Söndagkväll

Idag har jag köpt en pudel...och en MOPS... i väska...ja, är alltså inte så levande -men väldigt gulliga! Ska skicka till mina brorsbarn som fyller år. Den älsta Selma har vi bombarderat med mjukishundar sedan hon föddes men det verkar inte hjälpa...hon tycker hundar är gulliga men de kan gärna hålla sig på avstånd. Men den yngre Kajsa, där finns det hopp!! Hon har en hund som följer henne överallt och jag hoppa att hon så småningom ska vilja komma hit och vara kennelflicka. Hon fyller bara 2 år nu så ännu så det är ju ett tag till men man ska ju börja i tid - så vi jobbar på det.

Gjorde väl misstaget att ge Selma en katt som blev hennes snuttetrasa...får väl skylla mig själv. Hade turen att få tag i en hund i samma mjuka matterial som Kajsa sedan fick och där har det funkat. Katter är ju rätt mysiga de också men de kan aldrig ersätta en hund i mitt liv.
Grannen Kristina och Kent har en katt från katthemmet som leker med livet som insatts lite då och då. Han kommer in till oss...ännu så länge har vi hunnit före hundarna och fått ut han snabbare än blixten. I går kväll hade han tur igen, när jag skulle släppa ut hundarna för sista kissning så får jag se honom sitta och vänta så fint precis utanför dörren...oj så snabbt jag ryckte till dörren igen. Hundarna fick den i huvudet och tittade på mig som om jag inte var riktigt klok. Inte vet jag vad de gör men kan inte garantera att de inte skulle sätta tänderna i honom när allt går så snabbt. Skulle de få vänja sig långsamt skulle det säkert gå bra men inte på detta abrupta sätt!

Jag har sovit min skönhetssömn i eftermiddag igen efter att vi varit till Gahmen och handlat "dogsen" + klistermärken med hundar, katter, nallar, BILAR och MOTOR-cyklar...jag vill inte ge de stackars barnen någon snedvriden könsbunden syn på vad tjejer ska ha och inte. Jag kan väl inte rå för att alla klistermärken utom dem med bilar och mc har glitter...killar kanske inte vill ha glitter på sina bilar...fast det tror jag faktiskt att de vill-speciellt i dessa unga år. Så lite synd tror jag att alla småkillar och tjejer tycker det är att det inte glittrar om just dessa bilder. Undrar vem som bestämmer sådant?! Vissa saker kan man faktiskt bli lite irriterad på...kunde det då inte finnas både med och utan glitter. Varför ska allt som anses "killigt" vara tråkigt...grått, svart... En av mina bröder gillade röda kläder när han var liten, vilket han då fick. Genast trodde folk att han var min lillasyster...det är ju länge sedan men skulle inte förvåna mig om det slulle bli samma reaktion idag.

Vi har köpt jord till pelargonerna men inte fick de den på sig idag som jag tänkt, men det får bli i morgonkväll i stället. Nu kommer Kinna hem och har väl förhoppningsvis inte ätit upp all hästskit i ridhuset på agilityträningen. Nej det hade hon inte - duktigt.

 För er som bor på ön vill jag påminna om att det kommer en trimkurs snart. Passa nu på, den är 21-22 april i Visby. Ska anmälas snarast för en kursledare Henrik Johansson från Västerås?? Någon som vet något om denna man?? Jag har ingen aning om vem det är. Men passa på och det kostar 450:- men det låter kanske mycket tycker en del men det är snabbt igentjänade pengar om man kan göra det själv i stället för att någon annan ska göra det. Så anmäl er till Helge tel. 262067. Behöver ni saxar så hör gärna med mig om vad ni ska ha, ev. låna eller så.  Man kan inte vara så många så är nu snabba och anmäl er!!

Svärmor har haft vilodag idag från våran numera nästan färdigräffsade trädgård. Hon har lite kvar och sedan har vi en välstädad fin trädgård precis som våra grannar! Tack farmor, vi är evigt tacksamma...men tyvärr så ser du inte detta men jag får säga det i stället - NATURLIGTVIS! ;-)

Inget att se på tv fast det finns så många kanaler...hur kan det vara. Får nog sätta mig i soffan med en tidning eller alla brochyrer jag beställt från cancerfonden. De har väldigt bra info.som man kan beställa, kostar nästan inget och det lilla betalar man gärna. Det känns så skönt att kunna läsa om att allt man känner är okej - konstigt att man ska behöva se det i tryck för att må bra men så är det. Man känner sig inte ensam och det lättar faktiskt!

Kommentarer
Postat av: Siv Ödlund

Hejsan!
Idag har det vackra vårvädret i alla fall lyst med sin frånvaro. Man kan väl snarast kalla vädret för strilande. Tur att Slite äntligen har fått ishall. Det blev i alla fall lite varmare att stå och titta på sonens förlustmatch i ishockey, och så slapp man bli blöt.
Dock blev jag milt sagt upprörd över den usla domarinsatsen (och det var jag inte ensam om). Hade Sudret vunnit skulle jag nog ha talat om för domarna vad jag tyckte. Nu skulle det ju bara ha verkat som om jag var sur över förlusten, så jag höll tyst (men jag tänkte en hel del).
För övrigt så har jag börjat plantera om mina blommor, men jag har inte hunnit till pelargonerna ännu. Jag har dock förhoppningar om att det ska bli klart nu i mars.
I morgon är det arbetsdag igen, men jag börjar inte förrän 16.00 så det känns nästan som en ledig dag det också.

Kram från Siv!

Postat av: Pernilla Grauning

Tycker att du låter lite piggare idag. Hoppas verkligen det. Träningen gick jättebra idag. Klara och Amanda börjar bli riktigt tajta. Prins Casper skötte sig bra. Han tar nu alla hinder i en flygande fläng. Det enda vi inte tränat på så mycket är slalom. 4 pinnar är vi på nu, men det går framåt. Vi har inte gjort det alls många ggr. Nu är i alla fall mor och son trötta efter träningen. Ha det.

2007-03-18 @ 20:40:18
Postat av: Birgitta

Räfsa i trädgården och plantera blommor???? Vi fick 20 cm nysnö igår och innan dess såg vi inte någon trädgård heller. Sverige är ett avlångt land! Hoppas du är lite piggare och inte bara bluffar ;)

2007-03-19 @ 12:32:42
Postat av: Carina

Hallå!
Här händer det saker! Båda småtjéerna löper så hormonerna sprutar omkring dom. I går kväll var det dock lugnt, dom hade, som för det mesta, var sitt tuggben. Jag satt nere vid datorn och hundarna var uppe vid TV:n med Rolf. Plötsligt ser han hur Stella står över Vofflan och hennes ben och morrar. Plötsligt gör Stella ett utfall mot Vofflan som med ålderns rätt inte flyttar på sig. Rolf kastar sig ner på golvet och får tag i Stella, samtidigt som hon hugger vilt. Jag hör tumultet och kommer rusade, lyfter upp Vofflan och bär in henne i sovrummet. Rolf står vid kallvattenkranen i köket med sin arm (vänster så klart, som alltid) och vardagsrums- och hall- och köksgolvet fullt av blod. Jag börjar kolla om Stella är skadad och Rolf fräser: "Det är jag som blöder!" Jag fick lägga förband och han fick åka till akuten och få penicillin. Men vilken tur! Ingen av hundarna fick en skråma, men Rolf blev biten ett par gånger i armen samt ena hälen. Dessutom slog han i tån i bordsbenet när han kastade sig ner på golvet, så tån är blå. Så här efteråt kan jag inte låta bli att skratta, säkert förvärrade han situationen genom att kasta sig ner och ta tag i Stella. Men man handlar ju spontant och jag hade säkert gjort likadant. Nu är alla benen bortplockade tills löpningarna är över. Rolf hade en klocka med stålarmband på sig och armbandet gick sönder, så hårt bet hon! När vi sen släppte ut lilla Vofflan från sovrummet, var det hur lugnt som helst.
Idag var jag och vaccinerade alla tre. Vofflans klåda har inte helt gett med sig, så hudprov togs och ett specialfoder rekommenderades att ätas i en månad (10 kg 640:-). I går upptäckte vi att Frallan har en knöl på baklånsen. Är den inte borta om 14 dagar skall den opereras bort. Sen var det tack och adjö och 3.355:- fattigare åkte jag hem. Jag MÅSTE lära mig äta pölsa!
Kram på dig!
Carina

2007-03-19 @ 12:55:04
Postat av: Carina

Glömde berätta att Stella väger 24,7 kg, Frallan 20,5 och Vofflan 12,2. Så nu vet du det!
Kram igen!
Carina

2007-03-19 @ 13:16:07
Postat av: Marie

Hej U-B!
Här är det lite vårligt och lite soligt emellanåt...skönt! fågelkvitter, flugorna har vaknat till liv och med myrr så avvärjer vi förhoppningsvis fler husdjur i form av myror. Det har varit myr,getingår,myr,getingår så jag hoppas på getingar i år =)
Skulle tro att det är Henrik Johansson som ska hålla i trimkursen, kennel "Choc Ice" cockers (lite osäker på stavningen) föder upp och importerat bl a chokladbruna cockers. Hans hemsida finns med på uppfödarlistorna på cockerklubbens sidor.
Han kan nog vara rätt person med tanke på cockrarnas pälsvård.Ett måste att lära sig om man inte har många slantar att slanta upp för att få sin cocker fin och välvårdad.
Hualida! En päls som jag inte för mitt liv kan begripa att de avlat fram. Något att absolut lära av och tänka på då det gäller springerns pälskvalitet och nytta.
Vem vill ha en päls som tovar sig så fort den kommer i kontakt med vatten.
Vår charlie-cocker- päls, lätt match! tänkte matte. Lillemor Böös råd..kamma och kamma och kamma och så log hon =)
Det kan jag berätta! att matte ler inte ens... för nu har hon kammat i snart två år och han släpper sin päls först nu =))
(en mycket sen pojke)..inte undra på att inget hände och att han har haft en frustrerad matte som inte trott sig klara av en "ynklig" cockerpäls..skulle nog behöva komma med på er trimkurs och cockertrim-öva mig lite.. men det är kanske lite för långväga =)
Skönt att du verkar ha det lite ok med krämporna så att du orkar unna dig lite utöver...hoppas det håller i sig..var rädd om dig!
kram Marie

2007-03-19 @ 14:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback