Cancer och mördarsniglar

Bröstcancer av transfetter, inget nytt men att det ökar risken med 50% var lite överraskande mycket. Jag har alltid undrat varför just jag fick denna hemska sjukdom och nu har jag fått ett litet "tips" om vad som kan ha gett mig detta. OSTBÅGAR...inte för att jag vet om det har innehållit transfetter men det skulle jag nästan kunna sätta en miljon på...om jag haft någon.

Jag växte upp i Filipstad=OLW staden och vi fick ofta detta som lördagsgodis i stället för andra godissorter...typ lösgodis. Det var ju lite nyttigare för tänderna tyckte mamma och pappa. Inte för att jag skyller på dem för jag hade gjort likadant och dessutom har jag alltid varit tokig i just OLW-ostbågar.

image157
Har köpt många kg sedan jag flyttade hemifrån för typ ...30 år sedan eller nått. Dessutom har jag gett mina döttrar detta ända sedan de var väldigt små...så nu ska jag vara oroligt över detta. Men det är det enda jag någonsin kunnat tänka mig skulle kunna vara en liten anledning. Som av en händelse har jag en påse hemma och läser nu innehållsdeklarationen och där sår inget om animaliska fetter...bara vegetabiliska och då kanske det aldrig varit några idisslande kossor i påsarna...fast osten kan de väl inte göra utan kossornas hjälp?...  Jag visste inte att det finns transfetter naturligt i animaliska fetter från idisslande djur så om vi kunde få kossorna att sluta idissla så skulle vi kunna äta fettet utan att skrämmas...eller det är ju alltid något som är farligt så är det inte detta så är det något annat som är farligt. Finns det något som inte är farligt?? Jag kan faktiskt inte komma på någonting inte ens renat vatten är bra om det blir för stora mängder av det. Ä det är lika bra att fortsätta som vi börjat, lite av allt så blir det en bra mix i slutänden!


Nog om detta nu över till något annat jag hörde om på radion idag. Mördarsniglar, de kommer att dyka upp redan i maj enligt forskarna i Göteborg. Jag tror de behöver ta en paus från sitt forskande och gå ut i naturen för då hade de upptäckt att här på ön har vi redan haft många små mördare ute på promenad. Rolf kom in och rapporterade om detta för säkert 14 dagar sedan, han hade trampar ihjäl alla nere på gamla banvallen...de var små och äckliga. Men då sa jag -Då har du bidragit till att det blivit flera miljoner till?!! För det var en granne som berättade detta att om man klyver dem så lägger de ägg och så får vi miljoner små äckelsniglar eller i alla fall flera hundar av en liten skit. Visst är det äckligt och ni som är experter på dessa små monsterdjur, vad ska vi göra? Är det sant att de i samma stund man hugger ihjäl dem lägger massor med ägg? Svara gärna ni som har mer erfarenhet av dessa, vi har inte haft dem så länge som ni på västkusten till exempel. Jag vill gärna få hjälp att minska antalet och få behålla blommorna i rabatterna i sommar. Förra sommaren såg man dem klättra upp på krukorna och där vill jag verkligen INTE ha dem.
image158Visst är de söta...eller?!


Nu ska jag se film!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback