Trevlig tur...

image152 
Vårat lilla hus i vårkläder!

Ja nu har jag lyssnat klart på min senaste bok, Flickan under gatan av Roslund & Hellström. Den var riktigt bra och en hemsk skildring av ett liv vi inte känner till så mycket om. Det handlar om hur människor lever under Stockholm i tunnlar under stan, både militära och avloppstunnlar. Det finns fler och fler unga som hamnar där, speciellt tjejer som kommer från misshandel och sexuellt utnyttjade hem. Det handlar också om hur små barn transporteras från andra länder över till t.ex Sverige för att deras egna land ska "städa upp" bland sina gatubarn. Det är ingen tung bok, den är lätt att läsa/höra men man får sig en tankeställare och det är väl kanske meningen. Samma författare har skrivit en bok som jag tyckte var värre att läsa den heter Box21 och handlar där om unga tjejer som luras till Sverige och sedan låses in och utnyttjas sexuellt tills de är helt förstörda då dumpas de. Den var vääldigt stark och jag mådde nästan illa ibland när jag läste den. Det är en bok som jag aldrig glömmer.

Deckaren eller serien som jag skrev om igår Brottet handlar lite om samma sak men på ett annat sätt...men jag tror att det är lite samma utnyttjandetanke bakom dessa två berättelser...kanske. Spännande är det i alla fall!

image153

Idag har jag haft en härligt förmiddag!!! Susanne och Kinna hämtande mig och vovvarna sedan åkte vi ner till deras strandbod och fikade. De gick en sväng medan jag satte mig i solen och bara njöt. Sedan kom S och bjöd på kaffe...dubbelbeskvi från Bagarn´s precis nygjorda och hallonrutor...det var SUPER...det skulle man kunna göra ofta, fast då kanske det inte skulle vara lika njutningsfullt...kanske!
image154

Det är verkligen riktig vår här nu och gräsmattorna är fulla av blommor, det är ju faktiskt mer nu än på sommaren.
image155


Efter jag kom hem så vilade jag och sen blev det pizzabak och sedan fick jag kasta mig på kökssoffan med svåra svettningar. Jag blev helt slut, allt snurrade och svetten rann...eller det kändes så men när man tar papper och ska torka så finns det inte alltid något att torka...men det känns som det forsar. Maja sa en gång att det är som när man har feber, det känns men syns inte och precis så är det. Jag var ju så sugen på pizza igår men det han att gå över tills jag skulle äta den...men det var rätt okej i alla fall. Nu är jag mest godissugen, men det finns inte så mycket hemma på den fronten. Det är bara lite sådant som kan innehålla nötter och som jag bara kan titta på-vilket inte hjälper!


Men nu får jag nog ta en extra morfin i stället...kanske ska linda in den i ett prassligt papper och blunda...kan det hjälpa??!
image156 
Ser ni Bonnie bland alla stenar. TACK SUSANNE för en härlig tur!!


Kommentarer
Postat av: Kitty Gustafsson

Vilka underbara bilder! Det var mycket hög mysfaktor på dom ;) Kan tänka mig att det var ännu bättre i verkligheten än på bild!! Massa kramar!

Postat av: Pernilla Å

Underbara bilder du tagit. Framsidan på Er trädgård är helt fantastisk med alla gula blommor, svarlört antar jag.
Hoppas du mår bättre och att kroppen återhämtar sig snabbt.
Hade en "Lycklig Engelsk Gårdshund" här igår. "Pumas bror duktig", mindre lurvig när han for än när han kom. Han kommer till mej en gång till så att han är på topp till den 10:e.
/P

2008-04-11 @ 21:55:04
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej. Vilka härliga bilder, denna underbara ö, vill vara där NU!! Här har det kommit en ny omgång med snö, inte så mycket men tillräckligt för att bli vinterdeppig igen!! Ha de gott
vi ses snart! Kram från den vintertrötta dalslänningen

2008-04-12 @ 18:10:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback