Fina vovven

I dag har jag haft en vacker pojke på besök, inte alla som får det på en måndag! Han heter Spike och har hälsat på sin mamma Bonnie och lekt med Sally. Sally tyckte nog det var roligare än han men hon blir ju galen vem som än kommer, springer som en galning. Hon får aldrig nog, fast hon kan sova rätt gott efter att ha kutat runt, runt så ingen vet var hon är till slut.  Spike stod stilla och tittade på henne och hon rusade runt och var ena stunden under honom, nästa runt ett träd.


Spike var så friserad och fin, jätte trevligt att se en så fin och glad vovve. 


   
         


Helgen har varit mysig och bröllopsdagen var vi i stan där vi handlade lite. Jag köpte några nya tröjor, skulle ha lite till men orkade inte. Men lite är bättre än inget så jag är nöjd. På vägen in till stan tog Rolf en tur i skogen med vovvarna som sedan kläddes i varsitt täcke(Sally för första gången och hon tuggade inte sönder det som jag var rädd)så de skulle kunna ligga i bilen utan att frysa. Då behöver man inte ha dåligt samvete för att de får ligga i bilen någon timme. Annars blir det väldigt råkallt så här års och det är inte mysigt för dem att ligga så. Men med täcke på är de så varma och goa.


Sedan tog vi en vända på Lind´s blommor där vi införskaffade lite julblommor och några nya små krukor till köksfönstret. Vi passade också på att titta in till Rolfs moster med en lite "piggauppblomma" i hennes jobbiga liv(mannen med stroke och brutet ben som jag skrev om en gång tidigare)där fick vi också kaffe eftersom det var så fullt på de 2 fiken vi tittat in på(dessutom jobbiga trappor) och Rolf hade kraftig kaffeabstinens...jag klarar mig alltid även om det visst var väldigt gott. Men vid denna tid var jag så slut och hade så ont att det inte spelade så stor roll vad vi gjorde.


Gissa vad vi valde för bröllopsmat till kvällen?? Det kan ni ALDRIG gissa! Inte oxfilé som vi först hade tänkt utan ...pizza från vårat gamla favoritställe på den tiden när tjejerna bodde i stan. Kebabpizza med stark sås! Den tog vi med oss för jag orkade inte sitta och äta någonstans utan det var bara hem till soffan som var aktuellt. Vi köper aldrig pizza som de flesta andra gör lite då och då. För det första finns det ingen här i Hemse som kan göra en god pizza längre utan då måste man till stan eller något annat ställe...Burgsvik...ja, det finns säkert fler ställen men inget på nära håll. Så nu testade vi med att värma den i ugnen på maxvärme och det blev faktiskt väldigt bra och GOTT!! Lite vin till och så var middagen serverad även till hundarnas stora lycka....pizzakanter!

Söndagen kom jag nästan inte ur sängen fast Rolf bakat scons till frukosten. Jag tog mig tillslut ner och kom igång så vi kunde ta oss till Hablingbo för att köpa våran julgran -i säck som vanligt. Detta har blivit lite sport att stå och gissa sig till vilka som kan tänkas vara bästa. Jag kan säga att vi lyckades i år igen! Börjar känna oss som proffs på detta nu...ska nog inte skryta för mycket för då spricker det väl nästa år. 

Efter den var uppackad och kransarna var upphängda och tillrätta gjorda...de blev lite tussiga först. Ja vi kom ihåg att vattna de stackars bortglömda pelargoniorna uppe på garaget också tack vare att Rolf skulle hämta en gardinstång som Maja lämnat. Den ska nu få komma på plats i köket. Vi har aldrig fått upp någon riktig gardin där efter att vi målade om(snart dags att göra om igen)men nu ska tomtegardinen få komma upp i år.

I går kväll fick jag så vansinnigt ont i min högerhand, trodde nästan att det var en propp. Men eftersom det avtog mer och mer så kom jag fram till att det nog inte kunde vara så farligt. Det har inte helt försvunnit men jag tror det är någon typ av nervsmärta. Det värker snart överallt, fast jag ökat morfinet igen.  Jag kan inte säga annat än att det känns väldigt jobbigt. Vad jag än gör så får jag ont och det gör att man tappar lusten till att ta sig för något större...eller mindre för den delen.

Snart är det helg och då kommer tjejerna hem och stannar i en hel vecka, det ska bli så himla kul. De säger hela tiden att jag inte ska göra något för de gör när de kommer hem.  Men ni vet hur det är....man vill ju ändå göra lite.
Sedan vill jag inte bara att de ska städa och greja hela tiden utan vi ska pyssla, baka, koka godis....ja sånt som är kul. Hur roligt är det att röja undan i klädkammaren så att sommarkläderna kan komma in där, torka damm i bokhyllan....och annat nonsens som ändå måste göras någon gång. Jag säger till alla andra att städa kan man göra sen det blir jul ändå...och så vill jag ändå göra det själv -städa alltså.

Jag kan väl erkänna att lite av min städnoja...eller noja är det inte för det är sånt som svärmor är drabbad av.  Men jag känner att jag vill gå igenom och sortera medan jag orkar. För jag vet ju att det tyvärr inte blir bättre och vem ska då göra det som bara jag kan göra...sortera personliga saker alltså. Vissa saker vill jag ska vara kvar medan annat lika bra kan kastas i stället för att det ska ligga och ingen vågar slänga det den dag jag är borta. Kan tänka mig att man som anhörig blir lite försiktig med att kasta för att man trampar i den dödes liv...på något sätt.

Men det är ju så som jag sa till Lena B idag, det finns förhoppningsvis ett liv efter julhelgen också. Man måste inte göra allt till jul inte ens städa hela huset.-Cristel! Hon kör den gamla julstädningen - typ hela huset!! Vem skulle inte vilja ha det gjort så, tänk va rent och gott det skulle dofta....men NEJ fy så jobbigt. Men om någon kommit och gjort det så hade man nog sagt -Ja tack!


På det sättet har jag aldrig städat så det blir inte nu heller. Mamma har alltid sagt att vi tar det till våren i stället när vi kan ha alla fönster öppna och man kan hänga ut på luftning! Det lät jättebra så fick det bli....men våren kom, gräset växte, rabatterna växte till ...och ja, inte ville man vara inne och städa då! Nej vi tar det en annan gång....så blev det, röran växte...men tänk va bra det gick. Vi var ute och fick massor med frisk luft, inget damm i lungorna där inte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback