Rapport från resan

Jag skulle bara skriva en liten kort rapport från min resa hittills men då ville inte datorn vara med...oj, jag fick panik..ett virus! Men efter genomgång av Linas fästman Jimmie...de förlovade sig för några veckor sedan, är första gången jag skriver fästman...trevligt! Ja hur som helst, det var inte det jag skulle skriva utan att han gick igenom min dator eftersom han så som Linas tidigare killar, alla varit duktiga på datorer ...är det en kvalifikation hos henne...för att mamma ska få hjälp med dataproblemen...? Hmm, snällt i så fall...mot mig alltså! Majas kille(de har inte förlovat sig ännu-då kallar vi väl honom fortfarande kille eller?!?) han är också en hejare på datorer så jag har garderat mig med dubbel support + Peter och Håkan men de har inte tid för de har blivit småbarnspappor nu. Gud vad detta spårar ur hela tiden, jag skulle ju skriva om datorn!


Den gicks igenom och inga virus fanns, så nu kvarstår ett mysterium som säkert håller sig borta tills vi lämnat denna datatrygga miljö...jobbigt. Ville inte att det skulle vara virus men ett litet, litet pluttefel som han kunnat fixa och sedan hade allt varit bra. Skit samma, nu är det som det är och jag får hoppas på det bästa.


Vi har haft några sköna dagar här nere i Malmö tillsammans med döttrarna och deras killar. Jag har mått rätt bra, ont har jag så klart men jag har höjt dosen efter behov och det har funkat bra. Lite "svaj i masten" är det ibland av trötthet och kanske mängden morfin...vet inte vilket. Skulle tro att tröttheten är största orsaken och ändå sitter jag nu här när alla andra sover - 01.40 - delvis för att jag tänker på en annan god vän som har det jobbigt med ett av sina barn. Jag önskar så att jag kunde hjälpa henne/dem på något vis. Men man kan väl bara var här så som ni alla finns för mig, det är en "osynlig" trygghet på något vis.


Vi har som sagts lite tidigare farit runt lite här i Malmö några dagar. Första dagen var vi till Ikea...Rolf och Fredrik var inte så glada...men det var jag och Maja! Där hittade vi inte det vi skulle ha men en hel del annat...ja som bara var "bra att ha saker" så klart. Tidigare på förmiddagen hade Rolf och jag varit själva med rullstol ner på stan eftersom Lina och Jimmie bor mitt i centrum så tog det bara 10 min att gå till de bästa affärsgatorna. Vi strosade runt där...även om han nog tyckte det inte var så lätt att "strosa" med en rullstol när man inte är van. Jag har ju lärt mig lite var och hur man tar sig fram på skönaste sätt när vi var i Stockholm MEN det visste ju inte Rolf så mycket om. Han vet inte hur det känns att sitta i en rullstol på gat och kullerstensbelagda gator. Eller att åka utför eller uppför trottoarkanter som är lite, lite för höga. Hur som helst så fick han kläm på det rätt bra till slut och vi köpte mjukglass och njöt av värmen. Tjejen som skulle göra vår mjukglass hade nog ingen aning om hur det gick till så den ena (fick Rolf)såg väldigt konstig ut medan den andra väl var rätt normal +att det var sommarens absolut dyraste glass!


Efter detta har vi inte vågat oss på fler glassar av den modellen. I går var vi runt på en stor byggbutik..Bauer...kommer inte ihåg vad den heter men det fanns hur mycket saker som helst. Rolf hade en jäkla fart framåt i gångarna med rullstolen...förstår inte varför?! Där som man kunnat få så mycket inspiration till ombyggnad och tillbyggnad...jag han inte se nästan något men vi fick tag på krokar till nya badrummet och det var viktigast. De som jag ville ha fanns naturligtvis inte men de som vi valde i stället kostade bara en bråkdel så det kanske var lika bra.



Nog om detta, i morgon bär det av uppåt igen. Vi åker en liten bit uppåt för att träffa Maja och Fredrik i deras lägenhet en liten stund. Tyvärr bor de på 3 dje våningen och ingen hiss...ni förstår varför vi inte kunnat bo där under denna tid. Men jag vill försöka ta mig upp och se hur de har det. Tänker ta "apgången" och hoppas på att jag inte möter så många i trapphuset...de kan ju undra var vi är på väl och det kanske inte är så kul för Maja och Fredrik...fast jag tror inte de bryr sig bara vi kommer upp. Sedan åker vi till Fredriks föräldrar för att träffa dem - spännande! Maja tycker så jättemycket om dem och då vet jag att även vi kommer att göra det, så enkelt är det! Vi kommer även att bo där över natten och sedan drar vi vidare uppåt mot Älvängen!



Idag har vi först varit på en liten tur till Limhamn och kollat efter en liten butik som jag skulle se på babygrejer i och sedan ville jag ha stickade mockasiner till mig själv. Lina har ett par som är jättehäftiga och så mjuka å goa. Tänkte att det skulle vara bra att ha när fötterna fryser och värker framöver -för just nu är det rätt bra. Men de kanske kan komma senare som present eller så har jag föreslagit, det är ju ändå snart jul igen.


NU kan jag nog sova, ska i alla fall försöka. Sov lite för sent och länge i eftermiddags, det är nog därför det inte går nu...eller gick.  Tack för att vi har en rullstol med oss annars hade det inte blivit mycket för mig! Men jag blir lite avundsjuk på de små smidiga skoterliknande sakerna väldigt många kör omkring på. Såg många i Stockholm men ännu fler här nere. Flera yngre tjejer, en var tatuerad över båda armarna, svartfärgat hår, ja hela hon var svart men "skotern" var silvergrå! Jätte tufft såg allt ut- ingen töntstämpel där inte!

Kommer kanske någon bild om jag orkar och har tid..


Kommentarer
Postat av: Tina

Ser att Du är också vaken länge Ulla-Britta!!

Fast jag jobbar nu och som det brukar vara så är alkoholintaget högt hos en del. Så roligt att Du träffar dina barn, som är så underbart trevliga, för jag har ju träffat dom ler

Apgång verkar fungera bra, så fortsätt med den.



Strunt samma hur stilen är på gången, huvudsaken är ju att du kommer uppåt, eller hur ler



Nu har jag bytt så jag kan komma över till Dig!!!!

Jag fick inte semester, fast jag har 64 dagar sparade och det är min semester månad, men enligt avtal så får jag inte, så vi fick göra en massa byten hit och dit för att lösa detta. Ja, gisses......

Man har semesterdagar kvar men man kan inte ta ut dom, för regler och avtal eller att det fattas folk.Tur man älskar sitt jobb, annars skulle man krevera.



Hoppas Du får en Skön resa uppåt och en underbar tid i Värmland.



Kram Tina

Postat av: Susanne

Ni verkar ha det trevligt. Drar på smilbanden som så ofta när jag läser det du skrivit. Kan se Rolf "rusa" fram i gångarna med dig, för att du inte ska hinna få för många bra idéer ;-). kram

2008-07-13 @ 11:26:56
URL: http://kinnaohelmer.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vad härligt att höra att Ni har det bra och att "ner resan" gick bra. Hoppas nu att "upp resan" och "hemresan" också fixar sig.



Har Lina förlovat sig? Det har jag missat. Hoppas hon tittar in här ochs ser mitt GRATTIS!

/P

2008-07-14 @ 10:34:39
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback