen varar definitivt till påska. I påskhelgen frös vi, 15 grader om natta, brrr!!!och så snö på det.
Men nu i dag och igår fick man njuta av solen igen.Tack och lov så ändrar sig vädret snabbt.
Kul med nya gardiner. Snygga!
Bonnie luktar nog särskilt gott...jag minns Sylvias Stina....fast Nisse hade med sig en löptik så sprang han bara efter Stina, som en vagn efter ett lok =)) De snyggaste killarna i skolan var aldrig intresserade av mig så man måste ha varit väldigt snäll då =))
Ha en trevlig helg!
Och var rädd om dig!
Kram Marie

2008-03-28 @ 13:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback