Tisdag

Oj en sån jobbig helg det blev, fast denna gång inte pga. värk utan en hund som snabbt behövde nytt hem. Är man uppfödare så är man...det gäller livet ut! Kom ihåg det ni som BARA tänker ta en kull på er kära tik som är finast i världen(det är hon naturligtvis) men kanske är ni inte villiga att just ställa upp på sådant här som följer med i "paketet".

Hur som helst så blev vi uppringda av en man som hjälpt en kvinna att flytta från sin man och nu stod han där med en hund som kom från oss. Om vi kunde ta hand om eller hjälpa han att hitta ett nytt hem. Vi hämtade hit lilla vovven som är en riktig goding, en glad och sprallig herre som jag på ett första telefonsamtal hittade ett nytt hem till. MEN det visade sig att han varit helt igenväxt med päls och hade en kraftig öroninflamation i båda öronen - öronlappen såg ut som elefanthud...har aldrig sett något liknande. Men ingen klåda och det verkade heller inte göra ont så det blev till veterinären - tack Pernilla G för hjälpen- där han undersöktes ordentligt och nu går han på pencillin och örondroppar sedan i gårkväll. Det ser redan bättre ut så det kommer att bli bra. Troligen har han gått med inflammationen länge och det är därför som huden blivit så konstig på öronlappen...hur kan folk vara så likgiltiga?! Vet att mamman i huset lagt över pälsvården på en 7 åring och jag har tidigarer påtalat att det inte fungerar att göra så?!..pling-plong...gud så trött man kan bli. Alla förstår väl att ett så litet barn inte själv kan ha det ansvaret, även om hon säkert försökt så gott hon kunnat. Hunden är för övrigt välskött och mår psykiskt bra. Nu behövde jag inte se han ...säkert med väldigt oklippta klor + alla tovor som första hemmet fixat med saxen lite här och där. Tur det finns snälla människor som bryr sig både om människor och djur!! I morgon får han flytta till sin nya familj där jag hoppas och tror han får ett bra liv. Här har han haft det jobbigt med 2 tikar som just slutat löpa, han är ju inte van att leva med andra hundar men han har skött sig jättebra.

Det har tagit på mina krafter men vad gör man inte för sina små gullungar, har man sett till att de föds så får man även se till att de får ett bra liv sen. Hoppas, hoppas bara att allt ska bli bra för lillgutten nu!

För övrig mår jag väldigt bra nu och hoppas må ännu bättre när allt blir som vanligt här igen. Rolf har varit till en naprapat med sin onda rygg idag och hoppas han ska kunna jobba igen på torsdag. För min del är det ju trevligt när han är hemma men det är inte så bra för ekonomin...suck.

Jag går här och drömmer om hur vi ska bygga om och fixa...tror vi ska ta bort hundrummet för jag vill ha en säng nere och OM det blir någon valpkull framöver så går den ju att ha i hallen. Känns lite slösigt att ha rummet bra stående där för att hundarna ska sova där på nätterna... Vi får väl se hur det blir, käns samtidigt så drastiskt...som att man ger upp. Men det är inte det som det handlar om utan att förändra...en stor förändring i livet som varit. Men man måste leva i nuet och i det finns och kommer nog inte att finns någon valpkull förrän tidigast nästa sommar -hoppas jag!! Jag vill ju inte sluta som uppfödare ännu...Lina ska ju kanske ta över men det är nog många år tills det kan bli aktuellt på riktigt.

Nu kaffedags och hundarna vill att jag ska komma ner, speciellt en!! En liten kille... som är såå mysig, de kommer att älska honom och jag förstår att de som inte kan ha honom längre saknar honom...stackars, stackars dem säger jag bara...snyfft. Jag lider med barnen på många sätt men speciellt för att de inte kan ha honom i sitt liv längre.


Kommentarer
Postat av: Pernilla Grauning

Jag tror att dom nya ägarna får en jättetrevlig hund. Han var så duktig vid veterinären. I väntrummet tog det inte lång stund förrän han la sig ner på golvet. Skulle nog ha tagit honom själv om jag hade fått chansen, men någon annan hann före :-) Skönt i alla fall att du mår bättre. Det har varit påfrestande dagar för dig. Förutom cancern, så kom det här mitt i alltihop. Bra att allt ordnade sig. kram

Postat av: Siv Ödlund

Så skönt att det ordnade sig snabbt för hunden. Det är bara att önska honom lycka till i sitt nya hem. Precis som du säger så känner man ett ansvar för de hundar man fött upp hela deras liv. Borde vara självklart tycker man, annars kan man ägna sig åt att sälja bilar, tyghundar eller andra döda ting istället.

Kram från Sivan!

2007-04-25 @ 14:32:10
URL: http://www.lillhagnas.se
Postat av: Susanne Wahlgren

Denna hund måste ha varit den som Elinor träffade på i skogen och som jag såg på parkeringen, som jag berättade om när jag var hos dig. Vad skönt att han får ett nytt hem där han kan bli ompysslad på ett bättre sätt. Jag träffade honom i hallen när jag hämtade Kinna han verkade jättego. Kinna och jag har just kommit tillbaka från en lång härlig promenad i värmen, hoppas du också orkar njuta av det härliga vädret.
Kram Susanne

2007-04-25 @ 15:48:08
Postat av: Carina

Oh, vad du är snäll! Hur kan man välja bort en hund? Hoppas han får det så bra som han förtjänar. Vilken tur att du var uppfödaren! Det är nog inte många som skulle göra som du. Har just kommit hem från allmänlydnadskursen, Stella är jätteduktig som vanligt. Har sänt bilder på din mail. Har du glömt att jag skrivit på fodervärdsavtalet? Stod väl något om två valpkullar.... En valp är redan tingad av Pernilla Åhlin... Stella säger att det går utmärkt att ligga i hallen!
Kram!!

2007-04-25 @ 21:28:32
Postat av: Pernilla Åhlin

Jo du Carina. Ulla-Britta visste redan vid parningen att jag skulle vilja ha en avkomma från den kullen, om det blev något bra....alltså! Och något bra ser det ju ut att bli eller hur Ulla-Britta? Sen när Carina har jobbat upp lite snygga meriter på Stella kommer det säkert att bli nya valpkullar i Alva. Jag vill ju sitta i valplådan igen och göra valptest och sen få hem en ny liten vilding som kanske är tan-färgad (har inte gillat det så värst tidigare......men jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig).
/Pernilla Å

2007-04-26 @ 16:34:44
Postat av: Pernilla Grauning

Men, Pernilla då. Du ska ju ha en valp efter Casper.....
Tikarna kommer att stå i kö här utanför.
Nästa lördag är det utställning på Traume IP. Kom gärna dit och heja på Klara och hennes son Tyke. Det ska bli så roligt när Klara blir BIR och Tyke blir BIM......Hoppas jag....

2007-04-27 @ 13:41:31
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=pitchi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback