Tisdag-slut på påsken

Hej på er alla igen! Nu är det slut på påsken och tårtan...och godiset...ja någon liten bit finns det nog kvar men nu behöver man återgå till den lite nyttigare vanan med frukt i stället. Hoppas ni alla haft en skön helg även om våren kom av sig med en massa kall snö lite här och där i vårt avlånga land. Vi fick nog 5 cm, minst, de fällbara stolarna som glömdes ute var fulla av snö...usch å fy...men nu har den töat bort och det finns åter hopp!
Här har jag bara sovit hela dagen idag, fattar inte hur trött man kan bli. Antonia åkte hem i morse...hon var inte speciellt jobbig att ha här ;-)så det kan inte vara därför. Bonnie var överlycklig för hon fick gå ut på promenad flera gånger per dag och på nya spännande ställen, inte på husse och mattes tråkiga gamla vanliga skogar och fält. Men nu är det slut på det och hon får väl hoppas på att det kommer någon ny promenadglad som vill gå på upptäcksfärd med henne. Dora mår så mycket bättre, har inte kissat inne på länge och är mycket lugnare än hon varit. Hon har vandrat hela kvällarna och behövt ut för att kissa stup i ett. Nu är hon åter en glad och busig tant med ro i kropp och själ. Det är nog tack vara att hon fått rätt mat!

Jag har mått väldigt bra i stort sett hela påsken, var väl i går som det började strejka i kroppen med mer värk igen. Antar att det är det som gör att jag bara velat sova hela dagen idag. Men i morgon hoppas jag vara pigg och vaken för då ska jag göra allt jag inte kommer att kunna göra på 1½ vecka framöver. Eller i allafall vissa saker, INTE städa för det är ingen mening, det blir dammigt och sandigt på en gång i allafall så här års.

Kanske ska försöka uppdaterar min hemsida lite, det är allt dags för det med lite nya bilder från både Texas och Pablo...kanske några fler som jag just i denna stund inte kan komma på.

Ja, ja...nu står det stilla i mitt gamla nakna huvud...inget mer att skriva.


Men en sak som jag gått och tänkt på idag -mellan sovstunderna- är att varför kan vi människor inte vara mer snälla emot varandra och på samma gång oss själva. Lycka vad är det?? Jo, så här är det enligt mig - Det har inget att göra med pengar som allt för många tror. Bara man fått ihop en tillräckligt stor hög med pengar så ska man bli lycklig...men tänk om man inte hinner ta vara på dem man älskar för att man måste jobba och samla på hög hela tiden...den man älskar kanske inte vill vänta eller så blir de så mån om att ta hand om sig själva att de inte väntar utan hittar ett eget liv med egna vänner.

Lycka är att vara tillsammans och må bra tillsammans med eller utan pengar. Lycka är inte ens att bara vara frisk, för hur många friska olyckliga människor finns det inte runt omkring oss. Jag är en sjuk men Lycklig människa, inte har jag några pengar heller men det går bra ändå. Sedan är det naturligtvis så att det hade varit bra med lite extrapengar så man kunnat unna sig lite mer "lyx" när man har ont och så...MEN då kommer det ett brev, kort, sms, blomma eller några ord på bloggen så känns det som man mår SÅ MYCKET bättre på en gång!

Vänner är mer värda än miljoner på banken. Kände bara att jag måste få skriva lite om det, för jag blir så ledsen och arg när jag ser hur folk kastar bort delar av sina liv som skulle kunna vara så bra. Så snälla ni unna er att vara lyckliga i det alldeles vanliga livet!! Tänk inte hela tiden OM och NÄR...man vet Aldrig om det kommer! Lev NU och unna er att vara lyckliga
NU och ta hand om dem ni har nära er! I morgon kan det vara för sent...man vet aldrig.
Ja, det var bara det jag ville tjata om igen...det finns de som aldrig verkar fatta!

Ta en go kaka till kaffet...men där handlar det också om att vara snäll mot sig själv och andra...inte älska ihjäl någon eller sig själv. Sedan måste man faktiskt inte se ut som en skramlande modell -De ska va gött å leva annars kan de kvitta... / Kram


Ni som vill se på riktiga vänner, gå in på www.kamelens.se Sedan ser ni under nyheter och där under veckansbild. Dobby omsvärmad av en massa snygga brudar!!

Kommentarer
Postat av: Pernilla Åhlin

Ulla-Britta, du är klok som en gammal....nej du är inte gammal, men du är hur klok som helst. Pengar är roliga men inte lyckobringande. Själv går jag ju ner ytterligare i arbetstid from nästa vecka, som du vet, och då kan jag jobba lite mera med det jag VILL jobba med. På så sett ska jag få ner min puls.

En sak som du glömde är ju "hoppet"! Jag vet att du, om någon har hoppet som kompis. Då syftar jag inte på din sjukdom utan din otroliga anda. Du har peppat många av oss att gå in i utställningsringen för första gången och du är en hejare på att få ut oss i skogen och gå spår. Vem som helst som följer Er hemsida kan ju se hur det går..........även för en sån som jag som inte skulle göra någonting med hundstackarn. Men du hoppades och det funkade!

/hoppas på att bli uppflyttad till lydnadsklass III

Postat av: Ann Lundin

Det var djupt och klokt tänkt!!!
Du har så rätt.
Det gör mig glad att du är lycklig trots allt kämpande mot sjukdom. Då finns det hopp för alla!
Ha det bra och kämpa på, hälsar Ann!

2007-04-10 @ 22:14:32
Postat av: Ann Lundin

Det var djupt och klokt tänkt!!!
Du har så rätt.
Det gör mig glad att du är lycklig trots allt kämpande mot sjukdom. Då finns det hopp för alla!
Ha det bra och kämpa på, hälsar Ann!

2007-04-10 @ 22:15:05
Postat av: Siv Ödlund

Hej Ulla-Britta!
Det var många kloka och fina ord. Roligt att få läsa din blogg igen. Jag tillhör dem som gått ner i arbetstid (frivilligt). Jobbar nu 75%, får mer tid till familj och fritidsintressen och en större arbetsglädje på köpet. Tycker faktiskt att jag har världens bästa jobb ( i alla fall de flesta dagarna). Inte blev det så svårt att leva på lite mindre lön heller (man vänjer sig).
Angående vädret så måste jag erkänna att jag faktiskt blev överlycklig när jag såg snön i måndags morse. Visserligen längtar jag till våren. Men i måndags skulle vi plantera skog för sonens fotbollslag och skogsplantering tillhör INTE mina fritidsintressen (tror jag). Nu slapp jag det, i varje fall den dagen, och nästa gång kanske jag jobbar. Vi får väl se.
Men annars står jag nog ut med skogsplantering en dag också. Det var bara det att jag var så trött i måndags, har lite ont i halsen. Så jag var väl inte helt kurant kanske, men inte alltför illa däran heller.

Kram från Sivan!

2007-04-10 @ 23:53:41
URL: http://www.lillhagnas.se
Postat av: Marie

Hej UB! Du verkar piggare. Skönt för dig. Här har vi sol och storm..tror jag ska få flaggstången i huvudet=)
Tyvärr, tyvärr så inser vi människor inte vilka i-landsproblem vi har förrän det uppstår rejäla kriser. Som i ditt fall svår sjukdom, olyckor med påföljd handikapp dödsfall mm. Håller med dig...bra att du tar upp det...dina tankeväckande ord är väl värda att ta till sig och efterleva. Vi kikar på hus i delvis kommersiellt syfte för att skaffa oss bättre livskvalitet och trevligare bomiljö.Eskilstuna är ok men en rätt stökig och vålsam stad. Hittintills har vi vart på väg till Hedemora, Nyland (Hualida! Norrland har vi skippat fast Per är från Härnösand), och nu är vi i bl a skåne, st OLof där vi hittat ett par objekt, Grums, Värmland...vi får se..det är så mycket som ska stämma..kanske blir det ett Bed & Brakfast eller liknande verksamhet till slut eller så sitter vi på hemmet med käpparna och letar fortfarande =)
Ha det så gott det går med dina krämpor..var rädd om dig och kämpa på!
Kram Marie

2007-04-11 @ 13:08:11
Postat av: Annelie

Så många kloka & tänkvärda ord...
Hoppas du har det så bra du bara kan...

Kramar fam Sellgren

2007-04-13 @ 19:45:20
URL: http://www.sellgren.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback